AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 29 feb 2020, 20:32

Čudi me da niko još nije reagovao na još jednu dramu u klubu. :lolno:

Čini se da Rangnick stvarno dolazi, a Boban je danas javno u intervjuu opleo po upravi i Gazidisu (mada i on svira kako mu ovi kažu, ne radi ništa na svoju ruku) da je nefer i nesportski kako se njemu i Maldiniju radi iza leđa, tj. da nisu ni znali da ovi uveliko pregovaraju sa njemcem.
Uvijek neka sranja i tenzije sa ovim klubom u pm. :roll:

Ne znam vala ni sam šta da kažem, stoji to da je njemac dobro rješenje, ali ne znam ni dokle više mjenjanje garniture ljudi i tjeranje legende poput Maldinija na ovakav način. A sasvim sigurno da će dobiti otkaz, ako prethodno sami ne podnesu ostavku.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 mar 2020, 11:07

Jos nista se ne zna, Boban zeli sastanak sa Eliotom da se vidi sta je istina i sta dalje.
Ja vise nista ne vjerujem medijima dok nesto ne bude konacno. Pa tako i necije izjave u medijima, pa se ispostavi da je pogresno protumaceno, izvuceno iz konteksta ili uopste nije receno nesto kao sto se objavilo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 mar 2020, 14:48

Nije ništa protumačeno pogrešno, rečeno je šta je rečeno.

Ovdje svako na svoju ruku radi, jedni da pregovaraju sa drugim sportskim direktorom iza leđa Maldinija i Bobana, a ovi da izlaze u javnost da bi kmečali kako je to fer i nesportski prema njima. A nije u redu ni sa jedne strane jer ne trebaš nikome raditi iza leđa, ali ni i iznositi prljavi veš u medije.
Bog me ubio ako sam ovo ikad vidio i u jednom drugom klubu... :roll:

A moglo se fino isposlovati da dođe Rangnick, ali da i bar Maldini ostane na nekoj funkciji, da su bili transparentni i iskreni. Ovako će se po četvrti put u zadnjih 5-6 godina opet promjeniti ljudi... :crazy:

FORZA MILAN !

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 02 mar 2020, 19:53

Boban popušio otkaz, mogao bi i Maldini uskoro.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 02 mar 2020, 20:07

Davno sam rekao da je ovaj Gazidis ljigavo stvorenje. Daleko od toga da branim Bobana i Maldinia, ali ovaj ćelavi smrad se petlja u sve, a odgovornost svaljuje na druge. Jedan od navijača Arsenala nam je također ovo govorio. Nadam se da će Milan biti prodat nekom tko želi ulagati u ekipu. Sa Elliotom i ovom ćelavom uši smiješi nam se sudbina Arsenala, možda čak i gore.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 02 mar 2020, 20:15

Opet u sred sezone lomovi i tako krupne stvari se dešavaju, neozbiljno zaista postalo :oops: :oops:

Gazidis kuknjava kuknjava
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 mar 2020, 20:31

Ne znam šta je konkretno u ovoj situaciji do Gazidisa, nije valjda da mislite da je na svoju ruku pregovarao sa Rangnickom i da je sad on odgovoran za otkaze ovoj dvojici?

I da je najveći šupak na svijetu, ovo je sve do vlasnika konkretno, ostali samo igraju kako im se kaže.

Nikad mira u ovom klubu. :roll:

Nije da u jednu ruku nisam sretan što će klub doći pod ruke Rangnicka, ali mi se ne sviđa na koji način se otjerala legenda poput Maldinija. Na stranu da li su zaslužili ili ne, nije se ispalo fer i sportski.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 mar 2020, 20:35

Naravno da trebaju snositi odgovornost, kako Boban tako i Maldini, al ne radi se to u pola sezone. Ne gotivim Gazidisa al imali su dovoljno vremena i novca da pokažu šta znaju, a ispostavilo se da je puno lakše sa strane pametovati. Dragi su mi obojica al aoo nisu za tog posla onda ne treba na silu. Možda da se Maldiniju nadje nova uloga, mada ne vjerujem da ce on pristati.
Il Club più titolato al mondo!

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 02 mar 2020, 20:46

Boban ima muda da kaze istinu i onako kako jeste. I ja bih izasao u medije kada bih saznao ovakve informacije. Daboga ispali u Seriju D pa da vidimo ko voli ovaj klub. Najebem se matere i eliotu i gazidisu i njima slicnima. Bolje da smo jos uvijek u rukama senlinog Silvija i Festera nego ovih bjelosvjetskih muljatora.
FORZA MiLAN!!!! FORZA ZVONE!!!gamad out **** vam pas mater

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 mar 2020, 20:58

Ako ce Ralf imati odrijesene ruke kao U RB onda to nije uopste lose, meni je jedino zao Maldinija, ali ljudi moji mozda jednostavno nije za tog posla i to je to, ako ce klub se izdici onda neka bude tako.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 02 mar 2020, 21:50

Nije u pitanju Maldini, on je igračka legenda kluba i to je to. Menadžer /sportski direktor ili šta već je druga stvar, ne mora biti i tu uspješan kao igrač. Problem su ovi muljatori iz sjene. Mislim da će i Ranglick slično proći, ako ovaj lik bude upravljao klubom. Nema Ranglick slobodno kao u RB Salzburg... Problem je FFP, što su na svojoj koži osjetili Maldini i Boban. Zaboravljamo da Milan posti od LŠ već jedno desetljeće. Živi bili pa vidjeli na šta će izaći sve ovo
Sloboda do groba

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 mar 2020, 23:36

Pa Ralf i jest tip koji za malo novca radi velike stvari.

Maldini i Boban jesu uradili prilično dobar posao na merkatu što se igrača tiče, ali im je presudilo dovođenje Giampaola, što će se na kraju ispostaviti kao najveći razlog zašto se neće u LŠ. I jesu krivi, ne pušim one priče "niko nije mogao znati da će tako biti"... mogao je svako pretpostaviti na koji način će završiti Giampaolova avantura, samo na osnovu dosadašnje karijere i rezultata dotičnog trenera. Napravila se amaterska greška.

Vlasnik želi instant rezultate, ulazak u LŠ, više novca i naposljetku prodaju kluba... a ne dobija ništa od toga, iako je već dosta uložio. Zato nema ni strpljenja za dotični dvojac, ako fejlate letite na kraju sezone. Što nije nešto sa čim se nužno slažem jer ne može biti dobro i zdravo učestalo mjenjanje uprave kluba svaku božju godinu, ali ništa neočekivano od Eliotta.

FORZA MILAN !

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 02 mar 2020, 23:42

Ragnick ce preuzeti ulogu managera i sportskog direktora, sto je meni sasvim okej jer je dokazao da je sposoban za mnoge stvari

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 03 mar 2020, 06:33

rope11 je napisao/la:
02 mar 2020, 23:36
Maldini i Boban jesu uradili prilično dobar posao na merkatu što se igrača tiče, ali im je presudilo dovođenje Giampaola, što će se na kraju ispostaviti kao najveći razlog zašto se neće u LŠ. I jesu krivi, ne pušim one priče "niko nije mogao znati da će tako biti"... mogao je svako pretpostaviti na koji način će završiti Giampaolova avantura, samo na osnovu dosadašnje karijere i rezultata dotičnog trenera. Napravila se amaterska greška.
Sve si upravu, Maldiniu će se na kraju obiti o glavu tvrdoglavo dovođenje talijanskih trenera. Možda da je igrao na sigurno, da su doveli Contea ili Spaleti-a...
U glavnom mi se onaj ćelavi direktor sa pacovskom facom ne sviđa
Sloboda do groba

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 03 mar 2020, 08:23

Ne sviđaju mi se ove stalne promjene posebno jer su sad u pitanju imena koja nešto znače u historiji Milana. Stvara se utisak neorganizovanosti, nelojalnosti i sigurno donosi osjećaj nestabilnosti za sve u klubu.

Što se tiče Maldinija i Bobana, računica je jasna. Zadatak je bio da uđu u LP a na kraju ne da nisu ušli u LP već su napravili korak u nazad, u odnosu na prošlu sezonu. Kada su prihvatili pozicije, prihvatili su i odgovornost koja sa tim dolazi i sad se opravdano upire prstom u njih. Bez obzira na to, mislim da je neozbiljno da rok za stvaranje ekipe bude jedna (nepotpuna) sezona. Shvatam da vlasnici, kao i navijači, nemaju strpljenja da čekaju 2-3 sezone da se pokaže da li je neko promašaj ili ne ali jedna sezona je nedovoljna da bi se donio sud. Boban i Maldini rade unutar parametara koje je postavio Gazidis. Često se ovdje spomene da su trebali dovesti trenera kao Conte a ne profil Giampaola. Conte, ako se ne varam, ima platu 12 mil po sezone dok je ovaj drugi imao (i dalje ima) 4x manju platu. Ako ti je max iznos koji možeš potrošiti na trenera 3-4 miliona, to znatno sužava izbor i zatvara brojne mogućnosti. Kako god, doveli su pogrešnog čovjeka na klupu Milana i to ide na teret spomenutog dvojca.

Na kraju, gdje počinje odgovornost Gazidisa? Ako Ragnick dođe, to će mu biti treći sportski direktor u 3 godine.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 mar 2020, 08:58

Jest al zato sad imaš dvojicu takvih na platnom spisku i gubiš brdo love zbog neplasmana u LP. Znam da nijedan trener nebi bio garant ulaska u LP al bi se šanse znatno povećale.
Il Club più titolato al mondo!

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 03 mar 2020, 09:38

Normalno da je bolje da su doveli kvalitetnog trenera i platili ga koliko je potrebno nego što gomilaju polovnjake na platnom spisku bez ikakvih rezultata. Moja poenta je ta da nisam siguran da je to odluka Maldinija već je Gazidis ili ovi iznad njega postavili limit koliko mogu platiti trenera. Ako ti neko da 10 hiljada da kupiš auto, nećeš moći uzeti Ferarija već ćeš kupiti Škodu. Giampaolo je u ovom slučaju Wartburg.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 03 mar 2020, 09:58

Ok Ranglick, ali i njemu je ovo najveći klub do sada. Najveći pritisak do sada, nadam se da će se bolje snaći od Maldinia i Bobana
Sloboda do groba

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 mar 2020, 11:14

meecko je napisao/la:
03 mar 2020, 09:58
Ok Ranglick, ali i njemu je ovo najveći klub do sada. Najveći pritisak do sada, nadam se da će se bolje snaći od Maldinia i Bobana
Ralf Rangnick, tako se zove i preziva, vazda pises to Ranglick :D

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 03 mar 2020, 11:29

Ma jbg isto mi dođe, ne izgovaraju ni moje ime i prezime kako treba tamo
P. S. Hvala na ispravci
Sloboda do groba

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.