Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Sarajevo, Zeljeznicar i Zrinjski, kada im dodju u goste, to im je jedini vid lige prvaka koji ce ikada gledati, a da ucestvuje njihov klub. Shvatljivo je onda frustriranost.
A dodatna nalozenost na Sarajevo i Zeljeznicar, je ona nit provincijske zavisti. E tu nema pomoci. To je utkano u DNK. Cast izuzetcima iz tog grada.
A dodatna nalozenost na Sarajevo i Zeljeznicar, je ona nit provincijske zavisti. E tu nema pomoci. To je utkano u DNK. Cast izuzetcima iz tog grada.
- FKS -
- svrakino1921
- Kontakt:
Kvesa brz oporavak
Bilo bi 7 milja da imamo neku naznaku boljitka i napretka u klubu, ovako nema šanse.Osttribine je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:17Ne pricaj gluposti, sad da smo vam mi ili Zeljo gostovali umjesto Zrinjskog bilo bi ti minimum 7 milja na tribinama, na kraju krajeva vidjeces u trecem dijelu prvenstva ako vam mi budemo gostovali ili Zeljo kakva ce posjeta biti na BP.JonSnow je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:15Dobro i kakav je to malouman argument. Pa ljeti je grad pun dijaspore.Osttribine je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:10Sarajevo ima provedenih 40 sezona u prvoj ligi YU, dok vi imate 17, ispadali u dva navrata, vratili se 1958. i vise nismo ispadali, kao klub iz BiH smo najuspjesniji u toj ligi bili sa dvije titule prvaka YU, najvise sezona provedenih i najvise pobjeda i sakupljenih bodova od svih BiH timova, kao sto rekoh vi dodirnih tacaka sa FK Sarajevo nemate sem sto se nahajcate na tekme sa sarajevskim klubovima, kao neki dan satro sve odselilo iz Zenice, a ljetos protiv Sarajeva 10 milja na BP, a protiv Zelje 12 milja sto je za pohvalu naravno, ali nemojte onda bacati suplju kako se ne lozite na SA timove.
I sam ne živim u Zenici i tad sam se zatekao u gradu, kao i većina mojih prijatelja koji žive vani.
Uvijek sam govorio, dva su faktora koja su ujebali posjetu kod nas.
Najveći je problem užasani rezultati, nerije#eno stanje u klubu i politička situacija u državi. Iseljavanje je druga priča, ali itekako ima utjecaj.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
JonSnow je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:17Ispali ste jer ste bili **** od ekipe i osrali bi dole, da niste dali guze tati Dodiku.HordasOdMalena je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:06Borac zbog njih morao ispasti iz lige i oni nešto pričaju o kriminalu.![]()
Daj me podsjeti kako su ono završili protesti za boljitak Borca?
Cuvajte nam teren BP, kad vi ispadnete da ne propada. Ipak je to najbolji stadion i teren u drzavi.Convicts1988 je napisao/la: ↑27 feb 2020, 11:06A kako su se pitari prepali Bjelice, a divovi lafo![]()
Šute kad se njima šilji i kad sudije sakate njihove protivnike na utakmicama, a sad velika prpa a tekma za 2 dana![]()
Aj Borac![]()
- Beduin
- Kontakt:
Ovdje pricamo o rezultatu. Ja prvi Azmira mrzim iz dna duse zbog kasnijih postupaka, ali se mahom podrzavao instant rezultaf i on je to napravio. Zamalo uzeo pehar.samoposteno je napisao/la: ↑27 feb 2020, 11:51I u kakvim vas je dugovima ostavio taj Azmir moze vas ugasit kad mu se cefne..... drug odvadi malo da Azmir nije kupovo utakmice vi bi jos federalna biliBeduin je napisao/la: ↑27 feb 2020, 11:28Sprdnju na stranu, ali svako na svijetu zna da su turci kao narod sarlatani, prevaranti, obrtnici i da bi oca svog zaj3bali ako mogu.
Iz objektivnog ugla gledajuci, previse svojih ljudi ubacuju u i oko kluba, a bez nekog znacajnog pomaka. Mahom su to sumnjivi potezi, djelovanje tek kad neki problem ispliva na povrsinu njihovom krivicom (te omladinci ne idu na tekme zbog prevoza, pa onda prvi tim ne odigra tekmu, onda skoro cijeli tim otpusten i tuze klub, prije toga ispadnu i samo pukom srecom ostanu, sad i grad koci sa reprogramom...), nikako da pokazu i dokazu sta zaista i na osnovu toga djeluju.
Ako zele stabilan klub, onda izvale pare i vrate najbitnije dugove koji bi kocili klub, ako zele instant rezultat onda dovedu provjerenog trenera covjeka bliskog Savezu kao i igrace koji ce napraviti rezultat.
Neozbiljno je dovesti masu stranaca koji ne odrade cijele pripreme, dodju pred pocetak sezone i onda imas alibi ako ne ostvaris cilj i ne registrujes ih ili prodje dosta vremena, jer svako u drzavi zna da je kod nas to procedura i da treba vremena, narocito ako nemas jake ljude ispred kluba.
Sve ovo smrdi na pranje para u drzavi pogodnoj za takvo nesto.
Azmir kad je dosao odmah je pristupio problemu, uhvatio se u kostac sa dugovima i njihovim reprogramom ili otpisom, doveo jakog trenera i Vugdaluca, dobre igrace i izasao u Evropu, samali osvojio prvenstvo/kup.
U Sarajevo dosao Tan i odmah vracen poreski dug, stabilizova se klub, dovedeni dobri igraci i titule se uzimaju.
Tako se to radi i nema opravdanja za nerad.
Ako cemo praviti paralelu o njegovim ulaganjima i rezultatu, mislim da je to tu negdje, izostalo je to osvajanje kupa ili prvenstva da bismo pricali o odlicnom instant rezultatu, ali smo izasli u Evropu, imali par igraca za prodaju, mediji brujali o nama, derali timove iz vrha... dosta dugova je Azmir dogovorio u vidu reprograma, otpisa ili djelimicnog isplacivanja i tu se dosta para vratilo. Sa druge strane je dosta para ulozio, a nije se nista osvojilo pa ostaje zal za tim i djelimicno je uspjesan bio. Najvise je grad tu usrao stvar, nije se dogovorio reprogram i klub je tesko funkcionisao kao takav, zato je i otisao. Ali je otisao kao najveci levat, nakon par kola, ostavio preskup tim narednoj Upravi i tu je svima pao u ocima.
Dalje, sam je rekao da je dug Slobode prema njemu 3mil maraka, a da je navodno dao i vise ali eto nema u papirim. Sad kad je uradjen finansijski izvjestaj u njemu stoji da se Azmiru duguje 500k maraka. To sam provlacio i na nasoj temi, a niko ne zna nista o tome, koja cifra je sad tacna, da li zaista samo 500k i da za ostale pare Azmir nema dokaze i ovjerene papire. Vidicemo.
Istina, kupovale su se utakmice da se udje u PL, to je javna tajna, to je i Azmir indirektno javno rekao na jednoj sjednici FK Slobode, pa smo se zacudili da je to provukao, a nije smio. Tako je i Sloga uska u vise rangove sve do PL.
Ali ovdje druze pricamo o trenutnom Celiku, procitaj ponovo sta sam napisao i jesam li ista slagao? Diskutujemo objektivno o trenutnoj situaciji, bez sprdnje i neke mrznje. Tolike pare je ulozio turcin, a nigdje rezultata, nigdje svjetla na kraju tunela. Nigdje vizije i plana rjesavanja problema, nigdje rezultata a dugovi sustizu jedan drugog. O tome govorim, vjerujem da i vas to frustrira. Fakat se covjek zapita koji mu je cilj, bacati pare bez ikakvog rezultata? Cisto sumnjam.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
Convicts1988
- Kontakt:
Zip je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:53Cuvajte nam teren BP, kad vi ispadnete da ne propada. Ipak je to najbolji stadion i teren u drzavi.Convicts1988 je napisao/la: ↑27 feb 2020, 11:06A kako su se pitari prepali Bjelice, a divovi lafo![]()
Šute kad se njima šilji i kad sudije sakate njihove protivnike na utakmicama, a sad velika prpa a tekma za 2 dana![]()
Aj Borac![]()
- samoposteno
- Kontakt:
Drug i meni turci idu na zivce ali kad pogledam sa druge strane covjek vraca dugove koji su se godinama gomilali ne moze to sve stic da je miliarder samo se vade iz latica do kada vidjecemo......e sad jel ti stvarno mislis da je trenutno Sloboda u boljoj situaciji nego Celik pa ti je svaki post o problemima u Celiku drug vidjeces tek sranja kad se bude licenca dodjeljivalaBeduin je napisao/la: ↑27 feb 2020, 13:20Ovdje pricamo o rezultatu. Ja prvi Azmira mrzim iz dna duse zbog kasnijih postupaka, ali se mahom podrzavao instant rezultaf i on je to napravio. Zamalo uzeo pehar.samoposteno je napisao/la: ↑27 feb 2020, 11:51I u kakvim vas je dugovima ostavio taj Azmir moze vas ugasit kad mu se cefne..... drug odvadi malo da Azmir nije kupovo utakmice vi bi jos federalna biliBeduin je napisao/la: ↑27 feb 2020, 11:28Sprdnju na stranu, ali svako na svijetu zna da su turci kao narod sarlatani, prevaranti, obrtnici i da bi oca svog zaj3bali ako mogu.
Iz objektivnog ugla gledajuci, previse svojih ljudi ubacuju u i oko kluba, a bez nekog znacajnog pomaka. Mahom su to sumnjivi potezi, djelovanje tek kad neki problem ispliva na povrsinu njihovom krivicom (te omladinci ne idu na tekme zbog prevoza, pa onda prvi tim ne odigra tekmu, onda skoro cijeli tim otpusten i tuze klub, prije toga ispadnu i samo pukom srecom ostanu, sad i grad koci sa reprogramom...), nikako da pokazu i dokazu sta zaista i na osnovu toga djeluju.
Ako zele stabilan klub, onda izvale pare i vrate najbitnije dugove koji bi kocili klub, ako zele instant rezultat onda dovedu provjerenog trenera covjeka bliskog Savezu kao i igrace koji ce napraviti rezultat.
Neozbiljno je dovesti masu stranaca koji ne odrade cijele pripreme, dodju pred pocetak sezone i onda imas alibi ako ne ostvaris cilj i ne registrujes ih ili prodje dosta vremena, jer svako u drzavi zna da je kod nas to procedura i da treba vremena, narocito ako nemas jake ljude ispred kluba.
Sve ovo smrdi na pranje para u drzavi pogodnoj za takvo nesto.
Azmir kad je dosao odmah je pristupio problemu, uhvatio se u kostac sa dugovima i njihovim reprogramom ili otpisom, doveo jakog trenera i Vugdaluca, dobre igrace i izasao u Evropu, samali osvojio prvenstvo/kup.
U Sarajevo dosao Tan i odmah vracen poreski dug, stabilizova se klub, dovedeni dobri igraci i titule se uzimaju.
Tako se to radi i nema opravdanja za nerad.
Ako cemo praviti paralelu o njegovim ulaganjima i rezultatu, mislim da je to tu negdje, izostalo je to osvajanje kupa ili prvenstva da bismo pricali o odlicnom instant rezultatu, ali smo izasli u Evropu, imali par igraca za prodaju, mediji brujali o nama, derali timove iz vrha... dosta dugova je Azmir dogovorio u vidu reprograma, otpisa ili djelimicnog isplacivanja i tu se dosta para vratilo. Sa druge strane je dosta para ulozio, a nije se nista osvojilo pa ostaje zal za tim i djelimicno je uspjesan bio. Najvise je grad tu usrao stvar, nije se dogovorio reprogram i klub je tesko funkcionisao kao takav, zato je i otisao. Ali je otisao kao najveci levat, nakon par kola, ostavio preskup tim narednoj Upravi i tu je svima pao u ocima.
Dalje, sam je rekao da je dug Slobode prema njemu 3mil maraka, a da je navodno dao i vise ali eto nema u papirim. Sad kad je uradjen finansijski izvjestaj u njemu stoji da se Azmiru duguje 500k maraka. To sam provlacio i na nasoj temi, a niko ne zna nista o tome, koja cifra je sad tacna, da li zaista samo 500k i da za ostale pare Azmir nema dokaze i ovjerene papire. Vidicemo.
Istina, kupovale su se utakmice da se udje u PL, to je javna tajna, to je i Azmir indirektno javno rekao na jednoj sjednici FK Slobode, pa smo se zacudili da je to provukao, a nije smio. Tako je i Sloga uska u vise rangove sve do PL.
Ali ovdje druze pricamo o trenutnom Celiku, procitaj ponovo sta sam napisao i jesam li ista slagao? Diskutujemo objektivno o trenutnoj situaciji, bez sprdnje i neke mrznje. Tolike pare je ulozio turcin, a nigdje rezultata, nigdje svjetla na kraju tunela. Nigdje vizije i plana rjesavanja problema, nigdje rezultata a dugovi sustizu jedan drugog. O tome govorim, vjerujem da i vas to frustrira. Fakat se covjek zapita koji mu je cilj, bacati pare bez ikakvog rezultata? Cisto sumnjam.
- samoposteno
- Kontakt:
Pa naravno mi smo bosanski a oni cetnicki klub i bolje da mi igramo nego oni jer njima ova liga nista ne znaci jedino ako je tebi mozda krivo zbog dobrih odnosa sa njihovim herojemHordasOdMalena je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:06Borac zbog njih morao ispasti iz lige i oni nešto pričaju o kriminalu.![]()
Šta je fora sa 10 stranaca u Čeliku? Čemu?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
[/quote]
- Beduin
- Kontakt:
Iskreno, u Slobodi je sve osim dobre situacije. Ove price oko nove Uprave, vracanja dugova, redovne plate, sve je to davno vidjeno u Slobodi i vise niko ne pusi te price. Imamo se pravo nadati i zeliti bolje, vjerovati da ovi novi momci zele klubu sve najbolje, ali je cinjenica da se nema para i da se na sve nacine pokusava spustiti lopta i smiriti navijaci. Mene nisu kupili, sve dok ne vidim konacan rezultat, dosta mi je vise suplje price.samoposteno je napisao/la: ↑27 feb 2020, 13:43
Drug i meni turci idu na zivce ali kad pogledam sa druge strane covjek vraca dugove koji su se godinama gomilali ne moze to sve stic da je miliarder samo se vade iz latica do kada vidjecemo......e sad jel ti stvarno mislis da je trenutno Sloboda u boljoj situaciji nego Celik pa ti je svaki post o problemima u Celiku drug vidjeces tek sranja kad se bude licenca dodjeljivala
Ne mislim da je Sloboda u boljoj situaciji, nego Celik, ali mislim da nije ni u goroj. Prednost Slobode jesu manji dugovi u odnosu na vas, redovno izmirivanje reprograma evo vec par godina i sigurna transa iz gradskog budzeta, ali to ocito nije dovoljno da se normalno funkcionise pa u globalu to i nije neka velika prednost.
Vasa prednost jeste covjek koji ima pare, samo je pitanje koja mu je namjera i koliko znanja ima da sve to odradi, kao i ljudi koji su oko njega. Po vidjenom do sada nije dobio prolaznu ocjenu, barem po meni, upravo iz razloga koje sam gore naveo, i drugi su imali probleme i dugove, iskakale tuzbe iz ladice, ali su se pravili neki rezultati, dovodili dobri igraci, e zato sve to govorim.
Zasto komentarisem Celik trenutno? Zato sto je to trenutno aktuelna tema u ligi, tuzbe, stranci, turcin i novi ljudi oko njega, ulaganja a borba za opstanak, milion stvari. Kao sto se ranije komentarisalo o Slobodi, pa o Velezu pred ispadanje i losi rezultati po samom povratku u ligu. Sutra cemo nekoga drugog komentarisati ako slicne stvari budu aktuelne. Sportski je forum, j3bemu vraga. Valjda me znate dovoljno dugo da kad ozbiljno komentarisem, onda objektivno pisem i ne interesuje me jel to bio moj ili tudji klub. Kad se sprdam, onda se sprdam, nista zlonamjerno.
075 ❤
075 ❤
- samoposteno
- Kontakt:
Jel ti mislis da ce vam grad dozvolit da oni daju pare a da upravljaju ljudi koji su kupili stolicu u upravi taj sistem ce vas sjebat kao sto je i nas grad zatvorio pipu uzeo nam poslovne prostore i od njih placa reprogram i jos im ostaje para a skinuli Celik sa grbaceBeduin je napisao/la: ↑27 feb 2020, 14:04Iskreno, u Slobodi je sve osim dobre situacije. Ove price oko nove Uprave, vracanja dugova, redovne plate, sve je to davno vidjeno u Slobodi i vise niko ne pusi te price. Imamo se pravo nadati i zeliti bolje, vjerovati da ovi novi momci zele klubu sve najbolje, ali je cinjenica da se nema para i da se na sve nacine pokusava spustiti lopta i smiriti navijaci. Mene nisu kupili, sve dok ne vidim konacan rezultat, dosta mi je vise suplje price.samoposteno je napisao/la: ↑27 feb 2020, 13:43
Drug i meni turci idu na zivce ali kad pogledam sa druge strane covjek vraca dugove koji su se godinama gomilali ne moze to sve stic da je miliarder samo se vade iz latica do kada vidjecemo......e sad jel ti stvarno mislis da je trenutno Sloboda u boljoj situaciji nego Celik pa ti je svaki post o problemima u Celiku drug vidjeces tek sranja kad se bude licenca dodjeljivala
Ne mislim da je Sloboda u boljoj situaciji, nego Celik, ali mislim da nije ni u goroj. Prednost Slobode jesu manji dugovi u odnosu na vas, redovno izmirivanje reprograma evo vec par godina i sigurna transa iz gradskog budzeta, ali to ocito nije dovoljno da se normalno funkcionise pa u globalu to i nije neka velika prednost.
Vasa prednost jeste covjek koji ima pare, samo je pitanje koja mu je namjera i koliko znanja ima da sve to odradi, kao i ljudi koji su oko njega. Po vidjenom do sada nije dobio prolaznu ocjenu, barem po meni, upravo iz razloga koje sam gore naveo, i drugi su imali probleme i dugove, iskakale tuzbe iz ladice, ali su se pravili neki rezultati, dovodili dobri igraci, e zato sve to govorim.
Zasto komentarisem Celik trenutno? Zato sto je to trenutno aktuelna tema u ligi, tuzbe, stranci, turcin i novi ljudi oko njega, ulaganja a borba za opstanak, milion stvari. Kao sto se ranije komentarisalo o Slobodi, pa o Velezu pred ispadanje i losi rezultati po samom povratku u ligu. Sutra cemo nekoga drugog komentarisati ako slicne stvari budu aktuelne. Sportski je forum, j3bemu vraga. Valjda me znate dovoljno dugo da kad ozbiljno komentarisem, onda objektivno pisem i ne interesuje me jel to bio moj ili tudji klub. Kad se sprdam, onda se sprdam, nista zlonamjerno.![]()
- Beduin
- Kontakt:
Mozda je to lagana tranzicija i primopredaja kluba grada novim strukturama, ako bude funkcionisalo. Ne znam iskreno, vidicemo. U tom slucaju grad bi, pretpostavljam, davao neku simbolicnu svotu novca kao sto je oduvijek radio, budzetom predvidjeno za RSD Sloboda Tuzla, a klub neka se snalazi s novim statutom. Posto jos nema zakona o sportu, tako ne moze ici ni privatizacija kluba, ali pod tim novim uslovima i okolnostima bi se ipak stvorili uslovi za ulagaca, kao sto je u Sarajevu.samoposteno je napisao/la: ↑27 feb 2020, 14:11Jel ti mislis da ce vam grad dozvolit da oni daju pare a da upravljaju ljudi koji su kupili stolicu u upravi taj sistem ce vas sjebat kao sto je i nas grad zatvorio pipu uzeo nam poslovne prostore i od njih placa reprogram i jos im ostaje para a skinuli Celik sa grbaceBeduin je napisao/la: ↑27 feb 2020, 14:04Iskreno, u Slobodi je sve osim dobre situacije. Ove price oko nove Uprave, vracanja dugova, redovne plate, sve je to davno vidjeno u Slobodi i vise niko ne pusi te price. Imamo se pravo nadati i zeliti bolje, vjerovati da ovi novi momci zele klubu sve najbolje, ali je cinjenica da se nema para i da se na sve nacine pokusava spustiti lopta i smiriti navijaci. Mene nisu kupili, sve dok ne vidim konacan rezultat, dosta mi je vise suplje price.samoposteno je napisao/la: ↑27 feb 2020, 13:43
Zasto komentarisem Celik trenutno? Zato sto je to trenutno aktuelna tema u ligi, tuzbe, stranci, turcin i novi ljudi oko njega, ulaganja a borba za opstanak, milion stvari. Kao sto se ranije komentarisalo o Slobodi, pa o Velezu pred ispadanje i losi rezultati po samom povratku u ligu. Sutra cemo nekoga drugog komentarisati ako slicne stvari budu aktuelne. Sportski je forum, j3bemu vraga. Valjda me znate dovoljno dugo da kad ozbiljno komentarisem, onda objektivno pisem i ne interesuje me jel to bio moj ili tudji klub. Kad se sprdam, onda se sprdam, nista zlonamjerno.![]()
Sve su ovo pretpostavke, ali to je u nekoj skorijoj buducnosti izvodivo, nikako sad u ovom stanju. Sutra da dodje novi gradonacelnik, qurcinu bi ovoliko para izdvajao za Slobodu, u to sam siguran, nego Jasmin jos uvijek kopa rukama i nogama za glasove gdje god moze, pokusava balansirati, a svjesno ili nesvjesno ukopava sport u Tuzli. Jednostavno nema sluha za to, ne znam ko ga savjetuje sve ovo oko Slobode, ali ga uzasno lose savjetuje i trosi nase pare u klub kojem se ne nazire svijetla buducnost.
075 ❤
075 ❤
- HordasOdMalena
- Kontakt:
I oni su bosanski. Isto kao što je i Lištica, drugo je šta njihovi navijači misle. Takmiče se u ovoj ligi i naravno da im znači, da li zbog uspjeha ili para, nebitno. Ne kontam šta si htio reći sa tim herojem..samoposteno je napisao/la: ↑27 feb 2020, 13:46Pa naravno mi smo bosanski a oni cetnicki klub i bolje da mi igramo nego oni jer njima ova liga nista ne znaci jedino ako je tebi mozda krivo zbog dobrih odnosa sa njihovim herojemHordasOdMalena je napisao/la: ↑27 feb 2020, 12:06Borac zbog njih morao ispasti iz lige i oni nešto pričaju o kriminalu.![]()
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
- Beduin
- Kontakt:
Zasto mi stizu obavijesti kad god neko pise na ovij temi, od jutros?
075 ❤
075 ❤
Jer se pametno piše.
[/quote]
[/quote]
- prisonbreak
- Kontakt:
Pa od cega ce zivjeti menadzeri.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
- svrakino1921
- Kontakt:
Convicts1988 je napisao/la: ↑27 feb 2020, 11:06A kako su se pitari prepali Bjelice, a divovi lafo![]()
Aj Borac![]()
Od pobjede Borca, draža bi mi bila samo pobjeda Borca iz nepostojećeg penala! 
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
Tako vas volim !!!
[/quote]
[/quote]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.