Ja se samo nadam da je naučio stvari na kojima je griješio, mislim da će u ovo sezonu ući agresivniji prema Maxu, sa Hamiltonom je dobro izvukao prošle godine bitke iako ih mnogo nije bilo, a potencijalna crash situation sa Vettelom je neophodna za izbjeći u svakoj situaciji.
Leclerc je najveći dobitnik prošle sezone uz Hamiltona, odlično se nosio sa stresom, naučio toliko mnogo stvari kroz sezonu, svaku drugu trku na podijumu, prve pobjede, 7x pole position, navijači i publika iza sebe.. Šta ti više treba kada u debitanskoj sezoni u najvećoj ekipi svijeta kao drugi vozač (na startu sezone) ovo ostvariš. I plus se izboriš za novi ugovor pojačanih finansija i 2godine duže suradnje u odnosu na stari.
Niko od Leclerca ne očekuje da bude prvak ove sezone, on to može postići samo ako su mu mehaničari i inžinjeri sklepali bolid šampionskih ambicija, bitno je zadržati nivo iz kvalifikacija i popraviti racelapove, mada opet ne možeš ti porediti Vettelove racelapove i Leclercove prošle sezone, Vettel dekadu i jače proveo za bolidom F1, Lecu 2. sezona. Prošao je osnovnu fazu učenja, sad je na redu da izazove najboljeg na megdan i da dijeli šamare Maxu i Vettelu.
Za titulu mu je jasna računica:
a)dominantniji bolid Ferrarija u odnosu na RB/Mercedes
b)bolja godina u odnosu na Vettela
c)qualy lapovi na nivou prošlogodišnjih
d)realizacija PP
e)kada ima loš dan, Vettel da otkida bodove konkurentima (ako sam on ne bude konkurent)
Ja ću se zadovoljiti činjenicom da završi kao 2. u vozačkom poretku, ali to više ovisi od bolida na relacijama RB-Merc-Ferr nego od samih vozača. Znači drugo mjesto, 4-5 pobjeda, 14 podijuma, 6-7 PP i pobjede u direktnim okršajima sa Maxom i Vettelom.
Ovo je neka moja mokra vizija.Turbogenerator je napisao/la: ↑12 feb 2020, 16:52Loš omjer pobjeda i pp. To je odlika dobrog bolida, ne velikih vozača.

Kako loš omjer kada bi prema meni imao 7 potencijalnih pobjeda u 8 potencijalnih PP. Mada što se mene tiče nek sa zadnjeg mjesta prvi završava. Tkd potencijalni 7/8 je odličan omjer, iako nigdje ja nisam naglasio sa kojih početnih pozicija on mora pobjeđivati.