RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

fudbalfudbal
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la fudbalfudbal » 17 feb 2020, 13:57

FSB je napisao/la:
17 feb 2020, 13:42
Trebao bi i službeni fotograf kluba da uslika sve igrače pojedinačno u dresu, da im se postave svima slike na fkvelez.ba pa da se može proslijediti i na transfermarkt.com

Ti imaš vrlo kreativne ideje, i od mene + za ovu ideju, veoma je bitno dizati stepenicu po stepenicu na nivou našeg kluba pa bilo to tehnološki ili na neki drugi način. Volio bih pročitati sve tvoje ideje, ako ikad imao vremena ovde ili u pp. Bila bi to veoma dobra rasprava, i ostale pozivam da napišu neki prijedlog kako unaprijediti naš klub.
Ti si naša ljubav jedina!

FSB

Post Postao/la FSB » 17 feb 2020, 15:29

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 22 mar 2020, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 17 feb 2020, 16:11

FSB je napisao/la:
17 feb 2020, 15:29
fudbalfudbal je napisao/la:
17 feb 2020, 13:57
Ti imaš vrlo kreativne ideje, i od mene + za ovu ideju, veoma je bitno dizati stepenicu po stepenicu na nivou našeg kluba pa bilo to tehnološki ili na neki drugi način. Volio bih pročitati sve tvoje ideje, ako ikad imao vremena ovde ili u pp. Bila bi to veoma dobra rasprava, i ostale pozivam da napišu neki prijedlog kako unaprijediti naš klub.

To što pišem tiče se prisustva Veleža kao brenda na internetu ali i u našoj svakodnevnici, onako kako se klub prezentuje svojim sadašnjim i budućim navijačima. To su stvari koje svaki ozbiljan klub povjeri jakoj marketing/oglašivačkoj agenciji koja onda sve te stvari vodi u ime kluba (Advertising, Creative strategies, Media strategies, Public Relations, Consumers promotion, events and BTL activities, Graphic design, TV and Radio production, Web design and strategy).

Najbolji primjer u BiH je FK Sarajevo, klub koji brine o svom imidžu. Gdje god da klikneš, sve je odlično urađeno i ažurirano. Od interneta, printanih letaka i plakata, do same organizacije bilo kojeg događaja. Sve je na visokom nivou i uvezano sa ostalim segmentima kluba poput fan shop-a, itd.

Velež ima uposlene pojedince koji rade određene poslove ali agencija je agencija. Shvatam da Velež trenutno ne želi troškove u vidu angažovanja marketing agencije ali kad-tad će i to doći na red.

Evo da se fokusiram samo na internet. Toliko je stvari koje se mogu uraditi i ažurirati da ne mogu sve nabrojati. To je posao marketing agencije, ne mene kao navijača. Onaj dio na internetu u kojem su navijači mogli doprinijeti je uglavnom sređen (Wikipedia). Ostao je ovaj dio koji klub treba uraditi jer to mogu samo uposlenici kluba koji imaju napismeno da su ovlaštene osobe. Pošto su to stručne stvari, tu nastupa marketing agencija koju klub ovlasti.

Advertising/Marketing agencija ima i u Mostaru. Ako nema dovoljno velikih, onda ima u Sarajevu.

Dvije najbolje u Sarajevu, što ja znam, su McCANN i FABRIKA., ili neka upitaju upravu FK Sarajevo ko njima radi pa nek uzmu iste ljude za Velež.

Tu postoje različiti paketi usluga. Neka uzmu bar ovaj internet dio da im ljudi sve srede kao Sarajevu.

PS. Odnos prema brendu vidiš kad pogledaš na tribinu Zapad i vidiš nedovršen grb ili kad igrači daju intervju u trenerkama a ono osoba zadužena za vešeraj napisala brojeve plavim flomasterom preko grbova da bi znala čija je trenerka (kao da ne postoji drugi način obilježavanja).
Bravo drug. Svaka cast i slazem se sa svakim slovom napisanim. Samo bi dodao, ne moraju agencije. Medu rajom koji navika za Velez ima uistinu velikih strucnjaka na svim poljima, koji bi to mogli uraditi kvalitetno kao i odredene agencije kojima se placaju i cifre vece od realnih. Angazujes odredeni broj osoba koji radi individualno, placas im OK cifru, i imas rijesen problem. Za ovako bitan aspekt kao sto je internet marketing i sve szo ima veze sa promocijom putem elektronskih medija ne treba zaliti izdvojiti neku solidnu cifru. :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

FSB

Post Postao/la FSB » 17 feb 2020, 16:36

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 22 mar 2020, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 feb 2020, 16:40

za fk sarajevo to ne rade agencije. čisto da vam diskusija ne ode u pogrešnom pravcu.

FSB

Post Postao/la FSB » 17 feb 2020, 16:46

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 22 mar 2020, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 17 feb 2020, 17:26

Marketing nam je na zadnjem mjestu po pitanju prioriteta. Kada budu htjeli uraditi nešto na tom planu, biće na nivou promo video-a sa naslovom "Ponovo Rođeni". Do tada nam preostaje čekati.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 17 feb 2020, 18:24

RacioEmocionalan je napisao/la:
17 feb 2020, 17:26
Marketing nam je na zadnjem mjestu po pitanju prioriteta. Kada budu htjeli uraditi nešto na tom planu, biće na nivou promo video-a sa naslovom "Ponovo Rođeni". Do tada nam preostaje čekati.

Ja mislim suprotno od tebe, sto bolji marketing znaci bolja prodaja dresova, priliv novca u fan shop, priliv novca u klub, kupovina ulaznica, clanskih..
Ti si naša ljubav jedina!

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 17 feb 2020, 19:04

17 feb 2020, 18:24
Ja mislim suprotno od tebe, sto bolji marketing znaci bolja prodaja dresova, priliv novca u fan shop, priliv novca u klub, kupovina ulaznica, clanskih..
Nismo se shvatili. Mislim na klupsku politiku, ne na svoje razmišljanje. Marketing je veliki dio poslovanja svugdje u svijetu kada je u pitanju prodaja proizvoda a mislim da mi imamo itekako šta "prodati" i tu se slažem sa tobom.

FSB

Post Postao/la FSB » 17 feb 2020, 19:30

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 22 mar 2020, 19:35, ukupno mijenjano 2 puta.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 17 feb 2020, 19:34

Pa šta je drugo promo video nego odredjeni vid marketinga. Evo ti si nabrojao milion stvari u koje se ja razumijem kao Mara u krivi racku, ali makar znam raspoznati osnovne pojmove. Kažem samo ako se bude radilo išta na marketingu da će biti sigurno na nekom primjetljivom nivou na način na koji je uloženo u promo video, ali da to po svim parametrima nije prioritet ove Uprave u ovom trenutku što ne znači da neće kasnije postati.

FSB

Post Postao/la FSB » 17 feb 2020, 19:35

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 22 mar 2020, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 17 feb 2020, 19:45

Fali rapa izgleda. To zahtjeva puno više ulaganja.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 feb 2020, 19:45

RacioEmocionalan je napisao/la:
17 feb 2020, 19:04
17 feb 2020, 18:24
Nismo se shvatili. Mislim na klupsku politiku, ne na svoje razmišljanje. Marketing je veliki dio poslovanja svugdje u svijetu kada je u pitanju prodaja proizvoda a mislim da mi imamo itekako šta "prodati" i tu se slažem sa tobom.
Marketing je u biti "obecanje" proizvoda. A svako obecanje se treba ispuniti. Znaci, ne smijemo sada prodavati neki "super evropski Velez" ako to nije istina.

Ali mozemo prodati "povratak" kluba. Kao taj promo video "ponovo Rodjeni". Bas je zato i uspio.

Marketinska promocija ce mozda dati vidljivost klubu, ali samo ce pobjede i uspjesi dugorocno podici prodaje dresova, ulaznica, itd. Dakle, ovo sto rade je sad zasad sasvim dovoljno.

Jedino bi trebali potvrditi "online presence" na Fejsu, IGu i Googleu sa zvanicnim profilima. Godinama radimo da uozbiljimo klub. Ovo bi islo u isti smjer.

Toliko od mene.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 feb 2020, 19:57

FSB je napisao/la:
17 feb 2020, 16:36
nekoIzMostara je napisao/la:
17 feb 2020, 16:11
Bravo drug. Svaka cast i slazem se sa svakim slovom napisanim. Samo bi dodao, ne moraju agencije. Medu rajom koji navika za Velez ima uistinu velikih strucnjaka na svim poljima, koji bi to mogli uraditi kvalitetno kao i odredene agencije kojima se placaju i cifre vece od realnih. Angazujes odredeni broj osoba koji radi individualno, placas im OK cifru, i imas rijesen problem. Za ovako bitan aspekt kao sto je internet marketing i sve szo ima veze sa promocijom putem elektronskih medija ne treba zaliti izdvojiti neku solidnu cifru. :bih:

Pokušalo se to nekoliko puta u prošlosti druže i nikad nije ispalo kako treba do kraja i profesionalno. Jednostavno prevelik je broj stvari o kojima agencija brine, dok tih nekoliko navijača ne mogu sve to pokriti a i s vremenom se zasite od tog posla. Probali smo, jednostavno ne ide.
Prije nego sto smo ispali, napravio sam im jedan marketinski plan, uz pomoc nekoliko forumasa, i poslao sam ga tadasnjem direktoru marketinga. Rekli su da su ideje fine ali da se tesko mogu realizovati.

Fast forward nekoliko godina i nova uprava je realizovala dosta ideja. Kad se hoce, moze se.

Edit: Znam da su neki momci na univerzitetu napravili jedan plan koji su predstavili klubu. Bio je dobar i interesantan.

Stvar sa marketingom je da organizacija treba biti solidarna i jako strpljiva. Zato i u ovu vjerujem.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

FSB

Post Postao/la FSB » 17 feb 2020, 20:07

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 22 mar 2020, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 feb 2020, 20:17

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 17 feb 2020, 20:36

Jesu li proradili reflektori?
"JOŠ OD 1926"

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 17 feb 2020, 20:51

veteran 1987 je napisao/la:
17 feb 2020, 20:36
Jesu li proradili reflektori?
Trece kolo protiv Borca bi trebala biti pod reflektorima.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []