Iako je ovo topic namjenjen RSD Velez Mostar, vidim da je posjecen i od navijaca i simpatizera drugih klubova, sto znaci da je uprkos svemu Velez veliki klub, svidjelo se to nekome ili ne.
Drugo, nadam se da moderatori nece obrisati moj post, jer ipak s njim izrazavam svoje misljenje i pri tom ne vrijedjam nikoga.
Malo bi se osvrnuo na pisanje pojedinih navijaca i simpatizera drugih klubova:
1. Celik jeste prijatelj Velezu to je dokazano nebrojeno puta, od onda kada su prvi put ispali u 1.federalnu ligu dobili su bodove na Bilinom Polju, pa zatim prije dvije sezone Celik je dotukao Posusja 3:0 u Posusju i onda u pretposljednom kolu pobijedili direktnog konkurenta za opstanak Velezu - Orasje, mada su vec mnogi na sva usta izjavljivali da ce Celik tu utakmicu - prodati. Za razliku od Celika, Sarajevo je Veleza izbacilo iz lige, pobjedom u Vrapcicima. S druge strane daju bod Drini, a dobijaju Veleza, ma bas prijateljski gest. I nimalo sumnjiv.

Mislite da Siroki s druge strane nije dao bodove Zrinjskom? I sta mislite iz kojih razloga? Eto materijala pa malo razmisljate. Moze i Zeljo i Sarajevo da dodju tesku situaciju, Zeljo je vec dolazio u tu situaciju, nije to bilo tako davno.
2. Sarajevo i Zeljo ne daju bodove nikome, zato ih Celik treba razvaliti na Bilinom Polju bez obzira sto im treba za titulu. Trebalo je i Celiku u sezoni 2007/2008 titula, pa znamo kako smo prosli i na Kosevu a i na Grbavici. Znaci, nema "brastva" u ovom slucaju. Smijesne su izjave pojedinih Pitara da su izgubili titulu na Bilinom Polju kada su izgubili 1:2, jer su dali Celiku da ostane

. To je bilo one sezone kad je Sarajevo dobilo Celika 6:1 na Kosevu, a u revansu na proljece izgubili i bodove a i titulu.
3. Da odgovorim onom Zrinjevcu sto kaze da je Velez pustio Zelji bodove da bude prosle godine prvak. Ne seri

Po toj prici i vi ste dali Zelji bod a Siroki je pomogao Zelji sa sva tri boda na Pecari

. Zeljo je prosle godine bio apsolutno najbolja ekipa u PL i sasvim zasluzeno postao prvak.
Na kraju da kazem nesto Velezovcima. U gadnoj ste nevolji, prije svega, zbog toga sto je nekome iz vasih redova u gradu Mostaru stalo da unisti Velez, govorim o Bosnjacima, Hrvati bi ja vjerujem najvise voljeli da se taj klub ukine. Kako drugacije tumaciti tjeranje Hotica? Nema vam druge nego boriti se na bilo koji nacin. Nadam se da cete uspjeti i da se nikada vise necete boriti za opstanak. "IZRONICE STARI ZA ONOG STO GA VOLE".
Isto zelim i Slobodi i Zelji i Sarajevu i Borcu i Zrinjskom a neko to tumaci na nacin koji zeli

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor