FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rokoko87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rokoko87 » 17 feb 2020, 19:18

Ljoze kad nam neko novi ne dođe prozovi me molim te
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 feb 2020, 19:20

Rokoko87 je napisao/la:
17 feb 2020, 19:18
Ljoze kad nam neko novi ne dođe prozovi me molim te
Vazi, ali nemoj se javljati. Nemam dovoljno kredita.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 17 feb 2020, 20:05

Vrlo bitne stvari su rečene u protekle dvije hefte. Prvo Ermin Čengić reče da se traži novi model organizacije kluba, a Amar u emisiji na OBN-u u petak reče "da se neke stvari moraju promjeniti kad je u pitanju sportski kolektiv jer kao udruženje građana čekajući nečiju sadaku nam je mrka kapa". . Što je vrlo bitno Amar je na to dodao "da će biti puno posla u predstojećem periodu oko mogućnost ulaganja, učešća u klubovima gdje će ljud moći gurnuti više para i nešto od toga dobiti"

Izgleda da nas čekaju ozbiljne reforme u klubu.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 17 feb 2020, 20:14

Nesto se mora promjeniti ali ovo prica se vrti 10 godina a niko nista konkretno da uradi i napravi model za potencijalne ulagace koji ce na kraju sigurno imati korisiti..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 17 feb 2020, 20:16

braco je napisao/la:
17 feb 2020, 20:05
Vrlo bitne stvari su rečene u protekle dvije hefte. Prvo Ermin Čengić reče da se traži novi model organizacije kluba, a Amar u emisiji na OBN-u u petak reče "da se neke stvari moraju promjeniti kad je u pitanju sportski kolektiv jer kao udruženje građana čekajući nečiju sadaku nam je mrka kapa". . Što je vrlo bitno Amar je na to dodao "da će biti puno posla u predstojećem periodu oko mogućnost ulaganja, učešća u klubovima gdje će ljud moći gurnuti više para i nešto od toga dobiti"

Kada je to Amar najavljivao :kafa:

Opt1
Kontakt:

Post Postao/la Opt1 » 17 feb 2020, 20:19

braco je napisao/la:

Jel ti fakat vjerujes u ovo sto si napisao? Ko da napravi reforme? Ovi nehljebi iz uprave... Otidji drug do stadiona, napravi krug pa ces vrlo brzo vidjeti za sta su oni sposobni.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 17 feb 2020, 20:19

Problem je sto neko misli da ce doci na primjer neki šeik u Zelju i dati pare eto iz zajebancije jer ih ima, hoce da ima svoji igracku klub, ali malo sutra hoce racunicu i neki povrat na kraju. Cisto sumnjam da ovi iz PSG i Man City tek tako razbacuju stotine miliona, a da na kraju ne zele racunici i povrat.

A ne pricamo o ovim nazovi prijateljima kluba, ljudi u upravi, skupstini, oko kluba, pa i nas navijacima na kraju.
Mjau !

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 17 feb 2020, 20:24

Trebamo bit zadovoljni jer smo uspjeli ne prodati samoodrživima Štilića.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 feb 2020, 20:28

Želite reći da Ermin i zvanično preuzima klub?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 17 feb 2020, 20:28

Osim13 je napisao/la:
17 feb 2020, 20:28
Želite reći da Ermin i zvanično preuzima klub?
Spremaju se papiri
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 17 feb 2020, 20:45

Machak je napisao/la:
17 feb 2020, 20:19
Problem je sto neko misli da ce doci na primjer neki šeik u Zelju i dati pare eto iz zajebancije jer ih ima, hoce da ima svoji igracku klub, ali malo sutra hoce racunicu i neki povrat na kraju. Cisto sumnjam da ovi iz PSG i Man City tek tako razbacuju stotine miliona, a da na kraju ne zele racunici i povrat.

A ne pricamo o ovim nazovi prijateljima kluba, ljudi u upravi, skupstini, oko kluba, pa i nas navijacima na kraju.
Ne postoji ulagac u neki fudbalski klub da je na kraju profitirao (na posten nacin) u smislu da ulaze u igrace i ceka pare od Evrope ili da se neko proda. To sto seici rade nemoj misliti da su na dobitku. Oni to rade vise iz prestiza i da sebe reklamiraju.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 17 feb 2020, 21:07

Neko je pitao za odlazak u Bijeljinu, pa evo idem ja autom, ako ima neko bez prevoza a zeli ici nek mi se javi na PP

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 17 feb 2020, 21:27

A kako posluju klubovi u Njemačkoj, Bayern, Borusija? Kako je tamo vlasnička struktura postavljena? Mislim da većina investitora( ne računajući bogate arapske šeike) prilikom ulaganja računa na što brži povrat sredstava, većinom kroz transfere, ali su to dosta rizične investicije i ulaganja. Nikad ne znaš hoćeš li prodati igrača, hoće li biti povreda, ili možda nekom pogrešnom odlukom sudije popušiš titulu, ili plasman u neku od daljnjih faza nekog europskog takmičenja.

didnot
Kontakt:

Post Postao/la didnot » 17 feb 2020, 21:30

Opt1 je napisao/la:
17 feb 2020, 20:19
braco je napisao/la:

Jel ti fakat vjerujes u ovo sto si napisao? Ko da napravi reforme? Ovi nehljebi iz uprave... Otidji drug do stadiona, napravi krug pa ces vrlo brzo vidjeti za sta su oni sposobni.
Avlami/Danane itd. Polahko neka te, nemoj toliko ofirno.

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 17 feb 2020, 21:42

VeteranSA je napisao/la:
17 feb 2020, 21:27
A kako posluju klubovi u Njemačkoj, Bayern, Borusija? Kako je tamo vlasnička struktura postavljena? Mislim da većina investitora( ne računajući bogate arapske šeike) prilikom ulaganja računa na što brži povrat sredstava, većinom kroz transfere, ali su to dosta rizične investicije i ulaganja. Nikad ne znaš hoćeš li prodati igrača, hoće li biti povreda, ili možda nekom pogrešnom odlukom sudije popušiš titulu, ili plasman u neku od daljnjih faza nekog europskog takmičenja.
Sad si me zainteresovao i citam bas vezano za to kako funkcionisu ti klubovi. Medjutim necu ni pokusati sve shvatiti a i nisam strucan oko toga, pa bi samo dao prijedlog, a znam da ima ljudi bliskih klubu koji ovo citaju. Kad vec imamo naseg momka koji ide po tim konferencijama i edukacijama, ne bi bilo lose da se pokusa stupiti u kontakt sa celnicima npr. bas Bayerna, da nekome ko je strucan objasne sve natenane i daju savjete, a onda da se krene sa kompletnom procedurom nakon proucavanja zakona i nalazenja rupa u zakonu ako je potrebno. Sigurno bi to bio najveci pothvat i pomak koji je napravio jedan klub i jedna uprava sportskog kluba u BiH. Uz to siguran sam da bismo otvorili vrata i drugim klubovima a da bi to vodilo napretku fudbala u BiH, a ko zna, mozda se neko prikljuci zajednickoj borbi u slucaju kakvih pravnih prepreka

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 17 feb 2020, 22:08

Svako ko može i hoće promjeniti ovaj sistem kluba, koji je po meni neodrživ i ne perspektivan, je dobrodošao s idejama i novcem. Opet kažem, mi kao klub, se moramo zaštiti od krajnjeg produkta "investiranja".

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 17 feb 2020, 22:13

E jbga, svi budale sto ulazu po svijetu u klubovi nemaju koristi, samo mi pametni. Sve mi znamo, a uvijek zadnja rupa na sviralu.

Jest ulazu onako pare jer im je dosadno i tako gube lovu.

Svasta s nasim narodom..

Mi fol nesto cuvamo, brinemo za klub a od, rata do sad proslo kroz klub preko 50 miliona a nigdje marke s glave..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 17 feb 2020, 22:20

Amar Osim najveca legenda Zelje, cak deset trofeja osvojio :tokralju:
Ostali mu ni do koljena nisu :kralj:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 17 feb 2020, 22:35

aBd u subotu sa bratom u Bijeljinu

U subotu ćemo život dati, ŽELJO mora zaigrati
mosa lošmi stićko tit-ula!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 17 feb 2020, 22:50

balkanika je napisao/la:
17 feb 2020, 21:07
Neko je pitao za odlazak u Bijeljinu, pa evo idem ja autom, ako ima neko bez prevoza a zeli ici nek mi se javi na PP
Kako volim ovakve price :clap: bravo bruda :bih: :bih:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, perodeformero i 42 gosta.