FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Realno ovaj ako dođe izbacit će Lendrića iz prve kroz par kola, ili da igramo sa dva špica, Zeca i da ne spominjem
MIHAJLOVIĆ !
De nek neko najavi nešto konkretno pa makar i ne bilo istina
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Dajte ime u pp citav dan na na poslu samo ulazim ne bi li ko rekao o kome je rijec

Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Ništa realno treba Kostića u stručni štab da pomogne Amaru da ovo posloži
Po meni

Po meni

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Alooooo momkovi

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Polako ba, polako, redoslijedom idemo, Ajaji, Blazevic pa taj, ne moze naopako
MIHAJLOVIĆ !
znaci zajebavao sam se nije mi Iguita nista rekao ali sam dobio informaciju .Nego ne mogu da vjerujem da je to moguce evo jedno pitanje za Iguitu i Delinja jel taj igrac igrao za Dinamo ?
muju i nihada bez veze naveo, jer su se pominjali kao potencijalni investitori, ne ulazeci u njihove namjere.samoposmatram je napisao/la: ↑19 feb 2020, 19:17Malo o FKS. Oni imaju dugorocne obaveze od preko 22 mio KM, a trajni izvori su im na preko -18 mio. Sto znaci da su oni trenutno rupa bez dna. Po mome oni nisu klub za poredjenje.starigrad je napisao/la: ↑19 feb 2020, 16:26
znas da su u fks pokusali isto ili slicno? svi znamo kako se zavrsilo. od clanova i navijaca nisu skupili za godisnju platu cistacice. na fb i drugim drustvenim mrezama imamo stotine hiljada lajkaca, a mizeran broj aktivnih clanova. jbg, iz prazne ne puca. najveci broj zaludjenika u Zelju je prosjecnog imovnog stanja u bh okvirima, sto znaci da, nazalost, sastavlja kraj s krajem od prvog do prvog. toj vecini je ulog od par hiljada KM u dionice misaona imenica, jer ih nemaju sa strane za te namjene. o nepoznavanju funkcionisanja sistema d.o.o. ili d.d. da ne govorimo. o strahu od gubitka love tek ne treba pricati. vracam se na ono kako je u BiH zavrsilo 99% privatizacija.
ovi koji imaju, gledaju da imaju jos vise i nece "onako" baciti pare, nego uloziti da zarade. prvi ja ne bih, u situaciji kakva jeste, dao npr. 10.000 KM i da imam, recimo, 1% nekakvih ulagackih prava. naci ce se mujo, nihad... koji ce pojedinacno ili ce se udruziti vise njih i poklopiti me i raspolagati svime kako oni misle da treba i kako njima odgovara. mogu ja lajat na zvijezde, vecina raspolaze s onih mojih 1% i odlucuje sta i kako. ti sa vecinskim ulozima ce, sto je i logicno, postavljati ljude u uo i no. ako im je u interesu, poklopit ce vecinu skupstinara (nije da se i do sada nisu birali i biraju podobni) i nece biti prepreke da sprovedu svoje zamisli.
mozda djeluje da crnjacim, a to mi nije namjera. samo posmatram stvari u kontekstu situacije i okruzenja u kojem zivim i radim. ne vjerujem nikome i nista, kada su ovako krupne stvari u pitanju. sve kroz steceno zivotno iskustvo, a 54 godine su iza mene na ovom svijetu. prosao sito i reseto, upoznao i andjela i djavola.
U vezi Muje, Nihada.. To nam se desava trenutno kao d.o.o. Vidjeli smo rezultate samoprozvanih biznismena da ih nespominjem imenom. Lako je biti predsjednik kad ti je odgovornost ogranicena. I ja bi rado glumio Dzeka (ne naseg Edina).
Ja bi volio da vidim Muju, Nihada kao dionicare, jer realno pokazuju ljubav i lojalnost klubu, jer u losoj sezoni se obavezuju da uplacuju jos na osnovu dionica koje imaju. Pri tom netreba zaboraviti clanove kluba sa velikim novcima Edina Dzeku, naravno kao broj jedan, ali ima tu i drugih clanova, koji bi mogli uloziti u FK Zeljeznicar. Vidim tu i Amara kao ozbiljnog dionicara.
Ja polazim od sebe i kazem da treba jos cekati reformu kluba, ali ako Amar misli drugacije, ja cu ga kao jalijas podrzati sa kupovinom za 500 KM.
A znam da u slucaju reforme, nebi si mogao odoliti da neulozis u svog Zelju. Na prvi pogled vara, ali plava krv nije voda.
ako cemo posteno, i mi smo, ovakvi kakvi smo, rupa bez dna, samo nas imovina pokriva. pare od transfera i evrope (sto nam je vecina prihodovanog budzeta kroz citavo poslijeratno vrijeme) nisu dovoljne ni za sto ozbiljno. kad popusis evropu, kao ove godine, nigdje te nema. parama od narednog plasmana u evropu vratis pozajmice, od kojih si prezivio godinu, i opet te nigdje nema.
kod fks je tacno da imaju toliki iskazani gubitak, ali su to, u ogromnoj vecini, sredstva investitora/ulagaca, odnosno, dug prema njima, kroz novac koji su upumpali u klub kao pozajmicu. tu dolazimo do one price o ulagacima. cisto sumnjam da ce tan i nam, ukoliko skontaju da nemaju sanse povratiti ulozeno kroz ovakav nacin poslovanja, reci nije bitno i nastaviti krhati lovu ili samo reci odosmo mi, halal vam bilo. siguran sam da bi gledali da izvuku i zadnju KM koju mogu, prije nego bi se povukli. kako nemaju imovine, ostaje im kresanje troskova plata, smanjenja administracije, prodaja igraca... (posto i pitari ovo citaju, ne prizeljkujem vam ovakav scenario, tako, da, ne razapinjite me. vama vase, nama nase, pa ko dokle dogura). kod nas, pored naprijed navedenog, rizikujemo i imovinu.
ponavljam, smatram da je za nas najbolji i najbezbolniji primjer i nacin rada maribora.
i, jos jedna stvar me interesuje. vidimo sta se desi mancester sitiju. kako tu stoji fks? moze li investitor "neograniceno" ulagati, a da sve bude u skladu sa finansijskim fer plejom? (opet, ne prizeljkujem ovakav scenario, interesuje me i zbog nas, jer ima naznaka da bi mogli krenuti u neki vid investitora "sa strane")
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
Imaš pp, nemoj da kontaktiram brata pa da mi da šifru
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- MocMahale444
- kolezeljovac
- Kontakt:

Ovaj covjek je kao i te godine(doduse kao trener golmana)..
Macron ce od ljeta opet oblaciti kao i te godine....
Amar Osim je tu kao i te godine....
Idemo zajedno po nove pobjede!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Mi smo u napadu malo je reci strasni, sredina isto tako je jaka, mozda neki igrac da budemo i tu strasni.. Jedino mi je ta odbrana bar sad za sad nekako najlosija.. Nadam se da ce me demantirati pa biti na visini zadatka...
A SAD, DEBELOG DA RASTAVIMO SA ZEMLJOM ZA EUFORIJU, ULTRA BITNA TEKMA KAKO NEKO VEC RECE!!!
A SAD, DEBELOG DA RASTAVIMO SA ZEMLJOM ZA EUFORIJU, ULTRA BITNA TEKMA KAKO NEKO VEC RECE!!!

"Otišao sam sa terena jer je to bilo jako loše za moje srce. Morate me razumijeti. Ne želim da umrem dok sam selektor Japana. Kada budem umirao želim da to bude u mom rodnom gradu Sarajevu i mojoj državi Bosni i Hercegovini."
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Ferroviere1987, knoa i 34 gosta.