BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2010, 19:08

tH Mejtaši Sarajevo je napisao/la:Džabe se Dortmund nada naslovu prvaka jer sutra počinje 3. svjetski rat i ova sezona se ne računa a to znači poslije rata Bayern brani titulu.

Jel to Bayern nesto organizuje :D

Evo gladbach vodi sa 0-1...u ovom trenutku 9-2 napadi na gol,73 % posjed lopte ali nema veze...ide ovo iz 2/1

To Neveneeeeeeeeee...1-1 :mrgreen: ...

tH Mejtaši Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la tH Mejtaši Sarajevo » 27 nov 2010, 19:22

Nema veze ako izgubite prvenstvo se prekida.
60 godina vjernosti.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 nov 2010, 19:30

Solidna igra za 1-1 na poluvremenu protiv neugodonog imenjaka iz M'gladbacha. :P

Heimeroth je imao dvije nevjerovatne intervencije kod 0-0. Prvo je odbranio udarac Lucasa sa peterca, da bi 15-ak minuta poslije fantatsičnom paradom skinuo Sušijev udarac glavom. Ubrzo nakon toga, gosti dolaze do vodstva nakon brze kontre, a fantastičan gol je postigao naš Reus. Izgleda da smo ga prozvali. :twisted: Nakon toga smo izgledali dosta izgubljeno, da bi u samom finišu poluvremena Neven zakucao loptu u mrežu nakon kornera koji je izveo Gotze. Igra nam je malo sporija neg' inače, ponajviše zbog toga što su gosti veoma disciplinovani i defanzivno orijentisani. Očekujem mnogo bolju igru u nastavku i pobjedu. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2010, 19:34

Hare_BvB je napisao/la:Solidna igra za 1-1 na poluvremenu protiv neugodonog imenjaka iz M'gladbacha. :P

Heimeroth je imao dvije nevjerovatne intervencije kod 0-0. Prvo je odbranio udarac Lucasa sa peterca, da bi 15-ak minuta poslije fantatsičnom paradom skinuo Sušijev udarac glavom. Ubrzo nakon toga, gosti dolaze do vodstva nakon brze kontre, a fantastičan gol je postigao naš Reus. Izgleda da smo ga prozvali. :twisted: Nakon toga smo izgledali dosta izgubljeno, da bi u samom finišu poluvremena Neven zakucao loptu u mrežu nakon kornera koji je izveo Gotze. Igra nam je malo sporija neg' inače, ponajviše zbog toga što su gosti veoma disciplinovani i defanzivno orijentisani. Očekujem mnogo bolju igru u nastavku i pobjedu. :mrgreen:
Sad ce vecina ovih "manjih" klubova u Dortmundu igrati bunkericu i eventualne kontre...treba se sto brze naviknuti na takvu igru protivnika

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 nov 2010, 19:44

Kagawa za 2-1! :mrgreen:

Fantastična asistencija Gotzea. :? :P

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2010, 19:48

Hare_BvB je napisao/la:Kagawa za 2-1! :mrgreen:

Fantastična asistencija Gotzea. :? :P

Trenutno sam za veoma losim kompjuterom :mrgreen: Uspio sam vidjeti zavrsnicu Kagave..rutinski odradio posao,u stilu Barriosa :D

P.S. Cist penal nad Hummels-om nam ne svira a onda poslije ne svira faul nad Nevenom poselije kog smo mogli primiti gol :twisted:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 nov 2010, 20:08

Kakva golcinaaaaaaaa...Barrios majstor...Kevin rutinski realizirao najbolju asistenciju ove sezone

EDIT:
4-1 Lucas maestro

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 nov 2010, 20:38

Očekivana, ubjedljiva i zaslužena pobjeda protiv posljednjeg na tabeli. 8-)

Lucas pokazao da je vrhunski velemajstor sa onom štiklom za Grossonju koji je pogodio nakon dugo vremena i to kao joker. Poslije se i Lucas upisao u strijelce nakon još jedne velemajstorske asistencije da Silve. Igrači sa klupe ponovo dokazali svoj kvalitet i bili su presudan faktor i u ovom meču. Klopponja je na slatkim mukama, kao imi navijači. :mrgreen:

Najviše me raduje činjenica da su tri gola plod predivnih akcija, a konačno smo i postigli gol nakon direktnog ubacivanja iz kornera. Neven je djelovao dosta nesiguran u par navrata, gol je ponajviše njegova krivica, a poslije je dva puta izgubio duele (iako je jedan od tih bio očigledan faul) nakon kojih su gosti imali odlične šanse. Weidi je oba puta odlično reagovao. Ipak, Neven je postigao gol koji je okrenuo utakmicu u našu korist, pa mu se sve 'prašta. :P Dosta loše suđenje Grafea, koji nije svirao očigledan penal na Hummyu, a imao je i dosta pogrešnih procjena.

Naredni meč je protiv Karpatya u četvrtak.
anton 1983 je napisao/la:No filing mi govori da danas Bayern i Bvb neće dobiti, već će samo jedn od njih dvoje napustiti teren kao pobjednik..
Toni druže, nemoj se ti sekirat. :D Zijanićemo i mi jednu. :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 27 nov 2010, 20:42

Svaka čast, gledao sam vas, i uživao sam. Odavno nisam uživao u nekoj utakmici Bundeslige. Svaka čast i samo ovako nastavite, želim vam svu sreću i da "salataru" dovedete u Dortmund, napokon.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 nov 2010, 21:06

@ GunnerS

Hvala Guner ... A bome i tvoji hitaju ka lijepim rezultatima fina pobjeda danas u gosita ;)
BvB Echte Liebe !!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 27 nov 2010, 21:07

Eto, da nam ovako nastave i bit će super :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 nov 2010, 21:18

Eh kao i ocekivano sve super rezultat super igra sve u svemu trenutno igramo sampionski samo dokle to je pitanje :D... Reus je dokazao kakav je majstor mozete vi meni svi govoriti kako nikad nece doc u BvB al ja se nadam da ce doc i vjerujem u to :D :mrgreen: ...

Kratka analiza... Gosti su odlicno odigrlai prvo poluvrijeme ali utakmica traje 90 minuta i morala je na kraju ovdje presudit klasa ... Ovakvo smo mi prije nekad igrali kao Gladbach danas recimo protiv Bayerna odigramo super prvo poluvrijeme pa nas poslije zakolju :D ... Svidja mi se ova igra sto se ne srlja puno sto ide sve od noge do noge sto se napadi grade stpljivo skolski po krilima se igraci otvaraju ma nema postajemo Barcelona njemacka :D :mrgreen: ....
Ako malo pretjerujem nemoj te mi zamjerit ali ove igre i ove rezultate cekam vec 8 godina pa jbg red je da se malo radujemo svi ...

Izdvojio bih par igraca danas kao prvo po meni man of the match Super mario Gotzinho jer je dao 2 asistencije koje su prelomile mec a uz to jr i odigrao super... Sahin jako los inace posljednjih nekoliko utakmica slaba predstava puno gresaka u pas igri koje se njemu ne smiju dokazat njegova forma je opala al vratit ce se on.. I to me danas posebno radovalo jer Sahin je bio losh a mi smo stvarali sanse i kontrolisali igru danas su ga odlicno Gotze i Kagawa oko kreacije zamjenili .. I nije vise sve na njegovim ledjima mislim na taj teret oko kreacije sad je tu i gotze kao kreator a i vec duze vrijeme Kagawa koji je jako dobro danas odigrao... Izdvojio bih jos Pisonju po meni njegov najbolji mec od kako je u Dortmundu i Bender momak je fenomenalan super je odigrao po ko zna koji put... Subotic jako blijedo izdanje u odbrani i mnogo kikseva koje ne smije prevati treba ga malo nasamarat Kloppo da se uozbilji ... I danas se dokazalo da Kuba nije za prve postave vec da je 10 puta bolji kad udje s klupe ... S klupe osvjezi igru i ubrza igru dosta i jednostavno bolje igra ocigledno bude ljut pa zeli se dokazati... Drago mi je za Kevina zasluzio je gol... Wajdi fenomenalan treba mu sto prije ugovor produziti i ne cekati vise ... Hummels perfektno odigrao ... barrigol dobar kao i uvijek ...

Sledeci mec Cernobilci nadam se jos jednoj golijadi ... ;)

@ Hare_BvB

Ja mislio Vizekusen dobio hahaha al super dobar rezultat za nas svakako ...
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 nov 2010, 21:22

Planirate li vi kad izgubiti? :?

Mozda sljedece sedmice. :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Dortmund
Kontakt:

Post Postao/la Dortmund » 27 nov 2010, 21:28

Ljudi ! Pa mi GAZIMOOOOOOOO ! Mi smo nevjerovatni !
- Borussia Dortmund Balkan Fan Club -http://www.bvb1909.webs.com
HEJA BVB !

Kod: Označi sve

HEJA BVB !
:D :D :D :D :D :D :D :D
  • HEJA BVB !

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 nov 2010, 00:50

Muhamed Subašić je MOZDA novi Bosanac u nasim redovima nesto se pise da bi mogao prec ... igra za FK Olimpik Sarajevo poziciju lijevog beka a ponekad i krila igrao je i za repku sad protiv slovaka malo je igro al mislim da je dobar momak pravo ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 nov 2010, 18:01

Grossonja produžio ugovor do 2014. :mrgreen: Isti scenarij se ubrzo očekuje za Weidija i Schmelea. :P
German international striker Kevin Grosskreutz boosted Bundesliga leaders Borussia Dortmund on Sunday as he extended his contract by two years to 2014, announced club president Hans-Joachim Watzke.

The 22-year-old - capped twice by the World Cup semi-finalists - is one of several young players blooded this season by Dortmund coach Jurgen Klopp which has seen them win 12 of their 14 matches. Grosskreutz, signed in 2009, has scored four times this season including one on Saturday in the crushing 4-1 victory over Borussia Monchenglabach. Klopp himself has extended his contract to 2014 while goalkeeper and captain Roman Weidenfeller should also soon extend his present one, which terminates in June, as well as young defender Marcel Schmelzer.
Damir_BvB je napisao/la:Muhamed Subašić je MOZDA novi Bosanac u nasim redovima nesto se pise da bi mogao prec ... igra za FK Olimpik Sarajevo poziciju lijevog beka a ponekad i krila igrao je i za repku sad protiv slovaka malo je igro al mislim da je dobar momak pravo ...
Njgov transfer u Dortmund je vrlo moguć. :mrgreen: Odličan igrač i mislim da bi korist bila velika i za BVB i za našu repku da on padne Klopponji u šake. :mrgreen: Dedetu ističe ugovor na kraju sezone i vjerovatno ga neće produžiti, pa je dovođenje lijevog beka neminovnost.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 nov 2010, 19:22

Kada je mogao Rukavina u Dortmund moze vala i Subasic. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2010, 21:26

Dortmunđani :D :D sve cestitike na produzenju ugovora s Grosskreutzom i na zasluzenoj pobjedi jucer protiv Gladbacha.
Sta SS.ba nece pasti napamet. Lakse bi bilo da su napisali produzio ugovor s BVB-om nego s Dortmunđanima. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 nov 2010, 13:53

amerosm je napisao/la:Dortmunđani :D :D sve cestitike na produzenju ugovora s Grosskreutzom i na zasluzenoj pobjedi jucer protiv Gladbacha.
Sta SS.ba nece pasti napamet. Lakse bi bilo da su napisali produzio ugovor s BVB-om nego s Dortmunđanima. :D :D

Hahaha...dortmunđani,kakva smijurija :mrgreen:

Dr. Reinhard Rauball ponovo izabran za predsjednika BvB-a...odlicno :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 nov 2010, 14:44

A šta reći za BvB. iz kola u kolo ista stvar. Kada se čini da napokon neće pobijediti opet im se osmijehne sreća. Sada je Subotić zabio gol iz kornera u 45 + i tako je tekma krenula nizbrdo za Gladbach. da nije bilo tog gola teško da bu BVB tu tekmu dobio. No stvarno im ide da je to za popizdit. poslije toga Gladbachova obrana dolazi do izražaja i Kagawa zabija super gol, a da negovorim o peti Barriosa i golu Grosskreutza...

Još jen put moram reč:

Auf gehts BVB :(
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.