Kapiten Sarajeva Velkoski haman da neće biti starter.(Što ti je klub).Mali Jukić,Tatar,Ahmet i kapak.Red iza Mustedanagić,Miličević,Rahmanović.Teško da će Sušić sada imati mjesto u startoj postavi.I ako imadne ispada neko sad trenutno sigurno kvalitetniji i u boljoj formi.
Samo je Miličević čistač.Ostala četvorica mali fudbal na velikom terenu.Naravno uz Ahmeta.Odbrana Hodžić Dupovac,Šerbečić,Salčin.Na golu Kovačević.
Salčin nije Hodžićeve kvalitete i on neće biti plaho ofenzivan ali ne znači da neće skroz.
-Ima asimetrije ka dse gleda zadnja linija u odnosu na sredinu i napadače.No ovi prefinjeni tehničari uzmu posjed i igraju ,drže loptu , tako da dbrana i nije na velikom udaru.Ali kad se jednom nađe ,a naći će se i više puta pokazat će se da nije na nivou ovih ispred sebe.
Protiv Sarajeva valja puno trčati presi jecati im pasove ,kidasati na svaki način da se ne razmašu.Hebali smo ježa ako se to desi.
Mi bi zaista trebali zablistati na Koševu pa zaBoga, imamo motiv.
No ja ne znam šta misle Murat i Baljić i kako oni vide situaciju.
Ako su se prepali i hoće da se brane u prvoj trećini terena , onda će nas ljudi nafiovati ko Osijek.
Ako izvedu na teren formaciju i igrače koji su u stanju nositi se protiv ovih sarajevskih majstora ,onda iamo čemu da se nadamo.
Mi imamo do sada najbolju ekipu to je činjenica.I kpo kvalitetu i po količini kvalitetnih igrača.Dakle možemo kvalitetno i izmjene vršiti.
Ne treba se bojati poigrati lopte protiv Sarajeva u čudnom terminu na Koševu.
Najvažnije imati brze ,borbene i tehnički potkovane momke u ekipi.
Nikad još nismo izveli našu prvu postavu u najboljem sastavu.
Protiv FK Makedonije smo bili najbliži ,ali nije igrao Sesar nego Hasanović.Naravno treba spomenuti Ubiparipa. Hadžanović je pokretljivii od Hasanovića.Bolji je fudbaler od njega i zdravo.Za utakmicu protiv Sarajeva pogotovo.Valja poćerati Mustedanagića,Rahmanovića,Tatara,Jukića.(Velkoskog).Sesaru Maksimović treba ko hljeb.Da ima odigrati s kim na prvu.A onda ArežinaKulović i Nukić iz drugog plana.I naravno Badji.
Ovako bi to bila igra u srednjoj trećini terena kao navlačenje ruke, pa ko koga navuče.Moramo se s njima upustiti u pravu utakmicu, imamo igrače za to.Ovakvom igrom prisilili bi sarajlije da počnu zračne napade t.j. preskakanje igre i traženje sipljivog Ahmeta.I to je nešto što se mora iskontrolisati i tad i i možemo izbiti ali, da što prije prizemljimo loptu.Imamo igrače koji mogu servirati lopu na dlanu isto tako i igrače ko mogu zabiti gol.
Sretno Tuzlaci ,do pobjede.