FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Bojim se onoga scenarija kao kada nam je trebala pobjeda za titulu protiv Celika na Tusnju, a mi zijanismo iako smo imali bolje igrace.
Nas uvijek prenese kada su odlucujuce utakmice u pitanju. Kleknemo pod giljotinu sami dobrovoljno. Nemoze nas niko razuvjeriti da izmigoljimo glavu gore, jer nam je u genima da budemo rudari i duboko ispod.
Nas uvijek prenese kada su odlucujuce utakmice u pitanju. Kleknemo pod giljotinu sami dobrovoljno. Nemoze nas niko razuvjeriti da izmigoljimo glavu gore, jer nam je u genima da budemo rudari i duboko ispod.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ma dzaba igrat sa Celikom, ljudi su prejaki.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Kako mi igramo i u kakvoj smo formi tu je to u 5 deka smo. Ako budu naši pristupili utakmici kao protiv Mladosti biće teško pobjediti.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Samo trener sa mudima, yebo trenere i one koji odlucuju o sportskoj politici kluba, kad saljes talentovane momke na posudbu poput Devedzica, a na beka stavljas onu do bola sporu pomiju Salihovica, a jecer kadet iz Celika debituje i momak odlicno odigrao...zar to nema bekova u juniorima ili kadetime Slobode (pogotovo ako igras vec izgubljenu utakmicu u glavi protiv, zamisli strasnog i prestrasnog Zrinskog, ko da ide na noge Barceloni) nema jer imas trenera bez muda koji ce radije izmisliti poziciju svojim ahbabima, a ne dati sansu nekom momku iz juniora kojeg pripremaju da bude bek. I ono trener Slobode, bar se tako vodi u zapisniku a ko je trener znamo.Probisvjet je napisao/la: ↑02 mar 2020, 09:39Bojim se onoga scenarija kao kada nam je trebala pobjeda za titulu protiv Celika na Tusnju, a mi zijanismo iako smo imali bolje igrace.
-
Slobodaszasvavremena
- Kontakt:
U petak treba doci podrzati juniore igraju protiv sirokog a prvi(zeljo) im bjezi samo dva bodaa
Da li u ima desni bek u juniorima Slobode koji je brzi i bolji bek od antitalenta Salihovica?Slobodaszasvavremena je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:16U petak treba doci podrzati juniore igraju protiv sirokog a prvi(zeljo) im bjezi samo dva bodaa
-
Slobodaszasvavremena
- Kontakt:
Muratovic koji ima crveni i Hadzibeganovic momak 02Skver je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:19Da li u ima desni bek u juniorima Slobode koji je brzi i bolji bek od antitalenta Salihovica?Slobodaszasvavremena je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:16U petak treba doci podrzati juniore igraju protiv sirokog a prvi(zeljo) im bjezi samo dva bodaa
Nismo mi toliko losi koliko je Celik jak.sviunapad1010 je napisao/la: ↑02 mar 2020, 12:50Kako mi igramo i u kakvoj smo formi tu je to u 5 deka smo. Ako budu naši pristupili utakmici kao protiv Mladosti biće teško pobjediti.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Hvala, mozes li nam ovdje napisati da ne idemo na onu temu omladinskog pogona, koji momci iz juniora i oni koju su na posudbi bi mogli konkurisati za prvi tim u ovom trenutku i na kojim pozicijama igraju.Slobodaszasvavremena je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:20
Muratovic koji ima crveni i Hadzibeganovic momak 02
-
Slobodaszasvavremena
- Kontakt:
Mehic-golmanSkver je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:24Hvala, mozes li nam ovdje napisati da ne idemo na onu temu omladinskog pogona, koji momci iz juniora i oni koju su na posudbi bi mogli konkurisati za prvi tim u ovom trenutku i na kojim pozicijama igraju.Slobodaszasvavremena je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:20
Muratovic koji ima crveni i Hadzibeganovic momak 02
Paleznica-stoper
Hadzibeganovic,Muratovic,Osmic-bekovi
Kavazovic,Saletovic-vezni
Alic,Kadric-napadaci
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
U boj u boj za jedan bod svoj
Grado Murinjo carsija je uz tebe
Sale jos dvije sezone i ulazis u legende kluba kao jedan od igraca sa najvise nastupa.
Sale Tusanj cemo po tebi preimenovat.
Grado Murinjo carsija je uz tebe
Sale jos dvije sezone i ulazis u legende kluba kao jedan od igraca sa najvise nastupa.
Sale Tusanj cemo po tebi preimenovat.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
treba secera otjerat
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Hvala, trebalo bi ovdje vise pisati o tim momcima, ako su drugi u drzavi, sigurno su najbolji, mogu samo zamisliti kako sudije šilje kitu na Slobodi....i pored toliko talenata mi gledamo ovdje invalide i antitalente....Slobodaszasvavremena je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:29
Mehic-golman
Paleznica-stoper
Alic,Kadric-napadaci
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Koliko dobijamo razlike Čelik?Skojevska je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:21Nismo mi toliko losi koliko je Celik jak.sviunapad1010 je napisao/la: ↑02 mar 2020, 12:50Kako mi igramo i u kakvoj smo formi tu je to u 5 deka smo. Ako budu naši pristupili utakmici kao protiv Mladosti biće teško pobjediti.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
Slobodaszasvavremena
- Kontakt:
Potrudit cu se da sto vise obavjestavam ali kazem da treba dati podrsku ovim momcima blizu su meceg sto niko nije nikad napravio a to je igranje lige prvakaSkver je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:37Hvala, trebalo bi ovdje vise pisati o tim momcima, ako su drugi u drzavi, sigurno su najbolji, mogu samo zamisliti kako sudije šilje kitu na Slobodi....i pored toliko talenata mi gledamo ovdje invalide i antitalente....Slobodaszasvavremena je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:29
Mehic-golman
Paleznica-stoper
Alic,Kadric-napadaci
Hvala unaprijed....Spaha je izgleda predobar trener, steta ako ne preuzme prvi tim...jer bi u tom slucaju ti mladi momci imali veliku sansu da zaigraju za prvi tim. Ovako pored ovih lopinasa nemaju nikakvu sansu.
4-5 golova razlike za celik, 2 i 4+ lagano na stoju.sviunapad1010 je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:42Koliko dobijamo razlike Čelik?Skojevska je napisao/la: ↑02 mar 2020, 13:21Nismo mi toliko losi koliko je Celik jak.sviunapad1010 je napisao/la: ↑02 mar 2020, 12:50
Kako mi igramo i u kakvoj smo formi tu je to u 5 deka smo. Ako budu naši pristupili utakmici kao protiv Mladosti biće teško pobjediti.
Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Spaha kada bude dobio od uprave obećanje i zaštitu da može sam birati igrače i kreirati tim i preuzeti će ekipu. Ako do toga ikada kod nas dođe.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Stoja u eurima ili KM?
Admir Smajić potpuno iskreno o dešavanjima u Tuzli: Slobodu sam spasio da preživi, da sam ostao…
Kada je Sloboda u julu na Tušnju potpuno nogometno razbila Radnik, malo je ko slutio da će se u ovoj sezoni grčevito boriti za opstanak. Istina, zbog problema u klubu sve je slutilo na još jednu žestoku borbu za goli život. Svu nesposobnost rukovodstva kluba tada je zamaskirao tim menadžer Admir Smajić, koji je uspio od nečega skuckati ekipu koja je osvajala bodove. Sloboda je barem u tim prvim kolima ličila na tim. Pobijedili su osim Radnika još Zvijezdu 09 i Borac, a u gostima su iznenadili Željezničar odigravši 2:2. Kući su još remizirali sa Širokim Brijegom (2:2) i Veležom (0:0). U tim prvim kolima Sloboda je bila tek poražena od Sarajeva i Tuzla Cityja, klubova koji su bili u samom vrhu tabele. Potpuni ekonomski slom i višemjesečna dugovanja igračima natjerala su Admira Smajića da ode sa Tušnja. Nije se libio dati šansu mladim igračima. Pored Amara Beganovića, igrali su još Armin Hodžić, Saša Maksimović, Asim Muratović. Od Smajićevog odlaska, Sloboda više nije ostvarila niti jednu pobjedu. Treneri su alibi tražili u loše selektiranoj ekipi, a igrači su preko noći zaboravili kako izaći na teren i dobiti utakmicu.
Smajića smo pozivom zatekli u Hrvatskoj, a u intervju za **** govorio je o tadašnjem stanju u klubu, izrazio žal što nije surađivao sa trenutnom Upravom Crveno-crnih, ali i iskazao spremnost da ponovo radi u bosanskohercegovačkom fudbalu.
– Pratio sam rezultate. Vidio sam da su izgubili od Zrinjskog. Ne bih se obazirao na to. Svako je odgovoran za rezultate. Pričajući o drugima pričaju najviše sami o sebi. Smatram da Sloboda se mora vratiti u vrh bh.fudbala, rekao je na samom početku razgovora za **** Admir Smajić.
Ekipa od vašeg odlaska nije upisala niti jednu ligašku pobjedu. Je li zbilja upitanju nekvalitet ekipe ili nešto drugo?
– Meni je žao što niko iz Slobode niko nije uradio analizu. To je bila prva greška. Ne volim statistiku, ali pokazuje dosta toga. Koliko je igrača došlo u ljetnom periodu, pod kakvim uslovima sam radio. Bez plate tri četiri mjeseca. Bila je teška situacija. Na pripremama smo radili sa 40 igrača. Dolazili su sa svih strana. Nisam doveo niti jednog igrača. Sloboda se sad pojačala. Uprava radi fenomenalno. Dugovi se vraćaju, igračima su isplaćane plaće. Da smo imali normalne uslove, Sloboda bi bila stabilna.Žao mi je što to nije bilo kod mene. Ja u Slobodi nikada nisam igrao, ali sam imao identifikaciju sa Slobodom . Sloboda ne zaslužuje tu da bude. Ne može mi niko reći da je jedan Široki bolji od Slobode. Ima stvari za analizu. Situacija je loša. Ne miješam se u ničiji posao. Ova ekipa trebala je biti blizu Europe. Došli su i igrači u zimskom periodu. Došla su pojačanja. Bio sam ponosan jer je Maksimović dobio poziv u reprezentaciju, Beganović je isto bio reprezentativac. Bili su tu još Muratović i Hodžić. Do Borca mi smo bili ispred Borca. Poslije toga sam izašao…
Zbog čega ste otišli?
– I prije utakmice sa Borcem sam nagovještavao da ću otići. Najbolje je rješenje bilo. Igrači četiri mjeseca nisu primili platu, igračima nisam dozvolio da vode politiku kluba, ali podržao sam ih da im se novac isplati. Bilo je dosta razloga. Ja samo mogu reći jednu stvar. Nisam bio samo tim menadžer. Spasio sam klub da preživi. Nisam našao na neku vrstu podrške. Vidio sam gdje to vodi. Nisam tu došao da uzmem od nekoga nešto. Sada to prepoznaju, počinju da shavataju. Ne nudim se, pomogao bih klubu, ali me više niko nije zvao.
Da li biste jednog dana radili u nekom bh. klubu izuzev Slobode?
– Meni je Sloboda klub iz našeg regiona. Vezan sam identifikaciono za njega. Volio bih raditi u klubu gdje ima mir, zajednička vizija. Možemo da pričamo šta hoćemo, ali mi moramo stvarati mlade igrače. Na ovaj način bh. fudbal samo da će da tone. Stvarati mlade igrače je teško, nije niti malo jednostavno. Nadam se da će neko shvatiti na koji način klub može da funkcioniše, da se samofinanisira od tih igrača. Ja sam u Tuzli pravio igrače, pravio ekipu i stvorio rezultat.
U BiH upravo mnogi stariji igrači iz regiona dobijaju prednost u odnosu na domaći produkt…
– Hajde da kažemo da sam stara škola. Slažem se da treba dovesti iskusnije igrače, ali oni trebaju biti i primjer drugim. Stranac mora donijeti prevagu i u načinu ponašanja i u svlačionici… Dakle, ne samo na terenu. Nisam otišao u Basel što me neko volio. Igrao sam u vrijeme kada su igrala samo tri stranca. Mnoge Švicarce sam naučio brojnim stvarima od pristupa, shvatanja, odnosa, poštovanja…
Ko će po vama biti prvak?
– Između Sarajeva i Želje treba tražiti novog prvaka. To je definitivno. Sarajevo je po igračkom kvalitetu ispred. Igraju par godina zajedno, Željo je ove godine stvorio neku ekipu. Da li će im biti dovoljno da izdrže to ćemo tek vidjeti. Zrinjski i Borac će biti ekipe koje se bore za Evropsku ligu. Dajem malu prednost Sarajevu. Imaju 17-18 igrača koje mogu korisiti, zaključio je Admir Smajić.
Kada je Sloboda u julu na Tušnju potpuno nogometno razbila Radnik, malo je ko slutio da će se u ovoj sezoni grčevito boriti za opstanak. Istina, zbog problema u klubu sve je slutilo na još jednu žestoku borbu za goli život. Svu nesposobnost rukovodstva kluba tada je zamaskirao tim menadžer Admir Smajić, koji je uspio od nečega skuckati ekipu koja je osvajala bodove. Sloboda je barem u tim prvim kolima ličila na tim. Pobijedili su osim Radnika još Zvijezdu 09 i Borac, a u gostima su iznenadili Željezničar odigravši 2:2. Kući su još remizirali sa Širokim Brijegom (2:2) i Veležom (0:0). U tim prvim kolima Sloboda je bila tek poražena od Sarajeva i Tuzla Cityja, klubova koji su bili u samom vrhu tabele. Potpuni ekonomski slom i višemjesečna dugovanja igračima natjerala su Admira Smajića da ode sa Tušnja. Nije se libio dati šansu mladim igračima. Pored Amara Beganovića, igrali su još Armin Hodžić, Saša Maksimović, Asim Muratović. Od Smajićevog odlaska, Sloboda više nije ostvarila niti jednu pobjedu. Treneri su alibi tražili u loše selektiranoj ekipi, a igrači su preko noći zaboravili kako izaći na teren i dobiti utakmicu.
Smajića smo pozivom zatekli u Hrvatskoj, a u intervju za **** govorio je o tadašnjem stanju u klubu, izrazio žal što nije surađivao sa trenutnom Upravom Crveno-crnih, ali i iskazao spremnost da ponovo radi u bosanskohercegovačkom fudbalu.
– Pratio sam rezultate. Vidio sam da su izgubili od Zrinjskog. Ne bih se obazirao na to. Svako je odgovoran za rezultate. Pričajući o drugima pričaju najviše sami o sebi. Smatram da Sloboda se mora vratiti u vrh bh.fudbala, rekao je na samom početku razgovora za **** Admir Smajić.
Ekipa od vašeg odlaska nije upisala niti jednu ligašku pobjedu. Je li zbilja upitanju nekvalitet ekipe ili nešto drugo?
– Meni je žao što niko iz Slobode niko nije uradio analizu. To je bila prva greška. Ne volim statistiku, ali pokazuje dosta toga. Koliko je igrača došlo u ljetnom periodu, pod kakvim uslovima sam radio. Bez plate tri četiri mjeseca. Bila je teška situacija. Na pripremama smo radili sa 40 igrača. Dolazili su sa svih strana. Nisam doveo niti jednog igrača. Sloboda se sad pojačala. Uprava radi fenomenalno. Dugovi se vraćaju, igračima su isplaćane plaće. Da smo imali normalne uslove, Sloboda bi bila stabilna.Žao mi je što to nije bilo kod mene. Ja u Slobodi nikada nisam igrao, ali sam imao identifikaciju sa Slobodom . Sloboda ne zaslužuje tu da bude. Ne može mi niko reći da je jedan Široki bolji od Slobode. Ima stvari za analizu. Situacija je loša. Ne miješam se u ničiji posao. Ova ekipa trebala je biti blizu Europe. Došli su i igrači u zimskom periodu. Došla su pojačanja. Bio sam ponosan jer je Maksimović dobio poziv u reprezentaciju, Beganović je isto bio reprezentativac. Bili su tu još Muratović i Hodžić. Do Borca mi smo bili ispred Borca. Poslije toga sam izašao…
Zbog čega ste otišli?
– I prije utakmice sa Borcem sam nagovještavao da ću otići. Najbolje je rješenje bilo. Igrači četiri mjeseca nisu primili platu, igračima nisam dozvolio da vode politiku kluba, ali podržao sam ih da im se novac isplati. Bilo je dosta razloga. Ja samo mogu reći jednu stvar. Nisam bio samo tim menadžer. Spasio sam klub da preživi. Nisam našao na neku vrstu podrške. Vidio sam gdje to vodi. Nisam tu došao da uzmem od nekoga nešto. Sada to prepoznaju, počinju da shavataju. Ne nudim se, pomogao bih klubu, ali me više niko nije zvao.
Da li biste jednog dana radili u nekom bh. klubu izuzev Slobode?
– Meni je Sloboda klub iz našeg regiona. Vezan sam identifikaciono za njega. Volio bih raditi u klubu gdje ima mir, zajednička vizija. Možemo da pričamo šta hoćemo, ali mi moramo stvarati mlade igrače. Na ovaj način bh. fudbal samo da će da tone. Stvarati mlade igrače je teško, nije niti malo jednostavno. Nadam se da će neko shvatiti na koji način klub može da funkcioniše, da se samofinanisira od tih igrača. Ja sam u Tuzli pravio igrače, pravio ekipu i stvorio rezultat.
U BiH upravo mnogi stariji igrači iz regiona dobijaju prednost u odnosu na domaći produkt…
– Hajde da kažemo da sam stara škola. Slažem se da treba dovesti iskusnije igrače, ali oni trebaju biti i primjer drugim. Stranac mora donijeti prevagu i u načinu ponašanja i u svlačionici… Dakle, ne samo na terenu. Nisam otišao u Basel što me neko volio. Igrao sam u vrijeme kada su igrala samo tri stranca. Mnoge Švicarce sam naučio brojnim stvarima od pristupa, shvatanja, odnosa, poštovanja…
Ko će po vama biti prvak?
– Između Sarajeva i Želje treba tražiti novog prvaka. To je definitivno. Sarajevo je po igračkom kvalitetu ispred. Igraju par godina zajedno, Željo je ove godine stvorio neku ekipu. Da li će im biti dovoljno da izdrže to ćemo tek vidjeti. Zrinjski i Borac će biti ekipe koje se bore za Evropsku ligu. Dajem malu prednost Sarajevu. Imaju 17-18 igrača koje mogu korisiti, zaključio je Admir Smajić.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.