FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
aldin kukic ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Vlado Čapljić
"Rođen je 1962. godine u Sarajevu. Jedan je od igrača iz poznate generacije (Baljić, Ćurić...), ponikle u Željezničaru.
Vrlo rano je debitovao u prvom timu. Bilo je to 1979. godine na Grbavici protiv Hajduka. Tešku obavezu zaustavljanja tadašnjeg reprezentativca Šurjaka obavio je neočekivano dobro. Igrao je u klubu sve do ljeta 1985. kada je prešao u Partizan. Ali, tada je, najviše zbog povreda, njegova putanja krenula silaznim putem. Iz Partizana je otišao u Dinamo Zagreb. Usezoni 1990/91. nakratko se vratio u Željezničar. Nakon samo dvije odigrane utakmice ponovo je otišao u Dinamo.
Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 4 utakmice.
Igrao je na pozicijama libera, stopera ili desnog beka, što mu nije bilo omiljeno mjesto. Najradije je igrao libera, odakle je stizao napadati protivničke igrače koji su se oslobodili svog čuvara ili pomagati svojim suigračima u odbrani. Bio je brz i pokretljiv. Dugo je sa Šabanadžovićem činio par centralnih igrača odbrane Željezničara.
Velika je šteta za ovako talentovanog odbranbenog igrača da nije postigao više u svojoj karijeri.
Za Željezničar odigrao 88 utakmica, postigao 2 gola."
Tekst preuzet iz knjige F.K. Željzničar 1982.-2007. (Nedžad Hažialić)

"Rođen je 1962. godine u Sarajevu. Jedan je od igrača iz poznate generacije (Baljić, Ćurić...), ponikle u Željezničaru.
Vrlo rano je debitovao u prvom timu. Bilo je to 1979. godine na Grbavici protiv Hajduka. Tešku obavezu zaustavljanja tadašnjeg reprezentativca Šurjaka obavio je neočekivano dobro. Igrao je u klubu sve do ljeta 1985. kada je prešao u Partizan. Ali, tada je, najviše zbog povreda, njegova putanja krenula silaznim putem. Iz Partizana je otišao u Dinamo Zagreb. Usezoni 1990/91. nakratko se vratio u Željezničar. Nakon samo dvije odigrane utakmice ponovo je otišao u Dinamo.
Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 4 utakmice.
Igrao je na pozicijama libera, stopera ili desnog beka, što mu nije bilo omiljeno mjesto. Najradije je igrao libera, odakle je stizao napadati protivničke igrače koji su se oslobodili svog čuvara ili pomagati svojim suigračima u odbrani. Bio je brz i pokretljiv. Dugo je sa Šabanadžovićem činio par centralnih igrača odbrane Željezničara.
Velika je šteta za ovako talentovanog odbranbenog igrača da nije postigao više u svojoj karijeri.
Za Željezničar odigrao 88 utakmica, postigao 2 gola."
Tekst preuzet iz knjige F.K. Željzničar 1982.-2007. (Nedžad Hažialić)

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
znas li nesto viseSeyo_TM je napisao/la:Spic...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Nas bivsi junior nekad vrijedio za " talenat" nestao kao i veliki dio takve djecice.... bice neko vrijeme kod nas na probi eto...nick je napisao/la:znas li nesto viseSeyo_TM je napisao/la:Spic...vrijedili ista,sidras ili ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
jel aldin kukic ???pile87 je napisao/la:Nas bivsi junior nekad vrijedio za " talenat" nestao kao i veliki dio takve djecice.... bice neko vrijeme kod nas na probi eto...nick je napisao/la:znas li nesto viseSeyo_TM je napisao/la:Spic...vrijedili ista,sidras ili ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
-
Amar TM'87
- Kontakt:
e znal neko sta jos trebamo osvojit da dobijemo ovu zvjezdicu???ellaxaz je napisao/la:
-
padobranac1978
- Kontakt:
Jos 5 titula...Amar TM'87 je napisao/la:e znal neko sta jos trebamo osvojit da dobijemo ovu zvjezdicu???ellaxaz je napisao/la:
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
Ništa. Možemo je sad staviti ako hoćemo.Amar TM'87 je napisao/la: e znal neko sta jos trebamo osvojit da dobijemo ovu zvjezdicu???
-
TMKalifornija
- Kontakt:
Prvo pojacanje bi trebali dovest Nusmir Fajica iz Travnika. Super spic, 100% bolji nego Popovic.
- neutralan__
- Kontakt:
TMKalifornija je napisao/la:Prvo pojacanje bi trebali dovest Nusmir Fajica iz Travnika. Super spic, 100% bolji nego Popovic.
eh sad dobar jest ali nije bolji od Lazara 100%
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
Jel istina d abi navodno Nermin Jamak trebao doci tj. vratiti se u zelju .... danas sam citao u jednim dnevnim novinama .. pa znal neko nesto vise ?
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87
-
Amar TM'87
- Kontakt:
bi bili sminkeri jedini u drzavielSaik je napisao/la:Ništa. Možemo je sad staviti ako hoćemo.Amar TM'87 je napisao/la: e znal neko sta jos trebamo osvojit da dobijemo ovu zvjezdicu???
DRZAVA ZELJO
znaci haman pa pojacanje...pile87 je napisao/la:Nas bivsi junior nekad vrijedio za " talenat" nestao kao i veliki dio takve djecice.... bice neko vrijeme kod nas na probi eto...nick je napisao/la:znas li nesto viseSeyo_TM je napisao/la:Spic...vrijedili ista,sidras ili ?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
BlingBling
- Kontakt:
Kako procitah, koja silna delegacija putuje u Sloveniju nesto mi se vrati nada da bi se hram mozda mogao i graditi!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!
Ma ne znaci drug, ili bolje receno sta znaci pojacanje za moj pojam pojacanje je igrac koji dodje i ima odmah mjesta u prvih 11 sve drugo je prinova.nick je napisao/la:
znaci haman pa pojacanje...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
jaki bi šminkeri bili nema šta,jedino je problem što je i bilo koji drugi klub može staviti na dres,pa da i oni budu šminkeri.Amar TM'87 je napisao/la:bi bili sminkeri jedini u drzavielSaik je napisao/la:Ništa. Možemo je sad staviti ako hoćemo.Amar TM'87 je napisao/la: e znal neko sta jos trebamo osvojit da dobijemo ovu zvjezdicu???![]()
![]()
DRZAVA ZELJO
ali nema para,sve se rastalilo....
mogu i ja napraviti pehar lige prvaka ali to ne znaci da sam ga osvojioTarantino je napisao/la: jaki bi šminkeri bili nema šta,jedino je problem što je i bilo koji drugi klub može staviti na dres,pa da i oni budu šminkeri.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
-
Amar TM'87
- Kontakt:
Seyo_TM je napisao/la:mogu i ja napraviti pehar lige prvaka ali to ne znaci da sam ga osvojioTarantino je napisao/la: jaki bi šminkeri bili nema šta,jedino je problem što je i bilo koji drugi klub može staviti na dres,pa da i oni budu šminkeri.
pa ja sam upravo to i rekao.Seyo_TM je napisao/la:mogu i ja napraviti pehar lige prvaka ali to ne znaci da sam ga osvojioTarantino je napisao/la: jaki bi šminkeri bili nema šta,jedino je problem što je i bilo koji drugi klub može staviti na dres,pa da i oni budu šminkeri.
ali nema para,sve se rastalilo....
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.