Zip je napisao/la: ↑06 mar 2020, 09:40
Koliko je problem kod hadzica i igraca koja izlaze iz juniora, toliko je i problem u struci koja vodi brigu o mladim igracima.
Losi treninzi, slab rad na fizici... Misle dobili Ilijas sa 10 golova razlika i misle da se dobro radi... Al ne radi..
Zbog toga nam i propadaju talenti kad treba za prvi tim da zaigra...
Ako vidis da je talenta, guraj ga u teretanu, angazuj trenera da radi sa njim... Neka ima full pomoc od kluba i kad udje u prvi tim da bude ravnopravan clan..
Kod nas je sve, samo ce doci... Hoce qurac...
Zao mi ovih mladih igraca, iskreno najvise bih volio da vratimo Sadikua...
Nisu C.Z. , Dinamo preko noci poceli stvarati igrace . U Bg i Zg. je 50+ god. bilo skoncentrisano sve sto je strucno u bivsoj drzavi . C.Z. i Dinamo su drzavni projekti . 5-6 god. kako je Tan usao u klub i nismo imali odmah danasnje uslove . Za ovaj period "proizveli" 10-tak igraca kao prvotimce i za klupe . Za Hadzica , Catakovica,Sadikua , Veladzica , Mustafica uzeto recimo 1.mill KM (mozda vise , mozda malo manje ?). O Mujakicu necu .
Do prije samo 5 god. trenirali u Ilijasu , Hadzicima , provjere pred prvenstvo igrali u Vogosci i na Otoci (Said) . Vrbanjusa imala zakazan termin na pomocnom Koseva i mi trolejbusom u Vogoscu , dobro neki i autima . Pet god. je malo da bi ostvarili ono sto je drugima trebalo pola vijeka .
Teretana ? Nije ni L.Modric od brda odvaljen , niti nas Suljic . Ono sto nam treba je strucnost , da igraci sa manjim fizickim predispozicijama (oni koji nisu i nece biti bilderi), a talentovani iskoriste prednosti kao sto su brzina , lucidnost (dobar pregled igre i da nisu na vi sa loptom).
Mozda Ti znas vise (mozda si igrao ili trenirao), ja samo onako svoje vidjenje . Ovo dosad je vrlodobro , a bit ce odlicno aBd .

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.