Sve po zakonu
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...
Situacija u Siriji je najveca humanitarna katastrofa ovog stoljeca.
U pocetku, na osnovu dogovora EU i Turske (dogovorom iz 2016.), stvar se trebala regulisati novim izbjeglickim kampovima te jednostavno da se zadrze prodori izbjeglica. EU se obavezala dati ogromne svote novca Turskoj. Dio toga je uplaceno medjutim dio je ostao na pustim obecanjima. Generalno, EU po ovom pitanju nije slozna.
S druge strane, Erdogan je nakon neuspjelog plana obaranja Adasovog rezima presao na plan B, gdje bi u tampon zonu na granici sjeveroistocne Sirije, tacnije diljem citave zone
naselio hiljade raseljenih i time odbio Kurde te uz pomoc evropskog novca i eventaulne podrske, kako vidimo rastjerao jedan narod da bi naselio drugi.
Situacija je komplikovana a neduzno stanovnistvo najvise pati u ovim politickim igrama. Treba se napomenuti kako je jos 2007. Ugovorom iz Lisabona, clankom 80. UFEU-a utvrdeno nacelo pravedna raspodjele odgovornosti medju evropskim clanicama. Tim ugovorom je izmjenjen postupak odlucivanja u pitanjima azila te pojacan sudski nazor koji provodi Sud EU.
Odredjenim presudama navedeni Sud EU je izravno osudio ponasanje drzava koje ne prihvacaju izbjeglice na svoj teritorij, sto je u suprotnosti s obavezom solidarnosti.
Prosle godine, neke clanice EU trazile su izmjenu ovog ugovora, a specifino je Austrija osudila zemlje koje ne registriraju i puštaju migrante da prođu, kao i za one koji ugrožavaju vladavinu prava i liberalnu demokraciju.
U pocetku, na osnovu dogovora EU i Turske (dogovorom iz 2016.), stvar se trebala regulisati novim izbjeglickim kampovima te jednostavno da se zadrze prodori izbjeglica. EU se obavezala dati ogromne svote novca Turskoj. Dio toga je uplaceno medjutim dio je ostao na pustim obecanjima. Generalno, EU po ovom pitanju nije slozna.
S druge strane, Erdogan je nakon neuspjelog plana obaranja Adasovog rezima presao na plan B, gdje bi u tampon zonu na granici sjeveroistocne Sirije, tacnije diljem citave zone
naselio hiljade raseljenih i time odbio Kurde te uz pomoc evropskog novca i eventaulne podrske, kako vidimo rastjerao jedan narod da bi naselio drugi.
Situacija je komplikovana a neduzno stanovnistvo najvise pati u ovim politickim igrama. Treba se napomenuti kako je jos 2007. Ugovorom iz Lisabona, clankom 80. UFEU-a utvrdeno nacelo pravedna raspodjele odgovornosti medju evropskim clanicama. Tim ugovorom je izmjenjen postupak odlucivanja u pitanjima azila te pojacan sudski nazor koji provodi Sud EU.
Odredjenim presudama navedeni Sud EU je izravno osudio ponasanje drzava koje ne prihvacaju izbjeglice na svoj teritorij, sto je u suprotnosti s obavezom solidarnosti.
Prosle godine, neke clanice EU trazile su izmjenu ovog ugovora, a specifino je Austrija osudila zemlje koje ne registriraju i puštaju migrante da prođu, kao i za one koji ugrožavaju vladavinu prava i liberalnu demokraciju.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
To je bolje zaobici, rahatniji ces biti. Inace neces moci ni u halu da ne zavrsis na storyu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Au ybt slucajno skrolam na slici kad se zumira do kraja
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Som bgm, kvalitetan primjerak. Nadam se da se ova vraca u vodu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vidim ja nema tebe na temi, kakav si
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
da li mi neko moze objasniti sta ce biti sa lordom od Londona..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
on moze zaganjati samo Benju Dizdarica
Sad sam guglao ovu Sejlu i prosjecna djevojka. Ne znam zasto ne bi Legenda mogao takvu imati.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
fali mu samopouzdanja,i previse dize zene ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- ASD
- Kontakt:
Izbjegavam ovaj podforum. Da ga se može bogdom kako skroz blokirati.
Onako. Trenutno dobro. Ali ima loših perioda dana.
Generalno bolje nego kad smo se prošli put čuli.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Wilshere10 i 6 gostiju.