convict3583 je napisao/la: ↑18 feb 2020, 23:48
svrakino1921 je napisao/la: ↑18 feb 2020, 23:17
Isla bi ta prica da ne ode milion eura za Grbavicu
E sad hocel bit ubrzo
Hajd ga znaj
Ovo ce radit grad kao sto je izgradio i Zenicku arenu 40 miliona km .Zenica je najaca daleko sa sportskom infrastrukturom tako ce i akB ostati
Druze, na zalost arena je kostala mnogo vise. Da nisam imao uvid u sve to, ne bih pricao. Ucestvovao sam u izgradnji i znam da je zbog prepravki, a mozda i politicke dodjele tendera cifra presla 64 miliona KM.
Npr. znam da je nekome naumpalo da insistira iskljucivo na Bosch elektro programu, koji je u odnosu na ostalo preskup, ne moram objasnjavati. Firma koja je vec propala, Metalno je radila krovnu konstrukciju koja je specificna po necemu, ne kontam zasto jer se ne razumijem. Znam da su iz tog razloga dolazili inzinjeri iz Njemacke iz firme DIA ili slicno, da vrse kontrolu montaze. U jednom momentu pred kraj radova su skoro poduplali ljudstvo jer u suprotnom nebi stigli zavrsiti Arenu do otvaranja koje je planirani mislim na dan Zenice. Uglavnom bio je to veseli poduhvat, a Arena vise od dekadu poslije izgleda kao nova, osim sto po nekad neki krkan na parkingu opali u one fasadne panele pa se moraju mijenjati.
Mislim da ovaj primjer moze malo ohrabriti, jer Zenica u poslijeratnom periodu nije nikada imala vise novca nego sada, zbog toga se politicka marva i kolje oko budjeta. Ako se uspiju dogovoriti, mislim da se moze i stadio rijesiti, a ako se neko sjeca, Zenica je pravila vec nov atletski stadion, tako da se ne treba nicemu iznenaditi.