FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2020, 15:38

CityCity je napisao/la:
15 feb 2020, 21:41
tuzlac je napisao/la:
15 feb 2020, 20:06
Koliko sm ljut što smo izgubili vrijeme i ni pedalj jedan napredovali usprkos pojačanjima, i koliko mi je teško što ćemo već u prvih 3-4 kola prvenstva doživiti fijasko , ipak se tješim time da se i Baljiću bliži odlazak iz Fk Tuzla City.Kad tad ,djelo izađe na vidjelo.Ne zna čovjek.
Ne treba doživljavati ove utakmice previše emotivno.Rezultati ovih utakmica apsolutno ništa ne znače.Kad imaš ekipu koja duže igra u istom sastavu i ne treba ih više od 3-4,međutim kad si promijenio 6-7 novih igrača onda je potreban veći broj zbog uigravanja.
No bilo kako bilo Tuzlac ti si sad u win-win situaciji i možeš pratiti utakmice opušteno : ako rezultati budu dobri onda je to svakako ok,a ako budu lošiji onda ćeš se radovati neuspjehu Baljića. :D
Ko ti priča o emocijama.Mi smo pred nastavkom prvenstva na 6 dana.Je si li na ovom Portalu vidio i jednu izjavu sa naše utakmice.Eno Zrinja-Željo,Velež-Mladost,Čelik - Borac , pljušti na sve strane.Mi kao da nismo ni igrali.
Vezano za ovo tvoje da je meni sada sve jedno, nije to za šalu.Mogu i ja tebi reći da si možda inkasirao u kladionici finu lovu , pa sad djeluješ umirujuće. :D

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2020, 16:03

slika

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 16 feb 2020, 17:16

tuzlac je napisao/la:
16 feb 2020, 15:38
CityCity je napisao/la:
15 feb 2020, 21:41
tuzlac je napisao/la:
15 feb 2020, 20:06
Koliko sm ljut što smo izgubili vrijeme i ni pedalj jedan napredovali usprkos pojačanjima, i koliko mi je teško što ćemo već u prvih 3-4 kola prvenstva doživiti fijasko , ipak se tješim time da se i Baljiću bliži odlazak iz Fk Tuzla City.Kad tad ,djelo izađe na vidjelo.Ne zna čovjek.
Ne treba doživljavati ove utakmice previše emotivno.Rezultati ovih utakmica apsolutno ništa ne znače.Kad imaš ekipu koja duže igra u istom sastavu i ne treba ih više od 3-4,međutim kad si promijenio 6-7 novih igrača onda je potreban veći broj zbog uigravanja.
No bilo kako bilo Tuzlac ti si sad u win-win situaciji i možeš pratiti utakmice opušteno : ako rezultati budu dobri onda je to svakako ok,a ako budu lošiji onda ćeš se radovati neuspjehu Baljića. :D
Ko ti priča o emocijama.Mi smo pred nastavkom prvenstva na 6 dana.Je si li na ovom Portalu vidio i jednu izjavu sa naše utakmice.Eno Zrinja-Željo,Velež-Mladost,Čelik - Borac , pljušti na sve strane.Mi kao da nismo ni igrali.
Vezano za ovo tvoje da je meni sada sve jedno, nije to za šalu.Mogu i ja tebi reći da si možda inkasirao u kladionici finu lovu , pa sad djeluješ umirujuće. :D
Za mene sve što je bitno počinje od utakmice sa Sarajevom.Sve što je bilo preko "raspusta" je već zaboravljeno,i "pobjede" i "porazi".Idemo na najteže gostovanje i tu će se vidjeti kako trenutno stojimo i fizički i psihički.Nadam se da će se tu pokazati drčnost i igrati bez straha tj momački i pametno na pobjedu.Ako izgubimo bez ispaljenog metka i sa nekom mlitavom igrom bio bih razočaran.Nadam se da se to neće desiti i da uz dozu sreće možda i dobijemo.
Vidiš ovo za kladionicu se nisam sjetio ali uopšte nije loša ideja :D .Moglo bi se šta uložiti na neki neočekivan rezultat.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2020, 22:51

08.februara 2020 navršilo se godinu dana od smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 feb 2020, 23:00, ukupno mijenjano 4 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2020, 23:14

Donut
Kontakt:

Post Postao/la Donut » 16 feb 2020, 23:17

tuzlac je napisao/la:
16 feb 2020, 16:03
slika
He he he
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 16 feb 2020, 23:44

FK Sarajevo-Goražde 3:0

Početni sastav: Kovačević,-Hodžić Dupovac, Šerbečić,Salčin,- Miličević, Sušić, Rahmanović,- Tatar, Jukić, -Ahmetović

Još su igrali: Islamović, Sabanovic, Mustedanagić, Milanović, Velkoski(C), Gavrić, Handžić i Đokanović.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 17 feb 2020, 08:26, ukupno mijenjano 1 put.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 17 feb 2020, 08:09

tuzlac je napisao/la:
16 feb 2020, 22:51
"CityCity "
Generalka je ipak ozbiljnija utakmica od ovih ostalih pripremnih.Što si vidio jučer vidjet ćeš i u subotu.Vidjet ćeš izbi nabi.Vidjet ćeš krampe u startnoj postavi a igrače na klupi.Predugo gledam fudbal i ovo je ovako.Niko ne smije Efendića na klupu.Pomijera se Nukić na desno krilo.Kulović Na lijevo.
Morris je naglo "povrjeđen" jer švicarac Hasanović mora igrati pa makar bio golman.Maksimović doveden da bude rezerva.Šta će nam na Koševu i Arežina.S kim će igrati.Umjesto rezonske trojke, Sesar, Hadžanović Maksimović,a iza njih Nukić,Kojić,Morris,Leković, mi mi izbacujemo Maksimovića i Morrisa da bi igrale dvije krampe.Gotovo , konstrukcija se urušava jer su izvađeni ključni nosači.Sesar je opet sam jer Hadžan je fajter.O Arežini i ne pitaj.AREŽINA AKO IZA SEBE IMA SESARA I MAKSIMOVIĆA MOŽE KREATIVNO RAZIGRAVATI KULOVIĆA ,BADJIJA ILI SUTRA UBIPARIPA.Ako ne, onda ne treba Arežina u timu ,džaba ćeš ga ostaviti jer neće dati nikakav doprinos.Izmjene ,Budo i Džingiz??kasnije , Fejzić, Ivković i Ramić .Nema ovaj Baljić znanje i čovjekje već jesenas dobrano dao do znanja sa porazima koje je naredao.Sad smo se riješili Saida,doveli ,znaš već koga.Toliko smo se pojačali da je po mišljenju nekih dovoditi Predragovića bio čisti luksuz.Pogledaj izvještaja na službenoj stranici .Jednostavno se nije imalo šta napisati.Pa mi smo pukli u 20 minuti.
Kad sam vidio startnu postavu bilo mi je jasno da sve ostaje kao i prije.Tromi bek koji kad uzme loptu i sagne glavu.... i štoper koji to nije , to je preveliki luksuz osim da je nužda.Ali nije.Pred nama je dovoljno dug period.Svi će igrači ili većina imati priliku da igraju ili da ulaze kao rezeve.Dakle niti govora nema da ja sad želim zabetonirati nekih 12-14 igrača.Ali mora se znati na 6 dana prd prvenstvo koja je osnova budućeg tima i kako ćemo mi to igrati u nastavku.Za izbi nabi ,ne trebaju ni Nukić na beku ni ispred Kulović ni Maksimović ni Arežina niti Morris niti sutra Kostić.Šteta , odričemo se lijepe prilike da ovog proljeća bez pterećenja,odigramo najbolje do sada u PL.Zato smatram da će se stvari odvijati mučki i nazor.Dudić okrenu igru Veleža za 180 stepeni i to za rekordno kratko vrijeme.Nama će trebati godine da nadođemo u vožnji.
Nek si ti nas prosvijetlio, uputio nas u stvarno stanje i mogucnosti pojedinih igraca! Da te nema nebi znali kako smo losi i kako lose funkcionisemo.
Tuzla City / Sloga Simin Han

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2020, 08:35

slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 feb 2020, 15:43

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2020, 22:54

"CityCity "
Generalka je ipak ozbiljnija utakmica od ovih ostalih pripremnih.Što si vidio jučer vidjet ćeš i u subotu.Vidjet ćeš izbi nabi.Vidjet ćeš krampe u startnoj postavi a igrače na klupi.Predugo gledam fudbal i ovo je ovako.Niko ne smije Efendića na klupu.Pomijera se Nukić na desno krilo.Kulović Na lijevo.
Morris je naglo "povrjeđen" jer švicarac Hasanović mora igrati pa makar bio golman.Maksimović doveden da bude rezerva.Šta će nam na Koševu i Arežina.S kim će igrati.Umjesto rezonske trojke, Sesar, Hadžanović Maksimović,a iza njih Nukić,Kojić,Morris,Leković, mi mi izbacujemo Maksimovića i Morrisa da bi igrale dvije krampe.Gotovo , konstrukcija se urušava jer su izvađeni ključni nosači.Sesar je opet sam jer Hadžan je fajter.O Arežini i ne pitaj.AREŽINA AKO IZA SEBE IMA SESARA I MAKSIMOVIĆA MOŽE KREATIVNO RAZIGRAVATI KULOVIĆA ,BADJIJA ILI SUTRA UBIPARIPA.Ako ne, onda ne treba Arežina u timu ,džaba ćeš ga ostaviti jer neće dati nikakav doprinos.Izmjene ,Budo i Džingiz??kasnije , Fejzić, Ivković i Ramić .Nema ovaj Baljić znanje i čovjekje već jesenas dobrano dao do znanja sa porazima koje je naredao.Sad smo se riješili Saida,doveli ,znaš već koga.Toliko smo se pojačali da je po mišljenju nekih dovoditi Predragovića bio čisti luksuz.Pogledaj izvještaja na službenoj stranici .Jednostavno se nije imalo šta napisati.Pa mi smo pukli u 20 minuti.
Kad sam vidio startnu postavu bilo mi je jasno da sve ostaje kao i prije.Tromi bek koji kad uzme loptu i sagne glavu.... i štoper koji to nije , to je preveliki luksuz osim da je nužda.Ali nije.Pred nama je dovoljno dug period.Svi će igrači ili većina imati priliku da igraju ili da ulaze kao rezeve.Dakle niti govora nema da ja sad želim zabetonirati nekih 12-14 igrača.Ali mora se znati na 6 dana prd prvenstvo koja je osnova budućeg tima i kako ćemo mi to igrati u nastavku.Za izbi nabi ,ne trebaju ni Nukić na beku ni ispred Kulović ni Maksimović ni Arežina niti Morris niti sutra Kostić.Šteta , odričemo se lijepe prilike da ovog proljeća bez opterećenja,odigramo najbolje do sada u PL.Zato smatram da će se stvari odvijati mučki i nazor.Dudić okrenu igru Veleža za 180 stepeni i to za rekordno kratko vrijeme.Nama će trebati godine da nadođemo u vožnji.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 17 feb 2020, 23:10

FK SARAJEVO: Kovačević,-Hodžić Dupovac, Šerbečić,Salčin,- Sušić(Mustedanagić),Miličević, Rahmanović,- Tatar, Jukić(Velkoski), -Ahmetović.

TIM 1FK TUZLA: Fejzić,- Nukić, Morris, Kojić, Leković, - Seasar, Hadžanović ,Maksimović,- Kulović, Arežina,- Badji.

TIM 2 Muminović,Efendić,Hasanović,Ivković,Budo,-Seasar, Hadžanović -Nukić,Beganović,Ramić ,-Badji.

BALJIĆ JE JOŠ U DILEMI ,DA LI IGATI SA TIMOM 1, TIMOM 2 ILI DA IZMIKSA.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 18 feb 2020, 10:33

tuzlac je napisao/la:
17 feb 2020, 23:10
FK SARAJEVO: Kovačević,-Hodžić Dupovac, Šerbečić,Salčin,- Sušić(Mustedanagić),Miličević, Rahmanović,- Tatar, Jukić(Velkoski), -Ahmetović.

TIM 1FK TUZLA: Fejzić,- Nukić, Morris, Kojić, Leković, - Seasar, Hadžanović ,Maksimović,- Kulović, Arežina,- Badji.

TIM 2 Muminović,Efendić,Hasanović,Ivković,Budo,-Seasar, Hadžanović -Nukić,Beganović,Ramić ,-Badji.

Po meni ovaj tim1 je Ok samo što bih umjesto Hadžana ubacio Hasanovića, bolje se momak kreće i tehnički je potkovaniji od Hadžana mada ni on nije loš za tu destrukciju igre. Ali, vjerujmo struci nema razloga da najspremniji ne izađu i dođemo do prvih bodova u nastavku prvenstva. Mene više plaši ko i kako će nam sudit jer će Sarajevo svim silama nastojat da dođe bodova i opravda dovođenje Marinovića.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 feb 2020, 11:21

tuzla1983 je napisao/la:
18 feb 2020, 10:33
tuzlac je napisao/la:
17 feb 2020, 23:10

Po meni ovaj tim1 je Ok samo što bih umjesto Hadžana ubacio Hasanovića, bolje se momak kreće i tehnički je potkovaniji od Hadžana mada ni on nije loš za tu destrukciju igre. Ali, vjerujmo struci nema razloga da najspremniji ne izađu i dođemo do prvih bodova u nastavku prvenstva. Mene više plaši ko i kako će nam sudit jer će Sarajevo svim silama nastojat da dođe bodova i opravda dovođenje Marinovića.
SUDIJE
NEKO OD SRBA PRIJEDOR-BANJA LUKA.PETROVIĆ,BILBIJA,GRBIĆ, I BJELICA ,ZAŠTO NE.GIGOVIĆ POLAKO PADA.

PA I IGRAĆE NEKI LIJEVI TIM.TO JE SAD OČIGLEDNO. HADŽANOVIĆ JE SKOČAN ,BRZ ALI IMA MANU NE PUŠI.HASANOVIĆ SE NASLANJA NA KOLJENA NAKON 15 MINUTA I IZBACUJE ŠLAJM. OBRATI PAŽNJU, ZAČEPLJEN JE OD NIKOTINA.JA SAM ZA TO ODEMO NA KOŠEVO I RAČUNAJ ME.JEST DA JE TERMIN DA BOG SAČUVA, ALI BLIZU JE.TREBAMO NA ISTOK.ILI KAKO VEĆINA USAGLASI.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 feb 2020, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 feb 2020, 13:24

Trening FK Tuzla City ,ponedeljak 17.02.2010
Vidim Burić ozdravio.EFETA NEMA U KADRU.
https://www.facebook.com/FudbalskiKlubT ... 4584276938

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 18 feb 2020, 19:33

MortemHz je napisao/la:
16 feb 2020, 14:21
Jesi li spremna Tuzlo
Spremamo se. Nama bi bod dobro dosao ali ako se ukaze prilika i tri. Medutim, ako nas nadigrate i pobijedite cestitat ce vam se.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 feb 2020, 21:09

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 18 feb 2020, 21:15

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 19 feb 2020, 11:46

Kapiten Sarajeva Velkoski haman da neće biti starter.(Što ti je klub).Mali Jukić,Tatar,Ahmet i kapak.Red iza Mustedanagić,Miličević,Rahmanović.Teško da će Sušić sada imati mjesto u startoj postavi.I ako imadne ispada neko sad trenutno sigurno kvalitetniji i u boljoj formi.
Samo je Miličević čistač.Ostala četvorica mali fudbal na velikom terenu.Naravno uz Ahmeta.Odbrana Hodžić Dupovac,Šerbečić,Salčin.Na golu Kovačević.
Salčin nije Hodžićeve kvalitete i on neće biti plaho ofenzivan ali ne znači da neće skroz.
-Ima asimetrije ka dse gleda zadnja linija u odnosu na sredinu i napadače.No ovi prefinjeni tehničari uzmu posjed i igraju ,drže loptu , tako da dbrana i nije na velikom udaru.Ali kad se jednom nađe ,a naći će se i više puta pokazat će se da nije na nivou ovih ispred sebe.
Protiv Sarajeva valja puno trčati presi jecati im pasove ,kidasati na svaki način da se ne razmašu.Hebali smo ježa ako se to desi.
Mi bi zaista trebali zablistati na Koševu pa zaBoga, imamo motiv.
No ja ne znam šta misle Murat i Baljić i kako oni vide situaciju.
Ako su se prepali i hoće da se brane u prvoj trećini terena , onda će nas ljudi nafiovati ko Osijek.
Ako izvedu na teren formaciju i igrače koji su u stanju nositi se protiv ovih sarajevskih majstora ,onda iamo čemu da se nadamo.
Mi imamo do sada najbolju ekipu to je činjenica.I kpo kvalitetu i po količini kvalitetnih igrača.Dakle možemo kvalitetno i izmjene vršiti.
Ne treba se bojati poigrati lopte protiv Sarajeva u čudnom terminu na Koševu.
Najvažnije imati brze ,borbene i tehnički potkovane momke u ekipi.
Nikad još nismo izveli našu prvu postavu u najboljem sastavu.

slika

Protiv FK Makedonije smo bili najbliži ,ali nije igrao Sesar nego Hasanović.Naravno treba spomenuti Ubiparipa. Hadžanović je pokretljivii od Hasanovića.Bolji je fudbaler od njega i zdravo.Za utakmicu protiv Sarajeva pogotovo.Valja poćerati Mustedanagića,Rahmanovića,Tatara,Jukića.(Velkoskog).Sesaru Maksimović treba ko hljeb.Da ima odigrati s kim na prvu.A onda ArežinaKulović i Nukić iz drugog plana.I naravno Badji.
Ovako bi to bila igra u srednjoj trećini terena kao navlačenje ruke, pa ko koga navuče.Moramo se s njima upustiti u pravu utakmicu, imamo igrače za to.Ovakvom igrom prisilili bi sarajlije da počnu zračne napade t.j. preskakanje igre i traženje sipljivog Ahmeta.I to je nešto što se mora iskontrolisati i tad i i možemo izbiti ali, da što prije prizemljimo loptu.Imamo igrače koji mogu servirati lopu na dlanu isto tako i igrače ko mogu zabiti gol.
Sretno Tuzlaci ,do pobjede.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 feb 2020, 12:31, ukupno mijenjano 4 puta.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.