Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Machak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Machak » 12 feb 2020, 16:57

Strpite se dok ovaj iz Borca dođe na celo saveza pa cete vidjeti da su Begic ovi sad kamilica za njega i njegove.
Mjau !

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 12 feb 2020, 17:00

MMA075 je napisao/la:
12 feb 2020, 16:47
MortemHz je napisao/la:
12 feb 2020, 15:40
Incijator sastanka koji je na neki način i prvi korak ka zajedničkom djelovanju premijerligaških klubova u narednom periodu je FK Sarajevo.

Na prvom sastanku predstavnici klubova će biti upoznati s prednostima koje donosi formiranje Udruženja, a prije samog sastanka su bili zakopčani do grla bez izjava za medije.

Inače sastanku prisustvuju predstavnici deset klubova. Izostao je predstannik FK Borac, dok su iz FK Zvijezda 09 ranije najavili svoje odsustvo sa sastanka.

Ispred FK Sarajevo moderator sastanka je direktorica Sabrina Buljubašić, a sastanku prisustvuju još Mensur Mušija (FK Mladost), Džemil Šoše (FK Velež), Elmir Šećerbegović (FK Sloboda), Slobodan Đorđić (FK Radnik), Enis Džihanić (FK Željezničar), Murat Daldik (NK Čelik), Sabahudin Vugdalić (FK Tuzla City) Dalibor Šilić (NK Široki Brijeg) te Mario Pandža( HŠK Zrinjski).
Bilo je i ovo:

Sastanak predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i klubova BH Telecom Premijer lige održan je danas u prostorijama NSBiH u Sarajevu.

Nakon održanog žrijeba parova četvrtfinala Kupa BiH, održan je sastanak čelnika NSBiH i klubova Premijer lige. Razgovaralo se o tri važne teme, a to su:

Organizacija takmičenja

Finansijske obaveze klubova BHT PL

Obaveze klubova BHT PL prema sponzoru lige

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih premijerligaških klubova osim NK Čelik iz Zenice.
Murat Daldik NK Celik. :wtf: Yebe lud zbunjenog :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 12 feb 2020, 17:05

Slaven Belupo doveo najvece pojacanje.Slaven Belupo. Znaci da smo dotakli dno. Susic Stilic i Zakaric jesu imena ali isti nemogu igrati u Slaven Belupu.Dovoljno.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 12 feb 2020, 17:16

robertkosar je napisao/la:
12 feb 2020, 17:00
MMA075 je napisao/la:
12 feb 2020, 16:47
MortemHz je napisao/la:
12 feb 2020, 15:40
Incijator sastanka koji je na neki način i prvi korak ka zajedničkom djelovanju premijerligaških klubova u narednom periodu je FK Sarajevo.

Na prvom sastanku predstavnici klubova će biti upoznati s prednostima koje donosi formiranje Udruženja, a prije samog sastanka su bili zakopčani do grla bez izjava za medije.

Inače sastanku prisustvuju predstavnici deset klubova. Izostao je predstannik FK Borac, dok su iz FK Zvijezda 09 ranije najavili svoje odsustvo sa sastanka.

Ispred FK Sarajevo moderator sastanka je direktorica Sabrina Buljubašić, a sastanku prisustvuju još Mensur Mušija (FK Mladost), Džemil Šoše (FK Velež), Elmir Šećerbegović (FK Sloboda), Slobodan Đorđić (FK Radnik), Enis Džihanić (FK Željezničar), Murat Daldik (NK Čelik), Sabahudin Vugdalić (FK Tuzla City) Dalibor Šilić (NK Široki Brijeg) te Mario Pandža( HŠK Zrinjski).
Bilo je i ovo:

Sastanak predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i klubova BH Telecom Premijer lige održan je danas u prostorijama NSBiH u Sarajevu.

Nakon održanog žrijeba parova četvrtfinala Kupa BiH, održan je sastanak čelnika NSBiH i klubova Premijer lige. Razgovaralo se o tri važne teme, a to su:

Organizacija takmičenja

Finansijske obaveze klubova BHT PL

Obaveze klubova BHT PL prema sponzoru lige

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih premijerligaških klubova osim NK Čelik iz Zenice.
Murat Daldik NK Celik. :wtf: Yebe lud zbunjenog :mrgreen:
Ovo je u savezu sastanak.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 12 feb 2020, 17:20

Alipasino je napisao/la:
12 feb 2020, 17:05
Slaven Belupo doveo najvece pojacanje.Slaven Belupo. Znaci da smo dotakli dno. Susic Stilic i Zakaric jesu imena ali isti nemogu igrati u Slaven Belupu.Dovoljno.
Mislim da se ove zime uradilo stvarno iznenadjujuće dobrih transfera u PLBiH, ali HNL je odskočio za 2 klase u istom periodu :lol:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 feb 2020, 18:27

Hans je napisao/la:
12 feb 2020, 17:20
Alipasino je napisao/la:
Mislim da se ove zime uradilo stvarno iznenadjujuće dobrih transfera u PLBiH, ali HNL je odskočio za 2 klase u istom periodu :lol:
32 godine. Svaki klub sve gori i gori. Zadnji aek larnaca gdje se nije proslavio Aa uzeo brdo para.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 12 feb 2020, 18:45

Pantelija je napisao/la:
12 feb 2020, 18:27
Hans je napisao/la:
12 feb 2020, 17:20
Alipasino je napisao/la:
32 godine. Svaki klub sve gori i gori. Zadnji aek larnaca gdje se nije proslavio Aa uzeo brdo para.
Hajduk - reprezentativac Bugarske
Dinamo - mladi reprezentativac Argentine
Rijeka - 24-godišnjak, 75 utakmica u Bundesligi, par sezona Europa lige
Belupo - doveli su čovjeka koji je odigrao 30 utakmica za Barcu u La Ligi, što je fantastično za klub koji se bori za opstanak. Klubovi koji se bore za opstanak u ovim ligama nemaju love niti za turistički obilazak Camp Nou-a.

EDIT: O izlaznim transferima da ne govorim. Za sasvim solidan novac prodavali su Hajduk, Gorica i Osijek (5 miliona od Atalante), Olmo!

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 12 feb 2020, 19:54

Citam 3 dana da se niko iz Zrinjskog nece pojavit na ovom sastanku danas. Ipak se pojavi netko, kae sad kad ipak dodje neko: zrinjski poslo administrativca cisto radi reda da se ne moze rec da nije niko bio :rol: :rol: Ajmo sad da vidimo sta je iduce. Svi posteni i za napredak, samo Zrinjski koči sve

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 feb 2020, 20:45

tutankamon1905 je napisao/la:
12 feb 2020, 19:54
Citam 3 dana da se niko iz Zrinjskog nece pojavit na ovom sastanku danas. Ipak se pojavi netko, kae sad kad ipak dodje neko: zrinjski poslo administrativca cisto radi reda da se ne moze rec da nije niko bio :rol: :rol: Ajmo sad da vidimo sta je iduce. Svi posteni i za napredak, samo Zrinjski koči sve
Sve ce vrijeme pokazati.
Hans je napisao/la:
12 feb 2020, 18:45

Belupo - doveli su čovjeka koji je odigrao 30 utakmica za Barcu u La Ligi, što je fantastično za klub koji se bori za opstanak. Klubovi koji se bore za opstanak u ovim ligama nemaju love niti za turistički obilazak Camp Nou-a.

EDIT: O izlaznim transferima da ne govorim. Za sasvim solidan novac prodavali su Hajduk, Gorica i Osijek (5 miliona od Atalante), Olmo!
Prica O ligi gdje drzava, grad, daje vise novca klubovima u budzet godisnje nego sto je drzava nasim klubovima dala od zavrsetka rata...
Drzava koja ima zakon o sportu. Nas vlasnik npr mora nalaziti rjesenja kako da ulaze legalno u klub, uz to, klub pravno nije njegov... Situacija uzasna. Sreca pa je razuman covjek inace samo lud bi ovako poslovao.
Drzava nece da makne prstom, otislo se na SP fening se nije ulozio u somace prvenstvo. Kao prioritet se postavljaju semafori dok igraci redovno kidaju ligamenti jer igraju na pasnjacima i oranicama.
I onda ocekujem da se Poredis da hrvatskom gdje na sport se trosi ogroman novac dok se kod nas nacelnik i klub slikaju sa 10.000 maraka nagrade za duplu krunu

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 12 feb 2020, 21:26

Pantelija je napisao/la:
12 feb 2020, 20:45
tutankamon1905 je napisao/la:
12 feb 2020, 19:54
Sve ce vrijeme pokazati.
Hans je napisao/la:
12 feb 2020, 18:45

Prica O ligi gdje drzava, grad, daje vise novca klubovima u budzet godisnje nego sto je drzava nasim klubovima dala od zavrsetka rata...
Drzava koja ima zakon o sportu. Nas vlasnik npr mora nalaziti rjesenja kako da ulaze legalno u klub, uz to, klub pravno nije njegov... Situacija uzasna. Sreca pa je razuman covjek inace samo lud bi ovako poslovao.
Drzava nece da makne prstom, otislo se na SP fening se nije ulozio u somace prvenstvo. Kao prioritet se postavljaju semafori dok igraci redovno kidaju ligamenti jer igraju na pasnjacima i oranicama.
I onda ocekujem da se Poredis da hrvatskom gdje na sport se trosi ogroman novac dok se kod nas nacelnik i klub slikaju sa 10.000 maraka nagrade za duplu krunu
Nisam uspoređivao nego je ta tematika bila na postovima koje sam citirao. :damn:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 feb 2020, 21:29

Ok. Stoji da su ispred, tu nema sta, ali transfer s. Belupa je poprilično prehajpan jer lik je propao podobro u odnosu na nivo koji je bio (barsa). Kvalitet cemo vidjeti u prvenstvu.

Pa govorimo o mogućnosti placanja
. U nas klubovi izmisljaju budzet dok u hr. Imaju drzavnu i gradove iza sebe

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 13 feb 2020, 10:30

Još kad vidiš likove kako se lože na ovu našu Pašnjak ligu, pa da harakiri uradiš.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 feb 2020, 11:19

Sta kazu simpatizeri Celika "sad licimo na pravo ozbiljan klub, imali smo predstavnika jucer u Sarajevu" 😂😂 placem od smijeha, koji napredak.

Svaka cast na dovodjenju ovolikih strana u Celik, mahom iz jacih liga i klubova od nasih, s ciljem da se ostane u ligi po svaku cijenu. Iako ni jedan od tih igraca nije prosao pripreme i dolaze par dana pred pocetak sezone, s upitnikom kad ce i hoce li se registrovati.
Opet ce ih vecina morati na tribine, a sigurno da nisu jeftini, dolaze zbog dobrih para koje ce naplatiti kad-tad. Normalno, ne dajemo mi te pare, ali ko god dadne sutra ce traziti ulozeno. Najbolje to znamo mi iz Slobode.
I ono sto mi baca sumnju u sve to je cinjenica da se jos uvijek duguje prethodnim igracima i tuzbe su vec pokrenute, doprinosi nisu placeni ravno godinu dana (ako je vjerovati pisanju u medijima), a ova polusezona je igracki skuplja od ovih sto su otisli na zimu. Svi znamo kako se igraci ponasaju nakon par neisplacenih plata.

Ipak, sretno svima, a na kraju sezone cemo vidjeti na svemu smo, ko ce u nizi rang, a ko u Evropu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 13 feb 2020, 11:32

Beduin je napisao/la:
13 feb 2020, 11:19
Sta kazu simpatizeri Celika "sad licimo na pravo ozbiljan klub, imali smo predstavnika jucer u Sarajevu" 😂😂 placem od smijeha, koji napredak.

Svaka cast na dovodjenju ovolikih strana u Celik, mahom iz jacih liga i klubova od nasih, s ciljem da se ostane u ligi po svaku cijenu. Iako ni jedan od tih igraca nije prosao pripreme i dolaze par dana pred pocetak sezone, s upitnikom kad ce i hoce li se registrovati.
Opet ce ih vecina morati na tribine, a sigurno da nisu jeftini, dolaze zbog dobrih para koje ce naplatiti kad-tad. Normalno, ne dajemo mi te pare, ali ko god dadne sutra ce traziti ulozeno. Najbolje to znamo mi iz Slobode.
I ono sto mi baca sumnju u sve to je cinjenica da se jos uvijek duguje prethodnim igracima i tuzbe su vec pokrenute, doprinosi nisu placeni ravno godinu dana (ako je vjerovati pisanju u medijima), a ova polusezona je igracki skuplja od ovih sto su otisli na zimu. Svi znamo kako se igraci ponasaju nakon par neisplacenih plata.

Ipak, sretno svima, a na kraju sezone cemo vidjeti na svemu smo, ko ce u nizi rang, a ko u Evropu.
Ma realno to ce igrati najvecu ulogu, plate i zadovoljstvo igraca. Pa evo mi smo sjajno krenuli u sezonu kada su finansije bile na mjestu, u prvih 8 utakmica 3 pobjede i to Borac, Radnik i Zvijezda, nerijeseno na Grbavici i protiv Sirokog, te Veleza i porazi od Tuzle i Sarajeva, ali onda strajk i nema pobjede u 11 kola. Veliku ce to ulogu odigrati budimo realni, kao sto uvijek i bude u nasoj ligi.
I ja sam neki dan pisao, doveli su ja msm 6,7 stranaca, jos nekoliko dana prije prvenstva i stvarno ne znam kako ce ih registrovati sa blokiranim racunom, neuplacenim doprinosima, ali na nama je da vidimo. Ipak su to cari BHT Premijer lige, da je sve normalno, ne bi bilo zanimljvo, pogotovo to znamo mi navijaci Slobode i Celika :urnebes: :bih:
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 feb 2020, 11:49

Beduin postade blaza verzija sariela goveda :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 feb 2020, 12:09

redbull93 je napisao/la:
13 feb 2020, 11:49
Bas glupo poredjenje.

Sa druge strane, kad vasi pisu "propala Sloboda", ili ismijavanje prelaznog roka, stadiona Tusanj i sl. onda normalno da cu se i ja sprdati s vama.
Procitaj ponovo moj prethodni post i reci da sam nesto slagao. 😁
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 13 feb 2020, 12:28

redbull93 je napisao/la:
13 feb 2020, 11:49
Sariel je gospodin za ovog nemoj da vrijedjas goveda.....lik se vise od nas brine hocemol uspjet registrovat igrace....kaze blokiran racun grob te .**** racun nam 20 god blokiran i svake godine registrujemo strance

djulbastije
Kontakt:

Post Postao/la djulbastije » 13 feb 2020, 12:32

Evropski ćelik <3
Vajta3 <3
Brlja+krmče kao kombo u papir <3

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 13 feb 2020, 12:35

Stvarno ne razumijem pojedince koji pisu protiv Celika, ljudi su doveli igrace kakav ni jedan tim PL nije doveo, igrace koji su igrali LP (takvog igraca da je Zeljeznicar doveo pisalo bi se nekoliko dana o tome). Doveli su trenera sa impresivnim CV-jem, investitor im je poznati sportski neimar iz Turske, jest da je zahvatio malo turskog zatvora ali sigurno je izasao jaci iz njega, a to je dobro za Celik, mogli smo to vidjeti iz primjera kada je Borac dobrovoljno ispao iz lige umjesto Celika koji je bio ispao. Tako da mislim da ovi sto se sprdaju sa Celikom nisu ni svjesni koliko je Celik jak, pogotovo sa ovim novim sportski direktorom. Ja Celika uopste ne vidim kao rivala u borbi za ostanak u ligi, Celik i ako ispadne, on ce sigurno ostati u ligi. Navijaci Slobode mogu samo pozavidjeti ljudima koji vode Celik.
🔴⚫️

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 13 feb 2020, 12:51

Skver je napisao/la:
13 feb 2020, 12:35
Stvarno ne razumijem pojedince koji pisu protiv Celika, ljudi su doveli igrace kakav ni jedan tim PL nije doveo, igrace koji su igrali LP (takvog igraca da je Zeljeznicar doveo pisalo bi se nekoliko dana o tome). Doveli su trenera sa impresivnim CV-jem, investitor im je poznati sportski neimar iz Turske, jest da je zahvatio malo turskog zatvora ali sigurno je izasao jaci iz njega, a to je dobro za Celik, mogli smo to vidjeti iz primjera kada je Borac dobrovoljno ispao iz lige umjesto Celika koji je bio ispao. Tako da mislim da ovi sto se sprdaju sa Celikom nisu ni svjesni koliko je Celik jak, pogotovo sa ovim novim sportski direktorom. Ja Celika uopste ne vidim kao rivala u borbi za ostanak u ligi, Celik i ako ispadne, on ce sigurno ostati u ligi. Navijaci Slobode mogu samo pozavidjeti ljudima koji vode Celik.
Kod vas je sve bajno zelim vam da vam tako bude i narednih 100 god sportski pozrdav.... samo tako nastavite najjaci ste

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.