Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Ateizam i antifašizam su od dva brata djeca. Ljudi koji se vode ovim načelima umišljaju sebi da su iz nekog razloga iznad svih ostalih. Osuđuju, podcjenjuju i vrijeđaju drugog i drugačijeg u ime jednakosti. Arogantne pojave učmale u depresivi vlastitog paradoksa.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Sad kad bi trazio nekog za diskusiju o teoriji evolucije msm da bi tesko nasao korisnika koji je procitao i jednu Darvinijanu, da ne govorim o nekim drugim stvarima.
Problem naseg drustva nije religija, vec busanje u prsa te prosipanje pameti ljudi koji se obrazuju preko wikipedije.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Mislim da je Rigi najkompetentniji za teoriju evolucije na forumu.Asteriks je napisao/la: ↑28 feb 2020, 09:12Sad kad bi trazio nekog za diskusiju o teoriji evolucije msm da bi tesko nasao korisnika koji je procitao i jednu Darvinijanu, da ne govorim o nekim drugim stvarima.Problem naseg drustva nije religija, vec busanje u prsa te prosipanje pameti ljudi koji se obrazuju preko wikipedije.
Ja sam je imao iz par predmeta na fakultetu, ali ne baš evoluciju ljudi, već prahistorijskih organizama.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- Fantasista
- Kontakt:
Gdje ti nađe da porediš ateizam i antifašizam? Niđe veze jarane.VolimTz je napisao/la: ↑28 feb 2020, 09:02Ateizam i antifašizam su od dva brata djeca. Ljudi koji se vode ovim načelima umišljaju sebi da su iz nekog razloga iznad svih ostalih. Osuđuju, podcjenjuju i vrijeđaju drugog i drugačijeg u ime jednakosti. Arogantne pojave učmale u depresivi vlastitog paradoksa.
Ako je neko ateista ne znači da vjeruje u to da je čovjek nastao od majmuna. Ja prvi ne vjerujem u to a nisam ni vjernik. Kažu sve je od Boga, zna šta misliš, šta ćeš uradit, šta će se sve desit. Onda je od njega i Srebrenica i Kapija i ostali zločini. Bio sam vjernik, svaki vikend u džamij kao klinac, znam i sad napamet svaku suru. Ali sam odustao od vjere jer su se meni kao vjerniku dešavale ružne stvari. Bolest, smrt najbližih. Kao osnovac propatio sam kao niko. I onda sam se okrenuo alkoholu, ateizmu, drogama i slično. Osjećam se bolje.
Teško ćeš nać ikog da diskutuje s tobom o teoriji evolucije. Ni litar kafe ne bi bio dovooljan za ostat budan na to.Asteriks je napisao/la: ↑28 feb 2020, 09:12Sad kad bi trazio nekog za diskusiju o teoriji evolucije msm da bi tesko nasao korisnika koji je procitao i jednu Darvinijanu, da ne govorim o nekim drugim stvarima.Problem naseg drustva nije religija, vec busanje u prsa te prosipanje pameti ljudi koji se obrazuju preko wikipedije.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
De malo nastavite negirati naučne činjenice. Fino odete na odsjek za evolucijsku biologiju i objasnite im da to što oni izučavaju je jedna velika izmišljotina, te da nema veze s mozgom.
Očigledno je da smo nastali tako što je bog protjerao dvoje iz dženneta (jedno stvoreno od ilovače, a drugo od njegovog rebra). Zatim ih je spustio spustio na yebenom kamenu iz nebesa, pa su to dvoje uspjeli reproducirati cijelo čovječanstvo sami.
Očigledno je da smo nastali tako što je bog protjerao dvoje iz dženneta (jedno stvoreno od ilovače, a drugo od njegovog rebra). Zatim ih je spustio spustio na yebenom kamenu iz nebesa, pa su to dvoje uspjeli reproducirati cijelo čovječanstvo sami.
Let's talk about SIX baby!
Nisam ni ja imao dodira sa pomenutom evolucijom tokom studija ali sam dovoljno informisan da mi neko ne moze soliti pamet.Mislim da je Rigi najkompetentniji za teoriju evolucije na forumu.
Ja sam je imao iz par predmeta na fakultetu, ali ne baš evoluciju ljudi, već prahistorijskih organizama.
Evo da ponovimo onaj kratki rezime, kako ne bi bilo slicnih ispada glede majmuna i drugih stvari.
Ebote, pa ova Darvinijana se moze procitati za dorucak. Sad nesto drugo i mnogo zagonetnije je abiogeneza. Ipak, nedvano citam da su pronasli visestanicne organizme koji ne koriste kisik (nema genom za mitohondrije) pa valjda u skorije i na tom planu bace neko svijetlo pogotovo ako znamo da su uvjeti prvobitne zemlje bili sve samo ne idealni za neki razvoj (u pogledu kisika i ostalih faktora).
Pa o tome i pričam, slažemo se. Al haj objasni majmunu da ljudi i majmuni imaju zajedničkog pretka. A da nije majmun čovjeku predak.Asteriks je napisao/la: ↑28 feb 2020, 09:31Nisam ni ja imao dodira sa pomenutom evolucijom tokom studija ali sam dovoljno informisan da mi neko ne moze soliti pamet.Mislim da je Rigi najkompetentniji za teoriju evolucije na forumu.
Evo da ponovimo onaj kratki rezime, kako ne bi bilo slicnih ispada glede majmuna i drugih stvari.
Ebote, pa ova Darvinijana se moze procitati za dorucak. Sad nesto drugo i mnogo zagonetnije je abiogeneza. Ipak, nedvano citam da su pronasli visestanicne organizme koji ne koriste kisik (nema genom za mitohondrije) pa valjda u skorije i na tom planu bace neko svijetlo pogotovo ako znamo da su uvjeti prvobitne zemlje bili sve samo ne idealni za neki razvoj (u pogledu kisika i ostalih faktora).
Postoji teorija da je za razvoj mozga kriva termička obrada hrane.
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 28 feb 2020, 09:41, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Nemaš ništa od tako agresivnog pristupa. Nit ćeš ikome promjeniti mišljenje niti će iko razmisliti o tvojim riječima nego će ti automatski udariti kontru. Zvučiš kao da si jučer postao ateista pa sav taj nakupljeni bijes usmjeravaš nazad. Ovo ti kažem kao ateista ateisti. Jer sam isti bio prije 10ak godina.
Nema te stvari koju neko može pročitati danas pa da postane ateista sutra. To je spor proces, i najčešće kreće od malog crva sumnje, od neke banalnosti u razmišljanju pojedinca u kontekstu religije. Jer jedna banalnost može da prođe samoodbrambeni zid, dok veće stvari ne mogu. Ali onda ta banalnost djeluje iznutra i povlači sa sobom i ispituje postepeno sve veće stvari. To je intimna borba pojedinca, i ako imaš cilj da ljudi razmisle o svojoj religiji, pristup ti je, po meni, pogrešan.
Ma dobro, ali fascinantno koliko odskacemo od drugih vrsta. Pogledaj malo kompleksnost mozga, stotine hiljada neurona u stanju je obrazvati veze i milion jedinjenja. Regulise rad svih organa, temperaturu, proces disanja... Onda na osnovu cula i info koje kupimo iz okoline mozak nevjerovatnom brzinom pravi model naseg polozaja u prostoru.Postoji teorija da je za razvoj mozga kriva termička obrada hrane
Dalje, misterija postojanja "duse" kako je opisuju religije sto bi nazvao energijom koja odrzava cijeli sistem funkcionisana te daje svijest nasoj vrsti. Opet fizika kaze energija u zatvorenom prostoru ne moze nestati niti ni iz cega nastati, konstantna je i prelazi iz jednog oblika u drugi.
Ima tu masa stvari zbog cega ljudi traze smisao postojanja i okrecu se onome sto mu nudi neku utjehu. Nisam vjernik ali postujem takvo misljenje. Nema potrebe ismijavati nesto cemu su neki podredili cijeli zivot, zive u miru i doprinose zajednici.
U pravu si, malo mi je bio jedan banBlejzer10 je napisao/la: ↑28 feb 2020, 09:49Nemaš ništa od tako agresivnog pristupa. Nit ćeš ikome promjeniti mišljenje niti će iko razmisliti o tvojim riječima nego će ti automatski udariti kontru. Zvučiš kao da si jučer postao ateista pa sav taj nakupljeni bijes usmjeravaš nazad. Ovo ti kažem kao ateista ateisti. Jer sam isti bio prije 10ak godina.
Nema te stvari koju neko može pročitati danas pa da postane ateista sutra. To je spor proces, i najčešće kreće od malog crva sumnje, od neke banalnosti u razmišljanju pojedinca u kontekstu religije. Jer jedna banalnost može da prođe samoodbrambeni zid, dok veće stvari ne mogu. Ali onda ta banalnost djeluje iznutra i povlači sa sobom i ispituje postepeno sve veće stvari. To je intimna borba pojedinca, i ako imaš cilj da ljudi razmisle o svojoj religiji, pristup ti je, po meni, pogrešan.
Let's talk about SIX baby!
Nisam ateista u full smislu te rijeci, ali meni se odavno cini da su religije u ono vrijeme napravljene da bi se kontrolisale mase i odrzalo zadovoljstvo u tim masama. Ono, nemoj biti lopov, neces u raj. Umre ti dijete, nemoj biti nezadovoljan Bog je tako htio. Ratujes sa nekim random carstvom, to je u ima Boga. Neko se pobuni protiv vlasti, taj se pobunio protiv Bozije volje.
Jer sam majmun?
Kawhi je studirao molekularnu cini mi se.
To je to, ljudima strucna literatura nije dovoljno razumljiva niti im se ulazi u dubinu neke problematike, a svejedno bi raspravljali o nekim temama.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Pa ja šta je nego? Nemoj previše piti, održavaj higijenu, nemoj svašta jesti itd... Za ta vremena odlična stvar za kontrolu barbarskih hordi. Danas bespotrebno.dscile je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:14Nisam ateista u full smislu te rijeci, ali meni se odavno cini da su religije u ono vrijeme napravljene da bi se kontrolisale mase i odrzalo zadovoljstvo u tim masama. Ono, nemoj biti lopov, neces u raj. Umre ti dijete, nemoj biti nezadovoljan Bog je tako htio. Ratujes sa nekim random carstvom, to je u ima Boga. Neko se pobuni protiv vlasti, taj se pobunio protiv Bozije volje.
Nullius in verba
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Kako to fino upakujes u okvire Islama,hajde jednom opsuj papu,i komplet krscane nabij na ku rac,i svim katolicima mater barbarsku neobrazovanu i da zavrsimo jednom za sva vremenaHeller je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:24Pa ja šta je nego? Nemoj previše piti, održavaj higijenu, nemoj svašta jesti itd... Za ta vremena odlična stvar za kontrolu barbarskih hordi. Danas bespotrebno.dscile je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:14Nisam ateista u full smislu te rijeci, ali meni se odavno cini da su religije u ono vrijeme napravljene da bi se kontrolisale mase i odrzalo zadovoljstvo u tim masama. Ono, nemoj biti lopov, neces u raj. Umre ti dijete, nemoj biti nezadovoljan Bog je tako htio. Ratujes sa nekim random carstvom, to je u ima Boga. Neko se pobuni protiv vlasti, taj se pobunio protiv Bozije volje.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Iste stvari je i Isus propovijedao. Međede. Religije su samo kopija jedna druge.Sviuodbranu je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:28Kako to fino upakujes u okvire Islama,hajde jednom opsuj papu,i komplet krscane nabij na ku rac,i svim katolicima mater barbarsku neobrazovanu i da zavrsimo jednom za sva vremenaHeller je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:24Pa ja šta je nego? Nemoj previše piti, održavaj higijenu, nemoj svašta jesti itd... Za ta vremena odlična stvar za kontrolu barbarskih hordi. Danas bespotrebno.dscile je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:14Nisam ateista u full smislu te rijeci, ali meni se odavno cini da su religije u ono vrijeme napravljene da bi se kontrolisale mase i odrzalo zadovoljstvo u tim masama. Ono, nemoj biti lopov, neces u raj. Umre ti dijete, nemoj biti nezadovoljan Bog je tako htio. Ratujes sa nekim random carstvom, to je u ima Boga. Neko se pobuni protiv vlasti, taj se pobunio protiv Bozije volje.![]()
Asteriks je napisao/la: ↑28 feb 2020, 09:55Ma dobro, ali fascinantno koliko odskacemo od drugih vrsta. Pogledaj malo kompleksnost mozga, stotine hiljada neurona u stanju je obrazvati veze i milion jedinjenja. Regulise rad svih organa, temperaturu, proces disanja... Onda na osnovu cula i info koje kupimo iz okoline mozak nevjerovatnom brzinom pravi model naseg polozaja u prostoru.Postoji teorija da je za razvoj mozga kriva termička obrada hrane
Dalje, misterija postojanja "duse" kako je opisuju religije sto bi nazvao energijom koja odrzava cijeli sistem funkcionisana te daje svijest nasoj vrsti. Opet fizika kaze energija u zatvorenom prostoru ne moze nestati niti ni iz cega nastati, konstantna je i prelazi iz jednog oblika u drugi.
Ima tu masa stvari zbog cega ljudi traze smisao postojanja i okrecu se onome sto mu nudi neku utjehu. Nisam vjernik ali postujem takvo misljenje. Nema potrebe ismijavati nesto cemu su neki podredili cijeli zivot, zive u miru i doprinose zajednici.
Svjestan sam da se čini tako, ali onda vidiš ovo :
Sviuodbranu je napisao/la: ↑08 sep 2019, 01:30Da se nadje neka budala i zafijari preko ramena dvije kasikare u taj skup degenerika ne bi se vise okupili nigdje u evropi sledece tri decenije.
Sve sto je bolesno i uvrnuto,po bozijim i zakonima same prirode, neki ovdje brane i podrzavaju.
Ako je vama to uredu, pe.deri vam u kuci bili akobogda .
Ti bolan branis mentalnu retardaciju.
Da vas pitam da vam je sin **** i uvuce ti se u krevet i kaze "tata zagorio sam daj da te opalim "hoces mu dat....
Ti moderatorice Aeriels,da ti kcerka lezba ihoce ti polizat, hoces joj dat.....Hoces joj reci "dodji mama da kokare lizi dokle hoces.
Sta je sa vama ba ljudi jeste li normalni....Sta se desava sa ovim svijetom...
Za mene su nakaze prirode i nema nauke ni doktora koji ce me ubjedit da je to normalno.
Nullius in verba
Upravo!dscile je napisao/la: ↑28 feb 2020, 10:14Nisam ateista u full smislu te rijeci, ali meni se odavno cini da su religije u ono vrijeme napravljene da bi se kontrolisale mase i odrzalo zadovoljstvo u tim masama. Ono, nemoj biti lopov, neces u raj. Umre ti dijete, nemoj biti nezadovoljan Bog je tako htio. Ratujes sa nekim random carstvom, to je u ima Boga. Neko se pobuni protiv vlasti, taj se pobunio protiv Bozije volje.
Kako motivirati radnika na polju , na plus 40 celzijusa nego obecanjem boljeg "onog" svijeta.
"Roki, ti ćeš se sad' malo ispatiti , al' izdeveraj sve a onda tebe ptičje mlijeko ,višestruki orgazmi , čeka gore."
Dok istovremeno aristokracija / elite upravo piju ptičje mlijeko i zadaju višestruke orgazme.
tz tz tz tz tz tz
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 3 gosta.