VenamaHrabrih je napisao/la: ↑11 feb 2020, 08:25
Lično nisam pobornik slanja igrača na tribine. Klub je profesionalno udruzenje, igraci su profesionalci i obje strane, u dobroj vjeri, potpisuju ugovor koji je jasno vremenski određen. Ovo mi, pomalo, liči na ucjenu. Razumijem zelju kluba da produzi dibrog igraca, kao i zelju da zaradi na njemu, ali isto tako razumijem i zelju igraca da ne produzi ugovor ako to ne zeli.
Jbg, niti u jednoj firmi strucnjaka, zadnjih pola godine, ne stave za portira, nego ga maximalno iskoriste i raziđu se na najkorektniji moguci nacin. Jednostavno mi je nelogicno slati dobrog igraca na tribine zato sto nece da produzi.
Meni je to klasicna ucjena i ne sviđa mi se ta politika.
Kako mislis ucjena?
Klub ide dalje i sprema i uigrava ekipu za duzi period posebno jer je novi trener sa novim idejama tu....treba savladat nove formacije zadatke da bi to radilo i sljedece godine i u evropi ljeti itd.
Lik kojem istice igovor i sigurno znas da nece biti tu za par mjeseci nema sta da trazi u toj prici.....
I drugi razlog je da nece ici do maksimuma jer se cuva za ljetni prelazni da prodje probu negdje kao slobodan igrac.....kako je i nama dosao.....
Treci je razlog da taj igrac nema kvalitet da bi opravdao izuzetak, da je spic ili neki specijalan individualno jak igrac koji moze rjesit tekmu sam mozda bi se dalo razmislit....ovako nema potrebe trositi vrijeme i resurse na njega....ako on ne zeli biti dio naseg kolektiva vise...
Bas me interesuje sta ti mislis da se desi liku u svakoj firmi na svijetu kad radnik sa ugovorom na odredjeno nece da produzi i ostaje mu par mjeseci? Mislis li da radi na glavnim projektima? Ako to mislis nisi radio nikad i nigdje.....cisto da ne bi presao konkurenciji i odao sve ga sklone sa svega bitnog....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače