BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
sljedece godine julian koch ce biti standardan na desnom bocnom...leitner je supertalenat i moze igrat krilo ofanzivnog veznog tj 10tku,8cu ,drugog napadaca u 442 i tako...sve u svemu dortmund postaje supersila..a reusa nebi trebali pustat za manje od 30 miliona jer ako je dimaria toliko kostao onda moze i reus
- anton 1983
- Kontakt:
Super pipmač, a ne super silagruezi je napisao/la:sljedece godine julian koch ce biti standardan na desnom bocnom...leitner je supertalenat i moze igrat krilo ofanzivnog veznog tj 10tku,8cu ,drugog napadaca u 442 i tako...sve u svemu dortmund postaje supersila..a reusa nebi trebali pustat za manje od 30 miliona jer ako je dimaria toliko kostao onda moze i reus
PS:
Di ti usporediš Di Mariu i Reus
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Sto se tice Owomoyela nazalost cu vas sve morat razocarat ... Velike su sanse da ce Owo produziti ugovor i to ubrzo ... Jbg ne kontam ni ja zasto al et tako ce ocigledno bit 
BvB Echte Liebe !!!
- anton 1983
- Kontakt:
A čuj, to je "vaš" problem!Damir_BvB je napisao/la:Sto se tice Owomoyela nazalost cu vas sve morat razocarat ... Velike su sanse da ce Owo produziti ugovor i to ubrzo ... Jbg ne kontam ni ja zasto al et tako ce ocigledno bit
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
I ako je imao ugovorkoji ga je za BVB vezao do ljeta 2012.godine, Bosrussia Dortmund i Klopp su danas svoju saradnju produzili do ljeta 2014.godine. Klopp je rekao da se u Dortmundu stvara nesta veliko i da on zeli biti dio toga, kao i to da e siguran da se nece rastati prije isteka ugovora. Hans Joachim Watzke je rekao da je ovo veliki dan za BVB, i da ne treba odvajati ono sto pripada jedno drugom. Statistika govori da je Klopp najuspjesni trener BVB-a, s prosjekom od 1,85 bodova po utakmici i na toj listi se nalazi ispred "Generala" koji je s BVB-om osvojio sve moguce trofeje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
U Borussiji D., HSV-u i Kölnu videoanalize već u poluvremenu
Iako je nakon serije rezultatskih neuspjeha dobio otkaz, bivši hrvatski trener nogometaša Kölna Zvonimir Soldo spada u red hvalevrijednih bundesligaških trenera-inovatora...
Njemački dnevnik Oldenburger Nordwest-Zeitung u svom je broju od srijede objavio opsežno istraživanje provedeno među svih 18 bundesligaških klubova. Pokazalo se da samo tri - Köln, HSV i dortmundska Borussija - imaju videoanalizu utakmice koja traje već na poluvremnu.
Novinu je na bundesligaškim travnjacima uveo trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp, i to u ljeto 2008. godine, kada je preuzeo momčad:
- Prednost te metode leži u činjenici da igračima vrlo jasno možete pokazati u čemu griješe još tijekom utakmice koju igraju. Umjesto da samo nešto popiju i čekaju od trenera da im kaže što ima, ovako mogu i sami uvidjeti što se na travnjaku događa – rekao je Klopp, trener lidera bundesligaške ljestvice.
Klopp INOVATOR
Iako je nakon serije rezultatskih neuspjeha dobio otkaz, bivši hrvatski trener nogometaša Kölna Zvonimir Soldo spada u red hvalevrijednih bundesligaških trenera-inovatora...
Njemački dnevnik Oldenburger Nordwest-Zeitung u svom je broju od srijede objavio opsežno istraživanje provedeno među svih 18 bundesligaških klubova. Pokazalo se da samo tri - Köln, HSV i dortmundska Borussija - imaju videoanalizu utakmice koja traje već na poluvremnu.
Novinu je na bundesligaškim travnjacima uveo trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp, i to u ljeto 2008. godine, kada je preuzeo momčad:
- Prednost te metode leži u činjenici da igračima vrlo jasno možete pokazati u čemu griješe još tijekom utakmice koju igraju. Umjesto da samo nešto popiju i čekaju od trenera da im kaže što ima, ovako mogu i sami uvidjeti što se na travnjaku događa – rekao je Klopp, trener lidera bundesligaške ljestvice.
Klopp INOVATOR
Ovo se već neko vrijeme očekivalo i drago mi je da već sada ovaj ''problem'' riješen.amerosm je napisao/la:I ako je imao ugovorkoji ga je za BVB vezao do ljeta 2012.godine, Bosrussia Dortmund i Klopp su danas svoju saradnju produzili do ljeta 2014.godine. Klopp je rekao da se u Dortmundu stvara nesta veliko i da on zeli biti dio toga, kao i to da e siguran da se nece rastati prije isteka ugovora. Hans Joachim Watzke je rekao da je ovo veliki dan za BVB, i da ne treba odvajati ono sto pripada jedno drugom. Statistika govori da je Klopp najuspjesni trener BVB-a, s prosjekom od 1,85 bodova po utakmici i na toj listi se nalazi ispred "Generala" koji je s BVB-om osvojio sve moguce trofeje.
Od ostalih novina, izdvojio bih da Barca traži Schmelzera.
Lakše povrede imaju Pišonja i Lucas, ali nadajmo se da će biti spremni za Borussen derby.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Hare_BvB je napisao/la:
Ovo se već neko vrijeme očekivalo i drago mi je da već sada ovaj ''problem'' riješen.![]()
Od ostalih novina, izdvojio bih da Barca traži Schmelzera.![]()
![]()
http://www.tribalfootball.com/articles/ ... er-1275901
Lakše povrede imaju Pišonja i Lucas, ali nadajmo se da će biti spremni za Borussen derby.
Moze Schmelzer...nije problem...ali za 20 miliona i Iniestu
Mislim da je Lucas zadnjih 5 utakmica bio upitan ali svaki put je igrao...mozda ne bi bilo lose da jednu odmori,ili sad ili protiv Karpata.Dobro bi doslo i za Levandovskog da pocne jednu u prvih 11.
Sto se tice Piszeka njemu je zabranjeno propustanje utakmica do daljneg
nisu budale da prodaju scmelzera...pare minimalno 15 miliona i onaj brazilac na lijevom boku zaboravih mu ime...
- anton 1983
- Kontakt:
Nemoj tako pisati. Nema to veze sa tim dal su oni budale ili nisu. Dosad se uvijek spominjalo Subotića kao jedinog igrača koji bi eventualno mogao napustiti BvB. Kasnije se nešto sitno spominjao barrios pa tu i tamo Sahin. To je sve bilo prije ove sezone i to je sve djelovalo neozbiljno. No sada sa dobrim igrama BvB je sigurno pod povećalom velikih klubova i za njih tek sada poćinje izazov kada će se ŠPEKulacije pretvoriti u stvarnost i kada će veliki klubovi stvarno htjeti dovesti njihove dragulje...kada počinju stizati ponude vjerujte mi njih će zaboljeti glava..Jedno je kad se **** ko watzke i govoriš trebat će šleper novaca da se kupi neki njihov igrač, a drugo je kada uistinu dođe klubi stavi taj šleper novaca ispred tebegruezi je napisao/la:nisu budale da prodaju scmelzera...pare minimalno 15 miliona i onaj brazilac na lijevom boku zaboravih mu ime...
Kaj da im na zimu dođu slijedeće ponude:
Schmelzer 15-18
hummel 15-20
Subotić-20-15
Sahin 20-30
Barrios-20-30
kaj vi mislite da bi BvB sam tak odbio te sve ponude?
nemojte tako lako govoriti, "nisu budale", jer to ziher nije tako jednostavno
Niko u zimu od pomenutih igraca ne ide to je sigurno izmedju ostalog sad ce proc ta 2 mjeseca pa ce se i vidjet ...Mogu jedino otici igraci koji nisu u prvom planu dakle koji sjede na klupi to jeste kringe, hajnal i ne znam mozda jos neko ko je ne bitan za prvi sastav... Previse se prica i pise o tim spekulacijama nema potrebe nece nam niko dat tolike pare za nase dragulje i to je to tu se zavrsava prica, cak i taj pomenuti city sto ce njima subotic jedan ili barrios ili sahin kada imaju teveza, tourea, silvu itd itd....
Treba malo ovo sve spusti na zemlju imamo stvarno super momke i dobre igrace al ne treba pretjerivat jos to nisu provjereni i dokazani igraci svako moze odigrat 1 do 2 sezone i bljesnuti ali to nije igrac provjeren i dobar. Dobar igrac mora da igra nekoliko sezona na vrhunskom nivou da igra za reprezentaciju i da igra u euro takmicenjima da bi neko za njeg dao nekih 20 mio eura... Polahko treba ostat na zemlji kao prvo jos nista nismo ni osvojili a i tesko cemo i osvojit duga je sezona...
A novine ko novine moraju pisat novine su pisale da ce IBISEVIC prec u INTER da ce Rooney u Barcu il u Real i mnogo su puta selili neke igrace u druge klubove ali hajde to im je posao samo ne treba nasjedati na te gluposti nece niko tek tako olahko dat tih 20 mio eura osim tog pomenutog city-a al nasi igracu ne trebaju city-u niti bilo kojem drugom velikanu barem jos ne ... I sto se tice neko je pisao chelsea ce dovesti Subotica nema ni od tog nista Chelsea hoce G. Cahila da dovede na mjesto stopera ... Previse su novinari i menadzeri digli prasine oko nasih igraca...
Evo samo jedan primjer o nasem Suboticu se prica vec 2 godine kako treba prec negdje zasto se prica o Suboticu a ne o Hummelsu , nije Hummels sigurno losiji od Subotica, ali taj isti Subotic ima svog managera koji mu zeli dic cjenu i zaradit koji euro na njegovom transferu i tako ga mediji sele iz Chelsea u Juventus pa u Man Utd pa u Arsenal i Inter itd... Budite sigurni svi nasi malo bolji i jaci igraci ce ostat sigurno barem dok ne potvrde svoju klasu jos koju sezonu i godinu u reprezentaciji i euro takmicenjima... I taj isti Subotic nije standardan u prvih 11 u Srbiji igra jedan Lukovic umjesto njeg koji stalno pravi kikseve neke.... I Subotic provede svjetsko prvenstvo na klupi nema za njeg mjesta u Srbiji a da ima mjesta u Chelsea-u jednom... Ne treba pretjerivat dobar je bit ce jos bolji ali polahko ... I Anto ne sikiraj se te ponude koje ti spominjes nece sigurno u zimu doc ...
Treba malo ovo sve spusti na zemlju imamo stvarno super momke i dobre igrace al ne treba pretjerivat jos to nisu provjereni i dokazani igraci svako moze odigrat 1 do 2 sezone i bljesnuti ali to nije igrac provjeren i dobar. Dobar igrac mora da igra nekoliko sezona na vrhunskom nivou da igra za reprezentaciju i da igra u euro takmicenjima da bi neko za njeg dao nekih 20 mio eura... Polahko treba ostat na zemlji kao prvo jos nista nismo ni osvojili a i tesko cemo i osvojit duga je sezona...
A novine ko novine moraju pisat novine su pisale da ce IBISEVIC prec u INTER da ce Rooney u Barcu il u Real i mnogo su puta selili neke igrace u druge klubove ali hajde to im je posao samo ne treba nasjedati na te gluposti nece niko tek tako olahko dat tih 20 mio eura osim tog pomenutog city-a al nasi igracu ne trebaju city-u niti bilo kojem drugom velikanu barem jos ne ... I sto se tice neko je pisao chelsea ce dovesti Subotica nema ni od tog nista Chelsea hoce G. Cahila da dovede na mjesto stopera ... Previse su novinari i menadzeri digli prasine oko nasih igraca...
Evo samo jedan primjer o nasem Suboticu se prica vec 2 godine kako treba prec negdje zasto se prica o Suboticu a ne o Hummelsu , nije Hummels sigurno losiji od Subotica, ali taj isti Subotic ima svog managera koji mu zeli dic cjenu i zaradit koji euro na njegovom transferu i tako ga mediji sele iz Chelsea u Juventus pa u Man Utd pa u Arsenal i Inter itd... Budite sigurni svi nasi malo bolji i jaci igraci ce ostat sigurno barem dok ne potvrde svoju klasu jos koju sezonu i godinu u reprezentaciji i euro takmicenjima... I taj isti Subotic nije standardan u prvih 11 u Srbiji igra jedan Lukovic umjesto njeg koji stalno pravi kikseve neke.... I Subotic provede svjetsko prvenstvo na klupi nema za njeg mjesta u Srbiji a da ima mjesta u Chelsea-u jednom... Ne treba pretjerivat dobar je bit ce jos bolji ali polahko ... I Anto ne sikiraj se te ponude koje ti spominjes nece sigurno u zimu doc ...
BvB Echte Liebe !!!
- anton 1983
- Kontakt:
Pa ja se sa time slažem, samo ponavljam jedno je pričati kaj bi bilo da dođe ponuda i kad ta ponuda stvarno dođe...Da se moram kladiti ja bi reko da niti jedan bitan igrač na zimu neće napustiti Bvb, ali isto tako da im neko spomene neku od cifri koje sam ja napisao uz nekog od navedenih igrača i da ga Bvb proda ja sigurno nebi reko da su budale, već bi rekao, dobar posaoDamir_BvB je napisao/la:Niko u zimu od pomenutih igraca ne ide to je sigurno izmedju ostalog sad ce proc ta 2 mjeseca pa ce se i vidjet ...Mogu jedino otici igraci koji nisu u prvom planu dakle koji sjede na klupi to jeste kringe, hajnal i ne znam mozda jos neko ko je ne bitan za prvi sastav... Previse se prica i pise o tim spekulacijama nema potrebe nece nam niko dat tolike pare za nase dragulje i to je to tu se zavrsava prica, cak i taj pomenuti city sto ce njima subotic jedan ili barrios ili sahin kada imaju teveza, tourea, silvu itd itd....
Toliko milkosa neće niko ponuditi u zimskom prelaznom roku za nekog igrača BVB-a. Eventualno na kraju sezone, uz približnu konstanost u igri pomenutih igrača.
Lijepo @Damir napisa, da Neven ima odličnog menadžera, koji redovno baca bombe po medijima, ali neka je.
Nije na odmet.
Kad smo već kod ove tematike, malo nam je i skočila TM vrijednost pojedinih igrača
http://transfermarkt.de/de/borussia-dor ... in_16.html
Šta drugo reć' za sutrašnji meč već da očekujem sigurnu pobjedu, ali 'aj ga znaj.
Tko zna, možda ga baš sutra zayebemo kad se svi najmanje nadamo.
Vakat je i za to više. 
Lijepo @Damir napisa, da Neven ima odličnog menadžera, koji redovno baca bombe po medijima, ali neka je.
Kad smo već kod ove tematike, malo nam je i skočila TM vrijednost pojedinih igrača
Šta drugo reć' za sutrašnji meč već da očekujem sigurnu pobjedu, ali 'aj ga znaj.
Da da skocile cjene posebno mi je drago za Sahina napokon lijepa cifra se vidi sad tamo
A za Gotzea mislim da su malo pretjerali jbg puno je ono momak odigro 15 utakmica i vrijedi 7.5 al hajd neka 
BvB Echte Liebe !!!
Borussen derby :
Realno ocekujemo svi jednu komotnu pobjedu. Ali ovakve utakmice su jako teske u ovakvim utakmica se zna mnogo tog rjesit i na ovim utakmicama se uzimaju titule protiv malih i losih, naravno prerano je sad o tituli pricat ali u svakom slucaju ako zelim neki uspjeh ove sezone ova utakmica sutra se mora dobit...
Nasi su spremni i pisonja i Barigoool bi trebali igrat... Kada pogledam ovaj sastav Gladbacha nije mi jasno kako su zadnji ali et jbg ne ide i to je to ... Gladbach ove sezone inace igra bolje na strani nego kuci ... Bit ce sutra zanimljiv duel REUS i Schmelzer, bas me zanima kako ce to da izgleda.... Po meni jako jako ofanzivan sastav Gladbacha sa krilima REUS I HERMANN i napad De Camargo i Bobadila i mislim da ce ih bas to sutra kostat ta njihova ofanzivna igra jer ovi pomeniti su ne spodobni za defanzivu i vidim dosta prostora za nase pcelice
... Trebamo se pazit kontrusa jer mislim da ce sutra na to Gladbach ici na kontra napad zapravo sa ovom formacijom i ovim igracima jedino i mogu tako protiv nas igrat... Toga se jedino trebamo bojat sutra...
Mislim da cemo dobit ovu utakmicu ono lagano kontrolisat igru i punit mrezu abd
... Ovo nije samo optimizam vec neka realnost barem po meni ... Igrat cemo u standardnom sastavu koji pobjeduje pa valjda i sutra tako bude .... Na Kloppu je sutra veliki zadatak kako motivisat igrace ako nadje prave rijeci u sto ni najmanje ne sumnjam dobit cemo a to ce Kloppo znat odradit svjestan je i on situacije i sanse koja nam se ukazala ove sezone i nece to on tek tako lako prepustiti zeljan je i on uspjeha a i igraci svakako .... Sve u svemu kad saberm oduzmem sutra mora bit ubjedljiva pobjeda !!!
SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG BvB !
@amerosm
Samo za mog druga Amerosm u pasusima ... I sutra HSV tvoj cjepa Svabe red je stvarno i mislim da ce ih ono posteno dobit
Realno ocekujemo svi jednu komotnu pobjedu. Ali ovakve utakmice su jako teske u ovakvim utakmica se zna mnogo tog rjesit i na ovim utakmicama se uzimaju titule protiv malih i losih, naravno prerano je sad o tituli pricat ali u svakom slucaju ako zelim neki uspjeh ove sezone ova utakmica sutra se mora dobit...
Nasi su spremni i pisonja i Barigoool bi trebali igrat... Kada pogledam ovaj sastav Gladbacha nije mi jasno kako su zadnji ali et jbg ne ide i to je to ... Gladbach ove sezone inace igra bolje na strani nego kuci ... Bit ce sutra zanimljiv duel REUS i Schmelzer, bas me zanima kako ce to da izgleda.... Po meni jako jako ofanzivan sastav Gladbacha sa krilima REUS I HERMANN i napad De Camargo i Bobadila i mislim da ce ih bas to sutra kostat ta njihova ofanzivna igra jer ovi pomeniti su ne spodobni za defanzivu i vidim dosta prostora za nase pcelice
Mislim da cemo dobit ovu utakmicu ono lagano kontrolisat igru i punit mrezu abd
SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG SIIIIIIIIEEEEEEEEG BvB !
@amerosm
Samo za mog druga Amerosm u pasusima ... I sutra HSV tvoj cjepa Svabe red je stvarno i mislim da ce ih ono posteno dobit
BvB Echte Liebe !!!
- anton 1983
- Kontakt:
Najbolji napad, protiv najbolje obrane. Mislim da sam sve reko za današnju tekmu između dvije Borussije!
No, kako to biva u nogometu, iznenađenja se događaju kada ih najmanje oćekuješ. pa zato se i zovu iznenađenja
Sa napadački djelom ekipe Gladbach nema problema. Reus, Hermann, De Camarago i Bobadila dat će sve od sebe kako bi probušili najbolju obranu lige. Biti će to jako težak posao i teško je za vjerovati da Gladbach ovu tekmu može nešto napraviti. Sve ostalo osim pune Gladbachove mreže zahtijeva slavlje!
No filing mi govori da danas Bayern i Bvb neće dobiti, već će samo jedn od njih dvoje napustiti teren kao pobjednik...Za dobrobit BUNDESLIGE nadajmo se da će to biti Bayern! 
Jos 45 minuta i pocinje Borrusen derby ... bayern je dobio leverkusen je dobio i mainz je dobio .... Tako da stvarno bi nam pobjeda danas bila potrebna ... Idemo po 3 boda !!! BvB YNWA !
BvB Echte Liebe !!!
Leverkusen nije dobio.Damir_BvB je napisao/la:Jos 45 minuta i pocinje Borrusen derby ... bayern je dobio leverkusen je dobio i mainz je dobio .... Tako da stvarno bi nam pobjeda danas bila potrebna ... Idemo po 3 boda !!! BvB YNWA !
Gleda li neko mec??? Vidim 7-1 sutevi i 70% posjed lopte,izgleda da samo gol fali...
P.S. Hvala Salihovicu i Hoffenheim-u sto su bar bod izvukli
P.S. Hvala Salihovicu i Hoffenheim-u sto su bar bod izvukli
- tH Mejtaši Sarajevo
- Kontakt:
Džabe se Dortmund nada naslovu prvaka jer sutra počinje 3. svjetski rat i ova sezona se ne računa a to znači poslije rata Bayern brani titulu.
60 godina vjernosti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.