Mislim da je otac ali nisam siguran
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Nema sumnje da su trebali popricati s momcima i dati im do znanja da ih prate i da racunaju na njih, ali gurati svakog balavca u A reprezentaciju (ili, ne daj Boze, u prvih 11) je nevidjena ludost.
Tacno. Nije svako za a repku. Recimo anel to nije. Ali hadzikadunic definitivno jeste, jer prva liga rusije nije mala stvar.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Gledao sam profil, ovo je stari od Anela. I vjerujem mu, da savez dakle nije kontaktirao ni jednog od ove trojice. Volio bi cuti sta kaze Dino Arslanagic, jer nikada necu vjerovati nasim medijima i nasim ljudima iz saveza jer su to dokazane varalice.
Djeluje kao ucjena, ali vise mi djeluje kao covjek koji je frustriran jer niko nije napravio kontakt sa njim da se kaze djeci pratimo vas, kontaktirat cemo vas itd. Ovdje je problem sto savez nema ambicije, motivacije, kapaciteta da se bakce sa potencijalnim talentima.
edit: Ovdje se takodjer desava da se pokusavaju ugurati neki igraci koji trenutno igraju u21 i koji su potencijalni reprezentativci tipa Mujakic, Serbecic itd, tako da za ove Svedjane mjesta nema. To je barem moje misljenje.
Djeluje kao ucjena, ali vise mi djeluje kao covjek koji je frustriran jer niko nije napravio kontakt sa njim da se kaze djeci pratimo vas, kontaktirat cemo vas itd. Ovdje je problem sto savez nema ambicije, motivacije, kapaciteta da se bakce sa potencijalnim talentima.
edit: Ovdje se takodjer desava da se pokusavaju ugurati neki igraci koji trenutno igraju u21 i koji su potencijalni reprezentativci tipa Mujakic, Serbecic itd, tako da za ove Svedjane mjesta nema. To je barem moje misljenje.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Rekao bih da si u pravu, ali je **** Amar Rahmanovic reprezentativac tako da ocigledno ne postoje standardi
- ASD
- Kontakt:
Oni i trebaju imati prednost u odnosu na ove što posprdno gledaju na mlade repke.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑10 mar 2020, 23:51Gledao sam profil, ovo je stari od Anela. I vjerujem mu, da savez dakle nije kontaktirao ni jednog od ove trojice. Volio bi cuti sta kaze Dino Arslanagic, jer nikada necu vjerovati nasim medijima i nasim ljudima iz saveza jer su to dokazane varalice.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Potencijal i talenat trebaju imati prednost.ASD je napisao/la: ↑11 mar 2020, 00:08Oni i trebaju imati prednost u odnosu na ove što posprdno gledaju na mlade repke.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑10 mar 2020, 23:51Gledao sam profil, ovo je stari od Anela. I vjerujem mu, da savez dakle nije kontaktirao ni jednog od ove trojice. Volio bi cuti sta kaze Dino Arslanagic, jer nikada necu vjerovati nasim medijima i nasim ljudima iz saveza jer su to dokazane varalice.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
OK. Ali otiđi svakom dijetu u mladim repkama i reci da je glup jer je izabrao BiH.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑11 mar 2020, 00:09Potencijal i talenat trebaju imati prednost.ASD je napisao/la: ↑11 mar 2020, 00:08Oni i trebaju imati prednost u odnosu na ove što posprdno gledaju na mlade repke.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑10 mar 2020, 23:51Gledao sam profil, ovo je stari od Anela. I vjerujem mu, da savez dakle nije kontaktirao ni jednog od ove trojice. Volio bi cuti sta kaze Dino Arslanagic, jer nikada necu vjerovati nasim medijima i nasim ljudima iz saveza jer su to dokazane varalice.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Nema nista od Hadzikadunica i Ahmedhodzica, kao i Omeragica, Dilavera, Arslanagica. Trenutna situacija u savezu je ista kao u vrijeme Ahmeda Pasalica, trenutno glavnu rijec vode Elmir Pilav i Dino Begic. Ovaj prvi je najopasniji i sve osobe sto su zaposlene u savezu su isle preko njega. Sto se tice A repke trenutno zele da izguraju propale igrace i ne pokusavaju zavrsiti nijedno pravo pojacanje.
U savezu je malo normalnih ljudi, a vecina njih ne mari za to da nama slijedi strmoglav pad na FIFA rankingu sto znaci da cemo ubrzo postati stanovnici cetvrtog, pa i petog sesira, sto znaci i duplo teze grupe u kvalifikacijama. Fudbal u BiH s ovim ljudima ce propasti i vratit cemo se u vrijeme kraja 20. stoljeca.
Jos uvijek ne shvatate kakav nas krah ocekuje u narednim godinama, zadnja sansa za spas je bila odlazak na EURO i dobre partije u Ligi Nacija. Ovi momci su vec u ovom barazu morali debitovati Dilaver, Arslanagic, Hadzikadunic.
U savezu je malo normalnih ljudi, a vecina njih ne mari za to da nama slijedi strmoglav pad na FIFA rankingu sto znaci da cemo ubrzo postati stanovnici cetvrtog, pa i petog sesira, sto znaci i duplo teze grupe u kvalifikacijama. Fudbal u BiH s ovim ljudima ce propasti i vratit cemo se u vrijeme kraja 20. stoljeca.
Jos uvijek ne shvatate kakav nas krah ocekuje u narednim godinama, zadnja sansa za spas je bila odlazak na EURO i dobre partije u Ligi Nacija. Ovi momci su vec u ovom barazu morali debitovati Dilaver, Arslanagic, Hadzikadunic.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Svako ko nije krezubi navijac nekog propalog PLBiH tima moze vidjeti da cemo ovim tempom biti na nivou Moldavije za 5 godina.Wandelanoite je napisao/la: ↑11 mar 2020, 01:01Nema nista od Hadzikadunica i Ahmedhodzica, kao i Omeragica, Dilavera, Arslanagica. Trenutna situacija u savezu je ista kao u vrijeme Ahmeda Pasalica, trenutno glavnu rijec vode Elmir Pilav i Dino Begic. Ovaj prvi je najopasniji i sve osobe sto su zaposlene u savezu su isle preko njega. Sto se tice A repke trenutno zele da izguraju propale igrace i ne pokusavaju zavrsiti nijedno pravo pojacanje.
Ali zasluzili su, nek krugodrkaju na razne Rahmanovice u drzavnom dresu dok gubimo od Bjelorusije, Bugarske i Luksemburga.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Ja stvarno ne znam sta oni hoce s ovim guranjima, da li misle da ce se neko zajebati i kupiti nekog od ovih propaliteta. Smijesni su.
Najgore je sto ce se sjetiti da ispravljaju stvari za 3,4 godine kada budemo u 4tom sesiru, miljama daleko od svakog jakog turnira, a ovi momci budu u dresu Svedske, Svicarske...
MES QUE UN CLUB!
Nema veze, tu su vanserijski talenti iz PLBiH. Mozda ce do 2040 godine jos jedan klub iz krompir lige nekako dogurati do plej-ofa gdje ce izgubiti 9-0.Wandelanoite je napisao/la: ↑11 mar 2020, 01:30Ja stvarno ne znam sta oni hoce s ovim guranjima, da li misle da ce se neko zajebati i kupiti nekog od ovih propaliteta. Smijesni su.
Najgore je sto ce se sjetiti da ispravljaju stvari za 3,4 godine kada budemo u 4tom sesiru, miljama daleko od svakog jakog turnira, a ovi momci budu u dresu Svedske, Svicarske...
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Napravit cu sutra jedan video, pa da vide ljudi sta sve jedan agent ili skaut mogu vidjeti kod bilo kojeg igraca sa ovog spiska za par sekundi na obicnom mobitelu.
Ne mozes ba danas nikog zayebati nije ovo 2005ta godina kad su se igraci prodavali zbog poziva u repku ili napravis cd pa posaljes klubu.
Evo recimo ja radim kao skaut i za nekih 30 sekundi mogu vidjeti kako je Adnan Kovacevic igrao 1 na 1 u defanzivi 15. maja 2016. na utakmici Sarajevo - Olimpik.

Ali ne hajmo mi pozvati Rahmanovica nek Evropejci misle da je to suhi kvalitet pa da se uzme koji dinar, a ovamo ljudi za 30 sekundi vide tog Rahmanovica prije 4 godine kakav je bio.
MES QUE UN CLUB!
Sve dok ne budemo imali barem jedan klub u grupnoj fazi LP ili EL, ja nikad nijednog fudbalera iz domace lige ne bih pozvao. Trenutno mi ne pada na pamet nijedno ime koje je u nasoj ligi pokazalo kvalitet, pa su to primijetili jaci evropski klubovi i da taj trenutno redovno igra u nekoj od liga petice. Sve dok nasi klubovi u pretkolima za evropska takmicenja rutinski ispadaju od nekih snj ekipa i dok su njihovi glavni igraci oni koji se nisu uspjeli nametnuti u Iranu, Koreji, Kazahstanu, Svedskoj, Slovackoj, Poljskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i ostalim slabasnim ligama, ja ne vidim nijedan argument da se uopste gleda domaca liga, a kamoli da njeni igraci dobijaju pozive u A reprezentaciju.
Ok, Vrancic nema pojma, slabo kad igra u EPL, ali, prijatelju, tu ligu Rahmanovic kao i ja samo na TV-u moze gledati. Ista situacija je ako uporedimo Jajala i recimo ovog malog Sabanadzovica. Ok, Jajalo nije bio pretjerano dobar u reprezentaciji i nismo od njega vidjeli previse koristi, ali zar cemo je vidjeti od balavca koji ni u BH PL kvalitetom nije odskakao i koji Seriju A samo na TV-u moze gledati?! Ta seljacka prepucavanja od strane primitivnih navijaca nasih domacih klupcica treba ostaviti po strani. Samo vi navijajte za koga hocete (da se odmah ogradim, ja ne navijam ni za jedan klub u ovom sportu), ali budite realni i recite: svaka cast, sine Amare, ti si nama odlican, ali reprezentacija nikakve koristi od tebe ne moze imati. Nisi se mogao nametnuti u ligi koja je tek za 5-10% jaca od nase, s 26 godina (najbolje fudbalske godine) igras po nasim domacim njivama namijenjenim za borbu bikova, neka tebe sto dalje od reprezentacije. Isto vazi i za sve druge.
Smijesni su mi ovi koji kazu "kao da je bitno ko je 23. na spisku", jer je belaj sto se kod nas od 15. do 29. imena na ovom spisku bukvalno svaki igrac komotno moze staviti na kraj klupe. Doslovno, molis Boga da bar 15-ak njih sa spiska nikad ne udje na teren, pogotovo u ovako bitnim utakmicama. Zasto onda ljudi iz naseg saveza, kad su vec znali kakvo nas stanje ceka, nisu otisli i doslovno molili ove koje iole nekog kvaliteta imaju (Arslanagic, Dilaver itd), obecavsi im prvu postavu (jer je Zukanovica i Sunjica pregazilo vrijeme, a Kovacevic, Mihojevic i ekipa nemaju sta traziti u reprezentaciji)?! Zasto nisu otisli i doslovno molili ovog Hadzikadunica i Omeragica, obecavsi im momentalno mjesto na spisku A reprezentacije? Zar je bolje imati nekakvog Sanicanina kao petog stopera, ili momka kojeg trazi pola Evrope? Te polovnjake poput Sanicanina, Mihojevica, Kovacevica ces ti imati i sutra, ako se kojim slucajem desi cudo i oni fakat zaigraju u nekoj jakoj ligi i pokazu kvalitet, ali kad ovi zaigraju za Svedsku, Svicarsku i ostale gigantske evropske zemlje, onda nema nazad.
Ok, Vrancic nema pojma, slabo kad igra u EPL, ali, prijatelju, tu ligu Rahmanovic kao i ja samo na TV-u moze gledati. Ista situacija je ako uporedimo Jajala i recimo ovog malog Sabanadzovica. Ok, Jajalo nije bio pretjerano dobar u reprezentaciji i nismo od njega vidjeli previse koristi, ali zar cemo je vidjeti od balavca koji ni u BH PL kvalitetom nije odskakao i koji Seriju A samo na TV-u moze gledati?! Ta seljacka prepucavanja od strane primitivnih navijaca nasih domacih klupcica treba ostaviti po strani. Samo vi navijajte za koga hocete (da se odmah ogradim, ja ne navijam ni za jedan klub u ovom sportu), ali budite realni i recite: svaka cast, sine Amare, ti si nama odlican, ali reprezentacija nikakve koristi od tebe ne moze imati. Nisi se mogao nametnuti u ligi koja je tek za 5-10% jaca od nase, s 26 godina (najbolje fudbalske godine) igras po nasim domacim njivama namijenjenim za borbu bikova, neka tebe sto dalje od reprezentacije. Isto vazi i za sve druge.
Smijesni su mi ovi koji kazu "kao da je bitno ko je 23. na spisku", jer je belaj sto se kod nas od 15. do 29. imena na ovom spisku bukvalno svaki igrac komotno moze staviti na kraj klupe. Doslovno, molis Boga da bar 15-ak njih sa spiska nikad ne udje na teren, pogotovo u ovako bitnim utakmicama. Zasto onda ljudi iz naseg saveza, kad su vec znali kakvo nas stanje ceka, nisu otisli i doslovno molili ove koje iole nekog kvaliteta imaju (Arslanagic, Dilaver itd), obecavsi im prvu postavu (jer je Zukanovica i Sunjica pregazilo vrijeme, a Kovacevic, Mihojevic i ekipa nemaju sta traziti u reprezentaciji)?! Zasto nisu otisli i doslovno molili ovog Hadzikadunica i Omeragica, obecavsi im momentalno mjesto na spisku A reprezentacije? Zar je bolje imati nekakvog Sanicanina kao petog stopera, ili momka kojeg trazi pola Evrope? Te polovnjake poput Sanicanina, Mihojevica, Kovacevica ces ti imati i sutra, ako se kojim slucajem desi cudo i oni fakat zaigraju u nekoj jakoj ligi i pokazu kvalitet, ali kad ovi zaigraju za Svedsku, Svicarsku i ostale gigantske evropske zemlje, onda nema nazad.
Čudim se da neki bukvalno shvataju da samo treba "kontaktirati" ove igrače, nazvati ih telefonom i oni će onda igrati za BiH
Jedan se ne želi odreći državljanstva pa traži da mu savez osigura izuzetak od pravila, drugi preko roditelja i menadžera traži garancije da će igrati u prvih 11. To kontaktiranje je i sastanak sa menadžerom igrača kojeg samo proračunato zanima šta je najbolje za karijeru njegovog klijenta. Čak i sa ovakvim savezom igrač sa stavom da želi igrati za BiH bez da išta uvjetuje i da je spreman potpisati sve od papirologije što mora će steći pravo nastupa za BiH za nekoliko mjeseci.
I dalje se pokazuje mržnja prema fudbalerima koji igraju za selekcije BiH, za njih bi prelazak Besima i Mujakića u A selekciju bilo "uguravanje škarta". Drugdje se to zove prirodan proces.
I dalje se pokazuje mržnja prema fudbalerima koji igraju za selekcije BiH, za njih bi prelazak Besima i Mujakića u A selekciju bilo "uguravanje škarta". Drugdje se to zove prirodan proces.
@drape
Dokle prekrivati neznanje sa argumentacijom da vas neko mrzi? To je ista ona prica kao nedaju nam da budemo normalna drzava jer smo muslimani. A prekrije se cinjenica da ne zelimo biti normalna drzava.
Razlika mujakica i serbecica je ta cim su otisli u profesionalnu ligu izgubili su se. A hadzikadunic i omeragic nisu. A ta dvojca a i svaki drugi iz plbih sve dok ne pokaze se u profesionalnom nogometu da zna, je zalutao u repku. Mozes ti to braniti dokle hoces ali to su cinjenice.
Jel ti mislis da ovdje raja nije zeljna pravi stopera i bekova u nasoj repki. Pa ja prvi zelio bi da iz nase lige svake sezone novi igrac izleti koji ce poderati jednu od lige petica. Ali stanje je takvo da pola propane a druga polovina koja ode se izgubi vani.
Dokle prekrivati neznanje sa argumentacijom da vas neko mrzi? To je ista ona prica kao nedaju nam da budemo normalna drzava jer smo muslimani. A prekrije se cinjenica da ne zelimo biti normalna drzava.
Razlika mujakica i serbecica je ta cim su otisli u profesionalnu ligu izgubili su se. A hadzikadunic i omeragic nisu. A ta dvojca a i svaki drugi iz plbih sve dok ne pokaze se u profesionalnom nogometu da zna, je zalutao u repku. Mozes ti to braniti dokle hoces ali to su cinjenice.
Jel ti mislis da ovdje raja nije zeljna pravi stopera i bekova u nasoj repki. Pa ja prvi zelio bi da iz nase lige svake sezone novi igrac izleti koji ce poderati jednu od lige petica. Ali stanje je takvo da pola propane a druga polovina koja ode se izgubi vani.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Za mene igrač ima plus ako je da iskoristim novinarsku frazu "prošao sve selekcije BiH", ne mogu ga nikako gledati jednako kao U21 reprezentativca "Norveške" koji će Begiću na sastanak poslati menadžera da Begić menadžera uvjeri zašto je za njegovog klijenta bolje da igra za BiH. Mujakić i Besim su na meti samo iz razloga jer su stoperi kao i ovi što se spominju pa je neko umislio da su i oni prijetnja zašto ovi neće zaigrati za BiHMaestro je napisao/la: ↑11 mar 2020, 07:35@drape
Bez igraca iz dijaspore, mi smo u rangu Estonije.
To nije pretjerivanje, nego surova istina koju je potvrdilo 25 godina postojanja reprezentacije.
Nazalost, sve ove godine bh fudbalom vladaju ljudi kojima su licni ili klupski interesi vazniji od reprezentacije.
Oni mrze dijasporu, jer na jednom "Kolasincu" ne mogu nista zaraditi/ukrasti.
On je svjetlosnu godinu izvan njihove lige i nepozeljan je.
Sve se treba srozati na nivo mahalskog, minderskog kokosarenja, daleko od javnosti, nepozeljni su i plasmani na velika takmicenja, jer dizu prasinu, skrecu paznju na javasluk.
Kao uvijek,izgovor je patriotizam
Treba gurati domace igrace, treba gurati one koji su prosli mlade selekcije, treba pomoci domace klubove, bla,bla, a rezultata ni na mapi. Najgora liga Europe, a kako je krenulo, uskoro i medju najgorim reprezentacijama Europe.
NFSBiH je privatna firma konjokradica bez ambicija, fokusiranih na sitne licne interese. Podrska im je novinarski i menadzerski ološ.
To nije pretjerivanje, nego surova istina koju je potvrdilo 25 godina postojanja reprezentacije.
Nazalost, sve ove godine bh fudbalom vladaju ljudi kojima su licni ili klupski interesi vazniji od reprezentacije.
Oni mrze dijasporu, jer na jednom "Kolasincu" ne mogu nista zaraditi/ukrasti.
On je svjetlosnu godinu izvan njihove lige i nepozeljan je.
Sve se treba srozati na nivo mahalskog, minderskog kokosarenja, daleko od javnosti, nepozeljni su i plasmani na velika takmicenja, jer dizu prasinu, skrecu paznju na javasluk.
Kao uvijek,izgovor je patriotizam
NFSBiH je privatna firma konjokradica bez ambicija, fokusiranih na sitne licne interese. Podrska im je novinarski i menadzerski ološ.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, jasmin10, lol89, MostarNeretva, Sarun i 18 gostiju.