Tako sam i ja zaključio slušajući iskustva prijatelja i rodbine sa obje strane. Naravno sve ima neke svoje prednosti i mane, ali generalno takav utisak se dobije.Epidaurus je napisao/la: ↑14 mar 2020, 10:46Jest al u ku.rcu. Skandinavija, Njemacka, Svica i Austrija su space shuttle za to go.vna robovlasnicka.
NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA 2019/2020
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- BosniaBoston
- Kontakt:
Greatest nation su po znacaju i relevantnosti,a ne zbog odnosa prema radnicima.Oni sve te “fine” koji su nabrojani mogu sravnit sa zemljom ako im je kur.cu cejf
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Te evropske zemlje su prije svega socijalisticke zemlje koje brinu o svojim gradjanima
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
-
- Kontakt:
Čitavu utakmicu ga čuvao, ljubio loptu kad je promašio bacanje i lik negativan ...
Ne znam više šta da vjerujem u vezi ovog virusa ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Tu se nema sta vjerovati ili ne vjerovati, postoje nauka. Samo sto u ovakvim trenucima mnogi daju sebi za pravo da pisu o tim stvarima iako nemaju nikakav uvid u tu nauku.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:04Čitavu utakmicu ga čuvao, ljubio loptu kad je promašio bacanje i lik negativan ...
-
- Kontakt:
dscile je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:08Tu se nema sta vjerovati ili ne vjerovati, postoje nauka. Samo sto u ovakvim trenucima mnogi daju sebi za pravo da pisu o tim stvarima iako nemaju nikakav uvid u tu nauku.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:04Čitavu utakmicu ga čuvao, ljubio loptu kad je promašio bacanje i lik negativan ...
Pa po nauci Ibaka je trebao biti zaražen , a nije ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Koliko se ti dobro razumijes u tu nauku?bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:31dscile je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:08Tu se nema sta vjerovati ili ne vjerovati, postoje nauka. Samo sto u ovakvim trenucima mnogi daju sebi za pravo da pisu o tim stvarima iako nemaju nikakav uvid u tu nauku.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:04
Čitavu utakmicu ga čuvao, ljubio loptu kad je promašio bacanje i lik negativan ...
Znas li kad je Gobert inficiran? Znas li kojim se putem virus izlucuje? Koja su mu vrata infekcije? Znas li koliko mu je potrebno od infekcije do momenta izlucivanja?
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ne kontas druze, toga ima svuda. To je part time job, povremeni posao za kog se angazuju honorarci jer ne traje ni citav mjesec, ni citavu godinu. Tako ti ovdje kod nas vozaci kamiona, autobusa itd imaju minimalce, a neki normalan zivot zive od putnih dnevnica. Sad nema puta, nema dnevnica, to je tako. Covjek ce upravo te dnevnice isplacivat ljudima i u vrijeme dok ih ovi ne zaradjuju. Jako lijepa gesta Ziona, uzimajuci u obzir da nije ni medju najplacenijim igracima svoje ekipe.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
-
- Kontakt:
dscile je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:33Koliko se ti dobro razumijes u tu nauku?bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:31
Znas li kad je Gobert inficiran? Znas li kojim se putem virus izlucuje? Koja su mu vrata infekcije? Znas li koliko mu je potrebno od infekcije do momenta izlucivanja?
Ne razumijem se dobro , zato sam i napisao da više ne znam u šta da vjerujem...
Možeš li mi ti malo detaljnije napisati , hvala ti

Epidaurus je napisao/la: ↑14 mar 2020, 10:46Jest al u ku.rcu. Skandinavija, Njemacka, Svica i Austrija su space shuttle za to go.vna robovlasnicka.

Pa bolja je dalmacija za zivot od svih zemalja sto si nabrojao.
23
Fazon je sto je ovo novi tip virusa i da ono sto zna obicna populacija, poput mene i tebe, su neke osnovne informacije. I zato govorim da se ne moze tvrditi da je neko trebao biti inficiran kada ne znamo o cemu pricamo uopste.bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:42dscile je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:33Koliko se ti dobro razumijes u tu nauku?bombaysaphire je napisao/la: ↑14 mar 2020, 11:31
Ne razumijem se dobro , zato sam i napisao da više ne znam u šta da vjerujem...
Možeš li mi ti malo detaljnije napisati , hvala ti![]()
Neki osnovni podaci su da se luci jos u fazi inkubacije (znaci prije pojave simptoma), ali tu opet ne znamo nakon koliko dana inkubacije.. a najduza potvrdjena inkubacija u Kini je valjda oko 25 dana. Znas da se siri kapljicno, sto ne znaci da se Gobert iskasljavao u loptu ili pljuvao po njoj. Znas da su vrata infekcije vjerovatno grlo/nos, a opet ne znas je li Ibaka dodirivao usta nakon te lopte. To su ti detalji zbog kojih ne mozes reci da je ovaj ili onaj trebao biti inficiran.
Pa to ti mislis jer imas dodira s doticnim, i to je ok. Ako hoces da napravis pare u zivotu a sposoban si nema bolje drzave od Amerike, ne postoji. Tebe prvo Evropa je.be jer si stranac i tretira te k'o ti cigane u Bosni i tako se odnosi prema tebi a ti mozes glumit Hansa koliko hoces, dok toga u Usa nema, ja znam nase ljude sto su milioneri samo u Hou, hvala Bogu, pogledaj Azmira Husica eto, ne zna tablicu mnozenja milioner lik. Kakav socijalizam (u bilo kojem obliku) to je prica za neradnike i uhljupe.Epidaurus je napisao/la: ↑14 mar 2020, 10:46Jest al u ku.rcu. Skandinavija, Njemacka, Svica i Austrija su space shuttle za to go.vna robovlasnicka.
Skroz ste otisli sa teme, ljudi koji su u problemu zbog pauze u ligi nisu oni koji ne zele da rade, nego im pauza to ne dozvoljava i liga i ekipe trebaju ds im pomognu koliko mogu, kakvu takvu fiksnu platu da dobiju, to nema nikakve veze s ovim sto vi pisete...
Ne mogu ni to vjecno svakako. Svakako sam misljenja da je Austrija npr malo i previse socijalna zemlja al i to je jedno 10 puta bolje nego da strahujes otici na bolovanje ili davati nenormlne cifre za najbanalnije medicinske usluge. Na civilizacijskom, kulturnom i historijskom nivou SAD se ne moze ni porediti sa najrazvijenijim zemljama Europe. Ti ako si je.ben strucnjak u svom polju, nemas nista manje sanse da se obogatis u bilo kojoj od tih zemalja nego u SADu. Cak imas i more primjera gdje su ljudi s nasih prostora u Austriji stekli status milionera bez ikakvih zavrsenih skola. Biti najveca nacija svijeta je puno vise od obicne vojne sile.
Socijalni sistem upravo stiti radnike od ovakvih slucajeva. Sta izbila epidemija u svijetu na koju ti ljudi nisu uticali i sad trebaju umrijeti od neimastine ? Komedija. Biti mrtvi kapitalista je kud i kamo gore od previse socijalnih sistema pojedinih drzava.
Socijalni sistem upravo stiti radnike od ovakvih slucajeva. Sta izbila epidemija u svijetu na koju ti ljudi nisu uticali i sad trebaju umrijeti od neimastine ? Komedija. Biti mrtvi kapitalista je kud i kamo gore od previse socijalnih sistema pojedinih drzava.
Da bi neko drustvo bilo "najvece u historiji covjecanstva", trebalo bi da bude drustveno odgovorno. Tako da je americko drustvo daleko iza europskog. I to je moguce dokazati na vise primjera. Od zdravstvenog osiguranja i penzionog osiguranja, pa recimo protivljenje kontroli posjedovanja oruzja pokazuje na kojem je niskom nivou americko drustvo.
A ovdje se ustvari ne radi o "neradnicima", nego o ljudila koji su na raznim "ugovorima o djelu". Sigurno da dvorane imaju odredjeni broj stalnih uposlenika, ali se u toku sezone angazuje dodatni broj ljudi ili firmi koje rade. Npr. ne vjerujem da dvorane imaju stalne uposlenike koji postavljaju i skidaju parket u dvoranama, gdje se igra i kosarka i hokey istovremeno...
A ovdje se ustvari ne radi o "neradnicima", nego o ljudila koji su na raznim "ugovorima o djelu". Sigurno da dvorane imaju odredjeni broj stalnih uposlenika, ali se u toku sezone angazuje dodatni broj ljudi ili firmi koje rade. Npr. ne vjerujem da dvorane imaju stalne uposlenike koji postavljaju i skidaju parket u dvoranama, gdje se igra i kosarka i hokey istovremeno...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Sve je to super al SAD je SAD.Ja cim zavrsim skolu idem u ambasadu da predam za vizu.Da mi se docepat LA,San Franciska ili San Diega.
Vucem tu i tamo,bodem se u celije,kad murija dolazi odma vadim prangije.
-
- Kontakt:
Samo Canada , pismeni ljudi .
Kanada je takodjer drustveno odgovorna zemlja. Svjetlosnim godinama ispred SAD-a...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
Pa aleme ima nasih ljudi kojis u postali milioneri i u EU, ministri, parlamentarci itd...glupa prica. USA ima svoje prednosti a u EU neke svoje. U americi mi se svidja sto se silovatelj i ubica nece izvuci sa nekoliko godina zatvora sa play stationom, teretanom itd.. vec ce ga sprziti na elektricnoj stolici, ne svidja mi se sto nemaju svi zdravstvenu zastitu ybg razumijem ja cak i onu plate te koliko radis itd itd ali ybg zdravstveno osiguranje moraju svi imati i tu ej bolja evropa.
Ma kakva Canada,najezim se odma.Samo zemlje gdje mogu hodat u sorcu 12 mjeseci u godini.
Vucem tu i tamo,bodem se u celije,kad murija dolazi odma vadim prangije.