ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

bombaysaphire
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la bombaysaphire » 10 feb 2020, 19:38

bodi123 je napisao/la:
10 feb 2020, 19:24
Zato nema većeg meraka nego gledati popišane face raznorazne gospode po tribinama Londona, New Yorka, Melbourna... ko ona čuvena glupača s prošlogodišnjeg Wimbledona kad Novak tambura Federera, Rafu i Endija. Takvi intelektualci većini raje ogade i tenisere.

Garantujem da dosta populacije ne gotivi Federera samo zbog paćenika po tribinama koji aplaudiraju Novaku na duple greške i čine sve što je u njihovoj moći da ga isprovociraju i ponize. Svako ko dolazi s ovog područja a pokaze muda zapadnoj sili i popiša se po njima ko što je to Novak godinama radio će uvijek imat veliki respekt kod mene.

Zamislite koja je to pjena na usta, 20 hiljada napaćenih amerikanaca na Artur Asheu, Fed ima dvije meč lopte, svršavaju svi, a ona budala pogadja vinere iz riterna, spašava meč lopte i uzima meč. Nastaje muk i tišina... vjerujem da je mnogima traume ostavio koje neće zaboravit do kraja zivota.

Koja je to dosta populacije ne gotivi Federera ? Neko parče Srbije možda? Bio je u Novom Sadu , kako je tamo primljen ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 feb 2020, 19:51

bombaysaphire je napisao/la:
10 feb 2020, 19:38
Koja je to dosta populacije ne gotivi Federera ? Neko parče Srbije možda? Bio je u Novom Sadu , kako je tamo primljen ?
Da, osim šake jada u Srbiji, ne postoji čovjek na planeti koji ne voli Feda.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Zipageno
Kontakt:

Post Postao/la Zipageno » 10 feb 2020, 21:04

Ima li neko kakav link za Dzumhura?

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 10 feb 2020, 21:16

Izgleda da nema stream

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 feb 2020, 21:20

Federer i Nadal će u svakom trenutku imati publiku na svojoj strani i apsolutno je nebitno da li je Nole iz bogate ili sirormašne, ove ili one, države. Ova dvojica, kao što smo vidjeli prije par dana, su tenis podigla na neki novi nivo, ne samo kvalitetom već i popularnosti tog sporta. I Nole to radi ali njegov je problem ili nesreća što se pojavio u ovoj eri, u eri ove dvojice. Kao što je, sa igračke strane, Murray peh što se pojavio u eri ove trojke, pa tako i Nole sa navijačke strane.

Ja ne vidim problem u tome. To se kod nas previše potencira kao neki veliki problem, da zapad zna biti nepravedan i da znaju biti šup.ci prema ostalima apsolutno da ali Nole nema taj problem i on nije omražen zbog toga. Kao što nijedan teniser neće biti ni blizu popularan kao što su Federer i Nadal ma odakle bili.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 feb 2020, 21:23

Al najveci dokaz da je nacija upletena je upravo Murray.Samo jer je Britanac forsirao se taj izraz “velika četvorka” a realno nije ni blizu.Jos gora je situacija kad skontas da idalje mnogi puse tu pricu
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 10 feb 2020, 21:29

bodi123 je napisao/la:
10 feb 2020, 19:51
10 feb 2020, 19:38
Da, osim šake jada u Srbiji, ne postoji čovjek na planeti koji ne voli Feda.
Ima nešto i u RS te Kosovo.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Donut
Kontakt:

Post Postao/la Donut » 10 feb 2020, 21:49

BosniaBoston je napisao/la:
10 feb 2020, 21:23
Al najveci dokaz da je nacija upletena je upravo Murray.Samo jer je Britanac forsirao se taj izraz “velika četvorka” a realno nije ni blizu.Jos gora je situacija kad skontas da idalje mnogi puse tu pricu
Svojevremeno su Britanci pravili od Henmana mit, tako da ako su uspjeli od njega izgraditi kult, onda je ovaj za Murraya i opravdan.

Kad se samo sjetim zutozubog Henmana, slavio sam svaki njegov neuspjeh ulaska u finale Wimbledona kao da sam dobio na lutriji.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 10 feb 2020, 23:27

Donut je napisao/la:
10 feb 2020, 21:49
Svojevremeno su Britanci pravili od Henmana mit, tako da ako su uspjeli od njega izgraditi kult, onda je ovaj za Murraya i opravdan.

Kad se samo sjetim zutozubog Henmana, slavio sam svaki njegov neuspjeh ulaska u finale Wimbledona kao da sam dobio na lutriji.

Ljudima iz Velike Britanije je Wimbledon svetinja , čekali toliko godina da neko njihov konačno digne trofej ,naravno da su ga bodrili svim silama , sve nade polagali , šta je tu mit ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 10 feb 2020, 23:58

darker10 je napisao/la:
10 feb 2020, 19:27
A jest Lendl bio simpatican lik,bas za gotivit :mrgreen:

Konkretno ja ne vidim sta je gospodja prosle god na Wimbledonu uradila pogresno.Mislila je da je gotovo,ko i Federer uostalom.Da joj se posrao u cejf na kraju,jest,al vrlo lako se moglo desit da je vise niko ne spomene .Cisto sumnjam da to nekog tamo toliko dira kad Nolo,Lendl il bilo ko drugi pobijedi koliko vi hocete ovdje predstavit :crazy:
Ma ja ne dira ih haha pa onaj prenos onog gema kada Federer ima mec lopte pa poeni se slave ko na SBu kad Chelsea zabije gol Arsenalu,i poslije tolikog slavlja da ih ono ne dira? pa tesko bilo vama obicnim fanovima sa foruma mogu misliti kako je bilo tamo svim onima sto su skakali, kladim se da su se one silne aristokrate sto skakase na tribinama dobro popravile navece lajnama bijelog da dodju sebi poslije onoga.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 11 feb 2020, 00:03

Pa Murray je visestruki GS sampion i jedini je lik koji je u eri ove trojice bio br.1 i zavrsio godinu na br.1. Osim GSova dobio je Federera na travi Wimbledona naOI u mecu za zlato, dakle Federera na terenu na kojem je najjaci u finalu za (ako ne racunamo one masterse na sljaci) jedini veliki naslov koji nema. Sta je tu isforsirano? Covjek igrao dvocifren broj GS finala sta treba osvojiti 10+ titula GS pa da bude dio velike cetvorke? Naravno da je on dio velike 4 bar jedno vrijeme bio i to mu niko ne moze osporiti. Naravno da je dosta manje uspjesan nego oni ali i dalje pripada eliti jer za razliku od npr. Federerove konkurencije prije Nadala, Murray je istinski sampion, u nekoj drugoj eri bi imao bar 10 GS titula.

Henman je druga prica, forsirali su ga al ybg nije bio dovoljno dobar i to je to...Ne moze on sa Murrayem u istu recenicu.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 11 feb 2020, 00:18

japa je napisao/la:
10 feb 2020, 23:58
darker10 je napisao/la:
10 feb 2020, 19:27
A jest Lendl bio simpatican lik,bas za gotivit :mrgreen:

Konkretno ja ne vidim sta je gospodja prosle god na Wimbledonu uradila pogresno.Mislila je da je gotovo,ko i Federer uostalom.Da joj se posrao u cejf na kraju,jest,al vrlo lako se moglo desit da je vise niko ne spomene .Cisto sumnjam da to nekog tamo toliko dira kad Nolo,Lendl il bilo ko drugi pobijedi koliko vi hocete ovdje predstavit :crazy:
Ma ja ne dira ih haha pa onaj prenos onog gema kada Federer ima mec lopte pa poeni se slave ko na SBu kad Chelsea zabije gol Arsenalu,i poslije tolikog slavlja da ih ono ne dira? pa tesko bilo vama obicnim fanovima sa foruma mogu misliti kako je bilo tamo svim onima sto su skakali, kladim se da su se one silne aristokrate sto skakase na tribinama dobro popravile navece lajnama bijelog da dodju sebi poslije onoga.
Pa mozda u tom momentu jer ih je prije toga kolektivno ponijela euforija, al cisto sumnjam da su te noci gubili san zbog tog.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 11 feb 2020, 00:26

japa je napisao/la:
11 feb 2020, 00:03
Pa Murray je visestruki GS sampion i jedini je lik koji je u eri ove trojice bio br.1 i zavrsio godinu na br.1. Osim GSova dobio je Federera na travi Wimbledona naOI u mecu za zlato, dakle Federera na terenu na kojem je najjaci u finalu za (ako ne racunamo one masterse na sljaci) jedini veliki naslov koji nema. Sta je tu isforsirano? Covjek igrao dvocifren broj GS finala sta treba osvojiti 10+ titula GS pa da bude dio velike cetvorke? Naravno da je on dio velike 4 bar jedno vrijeme bio i to mu niko ne moze osporiti. Naravno da je dosta manje uspjesan nego oni ali i dalje pripada eliti jer za razliku od npr. Federerove konkurencije prije Nadala, Murray je istinski sampion, u nekoj drugoj eri bi imao bar 10 GS titula.

Henman je druga prica, forsirali su ga al ybg nije bio dovoljno dobar i to je to...Ne moze on sa Murrayem u istu recenicu.
Federer prije dolaska nadala je samo godinu dana bio najjaci odnosno YENO1 do tog momenta,tako da je to spinovanje :mrgreen:

Sampion ali nije ko ovi jbg,isto da ja kazem Wawrinka je bio clan velike cetvorke neko vrijeme odnosno od 2014. do 2017. kad je redovno bio u top 4 na ATP listi u tom periodu
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 11 feb 2020, 01:12

slika

Velika dvojka plus Federer, Endi i Stan, since 2010.

Ova trojica zajedno 11 slemova, Novak 15 a Rafa 13. Jedan jedini završetak godine na prvom mjestu(Endi 2016.), dok Novak ima 5 a Rafa 4.

Ako ćemo se vodit selektivnom logikom @BošnjeBostona :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 11 feb 2020, 06:48

bodi123 je napisao/la:
11 feb 2020, 01:12
slika

Velika dvojka plus Federer, Endi i Stan, since 2010.

Ova trojica zajedno 11 slemova, Novak 15 a Rafa 13. Jedan jedini završetak godine na prvom mjestu(Endi 2016.), dok Novak ima 5 a Rafa 4.

Ako ćemo se vodit selektivnom logikom @BošnjeBostona :kafa:
Ovo je dokaz da je Murray bolji igrac od Federera samo sto je Fed imo srece pa je poceo igrat tenis prije Djokovica i osvojio sve sto se moglo osvojit.Da je Murray poceo igrat kad i Federer,danas bi Britanci pravili kipove po Engleskoj.
23

Donut
Kontakt:

Post Postao/la Donut » 11 feb 2020, 07:15

10 feb 2020, 23:27
Donut je napisao/la:

Ljudima iz Velike Britanije je Wimbledon svetinja , čekali toliko godina da neko njihov konačno digne trofej ,naravno da su ga bodrili svim silama , sve nade polagali , šta je tu mit ?
Ne sjecam se da je Henman podigao trofej na Wimbledonu, brdo jest, al trofej nije :nene:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 11 feb 2020, 07:55

Donut je napisao/la:
11 feb 2020, 07:15
10 feb 2020, 23:27
Donut je napisao/la:

Ne sjecam se da je Henman podigao trofej na Wimbledonu, brdo jest, al trofej nije :nene:

Pa je sam li ja napisao da jeste , đe piše? Koliko ja vidim , ne piše...

Donut
Kontakt:

Post Postao/la Donut » 11 feb 2020, 08:02

Je si.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 11 feb 2020, 09:02

GOAT je napisao/la:
11 feb 2020, 06:48

Ovo je dokaz da je Murray bolji igrac od Federera samo sto je Fed imo srece pa je poceo igrat tenis prije Djokovica i osvojio sve sto se moglo osvojit.Da je Murray poceo igrat kad i Federer,danas bi Britanci pravili kipove po Engleskoj.
Ma ja, trebamo ponistit rezultate svima koji su uzeli nesto prije ere Djokovica.Ne vrede bre.Samo cekam da pocnete pricat da je i Nadal uzeo 6 komada prije nego se Djokovic pojavio, a pocet cete ukoliko Nolo ne uspije prestic Rafaela :rol: Get over yourselves, svijet nije poceo sa 2011. godinom.

Muzza GOAT.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 11 feb 2020, 10:07

11 feb 2020, 00:26
japa je napisao/la:
11 feb 2020, 00:03

Federer prije dolaska nadala je samo godinu dana bio najjaci odnosno YENO1 do tog momenta,tako da je to spinovanje :mrgreen:

Sampion ali nije ko ovi jbg,isto da ja kazem Wawrinka je bio clan velike cetvorke neko vrijeme odnosno od 2014. do 2017. kad je redovno bio u top 4 na ATP listi u tom periodu
Wawrinka nije mogao biti dio velike cetvorke zato sto za razliku od Murraya nikada nije imao kontinuitet, nikada nije bio ni blizu broju 1..on osim tih iznenadjenja u GS finalima protiv Novaka i Rafe nema vise nikakav argument, to jednsotavno nije dovoljno...Murray ima kontinuitet igranja GS finala iz godine u godinu, osvjao Masterse bio br. 1, dvostruki olimpijski sampion, zavrsni masters itd itd...Wawrinka nista osim GS nema...Murray jeste bio dio velike cetvorke, nije uspjesan kao njegovi vrnjsaci Nadal i Djokovic ali je itekako bio konkurentan broj GS finala sve govori.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.