Kao i Ruza iz poznatog hita
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Chat
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Tacno da su barbari uticali na propast ali treba malo sire sagledati sve dokaze.Ovako je i Rimsko carstvo propalo. Barbari i divljaci donijeli svoje.
(izvor Maskin - Povijest Starog Rima, str. 325.)Od sredine IV. st. polozaj Carstva postojao je sve nestabilniji. Još se car Valens morao sukobiti sa novom navalom zapadnih plemena. 375.-376. g. Vizigoti, potiskivani od nomadskih plemena Hunâ, koji su nagrnuli iz stepa današnjeg Kazahstana, izmolili su od cara Valensa dozvolu da se nasele na rimskom teritoriju. Valens im je dozvolio naseljavanje u Trackoj dijecezi, pod uvjetom da predaju oruzje rimskoj upravi i da izvršavaju njena naredjenja. Ali zbog nebrige i zloupotreba rimskih ĉinovnika ovi zahtjevi nisu bili izvršeni. Umjetno stvoren nedostatak hrane, njihova prodaja po visokim cijenama od strane rimskih ĉinovnika, pretvaranje gotske djece u robove – doveli su do ustanka. Gotima su pruzili podršku drugi barbari, robovi i radnici, koji su pobjegli iz susjednih rudnika. Pobunjeni robovi i barbari uništavali su bogate posjede.
Plus sto tu cijelu profinjenost Rimljani duguju Etrurcima. Ukratko, za vrijeme 5. i 6. stoljeca, pomenuti narod je kontrolisao veci dio Apenina. Najraniji Rimljani bili su skup surovih hordi, siromasni u svakom pogledu. Etrurci su ih naucili organizacijama te jednostavno naucili ih kako da zive. Drzavne, vojne i pravne funkcije, odrzavanje trijumfa, fukncija liktora, cinovnicke oznake, sportska takmicenja, gladijatorske borbe, pozorisne predstave... sve vodi porijeklo od ovog misterioznog naroda. To je ono nadahuce kada te prosvijetli civilizacija vece razine.
Do 240. godine, Rimljani su pokorili citavu Italiju, tako sto su nekoliko stotina godina ratovali da bi svim ostalim stanovnicima ovog poluotoka nametnuli svoju vlast.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Prosječan "migrant" ima veze sa Sirijom koliko i ti, uglavnom su to polukriminalci sa sjevera AfrikeSviuodbranu je napisao/la: ↑08 mar 2020, 23:35To su te evropske vrijednosti.
NATO Amerika Rusija rszjebu zemlju, Turska da ih milione hrani.
E sada pucajte....To je ta EU demokratija.
Erdogane pustaj svih 4 mil potjeraj preko granice. (Neke i naoruzaj ko ga yebe).

Ovaj Asterix je stvarno kvalitetan forumas, al' brate realno svaki njegov post smori covjeka iz petnih zila.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Meni su baš zanimljive njegove historijske crtice i opaske, jer sve potkrijepi literaturom (i to ne onom sa wikipedie

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sve to stoji Ferdinande, ali svima nama je to dostupno ako zelimo znati detaljnije o nekoj historijskoj tematici. Uredu je ponesto reci u kratkim crtama, ali u velikoj mjeri onda to ima kontraefekat.
Iz rukava, ON svakoga dana izvuce nekog keca...
- MaliUziVertikalni
- Kontakt:
Top 3 forumaš dok ne piše o Đesi Lingardurio_Ferdy88 je napisao/la: ↑09 mar 2020, 12:25Meni su baš zanimljive njegove historijske crtice i opaske, jer sve potkrijepi literaturom (i to ne onom sa wikipedie), a nisam historičar da znam te detalje
![]()

no homo.
dua lipa.
dua lipa.
-
- Kontakt:
Ma znam, 80 posto njih je goli olos. Nije uopste stvar u migrantima, zavisi sta mediji forsiraju.Oikamid je napisao/la: ↑09 mar 2020, 12:19Prosječan "migrant" ima veze sa Sirijom koliko i ti, uglavnom su to polukriminalci sa sjevera AfrikeSviuodbranu je napisao/la: ↑08 mar 2020, 23:35To su te evropske vrijednosti.
Erdogane pustaj svih 4 mil potjeraj preko granice. (Neke i naoruzaj ko ga yebe).![]()
Pa ovakvi sukobi se desavaju desetljecima u Francuskoj, Italiji, Americi duz granice sa Meksikom.
Heller naziva agresorima narod koji se godinama drzao po strani primao te ljude, milione, hranio i smjestio.
Trpio napade pkk sa Sirijske granice....Asad ubija taj narod 10 god Amerika nije k makla Rusija mu jos pomaze...E sada kada je Turska rekla dosta, agresori.
Smatram da svaka drzava ima pravo da stiti svoj teritirij i narod.
4 mil ljudi.....skoro duplo BiH....Ogromne su to pare....Turska ekonomija to ne moze podnijet. Mi se us rali zbog 5 000 ,a zamisli 4 mil.....
Nema veze, znamo da je heller islamofob
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- Fantasista
- Kontakt:
Podrška Turskoj definitivno 

-
- Kontakt:
Šta nas boli za Turskom, yebali su oni nas 100 puta. Normalno da ne možemo podnijeti kada ova napaćena, nakaradna država ne može podnijeti ni svoje stanovništvo a kamoli migrante. Nek idu u Ameriku, Tursku i Rusiju redom, ali znamo da ih samo Turci primaju a najviše su zakuhali Ameri i Rusi.Sviuodbranu je napisao/la: ↑09 mar 2020, 12:464 mil ljudi.....skoro duplo BiH....Ogromne su to pare....Turska ekonomija to ne moze podnijet. Mi se us rali zbog 5 000 ,a zamisli 4 mil.....
A ti migranti su većina kriminalci, sinoć dijete od 17 godina prebili u Tz i niko ne piše o tome.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Da ikog zanima toliko opsežno pričati o historiji, završili bi i mi historiju pa se zaposlili na nekom kruzeru
Let's talk about SIX baby!
-
- Kontakt:
Nema tu rasprave skupiti se i polomit sve jednog na stanici....Bundesliga je napisao/la: ↑09 mar 2020, 12:53Šta nas boli za Turskom, yebali su oni nas 100 puta. Normalno da ne možemo podnijeti kada ova napaćena, nakaradna država ne može podnijeti ni svoje stanovništvo a kamoli migrante. Nek idu u Ameriku, Tursku i Rusiju redom, ali znamo da ih samo Turci primaju a najviše su zakuhali Ameri i Rusi.Sviuodbranu je napisao/la: ↑09 mar 2020, 12:464 mil ljudi.....skoro duplo BiH....Ogromne su to pare....Turska ekonomija to ne moze podnijet. Mi se us rali zbog 5 000 ,a zamisli 4 mil.....
A ti migranti su većina kriminalci, sinoć dijete od 17 godina prebili u Tz i niko ne piše o tome.
I narod mora se probudit od sutnje nema nista
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Post godine.MaliUziVertikalni je napisao/la: ↑09 mar 2020, 00:48Glupane glupi, eno ti jedan takav brat musliman pravi haos po bolnici u tz, vezat ga morali. Bolje da te stari izdrkoSviuodbranu je napisao/la: ↑08 mar 2020, 23:35To su te evropske vrijednosti.
Erdogane pustaj svih 4 mil potjeraj preko granice. (Neke i naoruzaj ko ga yebe).

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Samo nauka.Meni su baš zanimljive njegove historijske crtice i opaske, jer sve potkrijepi literaturom (i to ne onom sa wikipedie), a nisam historičar da znam te detalje

Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Jeste ali 2015.godine kad se napravio koridor od Šida do Slovenije pavu Njemačku. Čim je to stalo, odmah su počele policije da ih vraćaju u zemlje iz kojih se pretpostavlja da su došli, Ausgrija u Slo, Slo u Co, Cro u BiH.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑09 mar 2020, 08:46Pa Švabe su same to rekle, na početku te krize, otvorili im granice, i onda su ovi iz drugih država samo uskočili u taj voz. Čuli da u Njemačkoj primaju sve, dobijaš lovu a ne radiš ništa![]()
Jesil za ovih 5 godina ikad čuo ikoga iz EU, sa vrha, da je reko puštaj ih? Nisi niti ćeš.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Pa da je makla ti bi prvi poceo kako dolaze krstasi, idu ubijat neduzni muslimanski svijet, nose demokratiju, hoce naftu...Sviuodbranu je napisao/la: ↑09 mar 2020, 12:46Ma znam, 80 posto njih je goli olos. Nije uopste stvar u migrantima, zavisi sta mediji forsiraju.Oikamid je napisao/la: ↑09 mar 2020, 12:19Prosječan "migrant" ima veze sa Sirijom koliko i ti, uglavnom su to polukriminalci sa sjevera AfrikeSviuodbranu je napisao/la: ↑08 mar 2020, 23:35
To su te evropske vrijednosti.
Erdogane pustaj svih 4 mil potjeraj preko granice. (Neke i naoruzaj ko ga yebe).![]()
Pa ovakvi sukobi se desavaju desetljecima u Francuskoj, Italiji, Americi duz granice sa Meksikom.
Heller naziva agresorima narod koji se godinama drzao po strani primao te ljude, milione, hranio i smjestio.
Trpio napade pkk sa Sirijske granice....Asad ubija taj narod 10 god Amerika nije k makla Rusija mu jos pomaze...E sada kada je Turska rekla dosta, agresori.
Smatram da svaka drzava ima pravo da stiti svoj teritirij i narod.
4 mil ljudi.....skoro duplo BiH....Ogromne su to pare....Turska ekonomija to ne moze podnijet. Mi se us rali zbog 5 000 ,a zamisli 4 mil.....
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Nismo mi ništa bolji od Afganistanaca, Pakistanaca ili Marokanaca,.Od društva koji u zločinima vidi herojstvo do bahati kriminalaca na vlasti, sve od zla oca i još gore matere.
I šta s tim?
Trebamo ih pustit da nam orgijaju po ovo malo jada što je narod ostvario?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.