Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Baraž za EP 2020. (26. Mart/31. Mart 2020.)
Ako ćemo o imenima, onda Slovaci imaju daleko daleko najjaču reprezentaciju po imenima, od svih protivnika, imaju veću širinu i veći roster jednakih kvalitetnih igrača, više i od nas sasvim sigurno.
I onako generalno gledano, po imenima imaju dosta kvalitetniju reprezentaciju od naše, jedino im fali jedan Džeko da mogu reći da su kvalietniji u skoro svakom dijelu terena.
Al' opet ni to ne mora ništa značiti, uvjeren sam da oni nikada ne mogu odigrati taktički zrelo i kvalitetno kao ove dvije otočke reprezentacije, i budite sigurni da oni isto tako razmišljaju o nama.
I onako generalno gledano, po imenima imaju dosta kvalitetniju reprezentaciju od naše, jedino im fali jedan Džeko da mogu reći da su kvalietniji u skoro svakom dijelu terena.
Al' opet ni to ne mora ništa značiti, uvjeren sam da oni nikada ne mogu odigrati taktički zrelo i kvalitetno kao ove dvije otočke reprezentacije, i budite sigurni da oni isto tako razmišljaju o nama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Slažem se majstore, Vels se već plasirao na Euro a ja sam o njima pisaobabino je napisao/la: ↑10 feb 2020, 00:13vuche, vrhunske ekipe su se plasirale vec na euro!
cak se i neke prosjecne vec plasirale. Ostalo je 4 mjesta za buraniju koja to nije uspjela regularno i da euro nije prosiren na pola evrope, sada ne bismo ni palamudili o sansama.
niko se ne podcjenjuje, protivnici u barazu, da su strah i trepet, vec bi bili na euru.
navodi se nesto tipa treba imati 2 svjetska igraca, nekoliko u dobrim klubovima itd...niko od ovih protivnika to nema i kada uzmes da igramo na svom stadionu, normalno je nadati se da cemo imati dobre sanse za plasman.
ono sto brine je trenutna forma igraca, uzas..ovi najbolji ili losi ili povrijedjeni.
Slovačka i Irska su prosječne ekipe ali mislim da su TRENUTNO u boljem stanju od BiH, s obzirom da većina naših igrača ne igra u svojim klubovima. A ovi koji igraju ne pokazuju ništa specijalno (npr Pjanić, već duže vrijeme razočara).
Nama je prednost što igramo na domaćem terenu, i to je otprilike to.
Forma igrača je katastrofalna i ne pamtim kada je zadnji put bilo ovoliko loše stanje. Nekad (ne toliko davno) si mogao pratiti fin broj naših igrača u Italiji, Njemačkoj i Engleskoj, dok smo sada u situaciji da ne znaš ko će igrati u odbrani jer su svi gori od goreg.
A tek ta forma.. nekada polusezona, ibisevic prvi strijelac bundeslige a salihovic prvi asistent-hofenhajm jesenji prvak, na kraju sezone dzeko prvi strijelac, miske asistent a volfsburg prvak njemacke. Spaha sevilla-monpelje a rahimic cska. Sve top forme.
A sada..
A sada..
NEMA NAZAD
Forma uopce nece biti presudna vec motivacija (domaci teren) i takticka postavka od strane Bajevica.
Znali su nasi ranijih godina biti standardni u svojim timovima pa smo gubili glat.
Vrlo vjerovatno cemo odigrati jednu "grcku" utakmicu...nesto sumnjam u presing od samog pocetka utakmice. Bajevic mi ne djeluje kao takav tip.
Čuvati snagu za 90 (120) minuta a i finale ako prodjemo.
Znali su nasi ranijih godina biti standardni u svojim timovima pa smo gubili glat.
Vrlo vjerovatno cemo odigrati jednu "grcku" utakmicu...nesto sumnjam u presing od samog pocetka utakmice. Bajevic mi ne djeluje kao takav tip.
Ovakvo je stanje od Brazila, sa tim da su se u međuvremenu oprostili Ibišević i Lulić koji su u taj neki vakat bili standardni u svojim klubovima, na našu sreća vratio nam se ovaj što je u svom klubu standardan i dan danas.Vucevich je napisao/la: ↑10 feb 2020, 00:28Slažem se majstore, Vels se već plasirao na Euro a ja sam o njima pisaobabino je napisao/la: ↑10 feb 2020, 00:13vuche, vrhunske ekipe su se plasirale vec na euro!
cak se i neke prosjecne vec plasirale. Ostalo je 4 mjesta za buraniju koja to nije uspjela regularno i da euro nije prosiren na pola evrope, sada ne bismo ni palamudili o sansama.
niko se ne podcjenjuje, protivnici u barazu, da su strah i trepet, vec bi bili na euru.
navodi se nesto tipa treba imati 2 svjetska igraca, nekoliko u dobrim klubovima itd...niko od ovih protivnika to nema i kada uzmes da igramo na svom stadionu, normalno je nadati se da cemo imati dobre sanse za plasman.
ono sto brine je trenutna forma igraca, uzas..ovi najbolji ili losi ili povrijedjeni.![]()
Slovačka i Irska su prosječne ekipe ali mislim da su TRENUTNO u boljem stanju od BiH, s obzirom da većina naših igrača ne igra u svojim klubovima. A ovi koji igraju ne pokazuju ništa specijalno (npr Pjanić, već duže vrijeme razočara).
Nama je prednost što igramo na domaćem terenu, i to je otprilike to.
Forma igrača je katastrofalna i ne pamtim kada je zadnji put bilo ovoliko loše stanje. Nekad (ne toliko davno) si mogao pratiti fin broj naših igrača u Italiji, Njemačkoj i Engleskoj, dok smo sada u situaciji da ne znaš ko će igrati u odbrani jer su svi gori od goreg.
I to je manje više to, poslije Brazila mi nemamo tupavog desnog beka, Kolašinac je uvijek poluvrijeđen i prije pet godina i danas, Bičakčić je malo na klupi malo igra kao i prije pet godina, Zukanović će vjerovatno do baraža biti manje više standardan kao i prije pet godina, Šunjić će biti standardan kao i prije pet godina.
Bešić više ne igra kao i prije pet godina, Hajrović također više ne igra kao i prije pet godina, Višća, Džeko, Pjanić standardni kao i prije pet godina, i tako dalje i tako dalje.
Jedini što je totalno grohnuo u odnosu na neki period od prije par godina, to je Begović, ovo ostalo je manje više isto, sa tim što danas imaš potencijalno 'svježe krvi' u vidu Gojaka, Demirovića ili Menala npr, imaš etabliranog reprezentativca Cimirota, imaš solidnog back up lijevog beka u vidu Ćivića što nisi imao godinama godinama unazad...
Uglavnom, situacija danas ako nije bolja, definitivno nije ništa gora neko prethodnih godina, u to sam siguran.
I kao takvi smo znali odigrati neke vrhunske i neke katastrofalne utakmice, što nas dovodi do zaključka da je sve na selektoru, na igračima, na organizaciji utakmica i na momentumu i motivaciji u tih 7-8 dana priprema i dvije (nadam se) utakmice.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 10 feb 2020, 00:51, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Svakako, nece biti presudna ali naravno da ce igrati ulogu. Govorio sam to i prije dolaska bajevica, da nam ne treba neki anceloti nego samo dobar motivator pred ovaj baraz jer nijedan trenwr nece uspjeti nesto uigrati u tih par dana.hurem je napisao/la: ↑10 feb 2020, 00:47Forma uopce nece biti presudna vec motivacija (domaci teren) i takticka postavka od strane Bajevica.
NEMA NAZAD
Naravno da je forma (a ovdje i mislim također na fizičku spremu) bitna kada se igraju 2 utakmice u 5 dana, zamisli da gubimo 1-0 i treba nam gol, a pogledaš klupu i vidiš Bajića koji ne može bazen pogodit ili Duljevića koji nema snage za više od 10 minuta.hurem je napisao/la: ↑10 feb 2020, 00:47Forma uopce nece biti presudna vec motivacija (domaci teren) i takticka postavka od strane Bajevica.
- mohikanac12
- Kontakt:
Off.
Da zamolim sve Željovce koji čitaju, imamo jednu "malu" akciju sa avatarima. Cilj nam je da pokažemo snagu, brojnost, zajedništvo, pa bi vas zamolio ako niste već, da se priključite. Hvala.
Ustani Plava armijo!

Link za avatar. Copy, paste, 100x100.
https://i.ibb.co/2k4Ys7b/Clanske-2017-1024x683-1.jpg
Da zamolim sve Željovce koji čitaju, imamo jednu "malu" akciju sa avatarima. Cilj nam je da pokažemo snagu, brojnost, zajedništvo, pa bi vas zamolio ako niste već, da se priključite. Hvala.
Ustani Plava armijo!

Link za avatar. Copy, paste, 100x100.
https://i.ibb.co/2k4Ys7b/Clanske-2017-1024x683-1.jpg
Mi smo Željini Željo je naš!
Biće Željo opet Šampion!
Biće Željo opet Šampion!
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Postavite avatar, vazno je da pokazemo snagu i brojnost na internet forumima! Ustanimo svi zajedno !
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Postoji li moderacija da skloni ovog spama?
duljevic, hajrovic out
menalo, stevanovic in
menalo, stevanovic in
Odlicna analiza Slovaka napisana u dvije recenice i ako ja licno mislim da po imenima je nesto bolja Irska.Raonffa je napisao/la: ↑10 feb 2020, 00:19Ako ćemo o imenima, onda Slovaci imaju daleko daleko najjaču reprezentaciju po imenima, od svih protivnika, imaju veću širinu i veći roster jednakih kvalitetnih igrača, više i od nas sasvim sigurno.
Od Vitteka nemaju napadaca i opet su se plasirali dva puta na veliko takmicenje. Dva puta cak i grupe prosli.
Realno gledajuci je Irska po meni prvi favorit u ovom barazu.
Boženik odlično odrađuje posao napadača za Slovačku, sa 20 godina i kao igrač Žiline je postao prvi špic reprezentacije. U januaru je za 4 miliona eura prešao u Feyenoord.
Utakmice baraza treba da se igraju u Bihacu ili Banja Luci ionako vise od pola stadiona je raja iz Krajine.

-----------------Dzeko-------Demirovic(gurnuti malog u vatru)
Gojak------------Menalo----------Hajrovic
--------------Vrancic---Pjanic
Kolasinac---Mihojevic-----Memisovic
---------------Begovic
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Tili , kralju neznalica i fudbalskih analfabeta, pokrij se usima. 
Ma dobro, zavisi kako gledaš, Ircima svi igrači igraju u Premiershipu i Championshipu, al' neko moje mišljenje da su Škriniar, Hamšik i Lobotka npr kvalitetniji od svakog njihovog igrača, bez obzira na ime kluba.Zra je napisao/la: ↑10 feb 2020, 16:12Odlicna analiza Slovaka napisana u dvije recenice i ako ja licno mislim da po imenima je nesto bolja Irska.Raonffa je napisao/la: ↑10 feb 2020, 00:19Ako ćemo o imenima, onda Slovaci imaju daleko daleko najjaču reprezentaciju po imenima, od svih protivnika, imaju veću širinu i veći roster jednakih kvalitetnih igrača, više i od nas sasvim sigurno.
Od Vitteka nemaju napadaca i opet su se plasirali dva puta na veliko takmicenje. Dva puta cak i grupe prosli.
Realno gledajuci je Irska po meni prvi favorit u ovom barazu.
Moje mišljenje je da će ih Slovaci dobiti, ali vidjet ćemo.
Irska je isto bila u tezoj grupi od Slovacke.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Confiance, Edincapitano, MiranGlasnic, Muumii i 57 gostiju.