Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Ako nas Bećir izda onda gasi sve
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Mislim da bi nam prioritet trebali biti Omeragic, Hadzikadunic i Arslanagic. Ovim redoslijedom.
Omeragić svakako prvi prioritet. Tek mu je 18 godina, a već igra za seniore Zuricha i, prema pisanju Tuttosporta, žele ga Salzburg (već pregovaraju) i Roma, a eto propao mu je zimus transfer u Milan.
BHF
Nevjerovatno je koliko potencijalnih igraca imamo sirom Evrope i to nisu bezveze klubovi...Mnogi ovdje Malme gledaju kao neki ispodprosjecni klub, a da su Ahmedhozic i Nalic igrali za Dinamo u osmini finala EL, vec bi bili pred vratima reprezentacije.
Mi vec od sljedeceg ciklusa polako moramo poceti osvjezavati reprezentaciju, tim prije jer su kvalifikacije za SP, pa je pitanje kolike su nam sanse i sa nekim najjacim sastavom ako ga uopste imamo. Nemam nista protiv vracanja Lulica, ali dugorocno planiranje sa Lulicem, Ibisevicem i slicnim je suludo i nece ti donijeti nista u strategiji za buducnost. Svaka njima cast za sve i ako se moze pomoci u barazu, odlicno. Naravno, osvjezavanje reprezentacije ne treba biti naglo nego dozirano, ali vec u sljedecim kvalifikacijama za EP mnogi od ovih igraca ce biti kompletni igraci i moramo se potruditi svim sredstvima da ih dovedemo.
Omeragic (Zurich), Hadzikadunic (Rostov), Nalic (Malme), Ahmedhozic (Malme), Arslanagić (Amtwerp) Turkeš (Lausane) i kad dodamo sljedeće: Gojak, Demirović, Menalo, Koljić, Čataković, Pirić, Ćivić, Mihojević, Mujakić, Šerbečić, Hasić...uz sve to Premijer liga itekako ima potencijal da izbaci jos dva tri igraca u tom periodu a ima dosta zanimljivih mladih igraca poput Pidre, Šabanovića, Đokanovića, Kovačevića, Beganovića, Maksimovića, Hodžića, Hajdarevića, Čoke, Pece, itd...
Nadam se da barem sa stoperima necemo imati problema jer od nabrojanih ih je najvise, a ako uzmemo u obzir da ce tu za dva ciklusa vjerovatno jos biti: Pjanic, Krunic, Kolasinac, Memisevic, Cimirot, Besic, Prevljak, Visca, Kovacevic, Hodzic...
Kad bi bilo prave strategije, u kvalifikacijama za sljedeći EURO mogli bi biti ko Ajax iz prosle sezone.
Mi vec od sljedeceg ciklusa polako moramo poceti osvjezavati reprezentaciju, tim prije jer su kvalifikacije za SP, pa je pitanje kolike su nam sanse i sa nekim najjacim sastavom ako ga uopste imamo. Nemam nista protiv vracanja Lulica, ali dugorocno planiranje sa Lulicem, Ibisevicem i slicnim je suludo i nece ti donijeti nista u strategiji za buducnost. Svaka njima cast za sve i ako se moze pomoci u barazu, odlicno. Naravno, osvjezavanje reprezentacije ne treba biti naglo nego dozirano, ali vec u sljedecim kvalifikacijama za EP mnogi od ovih igraca ce biti kompletni igraci i moramo se potruditi svim sredstvima da ih dovedemo.
Omeragic (Zurich), Hadzikadunic (Rostov), Nalic (Malme), Ahmedhozic (Malme), Arslanagić (Amtwerp) Turkeš (Lausane) i kad dodamo sljedeće: Gojak, Demirović, Menalo, Koljić, Čataković, Pirić, Ćivić, Mihojević, Mujakić, Šerbečić, Hasić...uz sve to Premijer liga itekako ima potencijal da izbaci jos dva tri igraca u tom periodu a ima dosta zanimljivih mladih igraca poput Pidre, Šabanovića, Đokanovića, Kovačevića, Beganovića, Maksimovića, Hodžića, Hajdarevića, Čoke, Pece, itd...
Nadam se da barem sa stoperima necemo imati problema jer od nabrojanih ih je najvise, a ako uzmemo u obzir da ce tu za dva ciklusa vjerovatno jos biti: Pjanic, Krunic, Kolasinac, Memisevic, Cimirot, Besic, Prevljak, Visca, Kovacevic, Hodzic...
Kad bi bilo prave strategije, u kvalifikacijama za sljedeći EURO mogli bi biti ko Ajax iz prosle sezone.
Zadnja izmjena: Karambeu, dana/u 21 feb 2020, 11:26, ukupno mijenjano 1 put.
I savez, i mediji i treneri rade protiv zahvaljivanja starcima i davanja šanse mladima. Takav je i prosječni navijač, on bi i sad bio najsretniji da se vrati Ibišević, na desetku.
- ASD
- Kontakt:
Pa to je i logično jer je DInamo puno jači klub od Malmoa.Karambeu je napisao/la: ↑21 feb 2020, 11:10Nevjerovatno je koliko potencijalnih igraca imamo sirom Evrope i to nisu bezveze klubovi...Mnogi ovdje Malme gledaju kao neki ispodprosjecni klub, a da su Ahmedhozic i Nalic igrali za Dinamo u osmini finala EL, vec bi bili pred vratima reprezentacije.
Koliko se samo potencijalnih stopera spominjalo na ovoj temi prije...a nama ce opet zukanovic i sunjic igrati u barazu 

Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Uz duzno postovanje Turkes (a i Omeragic) nisu nikakvi igraci. Osim prve dvije ekipe (YB, Bazel) Svicarska Liga je odron i nisam siguran da bih recimo Cirih izbacio neku nasu ekipu tipa Zeljo iz evrope sad da igraju jedni protiv drugih. FC Zurich svoje najbolje igrace uglavnom prodaje ekipama tipa Levante, Dynamo Dresden, Genk. Ponekad na guzove bivsim trenerima slozi igraca (kao sto je Elvedi otisao za Favre-om u Gladbach).
Dakle ne brini te se, nece Omeragic u Milan jer u historij kluba nije igrac iz Ciriha u Milan, jer je ovo odron od lige. Evo neki dan su gledali neki momci ovdje St. Gallen - Servette i valjda mogu potvrdit tu cinjenicu.
Za ove iz Svedske ne znam. Najbolje mi zvuci ovaj iz Rostova - ne bih igrao tamo tek tako - nije iz njihove skole, nista od njega nema Rostov vec je tu zato sto je kvalitet valjda.
Dakle ne brini te se, nece Omeragic u Milan jer u historij kluba nije igrac iz Ciriha u Milan, jer je ovo odron od lige. Evo neki dan su gledali neki momci ovdje St. Gallen - Servette i valjda mogu potvrdit tu cinjenicu.
Za ove iz Svedske ne znam. Najbolje mi zvuci ovaj iz Rostova - ne bih igrao tamo tek tako - nije iz njihove skole, nista od njega nema Rostov vec je tu zato sto je kvalitet valjda.
Amare nemoj suditi po ligi, pa i Dzeko je s naših njiva krenuo. Nadam se da će od Demirovića i Omeragića izrasti novi Dzeko/Ibisevic i Spahic.
BHF
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Iz Švicarske lige se da otići u bolji klub. Ukoliko pruzis iznad prosjecne partije, transfer u top 5 liga je zagarantovan.
Iz te lige je izasao Muhamed Salah, pa je i Albian Ajeti presao u West Ham.
U zadnje vrijeme Young Boys i Basel pruzaju lose partije u evropi, tu je liga negdje u rangu Rumunske , Austrijske lige...
Ono sto nasi igraci, koji su zaglavljeni u Rumuniji i Svicarskoj moraju uraditi jeste biti iznad prosjecni..
U zadnje vrijeme Young Boys i Basel pruzaju lose partije u evropi, tu je liga negdje u rangu Rumunske , Austrijske lige...
Ono sto nasi igraci, koji su zaglavljeni u Rumuniji i Svicarskoj moraju uraditi jeste biti iznad prosjecni..
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 21 feb 2020, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pa nadam se i ja. Za Demirovica se ne brinem, on je prosao Njemacku odnosno Leipzigovu skolu i odmah se vidi da odskace u Svici.
Recimo Izet je bio u prajmu svom medju najbolja 3 igraca lige. Uzeo kup itd. a u najboljem slucaju je izrastao u prosjecnog igraca. O Beciru pricamo vec kao da je Jaap Stam.
A o Turkesu da ne pocinjem. Pa da li ste svjesni da je druga liga Svicarske polu-profesionalna? Neki igraci i treneri su zaposleni 50% a 50% na birou.
Evo nedavno bio slucaj o Hakan Yakinu bivsem reprezentativcu Svice. Kao pomocnik u Schaffhausenu je 50% na birou prijavljen, jer ne ispunjava uslove 100% radnika (40 sati sedmicno).
Ko zna Njemacki nek izgugla.
I jedan i drugi (Ajeti, Salah) su u Bazelu igrali. Rekao sam ta dva kluba su na evropskoj sceni i naravno scouti prate ligu prvaka/evrope.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑21 feb 2020, 13:07Iz Švicarske lige se da otići u bolji klub. Ukoliko pruzis iznad prosjecne partije, transfer u top 5 liga je zagarantovan.
Cirih se bori uglavnom sa opstanak. Doduse igrali su LE prije par godina i zahvaljujuci toga su 2-3 igraca presli u klubove tipa Levante.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Omeragić samo treba da se istakne u toj ekipi kao iznad prosječan i pokupit će ga neki klub. Sve je i do menadžera, imaj na umu da momak ima samo 18 godina. Ono što sam vidio, tip je CB-a koji se osjeća ugodno sa loptom u nogama, šalje dijagonale i iznosi loptu do sredine terena što ga već čini velikim potencijalom.
Ali slažem se, treba sačekati da odigra jednu čitavu sezonu pa da donesemo neke zaključke.
Ali slažem se, treba sačekati da odigra jednu čitavu sezonu pa da donesemo neke zaključke.
⚜️~⚜️~⚜️
Tesko, ne i nemoguce, ali jako tesko. Džeko je u njegovim godinama trpao vec po BL...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- ASD
- Kontakt:
Sto se tiče Demirovića. Kada se poredi sa Džekom ili Ibiševićem. Poprilično kasni. (ne kažem da neće stići nekog od njih ali jako male su šanse).
Kada je Omeragić u pitanju. On je talenat. Gledao sam ga, sviđa mi se kako igra. Nadam se da će praviti pametne poteze u karijeri.
Ne bi bilo loše za njega otići u Young Boys, ukoliko će igrati tamo.
Spominje se Lyon, ja lično ne bih volio da ode tamo. Prevelik zalogaj, a imaju dosta većih talenata od njeg koje treba istrpiti. Strašna akademija.
Kada je Omeragić u pitanju. On je talenat. Gledao sam ga, sviđa mi se kako igra. Nadam se da će praviti pametne poteze u karijeri.
Ne bi bilo loše za njega otići u Young Boys, ukoliko će igrati tamo.
Spominje se Lyon, ja lično ne bih volio da ode tamo. Prevelik zalogaj, a imaju dosta većih talenata od njeg koje treba istrpiti. Strašna akademija.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Demirović mora na puno stvari poraditi, ja se nadam da će neke nedostatke u igri poboljšati. U zadnjih nekoliko mečeva ne uspijeva da primiri loptu, kao što bi napadač trebao da radi. Bude često izolovan u napadu.
Treba mu Džeko malo pokazati hold up kako se igra.
Treba mu Džeko malo pokazati hold up kako se igra.
⚜️~⚜️~⚜️
Nemojte se previse nadati.
Kakav milan,kakav lyon
Burnic je najavljivan kao puno veci talenat od omeragica pa eno grije klupu u dresdenu
Kakav milan,kakav lyon
Burnic je najavljivan kao puno veci talenat od omeragica pa eno grije klupu u dresdenu
- legenda reala
- Kontakt:
a tek Modići

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Isto sto se govori za becira govorilo se za njih:"ne brinem se ja ,prosli svjetsku skolu nogometa u milanu"

Generalno imamo premalo talenata trenutno, nema nijedan igrač za kojeg možemo reći da će biti na nivou Džeke ili Pjanića u budućnosti. A Demirović ako bude novi Ibišević bilo bi dobro