FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

badboy
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la badboy » 25 feb 2020, 08:18

ElCartel11 je napisao/la:
24 feb 2020, 23:01
Lik je napisao/la:
24 feb 2020, 22:19
revolt je napisao/la:
24 feb 2020, 22:17

Mijenja se i trava. Ne mijenja se drenaza.
Jbg, ja cuo da i trava ostaje. Majku im lopovsku zar nije moglo sve kako bog zapovjeda. Koji su to lopovi i paraziti, strasno.
Mislim, da ako se bude uvodilo grijanje terena i nova drenaža, da ide i nova trava po nekoj logici.
Ako dozvolite,
Tehnicki je nemoguce postavit grijace a da se ne promijeni trava, dizati pa vracati staru nema smisla, posebno jer nam je trava vec godinama u ocajnom stanju. Narodski receno izjalovila se, obzirom na kolicinu korova (maslacka, bokvice, i ostalog sranja) koji se ukorijenio. Ko ima sansu da izadje na teren i predje preko, za deset sekundu ce vidjeti ovo.
Drenaza na stadionu (dubina tampona i nagib) je jedna od najboljih u ovom dijelu evrope tako da ako je ikako moguce to ne treba dirat jer bi je samo zajebali.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 25 feb 2020, 08:29

Ma jasno je bilo da ce Peci izgubiti mjesto, ali danas to nije ni vazno sto nema akademaca.

A sto se tice stadiona ne vjerujem dok ne vidim bagere da rade.
Zadnja izmjena: Kamuflazn, dana/u 25 feb 2020, 08:38, ukupno mijenjano 1 put.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 feb 2020, 08:32

joker90 je napisao/la:
24 feb 2020, 21:07
Pitar6785 je napisao/la:
24 feb 2020, 17:43

Benko je nekako bio divlji maho bi glavom u vidu konja kad bi dao go dok ahmet to radi u stilu da bude primjer mladzima.
Znaci, citam ovo vec treci put i suze ronim ocm! HAHAHAHAHAHA! :tokralju:

Mahao bi glavom u vidu konja.
Haha oplakah.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 25 feb 2020, 08:50

Kakvo cirkuzanje sa bivsim igracima i kakvo dijeljenje odvratnih epiteta, a nije prvi put...

@Mortem

A ja tebi odavno govorim vezano za pojedince, kad neko nesto namjerno radi nije se njemu problem tome posvetiti...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 feb 2020, 08:52

Moje misljenje da vinko nije htio startat sa 5 igraca ispod 21 godinu protiv city, drugi razlog zbog cega je Dzokanovic bio klupiran jeste, umor jer teske su pripreme prosli, a djete prvi put prolazi profesionalne fizicke pripreme koje su trajale 2.5 mjeseca, i normalnoje da mu treba malo vise vremena da se rikaveruje.

Andre ako ne moze izbacit Gavrica iz prvih 11 nek se ubije i oprosti od fudbala, i ne samo on vec svaki akademac. **** talenta i akademiju ako nemoze izbacit igraca sa 18 godina da bude bolji od hodzica gavrica krsta milanovica

Akademci mogu imat samo prednost ako su jednaki sa kvalitetom kao starac normalno oni trebaju bit prioritet..

Sto bi ja gubio titulu radi akadmaca i da se prodaju za 1 m, mi nemamo u tom slucaju nikakve koristi, samo titula pa onda ribogoiliste i jak transfer..

Kad budemo imali 17 titula vise od 2 najtrofejni lige ja cu opet trazit titulu prvo

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 25 feb 2020, 09:27

AlfredNobel je napisao/la:
24 feb 2020, 23:17
Inijesta je napisao/la:
24 feb 2020, 21:46
AlfredNobel je napisao/la:
24 feb 2020, 20:42
Mislim da pored Oremuša, Đokanović nema mjesta. Ako se pokaže kao na pripremama, a ubijeđen sam da hoće, realno Andrej i nema mjesta.

Otkud to da će Anel Hadžić definitivno doći?
Ako je Oremus onaj igrac iz prvog dijela ne da ima mjesta nego bi Djokan zacementiran bio u prvih 11, al kazu svi da je Oremus pokudo na pripremama i da ocekujemo dobre igre od njeg tako da vjerovatno Oremus ima prednost

Samo je grehota pored nepokretnig Gavrica da Djokanovic grije klubu , ja se nadam stedini terena sto prije Oremus Tsss i Rahman ili Zinedin , a dotad bi uvijek djokanovica stavljo da igra
Ma nema šanse da će Mirko biti opet u onakvom izdanju. Neki dan sam baš pisao razloge. Prvo je to što je pretrpio povredu nakon dvomeča s Celticom, gdje su svi izginuli. Poslan je na teren, iako je fino Jelešković skretao pažnju da ne smije, jer nije dovoljno spreman. Ipak je završio u prvoj postavi, znamo čijom krivicom i bilo je šta je bilo. Znači, prvo nije prošao dobre pripreme kao čitava ekipa, nakon toga gurnut protiv Celtica gdje je i tako nespreman pretrčao kao konj i bio proglašeno zvanično najbolji na toj tekmi na Koševu. Odavno bolji performans jednog igrača nisam gledao nego tad, a u Hajduku su žalili što ga nisu uspjeli vratili. Uostalom, igrati standardno u Hapoelu je dovoljan pokazatelj.

Sad kad je prošao pripreme pod Jelom, kad je zdrav, ja očekujem da će biti strahovit na sredini i jedan od naših najboljih igrača na kraju sezone. Borben, agresivan strašno jak (dobro se sjećam kako se krvio s onom mazgom Brownom), tehnika dobra.
Jedva čekam da ga vidim, ali sačekajmo. Ako bude kako treba, realno mali Đokanović i treba biti na klupi, koliki god on bio potencijal.
Slazem se s tobom 100%, ispred Oremusa ( onog protiv Celtika ili bar blizu tog nivoa) i ne treba igrat al to sve treba da vidimo aBd

Dok Gavric treba da bude zadnja opcija od svih veznjaka, njegova tromost i slabo trcanje i pokrivanje terena moze proci protiv bekih losijih ekipa ili kad imas 2-3 razlike , grehota bi bila da on igra ispred Djokanovica
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 feb 2020, 09:30

Napapijri je napisao/la:
14 jan 2020, 23:08
Mustedanagic nece doci, Sparta ne zeli da snosi dio plate na posudbi, a nasi naravno nemaju pare da pokriju platu momku. Idemo dalje, jos jedan manje.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 25 feb 2020, 09:42

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 feb 2020, 09:30
Napapijri je napisao/la:
14 jan 2020, 23:08
Mustedanagic nece doci, Sparta ne zeli da snosi dio plate na posudbi, a nasi naravno nemaju pare da pokriju platu momku. Idemo dalje, jos jedan manje.
Haha, jao kakve postove izvlacis. U tom momentu nije trebao doci i to ce ti potvrditi ljudi koji su upoznati sa situacijom.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 25 feb 2020, 09:48

Napisao si da nasi nemaju pare. Nakon toga dođe sušić, dođe zinedin, ganjao se lejlon mali... A nema para
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 feb 2020, 09:55

Pantelija je napisao/la:
25 feb 2020, 09:48
Napisao si da nasi nemaju pare. Nakon toga dođe sušić, dođe zinedin, ganjao se lejlon mali... A nema para
To i hocu da kazem
Listao svoje postove pa vidim,nije da sam sa namjerom isao da nadjem tvoj post,ali to je ono kad si pesimista...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 25 feb 2020, 10:27

Andrej je svakako pretalentovan a i jos je relativno jako mlad. Neka ga tu sa kapitalcima poput TSS-a, Rahmana, Mirka itd. On ce svoju priliku do kraja sezone sigurno dobit jer ima sasvim dovoljno utakmica.
To da ce neko ispastat je glupost. Ovakva zestoka konkurencije moze da donese samo pozitivne rezultate i nista drugo :thumbup:

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 25 feb 2020, 10:46

Andrej ima 19 godina ima jos za njega vremena. Dobit ce i on priliku kao sto je dobio jesenas. Oremus je drugi igrac sad u odnosu na jesen, barem ono sto se moglo vidjeti u pripremnim utakmicama i kako se on osjeca.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 25 feb 2020, 10:55

bodi123 je napisao/la:
michplatini je napisao/la:
24 feb 2020, 21:22
bodi123 je napisao/la:
24 feb 2020, 19:22
Djokanoviću su konkurencija isključivo Miličević i Oremuš. Ako bude bolji od njih dvojice - igrat će. To je sva filozofija.

Nije ni Cimirotu niko poklonio mjesto, imaš treninge, imaš utakmice, pokazi da si bolji i nema problema.

Pogotovo kod Vinka koji će uvijek prije izabrat kvalitetnog mladog igrača.
Prvo ,za Vinka nemoj biti toliko siguran vezano za mlade igrace.
Drugo,svaki ozbiljan klub mora imati strategiju svog razvoja a to bez afirmacije mladih igraca i njihovih daljih transfera(pogledaj okruzenje) nije moguce.
Trece,ako ti mislis da klub moze samo da ulaze i dovodi igrace to je ok ali ja ne vidim koga iz ovog sastava sem Kovacevica i Djokanovica mozes prodati na zapadno trziste i napraviti finansijsku korist za klub a i marketinsku.Jel mislis da klub moze rasti i napraviti transfere na Oremusu,Milicevicu,Gavricu,Dupovcu,Hodzicu ...
Pokazace naredni period ali bez Sabanovica,Pidre,Djokanovica,Salcina nema daljeg rasta kluba a ja vjerujem ni trke,agresivnosti,borbe i shvatanja velicine kluba na pravi nacin sto ce se vidjeti kad postane tvrdo.
Nema razloga da ne vjerujemo V. Marinoviću, a razloga je nekoliko:

1. Posjeduje pozamašno iskustvo u radu s mladim igračima stečeno kroz U21 repku.
2. Razvijanje igrača iz naše akademije jedan je od ciljeva kluba što Vijetnamci stalno naglašavaju.
3. Salčin. Bivši šef bi poziciju LB-a zakrpio Hodzićem ili Šabanovićem, Vinko je dao priliku dečku koji je 2000. godište i uz to nije defanzivac.

Ovo je sasvim dovoljno da uvidimo da SŠ nema predrasude što se tiče klinaca, kao što je imao prethodnik.

Djokanović će šansu dobiti. Zuti kartoni, povrede, umor, padovi forme... svi će se rotirati i za svakog će bit mjesta, a na njemu je da iskoristi. Nismo u situaciji da bezglavo forsiramo igrača jer je mlad i talentovan kao što to rade neki drugi klubovi jer na platnom spisku imaš igrače koji ne koštaju jeftino i koje nisi doveo da ti sjede na klupi tek tako. Pogotovo jer nemaš baš nikakvog garanta da će Andrej opravdat minute i unovčit se.

Talenta je bilo i prije Djokanovića a bit će i poslije, a rijetke smo prodali za pristojnu cifru, a kamoli za 1 milion eura o kojem pričate. Treba se zapitat zašto je to tako? Iz ove lige je izuzetno teško prodat igrača. Nemamo nikakvu reputaciju i neće niko da kupuje iz ovako loše lige. A i kad se neko proda, to su smiješne cifre u odnosu na ono šta nudimo.

Za početak treba uzet dvije tri titule u nizu, treba napravit iskorak u evropskim takmičenjima, treba izgradit ime... a budi siguran da će tada igrači ko Kovačević ili Djokanović ići za respektabilne sume ko iz šale. A dok se to ne desi, šutit, radit i titule donosit, jer od titule ne postoji bolja odskočna daska. Dinamo prodaje igrače, al kao višestruki uzastopni prvak nacionalnog takmičenja. ;)
Objasnio momak u jednom postu sve

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 feb 2020, 11:38

ajdohordas je napisao/la:
25 feb 2020, 10:27
Andrej je svakako pretalentovan a i jos je relativno jako mlad. Neka ga tu sa kapitalcima poput TSS-a, Rahmana, Mirka itd. On ce svoju priliku do kraja sezone sigurno dobit jer ima sasvim dovoljno utakmica.
To da ce neko ispastat je glupost. Ovakva zestoka konkurencije moze da donese samo pozitivne rezultate i nista drugo :thumbup:
Sve se slazem, al ako se vratim na pocetak sezone kad je trener trazio vezne igrace ovdje vecina pisala kako je bez muda i da ima Djokanovica koji mora igrati jer je extra talenat kojeg traze Talijani.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 25 feb 2020, 11:41

Lik je napisao/la:
revolt je napisao/la:
24 feb 2020, 22:17
Lik je napisao/la:
24 feb 2020, 20:35
Navodno ce kad bude rekonstrukcija terena samo da se postave grijaci, a trava ostaje ista.

:sick: :sick: :sick:
Mijenja se i trava. Ne mijenja se drenaza.
Jbg, ja cuo da i trava ostaje. Majku im lopovsku zar nije moglo sve kako bog zapovjeda. Koji su to lopovi i paraziti, strasno.
M aide komplet sta vam je. Bice kao kod komšija isto..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 25 feb 2020, 11:51

Moze se istrenirati da ne pukne kost. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 25 feb 2020, 11:53

Vinko je bio u grču u subotu i to je svima bilo jasno. Ne zato što vodi jedan klub, nego zato što je dio priče koja se po prvi put dešava BiH. Klub pretenduje da postane ozbiljan faktor u regionu, a i šire. Sa tim novcem, pojačanjima, vizijama... nikom nije lako prvi put sjesti na klupu. Po meni, odlično se snašao. Na to zorno ukazuje činjenica da je, negdje oko 25-30min. Miličeviću i Gavriću zamijenio mjesta. Tada je Sarajevo proigralo. Amar je dobio prostora gdje se mogao razmahati i dati puni doprinos, čime je oslobodio Mersu, a rezultat smo vidjeli. Dakle, nije ga strah promiješati karte. Sad, ko je tu više ili manje dobar, ostavljam struci. Što se mene tiše, Gavrić je odigrao odlično kada je povučen nazad, a Miličević otišao naprijed. Naravno, mora se uzeti u obzir i nedostatak protivničkog igrača, ali se vidjelo da Tuzlaci već dišu na škrge.
Samo čvrsto u BL i dobar rezultat neće izostati.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 25 feb 2020, 12:09

Ja mislim da ce ova ekipa za jedno mjesec dana tek poceti da pokazuje svoj pravi potencijal.
Kvaliteta imamo i vise nego dovoljno.

April i maj, ocekujem puno bolju igru nego sto smo gledali unazad par godina. Nadam se igri koji ce privuci gledaoce na utakmicu.
Sad konacno mozes otici na utakmicu i da ocekujes da vidis nesto, ne samo da se sikiras.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 25 feb 2020, 12:13

Evander je napisao/la:
25 feb 2020, 12:09
Ja mislim da ce ova ekipa za jedno mjesec dana tek poceti da pokazuje svoj pravi potencijal.
Kvaliteta imamo i vise nego dovoljno.

April i maj, ocekujem puno bolju igru nego sto smo gledali unazad par godina. Nadam se igri koji ce privuci gledaoce na utakmicu.
Sad konacno mozes otici na utakmicu i da ocekujes da vidis nesto, ne samo da se sikiras.
Ja ocekujem u martu vec da budemo na zeljenom nivou.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 25 feb 2020, 12:26

Nije loš ovaj termin subota od 16h30. Ako vrijeme posluzi moglo bi se otić u BL.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”