razmijem sta govoris druze ali ko je za Bosnu znao prije i poslje SP, Reprezentacija je nas najveci platform(reklama) za drzavu, hocu da kazem nismo mi glup narod ako mogu Albanci da dignu novi stadion sto nebi mi mogli? Svaka drzava ima svoj dio budget gdje ide naprimijer u zdravstvo, infrastrukture itd.. tako da i sport bi trebao svoj dio dobiti, ja licno bi poklonio Zelji ili Velezu 5 mill Eura kao nagrada, kad gledamo sta su ljudi napravili od nista to je bajka.phillies je napisao/la: ↑26 feb 2020, 00:45Jbg, ti kao da ne znas gdje zivis i ko se pita za pare iz budzeta. 2/3 ruku nece biti podignuto za nesto sto bi znacilo dizanje rejtinga drzave, pa makar to bilo kroz reprezentativni nogomet.
Ako sta moze Savez preko UEFE iskamciti, pa sa lokalnom zajednicom nesto dogovoriti, dobro i jest. Na nasu drzavu u ovakvim stvarima nazalost ne mozemo racunati.
Za Hrvatsku znam da nisi u pravu, za ostale države nisam upućen. Jučer je netko ovdje stavio link kako HNS sufinancira 105 novih travnjaka, Osijek dobija potpuno novi stadion, a Google-om možeš provjeriti kakvi su stadioni trenutno u najvišem rangu. Nema nijedan polu/nedovršen.ReX je napisao/la: ↑26 feb 2020, 01:45Okrenes se u Srbiju, okrenes se u Crno Goru, malo do Hrvatske i pogledas stanje i kontas da se ni tribine ni krovovi dizu a stadioni da Bog sacuva. Tako da mislim da smo u pravu kad neke stvari dizemo. Eh sad to sto imas malu manjinu koja ce stalno naci priliku da se pravi blesava i kofol ismijava nesto, to je nazalost dio svega.
@phillies
Tako je.
Nece biti , Jug ce biti veca , ima milion slika kakav ce jug biti , uglavnom nece biti ko sjever ...
Ali će odgovarati trenutnoj formi, ovalni oblik bi bio totalno sranje.HeraklitMracni je napisao/la: ↑26 feb 2020, 10:08Nece biti , Jug ce biti veca , ima milion slika kakav ce jug biti , uglavnom nece biti ko sjever ...
ma odustalo se od ovoga...HeraklitMracni je napisao/la: ↑26 feb 2020, 10:21https://fkzeljeznicar.ba/foto-juzna-tri ... ora/27872/
U članku stoji da će imati 5000, a Wikipedia kaže da i sjever ima toliko. Znači ista tribina?babino je napisao/la: ↑26 feb 2020, 10:28ma odustalo se od ovoga...HeraklitMracni je napisao/la: ↑26 feb 2020, 10:21https://fkzeljeznicar.ba/foto-juzna-tri ... ora/27872/
ide, tj. ako bude islo brzo, ici ce nesto slicno sjeveru, istoku.
Hoce.HeraklitMracni je napisao/la: ↑26 feb 2020, 10:08Nece biti , Jug ce biti veca , ima milion slika kakav ce jug biti , uglavnom nece biti ko sjever ...
Ma naravno da nije u pravu. U Hrvatskoj postoji vrlo jasan pravilnik, pa su i stadioni koji inače nisu čemu na finom nivou. Prvo, svi imaju savršenu travu, reflektore, semafore i mjesta za novinare i lože. Nažalost, niko ne vidi koliko je to bitno danas. Opet kažem, dođeš na stadion u Doboj Kaknju, koji je još kao pozitivan primjer u posljednjih par godina, a stolice su ko iz drugog svjetskog rata, a loža je kao ograđen srednji dio na tribini gdje su stavili podguze. To je smiješno. Onda je neki dan onaj momak iz Travnika stavljao sliku Pirote, koja isto ima potencijal, ali apsolutno nije odvojen ovaj sektor. Pa i na Tušnju je očajno stanje po ovom pitanju. Opet se vraćam na to da kod Hrvata, stadioni u drugoj ili trećoj ligi imaju ok uređenje.Hans je napisao/la: ↑26 feb 2020, 09:52Za Hrvatsku znam da nisi u pravu, za ostale države nisam upućen. Jučer je netko ovdje stavio link kako HNS sufinancira 105 novih travnjaka, Osijek dobija potpuno novi stadion, a Google-om možeš provjeriti kakvi su stadioni trenutno u najvišem rangu. Nema nijedan polu/nedovršen.ReX je napisao/la: ↑26 feb 2020, 01:45Okrenes se u Srbiju, okrenes se u Crno Goru, malo do Hrvatske i pogledas stanje i kontas da se ni tribine ni krovovi dizu a stadioni da Bog sacuva. Tako da mislim da smo u pravu kad neke stvari dizemo. Eh sad to sto imas malu manjinu koja ce stalno naci priliku da se pravi blesava i kofol ismijava nesto, to je nazalost dio svega.
@phillies
Tako je.
Nije dobro smatrati se uspješnim samo zato što su neke države infrastrukturno 50 godina ispred nas, pa zato ne grade u velikoj mjeri.
Nevezano za ovo, pogledajte stadion u Dugopolju, san snova svakog našeg premijerligašaoko 5000 kapacitet, koštao 20ak milijuna KM. Financiran dobrom politikom lokalne zajednice.
Hantraga je napisao/la: ↑26 feb 2020, 11:54Ma naravno da nije u pravu. U Hrvatskoj postoji vrlo jasan pravilnik, pa su i stadioni koji inače nisu čemu na finom nivou. Prvo, svi imaju savršenu travu, reflektore, semafore i mjesta za novinare i lože. Nažalost, niko ne vidi koliko je to bitno danas. Opet kažem, dođeš na stadion u Doboj Kaknju, koji je još kao pozitivan primjer u posljednjih par godina, a stolice su ko iz drugog svjetskog rata, a loža je kao ograđen srednji dio na tribini gdje su stavili podguze. To je smiješno. Onda je neki dan onaj momak iz Travnika stavljao sliku Pirote, koja isto ima potencijal, ali apsolutno nije odvojen ovaj sektor. Pa i na Tušnju je očajno stanje po ovom pitanju. Opet se vraćam na to da kod Hrvata, stadioni u drugoj ili trećoj ligi imaju ok uređenje.Hans je napisao/la: ↑26 feb 2020, 09:52Za Hrvatsku znam da nisi u pravu, za ostale države nisam upućen. Jučer je netko ovdje stavio link kako HNS sufinancira 105 novih travnjaka, Osijek dobija potpuno novi stadion, a Google-om možeš provjeriti kakvi su stadioni trenutno u najvišem rangu. Nema nijedan polu/nedovršen.ReX je napisao/la: ↑26 feb 2020, 01:45Okrenes se u Srbiju, okrenes se u Crno Goru, malo do Hrvatske i pogledas stanje i kontas da se ni tribine ni krovovi dizu a stadioni da Bog sacuva. Tako da mislim da smo u pravu kad neke stvari dizemo. Eh sad to sto imas malu manjinu koja ce stalno naci priliku da se pravi blesava i kofol ismijava nesto, to je nazalost dio svega.
@phillies
Tako je.
Nije dobro smatrati se uspješnim samo zato što su neke države infrastrukturno 50 godina ispred nas, pa zato ne grade u velikoj mjeri.
Nevezano za ovo, pogledajte stadion u Dugopolju, san snova svakog našeg premijerligašaoko 5000 kapacitet, koštao 20ak milijuna KM. Financiran dobrom politikom lokalne zajednice.
Srbi rade isto na ho-ruk sistem, kao i mi, ali su na taj sistem uspjeli prije 10-ak godina proći kroz ove faze koje mi sada prolazimo i u tom smislu su bolji. A Crnu Goru je irelevantno porediti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.