https://f1.pulsmedia.hr/46748/odgada-se-vn-australije/
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- BosniaBoston
- Kontakt:
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nevjerovatno je što se do sada nije donijela zvanična odluka. Nešto mi je glupo da se ovoliko dugo čeka na odgovor čelnih ljudi. Nikakav konkretan odgovor iako je prošlo dosta sati od potvrde coranavirusa u slučaju Mclarenovog radnika. Po mojim procjenama čelni ljudi će sve učiniti da se održi trka, previše se dobija ovom sportskom manifestacijom. Na kraju će se trka održati sa maskama. Makar bi bio show da se prikazuju ljudi sa tribina i inžinjeri odjeveni u taj fazon. 

"We need to suffer. And we need to fight."
- Donnie Darko
- Kontakt:
NBA je trebalo par minuta doslovno da suspenduju ligu nakon prvog slučaja.Captain4 je napisao/la: ↑12 mar 2020, 19:24Nevjerovatno je što se do sada nije donijela zvanična odluka. Nešto mi je glupo da se ovoliko dugo čeka na odgovor čelnih ljudi. Nikakav konkretan odgovor iako je prošlo dosta sati od potvrde coranavirusa u slučaju Mclarenovog radnika. Po mojim procjenama čelni ljudi će sve učiniti da se održi trka, previše se dobija ovom sportskom manifestacijom. Na kraju će se trka održati sa maskama. Makar bi bio show da se prikazuju ljudi sa tribina i inžinjeri odjeveni u taj fazon.![]()
A čuj po mojoj logici čim se ništa ne odgovara vjerovatno neće biti reagovanja. Glupo mi je da sastanče dva sata prije FP1.Donnie Darko je napisao/la: ↑12 mar 2020, 19:45NBA je trebalo par minuta doslovno da suspenduju ligu nakon prvog slučaja.Captain4 je napisao/la: ↑12 mar 2020, 19:24Nevjerovatno je što se do sada nije donijela zvanična odluka. Nešto mi je glupo da se ovoliko dugo čeka na odgovor čelnih ljudi. Nikakav konkretan odgovor iako je prošlo dosta sati od potvrde coranavirusa u slučaju Mclarenovog radnika. Po mojim procjenama čelni ljudi će sve učiniti da se održi trka, previše se dobija ovom sportskom manifestacijom. Na kraju će se trka održati sa maskama. Makar bi bio show da se prikazuju ljudi sa tribina i inžinjeri odjeveni u taj fazon.![]()
- BosniaBoston
- Kontakt:
Nije jos uvijek,nemojte slati dezinformacije ovo je vec 2.put 
Edit:otkazano

Edit:otkazano
#Punoljetstvo
Čega se sve nismo načitali danas, a na kraju najlogičnije rješenje koje se odmah trebalo izručiti. Korona uništava sport za sezonu 2020. godinu, upitno je kakav će rasplet biti F1 sezone uopšte. Uopšte me ne bi začudilo da se sezona ne odradi, naravno ovisiti će od razvijanja ove bolesti u svijetu. Korona kao virus je nepoznanica još, to je glavni razlog opšte panike jer se niko nije susretao s tim u prošlosti, još niko nije siguran da li je brojka od 0.2% smrtnosti za mlado stanovništvo istinita. Potrebno je vrijeme da se problem riješi. Kinezi su rekli da je vrhunac prošao i da će opadati broj zaraženih. Za nadati se da će svi slijediti kineske upute koliko su u mogućnosti kako bi se ova farsa okončala.
Izgleda da je Mercedes prelomio.

Izgleda da je Mercedes prelomio.
Očigledno ćemo sačekati maj za početak ove sezone, ako do maja ne bude strpiti se do 2021. godine.The Mercedes-AMG Petronas F1 Team has today sent a letter to the FIA and F1 requesting the cancellation of the 2020 Australian Grand Prix. We no longer feel the safety of our employees can be guaranteed if we continue to take part in the event.
Svi smo upućeni da datum početka sezone ovisi od faktora koji nemaju nikakve veze sa sportom. Formula 1 bi mogla odlično proći ako se uporedi sa fudbalom i košarkom. F1 bi, prema analizama stručnjaka oko Coronavirusa, trebala startati početkom maja, prva trka Zandvoort. Situacija u Španiji eskalira, već su počeli razmatrati opciju da li će moći organizovati utrku, tako da bi vrlo vjerovatno i Španija ove sezone mogla biti odgođena ili u najboljem slučaju prolongirana. Neće biti tradicionalne ljetne pauze i tu će se pokušati ugurati koja trka kako bi se koliko-toliko popunio kalendar. Moguća opcija je da će Australija biti zadnja trka ove godine, ugurat će se u decembarski period. Liberty definitivno mora smanjiti troškove, svaka trka je krucijalna zbog TV prava i sponzora, tako da će se na svaki mogući način ubaciti još jedan race weekend zbog profita. I da, gotovo pa sigurno će se vikend skratiti na dva dana, tri dana je previše jer dan u F1 mnogo znači u novonastalom scenariju. Gotovo sigurno ćemo imati 15+ trka ako se corona smiri, što je i više nego dovoljno da se uživa. Mehaničari, inžinjeri, službenici ekipa, pa i vozači će imati luđačku godinu. Putovanja, rad na bolidu, trening, kvalifikacije, trka, rastavljaj, sastavljaj.. Tipujem da će većina ekipa težište prebaciti na iduću godinu, ova sezona je rizik i jedan loš potez mnogo košta jer se nema puno vremena za ispravljanje.
Vidim pojedini na nekim stranim motosport forumima zagovaraju ideju da bi RB i Ferrari mogli u ovoj pauzi pokušati instalirati DAS na svoje bolide. To se neće desiti 90%, financijski neisplativo, vremenski upitno da li se može završiti. DAS je zabranjen za iduću godinu, nema smisla gubiti pare na nešto što se neće koristiti dogodine. Ova pauza će pomoći Mercu da riješe probleme sa motorom ako ih još nisu riješili oko pouzdanosti, ali i RB i Ferrari jednostavno su primorani da iskopaju koju desetinku. Isključivo mislim na Ferrari, mada mislim da oni uopšte nisu svjesni koja je njihova stvarna brzina. Sandbagging. Ne bi me čudilo da ove godine isporuče kvalitetan bolid dostojan titule (nešto kao 2018. godine).
Hamiltona će ova pauza najviše oštetiti, gubi nekoliko mogućih pobjeda u lov na Šumaherov rekord po broju toga. Opet taj rekord pada gotovo pa i sigurno, kao i izjednačavanje broja po titulama. Volio bih ove godine više duela Maxa i Leclerca.
I da, skoro da zaboravim, ko ima sat vremena slobodno neka obavezno pogleda Ercegov motivacioni govor. Kakav gigant, institucija.
Imate na SK reprize prošlogodišnjih utrka, sutra je Bahrein.
Vidim pojedini na nekim stranim motosport forumima zagovaraju ideju da bi RB i Ferrari mogli u ovoj pauzi pokušati instalirati DAS na svoje bolide. To se neće desiti 90%, financijski neisplativo, vremenski upitno da li se može završiti. DAS je zabranjen za iduću godinu, nema smisla gubiti pare na nešto što se neće koristiti dogodine. Ova pauza će pomoći Mercu da riješe probleme sa motorom ako ih još nisu riješili oko pouzdanosti, ali i RB i Ferrari jednostavno su primorani da iskopaju koju desetinku. Isključivo mislim na Ferrari, mada mislim da oni uopšte nisu svjesni koja je njihova stvarna brzina. Sandbagging. Ne bi me čudilo da ove godine isporuče kvalitetan bolid dostojan titule (nešto kao 2018. godine).
Hamiltona će ova pauza najviše oštetiti, gubi nekoliko mogućih pobjeda u lov na Šumaherov rekord po broju toga. Opet taj rekord pada gotovo pa i sigurno, kao i izjednačavanje broja po titulama. Volio bih ove godine više duela Maxa i Leclerca.

I da, skoro da zaboravim, ko ima sat vremena slobodno neka obavezno pogleda Ercegov motivacioni govor. Kakav gigant, institucija.

U nedostatku sporta s obzirom na stanje, moramo se snalaziti:
Ali, fakat je dobro neko odradio.

Ali, fakat je dobro neko odradio.

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Znaci ništa do juna od formule. 

BREAKING: F1, the FIA and all 10 teams have unanimously agreed to delay the introduction of the 2021 technical regulations by a year to 2022
Znači Hamilton 8 titula.
Znači Hamilton 8 titula.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zanima me sta ce sa McLarenom bit, jer je izgleda dogovor da koriste identicne sasije kao ove godine, a oni su trebali preci na Mercedesov motor 2021.
Ako se ne uspije to pomjerit godinu dana, i ako se ne dogovore sa Renaultom, McLaren je posteno sjeban sljedece sezone.
Ako se ne uspije to pomjerit godinu dana, i ako se ne dogovore sa Renaultom, McLaren je posteno sjeban sljedece sezone.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Racing Point s druge strane zadovoljno trlja rukeDonnie Darko je napisao/la: ↑19 mar 2020, 19:17Zanima me sta ce sa McLarenom bit, jer je izgleda dogovor da koriste identicne sasije kao ove godine, a oni su trebali preci na Mercedesov motor 2021.
#Punoljetstvo
Taj Mclaren+Merc projekat će lično kod mene ogromne simpatije pokupiti. Želim im da se vrate na vrh jer ekipa kao Mclaren koja je iznijedrila toliko šampiona zaslužuje da bude sama krema F1.
Baliya on the grid.Ferrari confirms Robert Shwartzman and Dino Beganovic for Virtual Bahrain Grand Prix.

- akisarajevo92
- Kontakt:
Jimmy Broadbent mi je jedino poznat ovdje, pogledao par njegovih klipova na YT
Don't believe the hype.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nisu ti poznati ovi sadašnji i bivši vozači F1?akisarajevo92 je napisao/la: ↑22 mar 2020, 21:25Jimmy Broadbent mi je jedino poznat ovdje, pogledao par njegovih klipova na YT

Hamiltonov brat je isto tu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.