FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Lendric je u prijateljskim pokazao zelju, a on kad ima zelju igra dobro. Nekad mozda nece golovi ga htjeti, nisu ni Krpica stalno, ali dat ce 100% svojih mogucnosti za razliku od ovog perioda u Zrinjskom. Sam on kaze u intervju na ovom portalu da dolje nesto ne stima ili nije stimalo. On moze u potpunosti igracki zamijeniti Krpica u smislu davanja golova i to.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ja mislim da će Štila - Lendrić dobro fercerati, rekao bih i bolje od Krpića.
Al evo, usitnilo je, blizu je Radnik. Sve će nam se samo kazati.
Al evo, usitnilo je, blizu je Radnik. Sve će nam se samo kazati.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Sta je vise s Blazevicem?Ljudi dragi mi ako odemo s Sinisom u Bijeljinu mi smo gotovi,ja ne kazem da ce nas nakantati ili da ce nas dobiti al sigurno cemo imati puno problema pogotvo na stranama.Njihovi bekovi Radovic(momak sigurno spada u top 3 beka bar sto je pokazao za ovu polusezonu,drugi asistent lige a igra beka i to u Radniku)-Vasic uz krila Peco(3gola,3asist)-Bradonjic(5 golova)nam realno mogu napraviti puno problema jer su strasno brzi,dok sad parom Ikic-Jovanovic nemamo brzinu,a pogotovo ako dodamo jos Sinisno ispadanje na brzim igracima.Sta se ceka potvrda od Uefe ili?
Jako je nerealno brate ocekivati da ce sve i da potpise sutra Blazevic odma u Bijeljini biti u prvih 11. Za to ce mu trebati neko vrijeme.pow1921 je napisao/la: ↑14 feb 2020, 17:57Sta je vise s Blazevicem?Ljudi dragi mi ako odemo s Sinisom u Bijeljinu mi smo gotovi,ja ne kazem da ce nas nakantati ili da ce nas dobiti al sigurno cemo imati puno problema pogotvo na stranama.Njihovi bekovi Radovic(momak sigurno spada u top 3 beka bar sto je pokazao za ovu polusezonu,drugi asistent lige a igra beka i to u Radniku)-Vasic uz krila Peco(3gola,3asist)-Bradonjic(5 golova)nam realno mogu napraviti puno problema jer su strasno brzi,dok sad parom Ikic-Jovanovic nemamo brzinu,a pogotovo ako dodamo jos Sinisno ispadanje na brzim igracima.Sta se ceka potvrda od Uefe ili?
Ne znam,ali znam da ce nam biti tesko gore bas basDejan1921 je napisao/la: ↑14 feb 2020, 18:17Jako je nerealno brate ocekivati da ce sve i da potpise sutra Blazevic odma u Bijeljini biti u prvih 11. Za to ce mu trebati neko vrijeme.pow1921 je napisao/la: ↑14 feb 2020, 17:57Sta je vise s Blazevicem?Ljudi dragi mi ako odemo s Sinisom u Bijeljinu mi smo gotovi,ja ne kazem da ce nas nakantati ili da ce nas dobiti al sigurno cemo imati puno problema pogotvo na stranama.Njihovi bekovi Radovic(momak sigurno spada u top 3 beka bar sto je pokazao za ovu polusezonu,drugi asistent lige a igra beka i to u Radniku)-Vasic uz krila Peco(3gola,3asist)-Bradonjic(5 golova)nam realno mogu napraviti puno problema jer su strasno brzi,dok sad parom Ikic-Jovanovic nemamo brzinu,a pogotovo ako dodamo jos Sinisno ispadanje na brzim igracima.Sta se ceka potvrda od Uefe ili?
- MocMahale444
Iskreno nama je skoro svaka teska.
Nemamo sta kuknjava idemo se boriti tekmu po tekmu.
Nemamo sta kuknjava idemo se boriti tekmu po tekmu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Nijedna utakmica u ligi nije lagana nikom pa ni nama. Pve sezone bit ce tesko i kad igras sa zadnjim i npr. sa Zrinjskim.
Blažević bi mogao protiv Tuzle možda. Taman je to da nadoknadi treninge.
Eno opet kukanje i kmečanje, imam osjecaj da se sutra ponovo zarati da bi Bosna šaptom pala budući ko bi je sve branio, napuštale bi se linije i položaji na prvi pogled četnika, jučer se pojedinci plašili Borcem, danas Radnikom, što su ti novije generacije
Mislim da je jedno pet puta, ako ne i više receno za Blaževića, momak završava dokumentaciju, za Jamaka i Miletića se reklo da ce potpisati do kraja sedmice i tako i bi, kod Blaževića je malo komplikovanija situacija a realno da bi i on uskoro trebao sve završiti buduci na rokove saveza

Mislim da je jedno pet puta, ako ne i više receno za Blaževića, momak završava dokumentaciju, za Jamaka i Miletića se reklo da ce potpisati do kraja sedmice i tako i bi, kod Blaževića je malo komplikovanija situacija a realno da bi i on uskoro trebao sve završiti buduci na rokove saveza
MIHAJLOVIĆ !
Ma nije ni neka frka za njega da sto prije uleti. Nije Sinisa jedini problem u odbrani pa kad ga sklonis bit ce sve perfektno. Nit bolji nit losiji od svih u odbrani.
Ma to svakako nego eto onako. Nemam ni ja neko pretjerano loše mišljenje o Siniši, ima žutih minuta ali ko ih nema. Šteta samo što izgubi muda u nekim ključnim momentima što je paradoks s obzirom da ima neki taj fajterski duh u njemu.
- svrakino1921
- Kontakt:
Blazevic
Moramo bit mudri i strpljivi
Kad momak rijesi papire ustvari kad dobije da je slobodan igrac onda ce se pristupit potpisu
Cekaju nas na ziceru tu
Samo polako

Moramo bit mudri i strpljivi
Kad momak rijesi papire ustvari kad dobije da je slobodan igrac onda ce se pristupit potpisu
Cekaju nas na ziceru tu
Samo polako

- MocMahale444
Dobro eto necemo se mi vise plasiti,pa ce imat' ko Bosnu ba brani,mi smo najbolji mi smo najjaci,Borac je nula,Radnik je nula zaostaju svi iza nas 20 boodva.Halo ljudi dragi nema vise te price mi smo nesto mi smo neko.Titule nismo vidjeli 7 godina ba.Nit kukam ni kmecim nego kazem istinu koju je ocito toliko tesko priznati plasimo se Borcao kao ljudi nas restartovali 3:0(jel bitno kako?,nije ljudi su uzeli 3 boda) I kao sta su ti nove generacije,sta su to kao starije(respekt sve,vi pratite 15-20 godina)al zalosno je i istinito da mi vise ne vodimo glavnu rijecu u BiH fudbalu zadnjih 5 godina 1 kup od 10 trofeja mogucih.I molim te,kakve veze ima rat s mojim postom gore?Ako ne znas ljude i porodice nemoj pisat da bi otisli ako se zarati ili bi ostali.Radmilo87 je napisao/la: ↑14 feb 2020, 18:31Eno opet kukanje i kmečanje, imam osjecaj da se sutra ponovo zarati da bi Bosna šaptom pala budući ko bi je sve branio, napuštale bi se linije i položaji na prvi pogled četnika, jučer se pojedinci plašili Borcem, danas Radnikom, što su ti novije generacije![]()
![]()
Presmijesno je da se diskutuje o dvojici igraca koja nisu prosle pripreme da odigraj minute. Ako ce samo trenirati, to mi je sasvim ok, al da odigraju minute to je klasicbi debilizam.
Posaljes igrace u Sa, kao ne zelis a onda kad nemas kuda vrati ih. Nema opravdanja, sprdacina obicna ako se tako desi...
Posaljes igrace u Sa, kao ne zelis a onda kad nemas kuda vrati ih. Nema opravdanja, sprdacina obicna ako se tako desi...
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
U23 liga je jedino pravo rješenje za izlazne juniore, tek pridošla pojačanja kojima treba utakmica u nogama, igrače koji se vraćaju poslije povreda itd.braco je napisao/la: ↑14 feb 2020, 13:58Koje je po tebi realno rješenje u trenutnim okolnostima? Na stranu sad U23 liga, mislim na stvari na koje može Željo utjecati u ovom trenutku.ackeey je napisao/la: ↑14 feb 2020, 13:14Tesko ces se i sjetiti. Zato djeca i pokusavaju pobjeci sto prije...braco je napisao/la: ↑14 feb 2020, 12:49
Vaše mišljenje o posudbama mladih u federalnu? S jedne strane je super što će dobiti minutažu, ali s druge u kakvim uslovima će trenirati i igrati, kakva je struka koja ih uči fudbalu u tim klubovima? Slabo se sjećam da u nekom bar od ovih jačih klubova kad pošalju igrače u federalnu, kasnije postane standardan prvotimac kad se vrati s posudbe. Pokušavam se sjetiti bar 3 igrača da su uspjela tako ali slabo.
Sa druge strane, teško da će se nešto tako brzo desiti.
Akademija! Jedini način na koji ćemo spriječiti prelazak talentovanih klinaca pitama, zrinji i slično. Ne mora akademija nužno imati svoju školu, zgradu i sl, ali se moze početi kao i komšije, rentaj kuću, zaposli kuharicu i odgajatelja. Za djecu koja su došla sa strane.
Ovo govorim iz ličnog iskustva, sin je 3 godine bio u Želji i ljetos, dok je napunio 18 otišao u Hrvatsku. Ne zbog novca, mene je njegov boravak u Sarajevu i igranje u Želji koštalo oko 1000 KM mjesečno. A i on i ja živimo Želju. Ali kada sam Klub ne pokaze ni minimum zelje da bar reprezentativca pogura... Onda imas problem. Jedini razgovor za 3 godine sam imao s Joldom, koji je po meni, mozda i jedini pedagog i koji se u okviru svojih mogućnosti bori za te dečke. Samo Akademija, ako ništa, neki prelazni model kroz koji će se brojnim talentovanim dječacima, zeljinim navijačima omogućiti kakav -takav boravak i razvoj. Eksperimenti sa stanovima nisu donijeli ništa, niti nam dali bar jednog igrača u orvoj ekipi. Bar ja se ne sjećam.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
pow1921 je napisao/la: ↑14 feb 2020, 18:54ce imat' ko Bosnu ba brani,mi smo najbolji mi smo najjaciRadmilo87 je napisao/la: ↑14 feb 2020, 18:31Eno opet kukanje i kmečanje, imam osjecaj da se sutra ponovo zarati da bi Bosna šaptom pala budući ko bi je sve branio, napuštale bi se linije i položaji na prvi pogled četnika, jučer se pojedinci plašili Borcem, danas Radnikom, što su ti novije generacije![]()
![]()

Tako je, pozdrav domovini

MIHAJLOVIĆ !
Bivšem forumašu i velikom Željovcu sretno novo zaposlenje u NK Ćelik

MIHAJLOVIĆ !
Utakmica se igra u Međugorju od 14:30 sati. Plavi će sutra ujutru otputovati, a već od nedjelje nastaviti sa treninzima na Grbavici. U narednoj sedmici Plavi će trenirati u terminu od 14:30 sati.
-
- Kontakt:
---------------------------------------------- Lendric/Dacic---------------------
--Veselinovic/Mujezinovic------------------ Stilic ---------------------------------Zajmovic/Subasic---
----------------------------- Alispahic/Jamak -- Sadikovic ------------------------------
-- Pavic/Sehic--- Ikic/Jovanovic----Kosoric/Miletic/Osmankovic --- Stevanovic/Stanic --
---------------------------------- Kjosevski/Eric/Krsic---------------------------------
Po pripremama zadnja linija katastrofalna. Sredina djeluje uigrano. Zajmovic na desnom krilu izgleda bolje, nego sto se moglo ocekivati. Napad tanak sa Lendricem, ali uzimali smo duplu sa Popovicem samim.
Nemogu da razumijem da se stoperski par promjenio, a igra u kontranapadu ostala ista. Doduse bekovi imaju svoj dio krivice. Trce brze unazad nego naprijed. Cudi me da Kosoric neurgira po tom pitanju. Sa Bogdanovicem je igrao sa visokom linijom pozadi, sto je djelovalo puno jace od ovog propuha danas.
--Veselinovic/Mujezinovic------------------ Stilic ---------------------------------Zajmovic/Subasic---
----------------------------- Alispahic/Jamak -- Sadikovic ------------------------------
-- Pavic/Sehic--- Ikic/Jovanovic----Kosoric/Miletic/Osmankovic --- Stevanovic/Stanic --
---------------------------------- Kjosevski/Eric/Krsic---------------------------------
Po pripremama zadnja linija katastrofalna. Sredina djeluje uigrano. Zajmovic na desnom krilu izgleda bolje, nego sto se moglo ocekivati. Napad tanak sa Lendricem, ali uzimali smo duplu sa Popovicem samim.
Nemogu da razumijem da se stoperski par promjenio, a igra u kontranapadu ostala ista. Doduse bekovi imaju svoj dio krivice. Trce brze unazad nego naprijed. Cudi me da Kosoric neurgira po tom pitanju. Sa Bogdanovicem je igrao sa visokom linijom pozadi, sto je djelovalo puno jace od ovog propuha danas.