Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Vucevich

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Vucevich » 14 feb 2020, 20:28

Husein Balić ulazi za LASK (igraju protiv RB Salzburga), vode 3-1.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 feb 2020, 20:32

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
14 feb 2020, 19:54
Prevljak starter za Eupen.
Ima li neko link za ovu utakmicu ili moze reci ko prenosi?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 feb 2020, 20:38

Uh, zabi golčinu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 feb 2020, 21:09

Kaže novinar Emir Delić da je Arslanagić definitivno odbio da igra za nas. Mislim da je nas malo zavaralo njegovo ime i prezime, to je jedan Belgijanac kojeg ništa ne veže za BiH, tako je odgojen. Ne radi se o tome da on živi u nekom svom svijetu gdje čeka poziv Belgije već da mu se ne igra za državu koja mu se javila a njemu ne znači ništa, isto mu je da ga traži BiH, Poljska ili Bolivija.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 14 feb 2020, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 14 feb 2020, 21:12

Prosjecan igracic svakako
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 feb 2020, 21:13

Drape je napisao/la:
14 feb 2020, 21:09
Kaže novinar Emir Delić da je Arslanagić definitivno odbio da igra za nas. Mislim da je nas malo zavaralo njegovo ime i prezime, to je jedan Belgijanac kojeg ništa ne veže za BiH, tako je odgojen.
A ovdje neki plakali za njim godinama i pisali protiv saveza...i nije jedini, ima ih jos gdje je kriv savez a ne doticni igraci.
Ako je ova vijest istinita, VRANJES je brat samo taki (da me neko pogrešno ne shvati, ovim zelim iskazati neke stvari prema Arslanu i njegovim zagovornicima).
Toliko.
Mislim, nisam uopce razocaran jer su samo iluzije da bi nas on pojacao...i dalje bi bio na klupi..bar jos 2,3 godine.
Ali eto sacekat cemo potvrdu.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 14 feb 2020, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 feb 2020, 21:23

Drape je napisao/la:
Kaže novinar Emir Delić da je Arslanagić definitivno odbio da igra za nas. Mislim da je nas malo zavaralo njegovo ime i prezime, to je jedan Belgijanac kojeg ništa ne veže za BiH, tako je odgojen. Ne radi se o tome da on živi u nekom svom svijetu gdje čeka poziv Belgije već da mu se ne igra za državu koja mu se javila a njemu ne znači ništa, isto mu je da ga traži BiH, Poljska ili Bolivija.
Ovo je super. Bolje je ovako a ne nazor da dolazi. Ko npr Milicevic, dolazi na bitne utakmice a vidi se da nije to to. Ali svakako treba nastaviti ovako sa drugim igracima, uputiti poziv, i nesto ce dobro ispasti.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 feb 2020, 21:27

hurem je napisao/la:
14 feb 2020, 21:13
Drape je napisao/la:
Kaže novinar Emir Delić da je Arslanagić definitivno odbio da igra za nas. Mislim da je nas malo zavaralo njegovo ime i prezime, to je jedan Belgijanac kojeg ništa ne veže za BiH, tako je odgojen.
A ovdje neki plakali za njim godinama i pisali protiv saveza...i nije jedini, ima ih jos gdje je kriv savez a ne doticni igraci.
Ako je ova vijest istinita, VRANJES je brat samo taki (da me neko pogrešno ne shvati, ovim zelim iskazati neke stvari prema Arslanu i njegovim zagovornicima).
Toliko.
Mislim, nisam uopce razocaran jer su samo iluzije da bi nas on pojacao...i dalje bi bio na klupi..bar jos 2,3 godine.
Ali eto sacekat cemo potvrdu.
Ne kontam sto ne bi igrao, ako vec nece igrati ni za jednu drugu reprezentaciju... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 feb 2020, 21:29

Ni meni to nije jasno.
Mislim, nema on veze sa nama, ali valjda mu je cilj da se okuša i u reprezentativnom fudbalu.
Nisam još čuo da to nekog fudbalera ne zanima.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 feb 2020, 21:31

Mi moramo sami stvarati igrace. Da svake godine iskoce 2-3 igraca iz nasi klubova. Koji od u-17 vec igraju za nas. E onda nece biti ovaj hoce ovaj nece nego imas svoje igrace. A dijasporase kupiti samo ono sto valja, a ne da svaka panjina se gleda kao da je ronaldo samo zato sto igra u nekoj krs ekipi vani.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 feb 2020, 21:33

Maestro je napisao/la:
14 feb 2020, 21:31
Mi moramo sami stvarati igrace. Da svake godine iskoce 2-3 igraca iz nasi klubova. Koji od u-17 vec igraju za nas. E onda nece biti ovaj hoce ovaj nece nego imas svoje igrace. A dijasporase kupiti samo ono sto valja, a ne da svaka panjina se gleda kao da je ronaldo.
Prije će svinje letjeti nego što će se to desiti :kafa:

Do tada pratit omladinske selekcije Austrije i Njemačke :kafa:

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 14 feb 2020, 21:35

Drape je napisao/la:
Hvala Bogu, nadam se da će i Dilaver njegovim stopama.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 feb 2020, 21:36

Vucevich je napisao/la:
14 feb 2020, 21:33
Maestro je napisao/la:
Mi moramo sami stvarati igrace. Da svake godine iskoce 2-3 igraca iz nasi klubova. Koji od u-17 vec igraju za nas. E onda nece biti ovaj hoce ovaj nece nego imas svoje igrace. A dijasporase kupiti samo ono sto valja, a ne da svaka panjina se gleda kao da je ronaldo.

To vjerovatno da, ali nema nasi ni po njemackoj i austriji da nesto puno valjaju. I tamo sami skart cast izuzetcima. Uglavnom to gore sto sam napisao je kljuc. To kad se uradi onda ce ova repka liciti na nesto.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 feb 2020, 21:45

Maestro je napisao/la:
14 feb 2020, 21:36
Vucevich je napisao/la:
14 feb 2020, 21:33
Maestro je napisao/la:

To vjerovatno da, ali nema nasi ni po njemackoj i austriji da nesto puno valjaju. I tamo sami skart cast izuzetcima. Uglavnom to gore sto sam napisao je kljuc. To kad se uradi onda ce ova repka liciti na nesto.
Pa jeste kljuc, ako zelis da reprezentacija bude konsistentna, klubovi iz domace lige moraju puno vise igraca da izbacuju koji bi mogli da imaju neki kvalitet, nego sto je trenutno slucaj. To je sve do klubova, nije do reprezentacije. Ono sto Savez treba da uradi jeste da ovaj skauting po dijaspori digne na dosta veci nivo. To nikako ne funkcionise kako treba.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 feb 2020, 21:47

Ovi kod nas iz Austrije što dođu u mlade repke, dosta ih ima potencijala.
Ovo iz Njemačke, čast izuzecima, ali teški škart većinom. I kod njih u repkama imaju možda dvojica porijeklom naših da valjaju.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 feb 2020, 21:51

Maestro je napisao/la:
Slažem se da je to itekako potrebno, ali ne postoji nikakva strategija za razvoj mladih igrača nego je sve na ho-ruk, što se i može vidjeti imenovanjem ovog Šabića za selektora :puke:

Tili
Kontakt:

Post Postao/la Tili » 14 feb 2020, 21:58

ASD je napisao/la:
14 feb 2020, 21:47
Ovi kod nas iz Austrije što dođu u mlade repke, dosta ih ima potencijala.
Ovo iz Njemačke, čast izuzecima, ali teški škart većinom. I kod njih u repkama imaju možda dvojica porijeklom naših da valjaju.
Za nas se skart ljepi :kafa:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 feb 2020, 22:09

Vucevich je napisao/la:
14 feb 2020, 21:51
Maestro je napisao/la:
Slažem se da je to itekako potrebno, ali ne postoji nikakva strategija za razvoj mladih igrača nego je sve na ho-ruk, što se i može vidjeti imenovanjem ovog Šabića za selektora :puke:
Kakva mi i strategija, mi nemamo ni skauting kako treba a to je relativno jednostavno za implementirati. Meni je misterija kako igraci u omladinskim kategorijama budu selektirani, ovo mislim na igrace iz dijaspore. Npr skoro sam pa i siguran da Sabic nije te igrace ni pogledao prije nego sto su dosli na okupljanje. Onda se covjek pita kako taj citav proces funkcionise, da li idu preko neke preporuke, ili postoje neki skauti koji rade za Savez. Mislim da taj dio mora puno bolje da se obavlja.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 feb 2020, 22:18

Tristan10 je napisao/la:
14 feb 2020, 22:09

Kakva mi i strategija, mi nemamo ni skauting kako treba a to je relativno jednostavno za implementirati. Meni je misterija kako igraci u omladinskim kategorijama budu selektirani, ovo mislim na igrace iz dijaspore. Npr skoro sam pa i siguran da Sabic nije te igrace ni pogledao prije nego sto su dosli na okupljanje. Onda se covjek pita kako taj citav proces funkcionise, da li idu preko neke preporuke, ili postoje neki skauti koji rade za Savez. Mislim da taj dio mora puno bolje da se obavlja.
I oni kampovi su nigdje veze što se organizuju.
Ono, dođe ti igrač sa 18 godina što igra za juniore nekog šestoligaša. Ja stvarno ne vidim šta se tu ima vidjeti.

Svi ti igrači imaju klubove i lige. Sasvim dovoljno da im pogledaš par mečeva i ako si stručnjak da ocijeniš da li ima tu kvaliteta.

Evo primjera. 2003. godište.
U čitavoj u17 Bundesligi imaš 6 igrača što igraju. 42 ekipe su u pitanju. Od tog su 2 već igrala za nas, 1 igrao mislim za Austriju. Ostanu ti samo 3 momka.
TI imaš da popričaš s ta tri momka. Pogledaš im par utakmica. Ako vrijedi, zovneš ih da igraju za tebe. Ako ne žele ili nemaju kvalitet nikome ništa. Nemaš se ti šta zahebavati s ovim što nemaju kvalitet.
Poprilično sam siguran da je tamo selekcija dobra. Da ako igrač iole ima kvalitet da će otići do dobre ekipe.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 14 feb 2020, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 feb 2020, 22:25

ASD je napisao/la:
14 feb 2020, 22:18
I oni kampovi su nigdje veze što se organizuju.
Ono, dođe ti igrač sa 18 godina što igra za juniore nekog šestoligaša. Ja stvarno ne vidim šta se tu ima vidjeti.

Svi ti igrači imaju klubove i lige. Sasvim dovoljno da im pogledaš par mečeva i ako si stručnjak da ocijeniš da li ima tu kvaliteta.
Teško je gledati Türkgücü München ili Lassiter High School Soccer vjerovatno :kafa:

Zamisli pozvali momka koji igra za ekipu iz gimnazije :rol:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.