Eto jos malo i izlapilo vrijeme insajdera, odlazaka i dolazaka, boomova i ostalih zajebancija. Prodje jos jedna preduga pauza, vjerujem da smo svi pozeljeli gledati Zelju, slaviti, nervirati se i tugovati. Bice svega kao i do sad, svaka tekma ce biti bitnija od prethodne, ono sto je iznad svega jeste jedinstvo medju nama, kako na stadionu tako i van njega. Gledam onu parolu pred savezom, svaka cast momcima i treba to maksimalno pogurati. Svako od nas moze na neki nacin ispostovati tu akciju, slikama po forumima, drustvenim mrezama, posebno od javnih licnosti koji su uz Zelju. Te titule su priznate i Hajduku i Zvezdi i nema razloga da se nama ne prizna. Onda postavljanje grba na krov istoka odlicna ideja. Isto treba ispstovati, ne vjerujem da je to toliko skupo, zacas se moze skupiti lova da i to odradimo. Bitno je da se takvim stvarima vraca jedinstvo medju navijace, a bice nam potrebno jer ide plavo proljece. Zamisljam vec ispunjen sjever i istok, pod krovom, nocna tekma, prava atmosfera.
Sto se tice igrackog kadra iskreno ocekivao sam neka i bolja rjesenja, posebno na krilnim pozicijama. Veseli i moze proci, vecina se slozila oko njega, ali problem je na drugoj strani. Rece i Amar da dolazi jos jedno pojacanje, sto bi vjerovatno bio Ayaji. Sjecam se jedne tekme i to Sloboda Siroki mislim da je 0 3 bilo kad Sloboda posustala iz trke za titulu i bas Ayaji je bio igrac utakmice. Ocekivano jako brz igrac, ali pitanje je koliko cemo mi opet imati prostora da koristimo tu njegovu brzinu. Obicno napadamo na postavljenu odbranu gdje i nema prostora za samo brze igrace. Srecom tu je sad Stila koji moze svaku odbranu razbiti. Vjerovatno ce se igrati drugacije nego kad je Krpic bio tu, jer Lendric definitivno nema snagu da radi ono sto je Krpic radio, ali zato ima osjecaj za igru i siguran sam da ce pospremati lopte u mrezu na drugaciji nacin.
Sretno nam u nastavku i da se abd radujemo na kraju sezone.
Cuva Bog Zelju svog!