Rekonstrukcija stadiona u BiH

ReX
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la ReX » 25 feb 2020, 22:40

slika

slika

slika
@igrajlopte 🐦

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 25 feb 2020, 23:59

Sve je ovo super sta desava sa Grbavicom i stadion Rodjeni, ali realno mi slavimo jednu tribinu i krov kao da smo stadion od 100 miliona Eura izgradili, ja nerazumijem sta je razlika izmedju nas i Albanije? Ljudi nedavno otvorili nacionalni stadion u vrijesdnost 80 milion Eura,kako oni mogu a mi nemozemo?

Da li nasa drzava ima ministar sporta? Drzavni budget godisnje je 1,700,000,000 BAM zar se nemoze odvojiti 80,000,000 za novog stadiona? Pa jbt kad mogu Albanci mozemo i mi.

Jedino klubovi su dokazali kako se radi sa minimalno budget i voljom , u svakoj drzavi na svijetu drzava ulaze dio pare u sport.

Pa jbt nek odvoje 20,000,000 BAM i nek srede BP ako nemogu novog stadiona napraviti.

Ovaj stadion u Albanije je sigurno najljepsi trenutno u regiji.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 26 feb 2020, 00:45

Jbg, ti kao da ne znas gdje zivis i ko se pita za pare iz budzeta. 2/3 ruku nece biti podignuto za nesto sto bi znacilo dizanje rejtinga drzave, pa makar to bilo kroz reprezentativni nogomet.
Ako sta moze Savez preko UEFE iskamciti, pa sa lokalnom zajednicom nesto dogovoriti, dobro i jest. Na nasu drzavu u ovakvim stvarima nazalost ne mozemo racunati.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 feb 2020, 01:45

Okrenes se u Srbiju, okrenes se u Crno Goru, malo do Hrvatske i pogledas stanje i kontas da se ni tribine ni krovovi dizu a stadioni da Bog sacuva. Tako da mislim da smo u pravu kad neke stvari dizemo. Eh sad to sto imas malu manjinu koja ce stalno naci priliku da se pravi blesava i kofol ismijava nesto, to je nazalost dio svega.

@phillies
Tako je.
@igrajlopte 🐦

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 26 feb 2020, 04:17

:kralj:
phillies je napisao/la:
26 feb 2020, 00:45
Jbg, ti kao da ne znas gdje zivis i ko se pita za pare iz budzeta. 2/3 ruku nece biti podignuto za nesto sto bi znacilo dizanje rejtinga drzave, pa makar to bilo kroz reprezentativni nogomet.
Ako sta moze Savez preko UEFE iskamciti, pa sa lokalnom zajednicom nesto dogovoriti, dobro i jest. Na nasu drzavu u ovakvim stvarima nazalost ne mozemo racunati.
razmijem sta govoris druze ali ko je za Bosnu znao prije i poslje SP, Reprezentacija je nas najveci platform(reklama) za drzavu, hocu da kazem nismo mi glup narod ako mogu Albanci da dignu novi stadion sto nebi mi mogli? Svaka drzava ima svoj dio budget gdje ide naprimijer u zdravstvo, infrastrukture itd.. tako da i sport bi trebao svoj dio dobiti, ja licno bi poklonio Zelji ili Velezu 5 mill Eura kao nagrada, kad gledamo sta su ljudi napravili od nista to je bajka.

Pa jbt nek izaberu jedan stadion da li je to BP ili Grbavica i nek uloze 15 - 20 mill Eura i eto vam najmanje cat 4 stadion, nek trazu sponsore, eto vlasnika Sarajeva je najbogatiji covjek haman u aziji, kad se avaz tower mogao dici sto nebi mogli uloziti u stadion, ja sam pozitivan da ima ljudi koje zele investirati u Bosni ali kako ce kad drzu KM na isto, u normalnim drzavam kad ekonomija pada ljudi ruse svoju valutu da bi privukli investitori, a mi ni to neznamo.

Sve informacije budget itd mozete naci na internet.

Ja se jako izvinjavam na gramatiku, otisao sam Iz Bosne 93' i imao 3 godine, tako da znam govoriti i citati na nasem perfektno samo gramatiku nisam znao i sam ucio kroz forums kako pisati na nasem, tako nemoj te zamjeriti ako nesto nije ispali kako treba.

Hajmo mi kao ljubitelji naseg fudbala otvoriti Kickstarter da bi se donacije mogle dati u projekat juzne tribine Grbavice.

http://www.fbihvlada.gov.ba/english/min ... _sport.php

Scope of Work
Federal Ministry of Culture and Sport carries out the administrative, expert and other tasks as laid down by the legislation related to the competencies of the Federation of Bosnia and Herzegovina in the areas of: researching-scientific activity in the field of safeguard and use of cultural-historical heritage; museums, archives, libraries, publishing, theater, music, fine arts, film and show business activities, activity of organizations and associations of citizens in the field of arts, culture, sport and youth; improvement of sport and physical culture; establishes development strategies in area of culture, sport and youth, as well as other tasks laid down by the legislation governing this field.

Budget & Spending
According to the FBiH 2013 budget, the Ministry of Culture and Sports was allocated BAM 17.9 million (USD 12.7 million) to je bilo u 2013, sa inflacijom sad je najmanje 17 million USD, Pa eto nek uloze 5 million USD na jedan stadion, Grbavica, BP nije bitno koji ali barem jedan pravi nacionalni stadion.

Nasa valuta nevrijedi nigdje osim u Hrvatskoj gdje se moze promjenuti u Eure, u drugim drzavama nemoze zamjeniti za drugu valutu, i to da se drzi 1 Euro = 1.95BAM godinama je nenormalno i to nema nigdje u svijetu.

Uglavnom nama netreba "Nov" stadion vec samo rekonstrukcija, srediti juznu tribinu na Grbavici i ispuniti sve katergorije za cat 4 isto za BP srediti/expanziju juzne i sjeverne tribine, i ispuniti sve uslove za cat 4.

Za Kosevo treba da novi vlasnik digne stadiona iz pepela.

That's one reason he's worth $1.3 billion Nguyen Hoai Nam. Eto covjek multi millionair, sta njemu fali uloziti 10 million Eura u klubu u kojem je vlasnik....

Obala Maka Dizdara No.2
Sarajevo
Telephone: +387 33 25 41 00; 25 41 03
Fax: +387 33 22 66 75
Web: www.fmks.gov.ba
E-mail: [email protected]

Minister: Zora Dujmović
slika

slika

slika
slika

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 26 feb 2020, 08:22

Je li realno da čovjek na Grbavicu stavlja ovalni jug kao rješenje?

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 26 feb 2020, 09:52

ReX je napisao/la:
26 feb 2020, 01:45
Okrenes se u Srbiju, okrenes se u Crno Goru, malo do Hrvatske i pogledas stanje i kontas da se ni tribine ni krovovi dizu a stadioni da Bog sacuva. Tako da mislim da smo u pravu kad neke stvari dizemo. Eh sad to sto imas malu manjinu koja ce stalno naci priliku da se pravi blesava i kofol ismijava nesto, to je nazalost dio svega.

@phillies
Tako je.
Za Hrvatsku znam da nisi u pravu, za ostale države nisam upućen. Jučer je netko ovdje stavio link kako HNS sufinancira 105 novih travnjaka, Osijek dobija potpuno novi stadion, a Google-om možeš provjeriti kakvi su stadioni trenutno u najvišem rangu. Nema nijedan polu/nedovršen.

Nije dobro smatrati se uspješnim samo zato što su neke države infrastrukturno 50 godina ispred nas, pa zato ne grade u velikoj mjeri.

Nevezano za ovo, pogledajte stadion u Dugopolju, san snova svakog našeg premijerligaša :D oko 5000 kapacitet, koštao 20ak milijuna KM. Financiran dobrom politikom lokalne zajednice.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 feb 2020, 10:05

Baader je napisao/la:
26 feb 2020, 08:22
Sreca ne pita se on. Jug ce biti identican sjeveru.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 26 feb 2020, 10:08

voltron30 je napisao/la:
26 feb 2020, 10:05
Baader je napisao/la:
Nece biti , Jug ce biti veca , ima milion slika kakav ce jug biti , uglavnom nece biti ko sjever ...

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 26 feb 2020, 10:13

HeraklitMracni je napisao/la:
26 feb 2020, 10:08
voltron30 je napisao/la:
Baader je napisao/la:
Nece biti , Jug ce biti veca , ima milion slika kakav ce jug biti , uglavnom nece biti ko sjever ...
Ali će odgovarati trenutnoj formi, ovalni oblik bi bio totalno sranje.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 feb 2020, 10:28

ma odustalo se od ovoga...
ide, tj. ako bude islo brzo, ici ce nesto slicno sjeveru, istoku.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 26 feb 2020, 10:30

babino je napisao/la:
26 feb 2020, 10:28
ma odustalo se od ovoga...
ide, tj. ako bude islo brzo, ici ce nesto slicno sjeveru, istoku.
U članku stoji da će imati 5000, a Wikipedia kaže da i sjever ima toliko. Znači ista tribina?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 feb 2020, 10:50

Kako je istakao, projektom je planirano da nova južna tribina s oko 5.000 sjedećih mjesta, po uzoru na sjevernu, bude odaljena od terena pet do šest metara, što će sigurno doprinijeti ugođaju i atmosferi na stadionu.

Konstrukcija postojeće južne tribine će ostati kao zaštita od klizišta s obližnjeg brda, a ispod tribine će se graditi parking.

"Biće to jednostavna navijačka tribina s takozvanim kopom koji će našim najvatrenijim navijačima omogućiti da naprave još bolju atmosferu na stadionu. Neće to biti megalomanski projekat, sve će se kao i do sada raditi u duhu stadiona Grbavica", zaključio je Brković.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 26 feb 2020, 11:00

HeraklitMracni je napisao/la:
26 feb 2020, 10:08
voltron30 je napisao/la:
Baader je napisao/la:
Hoce. :mrgreen: Odustalo se od te opcije cije slike se vrte na netu.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 26 feb 2020, 11:54

Hans je napisao/la:
26 feb 2020, 09:52
ReX je napisao/la:

@phillies
Tako je.
Za Hrvatsku znam da nisi u pravu, za ostale države nisam upućen. Jučer je netko ovdje stavio link kako HNS sufinancira 105 novih travnjaka, Osijek dobija potpuno novi stadion, a Google-om možeš provjeriti kakvi su stadioni trenutno u najvišem rangu. Nema nijedan polu/nedovršen.

Nije dobro smatrati se uspješnim samo zato što su neke države infrastrukturno 50 godina ispred nas, pa zato ne grade u velikoj mjeri.

Nevezano za ovo, pogledajte stadion u Dugopolju, san snova svakog našeg premijerligaša :D oko 5000 kapacitet, koštao 20ak milijuna KM. Financiran dobrom politikom lokalne zajednice.
Ma naravno da nije u pravu. U Hrvatskoj postoji vrlo jasan pravilnik, pa su i stadioni koji inače nisu čemu na finom nivou. Prvo, svi imaju savršenu travu, reflektore, semafore i mjesta za novinare i lože. Nažalost, niko ne vidi koliko je to bitno danas. Opet kažem, dođeš na stadion u Doboj Kaknju, koji je još kao pozitivan primjer u posljednjih par godina, a stolice su ko iz drugog svjetskog rata, a loža je kao ograđen srednji dio na tribini gdje su stavili podguze. To je smiješno. Onda je neki dan onaj momak iz Travnika stavljao sliku Pirote, koja isto ima potencijal, ali apsolutno nije odvojen ovaj sektor. Pa i na Tušnju je očajno stanje po ovom pitanju. Opet se vraćam na to da kod Hrvata, stadioni u drugoj ili trećoj ligi imaju ok uređenje.

Srbi rade isto na ho-ruk sistem, kao i mi, ali su na taj sistem uspjeli prije 10-ak godina proći kroz ove faze koje mi sada prolazimo i u tom smislu su bolji. A Crnu Goru je irelevantno porediti.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 feb 2020, 12:16

Nedavno je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na temu modernizacije najvećeg bh. stadiona, kako bi on bio osposobljen za odigravanje svih međunarodnih utakmica.

Po ovogodišnjem budžetu predviđeno je 1.200.000 KM za modernizaciju Koševa, a prvi projekat je ugradanja čitača karata.

Sutra će biti potpisan ugovor sa izvođačem radova koji će postaviti opremu za kontrolu pristupa gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama), a vrijednost ugovora je 385.975,98 KM.

U narednom periodu očekuju se dodatni projekti i svakako da su ulaganja u stadion Koševo itekako dobra vijest za sve navijače FK Sarajevo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 26 feb 2020, 12:42

phillies je napisao/la:
26 feb 2020, 00:45

slika

slika

slika
slika
ovde mi grbavica ista Maksimir, ali definitivno ako moze ista treba da se uradi sa ovim donjim dijelom juzne tribine do totalne rekonstrukcije, to je ostalo jedino ruglo na stadionu ono da se bas ne da gledat u njega

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 26 feb 2020, 12:48

Radit ce se kako treba a to je da ce novi jug biti kao trenutni sjever, sta se izmislja topla voda kad treba voditi razumom da se stadion zaokruzi.
Mjau !

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 26 feb 2020, 15:49

Hantraga je napisao/la:
26 feb 2020, 11:54
Hans je napisao/la:
26 feb 2020, 09:52
ReX je napisao/la:

@phillies
Tako je.

Ma naravno da nije u pravu. U Hrvatskoj postoji vrlo jasan pravilnik, pa su i stadioni koji inače nisu čemu na finom nivou. Prvo, svi imaju savršenu travu, reflektore, semafore i mjesta za novinare i lože. Nažalost, niko ne vidi koliko je to bitno danas. Opet kažem, dođeš na stadion u Doboj Kaknju, koji je još kao pozitivan primjer u posljednjih par godina, a stolice su ko iz drugog svjetskog rata, a loža je kao ograđen srednji dio na tribini gdje su stavili podguze. To je smiješno. Onda je neki dan onaj momak iz Travnika stavljao sliku Pirote, koja isto ima potencijal, ali apsolutno nije odvojen ovaj sektor. Pa i na Tušnju je očajno stanje po ovom pitanju. Opet se vraćam na to da kod Hrvata, stadioni u drugoj ili trećoj ligi imaju ok uređenje.

Srbi rade isto na ho-ruk sistem, kao i mi, ali su na taj sistem uspjeli prije 10-ak godina proći kroz ove faze koje mi sada prolazimo i u tom smislu su bolji. A Crnu Goru je irelevantno porediti.

Hrvati imaju bolje terene to je 100% i rade na sminkanju stadiona i moze se reci da je za njihovu ligu i posjecenost te lige sasvim dovoljno to sto imaju. Jedino treba im mozda 1 ili 2 stadiona vrhunske kvaliete radi neke promocije drzave u svijetu. A realno gledajuci nisu njihovi puno kvalitetniji stadioni od nasih samo su usminkaniji i sredjeniji.

Recimo maximir je simbol za ruznocu, Poljud je lijep al poprilicno zastario i propao, Gradski vrt je maximir za sirotinju doduse pravi se novi stadion u Osijeku a i njega finansira madjarska vlada koliko sam u toku, Rujevica lijep i funkcionalan stadion al nista specijalno, stadion u Puli nista nije bolji od onog u Sirokom npr.Stadione treba praviti po realnoj posjecenosti i potrebama a ne po zeljama navijaca.

Mi samo da odrzavamo ovo sto imamo i da ne mastamo o nekim silnim arenama imali bi stadione ko bombona, a prioritet treba da bude savezu da svi premijerligasi dobiju nove terene.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.