Roko Prkačin trebao je biti igrač oko kojeg će se graditi igra Cibone, a ne statist koji se mora zadovoljavati mrvicama. Pitali smo Nikšu Prkačina misli li spakirati kofere i sina odvesti negdje gdje se radi s mladim igračima.
''Jednu stvar ne mogu shvatiti. Ne znam točno koliki je godišnji budžet Cibone, možda 300 tisuća eura. NBA klubovi plaćaju odštetu od 700 tisuća eura. Ne razumijem kome je u interesu odreći se tog novca i pri tome uništavati nečiji talent. Svašta se obećavalo prije sezone, a Roko ne igra. Trpiš dok ide, a kad ne budeš više mogao trpjeti, skupiš stvari i odeš tamo gdje te hoće. Najbolje bi bilo da svi skupa odemo u Irsku'', kaže nam ogorčeno Nikša Prkačin.
Veljko Mršić, novi izbornik Hrvatske, s dvije je pobjede otvorio kvalifikacijski ciklus za Eurobasket iduće godine. U rosteru mu je bio Roko Prkačin. Mršić nam kaže da ni njemu nije jasno što se događa s Prkačinom.
''Ne znam što bih rekao, zaista mi je žao što ne igra, odnosno, što ne igra koliko bi morao igrati. Zvao sam ga u reprezentaciju baš da Veliću pokažem da na Roka računam. Njegov atleticizam je nevjerojatan, Roko je u tom segmentu već sad na nivou NBA igrača. Po tom pitanju 50 posto je jači od prvog sljedećeg u reprezentaciji. E sad, zašto ga ne stavlja, ne znam. Čujem svašta, svakakve priče, ali u to neću ulaziti. Čuo sam se s Velićem i rekao mi je da će na Roka računati u nastavku sezone. Vidjet ćemo, zaista se nadam da će to biti tako'', kazao nam je Mršić, a onda nam je otkrio detalj iz vremena kad je vodio Cedevitu.
''Izgubili smo finale i to sam platio glavom, ali bez obzira na sve, davao sam šansu tada 16-godišnjem Džananu Musi, koji je bh. reprezentativac. Ne hrvatski. Svaku utakmicu mi je igrao minimalno 20 minuta i bio sam ga spreman istrpjeti. Protiv Partizana je bio igrač odluke. Stvarno se nadam da će situacija oko Roka promijeniti'', kaže nam Mršić.