Svaki početak je tezak, ni ovoga puta nije bilo drugačije. Trebat bit pošten pa odvest crnju iz TC-a na večeru, da njega ne bi svašta bi bilo do kraja. Prvo promaši zicer s 5 metara za 0-2 a potom dobi čist crveni karton i potpuno okrenu momentum na naš mlin. Noge teške poslije priprema, nervoza, novi igrači... nije neočekivano. Sva sreća sve dobro završi. Drugi gol je istini za volju neregularan, ono je čini mi se bio lakat Rahmanovića, al i bez toga pobjeda ne bi došla u pitanje, s igračem više. Ono čega me strah je potencijalno
vraćanje u Banja Luci...
Prvih pola sata jalovo i bezidejno, nadigrao nas je Baljić. Sredina nije postojala uopšte a ovi su nas tranzicijom ubili. Gavrić previše pegla loptu, spor je i što prije treba Tinu adaptirati u početnih 11, a Miličević je bio nesiguran i nekoliko puta predao loptu protivniku u noge, što je uostalom prethodilo golu. Poslije se konsolidovao i dirigovao igrom, što je za pohvalu.
Probudili smo se posljednjih 15-ak minuta prvog poluvremena na krilima Rahmanovića koji ovako dobru utakmicu nije odigrao od prošle sezone. Odlaskom Husrefa i dolaskom konkurencije u vidu Zizija, izgleda da ćemo dobit starog Amara koji je čista klasa. Rastrčan, lucidan, elegantan, drzak, to je naš Raha. O Mersi šta reći, trpa brat kao lud, a tek će sad imat iza sebe pravu podršku i velemajstore fudbala. Drugo poluvrijeme čista zajebancija i napucavanje ovih nesretnika, pa se nema šta pametno ni napisati. Haris je u evidentnom padu, baš je loš.
Salčin me dojmio, predobar je. Brz, odličan dribler, solidan centaršut, borben... mogao bi pomrsit račune Pidri ako ovako nastavi. Tino debi iz snova, značit će mu ovo za samopouzdanje, eksplodirao je cijeli stadion poslije gola, velika su očekivanja.

Neću srat previše o Hodziću, svako ko ima mrvicu znanja mogao je vidjeti zašto je najslabija karika u ekipi... al eto, Vinko mu očigledno vjeruje a moguće da boljeg i nemamo.
Savršen početak sezone i dobru atmosferu su "morali" pokvarit svi oni koji su počeli sa skandiranjem gluposti koje neću ni da navodim. Stidite se, vi niste navijači FK Sarajevo.
6 komada, hattrick Merse, pobjegli smo konama na +3 i idemo prepuni samopouzdanja da pokazemo zašto je sarajevski ćevap bolji od banjalučkog. Gazi Sarajevo!

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase