Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Elmar
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Elmar » 28 nov 2010, 22:31

drinin vuk je napisao/la:Ni ja nikog ne blatim,samo sam rekao da je BH zeljela Subotica e sad sto je on odlucio igrat za Srbiju to je njegova licna stvar.A sam Subotic je daleko bolji od navedenih,budimo realni ni Hibic ni Konjic nisu igrali tako jako takmicenje i tako velike utakmice kao sto je igrao Subotic,ok ima nekolik kikseva ali ko ih nema,nisam rekao da spada u sam vrh ali je igrac koga da ima bh imala bi daleko vece sanse.Isto tak taj mali Besic cini mi se nije stoper,cuo sam za njega,ali daleko veci trenutno su od njega talenti ako cemo o talentima stoperi Nastasic,Cosic,Milanovic.Ponavljam ne mislim se prepucavati vec voditi korektnu diskusiju.
Hajd za Konjica mogu se nekako i sloziti,ali Konjic je isto igrao u Premier League sa Derby Countyom.
Prije toga za Coventry City rang ispod. Dok za Hibica grijesis, izvini ali tako je. Znaci sve to otpada.

Ja samo znam da ne zelim ''kiks igrace'' u reprezentaciji, i mislim da Subotic nema tog kvaliteta da bude
u pocetni 11 za Srbiju bas iz tog navednog razloga. Besic? On je jedan od najveci talenata ako ne i najveci
sto se odbrane tice u samoj Bundesligi, zaigraj ti za prvi tim HSV-a sa 18 godina.

Nema veze, drzimo lijepu rapsravu sa argumentima i bez neki prepucavanja kao ja i ti.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 28 nov 2010, 22:42

ma dobro ja iskreno nisam čuo za malog Bešića do ove prijateljske utakmice sa Slovacima.
Isto tako možda se nećeš složiti ,ali reprezentaciji za koju ti navijaš (protiv koje nemam ništa,nit plačem kad gubi nit pjevam kad pobjedjuje ;) ),potreban ipak donekle iskusniji igrač,čast tom momku al jbg iskustvo uz znanje ide,teško da je on upotrebljiv u naredne 3-4 godine u kvalifikacionim utakmicama. S druge strane,nećemo se ovde raspravljati ko je najveći talenat,ali realno je da je trenutno na listi od 5 najvećih štoperskih talenata 3-4 momka iz Srbije:evo i argumentovano Ćosić iz CSKA,traži ga maltene cijela Evropa,Milanović iz Lokomotive,traže ga italijanski velikani ne pitaju za pare,Nastasić praktično već potpisao za Fiorentinu,te mali Savić koga traže svi veliki klubovi,naravno neću reći za malog Bešića jer stvarno nisam upoznat sa kvalitetima momka čim je tako mlad debitovao znači da ima potencijala ali ti kažem da on kao i ova trojica nabrojanih ne mogu još najmanje za 3-4 godine nositi dres sa državnim grbom u jakim utakmicama.....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 28 nov 2010, 23:10

Ajd priznaj da i ti navijas za BiH ponekad! (sala mala). ;)
To stoji sve i slozio bih se. To je ono sto je rizicno kod mladi igraca.
Isto tako upravu si kada govoris da napr BiH treba jedan dobar igrac koji cini dobar kostur
sa Emirom Spahicem. Spahic je jaka klasa ali ipak se vidi da tu treba jos nekog dobrog kvaliteta.
Ja se iskreno nadam da ce to upravo biti ovaj Besic ali to je ono sto je tesko odluciti i procjeniti
treba najmanje 3-4 godine dok se navikne, zato sam i rekao da Subotic jos nije zasluzio prvi 11 u Srbiji.
Mozda na sirem spisku kao nas Besic, koji je odigrao dobro za svoj HSV uz jedino gresku na utakmicu koja je
kostala isto pogodka. Dok je za repku isto tako dobro odigrao svoji neki 10-ak minuta.
Znaci pazljivo sa tim momcima. Za napad ne brinem, jer svi na balkanu zele da budu golgeteri.
BiH mora poceti producirati igrace za odbranu, a bogami vrijeme je za Srbiju da producira za napad. :lol:

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 28 nov 2010, 23:25

Elmar je napisao/la:Ajd priznaj da i ti navijas za BiH ponekad! (sala mala). ;)
To stoji sve i slozio bih se. To je ono sto je rizicno kod mladi igraca.
Isto tako upravu si kada govoris da napr BiH treba jedan dobar igrac koji cini dobar kostur
sa Emirom Spahicem. Spahic je jaka klasa ali ipak se vidi da tu treba jos nekog dobrog kvaliteta.
Ja se iskreno nadam da ce to upravo biti ovaj Besic ali to je ono sto je tesko odluciti i procjeniti
treba najmanje 3-4 godine dok se navikne, zato sam i rekao da Subotic jos nije zasluzio prvi 11 u Srbiji.
Mozda na sirem spisku kao nas Besic, koji je odigrao dobro za svoj HSV uz jedino gresku na utakmicu koja je
kostala isto pogodka. Dok je za repku isto tako dobro odigrao svoji neki 10-ak minuta.
Znaci pazljivo sa tim momcima. Za napad ne brinem, jer svi na balkanu zele da budu golgeteri.
BiH mora poceti producirati igrace za odbranu, a bogami vrijeme je za Srbiju da producira za napad. :lol:
Upravo,jednostavno mislim da je problem i bh i srpske selekcije taj što se stručnjaci ako ih tako smijem nazvati fokusiraju previše na fizičke detalje,a i na tehničke zamisli,tako da ne treba biti puno pametan pa pričati o tehničkim mogućnostima Pjanića,Misimovića na jednoj ili recimo Stankovića,Krasića na drugoj,al jednostavno čini mi se da se malo radi na taktičkim varijantama i prosto imam osjećaj da obe reprezentacije igraju na isuviše staromodan način.
Jer prosto mi nemoguće djeluje da velika takmičenja igra ekipa poput Slovačke koja čast ostalim osim Hamšika nema pravu zvijezdu,ili ti jedna Danska koja ima istaknute pojedince a ne eto i reprezentacija BIH koja ipak trenutno ima jednog od najboljih golgetera te jednog od najperspektivnijih veznjaka Pjanića.Isto tako i Srbija realno (nemamo se šta lagati,vodimo finu diskusiju,normalni smo ljudi,čiji sam navijač) ima toliko kvalitetnih veznjaka,odbrambenih igrača,ali jednostavno napadači su boljka,igra se fokusira na Žigića i praktično svodi se na visoke lopte od kojih on iskoristi svaku petu. Da ne bi previše dužio,msm onako realno da bh štab koji vodi računa o igračima bi trebao napraviti odredjenu logistiku,spremiti skaute i pokušati pronaći igrače po Evropi koji imaju bilo kakve korijene i veze i msm da bi mogli naći neke momke,šta ima veze ako recimo taj momak rodjen u Srbiji ili ti Hrvatskoj a posjeduje kvalitet da igra za reprezentaciju bih.Jer realno Spahić ne može pokriti sve sam i to je činjenica,a realno nije ni on mladić tako da otprilike šta će biti ako se ne bude unaprijed planiralo za jedno 4 godine kad Spahića ne bude.
Da budem iskren ,poznajući procedure,ne vidim zašto niko od tih skauta bh selekcije ne bi pokušao pozvati sjajne štopere kakvi su recimo Biševac (igrao za mladu Srbije,ne i za seniorsku,zvali ga crnogorci nije želio) sigurno čak u ovom momentu bolji igrač od Subotića,neću porediti sa Spahićem al u najmanju ruku u rangu,ako pratiš Francusku ligu onda znaš o čemu pričam.Ne vidim neke naročite razloge zbog kojih jednim lijepim razgovorom i dogovorom se to ne bi moglo riješiti,jer ipak teško da će ga Petrović zvati s tim da je tu konkurencija paklena u najmanju ruku Luković,Ivanović,Vidić,Subotić,Rajković.
& $ - & " - & - &
ФСРС

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 29 nov 2010, 00:02

Jeste, mnogo dobro razmisljas (ne kao obicni balkanci). Moramo se i mi malo promjeniti.
Samo sto to kod nas ide teze, tesko da znamo nesto da napravimo napr nesto specijalnu taktiku ili slicno.
Iskreno receno, mnogo mi je drago procitati tvoje postove a bogami mislim i moje gdje govorimo da moramo
i mozemo bolje. Samo sto znas dati gol, nisi sampion. :lol: Priznali to neki navijaci ili ne, da prvo kazem i sa sigurnosti mogu reci da je BiH isto zasluzila da ode na neko to prvenstvo u ovim godinama. Ali dzaba to, isto bi prosli kao eto recimo Srbija. Uopste ne znamo puno sa taktickim stvarima, neka se zna tehnika **** ono drugo.
Mislimo da smo najbolji jer ovdje za gol vise i za raju i na kraju za ljepotu. Kada je Grcka osvojila prvenstvo EP 2004 mnogi kazu nije zasluzeno, ma jeste nego zasluzeno. Na ovim prostorima je tesko naci dobrog trenera
koji ce da drzi diciplinu. To evo napr mogu reci za Safeta Susica, pokusava svim metodama ali dzaba kada
uvijek ima nesto sto koci, jer nasi ljudi nema strpljenja.
Ja smatram da na ovim prostorima ima toliko potencijala da je to nevjerovatno.

Samo sto to slabo znamo iskorsiti. Mislim i nista protiv Nikole, Zigicevo je sada proslo.
Isto tako si upravu i moram priznati da BiH ima MNOGO problema sa odbranom, kada smo to mi prosli jednu utakmicu bez primjenog gola, ali ipak dajemo 3-4 u prosjeku. :mrgreen: Ali **** to, radije bih volio da smo stabilna repka to vazi i za sve repke, gdje se igra jako pametno i da se ne srlja. Samo sto mi ne vjerujemo
i dosta smo lijeni na balkanu i kao nemamo nista nauciti od drugi zemalja. Iskren da budem, ali skroz iskren da budem. Nas fudbal trenutno propdada, mozda se ne primjecuje toliko puno, ali nas fudbal na balkanu propada.
Pogledajte nam lige samo, treba se nesto uciniti jer i ja zelim da neko iz Balkana jedan put osvoji prvenstvo.
Ali tesko sa danasjom situacijom, ovo vazi za sve zemlje. Primjer prije dvije godine, covjek iz tabora AIK-a Stokholma isao da gleda Nikolu Sarica (Liverpool) i ja sam isto isao samo da gledam njega. Ali ja ne radim za savez i nemam nista od toga, jako lose lose, momak je inace rodjen u Sarajevu cini mi se. To je samo primjer kako svedjani radu, kako mi...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 02 dec 2010, 21:36

Tošić i konačno Lane :D pogodili večeras u Ligi UEFA.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 dec 2010, 22:38

Odredjene su grupe za mladje kategorije za kvalifikacione turnire tako ce:

Tako cemo u U19 generaciji igrati u grupi zajedno sa domacinom Norveskom,Velsom i Moldavijom.
Radi se o generaciji koja je pokazala protiv Irske i Luksemburga da je kvalitetna no nazalost porazena od Bugarske.
To je generacija u kojoj ima nekoliko velikih nada naseg fudbala,ali i evropskog gde su Uros Cosic,Dmitrovic,Matija Nastasic,Ivan Rogac,Mrkela,Milunovic...videcemo koliko ce njih igrati i sledece godine za ovu generaciju.
Kvalifikacioni turnir se igra od 28.aprila-3.maja.

U U18 kategoriji dobili smo domacin Izrael,CEsku i Litvaniju jedna pristojna grupa koja se ovako moze proci,poprilicno smo kvalitetni i ovde od poslednjih utakmica dobili smo Hrvatsku 2:1,i Grcku 2:1,a izgubili 0:1 od Crne Gore.

I konacno u U17 kategoriji dobili smo domacinstvo,te ce jos igrati Vels,Litvanija i Jermeniaj.

Nadam se najboljem i da nase nade osiguraju prolazak dalje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 dec 2010, 22:02

Ziga usao u igru i nakon par trenutaka asistirao za gol.
Aca Kolarov crveni nakon 2 zuta protiv Boltona.
Cleo 2x za Partizan. :mrgreen:

zvornicki klan
Kontakt:

Post Postao/la zvornicki klan » 22 dec 2010, 13:41

' " $ у / " " ? за ?," ' 11 у $ ? за ?," у ?.$," у $ ' " " је ? & 1 у ?,' " у &,? у ".
Ceo Zvornik sada peva zemlja trese se,Vukovi su sad uz tebe sve do pobede.

Drugo ime objektivnosti!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 dec 2010, 18:56

Pejcinovic i zvanicno prodan Nici.Evo dobrih para sada za Stojica i Rad.
Cifra ce jos drzi u tajnosti ali realna cena za ovakvog igraca je oko nekog milionceka,videcemo sta su lopine sada skontale. :mrgreen:
Inace Pejcinovic se sasvim solidno snasao u Nici ove sezone,odigrao nekih 15-ak tekmi i pokazao da uskoro mozemo na njega da racunamo kao zamenu za Kolarova na levoj strani.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2010, 11:31

Vidic i Krasic izabrani u tim polusezone po izboru Goal.com. Na njemu su se nasli na golu Neuer,u odbrani Vidic,Hummels,Thiago Silva,u vezi Iniesta,Hernanes,Bale,Krasic i Sahin i u napadu Messi i CR.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 25 dec 2010, 11:36

ma ladno su i Baneta tu mogli stavit :lol: :lol: :lol:
& $ - & " - & - &
ФСРС

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 dec 2010, 13:28

Naletih na mocan koment.

Vijest dana na B92:

B92 - "Goal: Vidic i Krasic u najboljih 11"

a na indexu:

Index - "Redknapp: Modric koristi Colgate pastu za zube"

:D
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2010, 14:13

Evo imam slobodnog vremena pa da napisem nesta kako je prosla ova godina.

REPKA:
2010.godinu poceli smo u jednom veselom ozracju.Plasirali smo se opet na SP i od januara do juna je sledila zestoka priprema za SP,da probamo nesta da uradimo.Veliko angazovanje je bilo od pripreme najboljih uslova za boravak u Africi pa sve do izbora prijateljskih meceva.
Prvi mec u 2010.odigrali smo u Alziru protiv Alzira,bila je to prva provera za SP.I lagano resena,jedna superkvalitetna igra doprinela je da vidimo tri gola u mrezi Afrikanaca.Strelci Pantelic,Kuzmanovic i Tosic.
Posle toga je usledila utakmica JSL repke u Osaki protiv Japana.Iznenadjujuce dobar rezultat od 3:0 golovima Mrdje i Tomica,protiv repke u kojoj su takodje igrali igraci iz J lige ali ipak je za razliku od nas to skoro pa prvi tim uz izuzetak 4-5 internacionalaca.Bio je to odlican uspeh i velika pobeda.

Posle toga usledile su zvanicne pripreme za SP,okupili smo se i odigrali tri prijateljske,ne preterano uspesno.Prvo smo porazeni od Novog Zelanda 1:0,zatim remi sa Poljacima po izuzetno losim uslovima,da bi na kraju na JNA pao Kamerun 4:3 u jednoj prekrasnoj utakmici.

Doslo je i SP,medju narodom euforija,grupa je bila izuzetno neugodna jedna od najjacih na SP.
Prva tekma u Pretoriji protiv Ghane,bas onako kako sam se i pribojavao a to je poraz.Ghana jeste bila bolja citavu tekmu,ali jedna glupost Vidica i penal nas je kostao boda u tom mecu.
Sledila je tekma sa Nemcima,tekma za koju sam verovao da je dobijamo,ja sam odmah rekao posle izvlacenja parova da ce biti lakse sa Nemcima nego sa Ghanom,i tako i bilo,Lane pogadja za 1:0 i veliku pobedu.Nemci jesu napadali ali smo na golu imali svemoguceg Stojketa koji je tu utakmicu odbranio kao nikada u karijeri.
Zadnji mec,mec odluke protiv Australije.Nama dovoljan remi,ako Nemacka pobedi Ghanu.Poluvreme nereseno,mi dosta bolji,dva zicera promasimo ali lopta nece u gol.Drugo poluvreme dosta bolje za neutralne gledaolce,prvo gol Cahilla a onda i jedan poprilicno glupo primljen gol od Holmana.Pantelic je usao u igru i pogodio na asistenciju Tosica.Mogli smo mi i do pobede,Pantelic je promasio jos jedan zicer,Tosic isto lepu priliku,a i sudija nije hteo da svira cist penal nakon igranja rukom jednog igraca Australije(ne secam se ko je to bio),tako da je ostalo 2:1 i mi se pakujemo kuci.

U Avgustu smo imali prijateljsku na JNA sa Grcima,jedna tekma gde smo opet bolji od protivnika ali nema gola,i onda u grckom stilu jedan gol i naravno Salpingidis za pobedu Grcke od 1:0 u Beogradu.

U Septembru su pocele i kvalifikacije za EP 2012 u Poljskoj i Ukrajini.Krenuli smo pobedom od 3:0 na Farskim Ostrvima iako smo pokazali ocajnu igru,noLazovic,Stankovic i Zigic su nam doneli vrednu pobedu.
Zatim je usledio mec sa Slovencima na Marakani gde smo opet lose odigrali ali smo se nekako izvukli lepim golom Zigica za "vredan" bod.Nakon toga katastrofa jedan od najtezih poraza u poslednje vreme (polu)raspala Estonija nam je dala tri gola na JNA i odnela kuci velika tri boda.To je bila prva tekma za Pizona na klupi Srbije.
Usledio je famozni mec u Napulju protiv Italije kada su neki dobili ono sto su hteli te utakmica nije odigrana i Srbija gubi 3:0 za zelenim stolom(naravno ne zasluzeno9,sto su i kasnije kazne pokazale,no kako ce UEFA drugo da prezivi nego na nama malim.
Zadnja tekma 2010.godine bila je u Sofiji gde se Pizon opet pravio budala i doveo neke igrace ali spasao ga je Ziga i pobedili smo sa 1:0.

Definitivno ova godina je pokazala kako iamo ocajan savez na celu sa lopinom Toletom kakav zadugo nece vise da se pojavi u FSS,te jos vecim govedom Batom Djorom njegovim potrckom kojima najvise zelim da vidim ledja ako se misli nesta uraditi.Oni su oterali Antica jer nije bio po njihovom ukusu,jer zaboga njih dva su ocekivali 1/2 finale SP. :lol: pa to ni David Coperfield ne bi mogao da napravi ili Hickok da rezira. :roll: Eto oterali su Antica a doveli su Pizona i tako sam se i ja pozdravio sa tim da cemo konacno da vidimo EP. :(

Ono sto me jedino raduje je sto imamo veliki broj mladih igraca u repki: Brkic(24),Rajkovic(21),Subotic(22),Ljajic(19),Tosic(23),Radovanovic(22),Miki Sulejmani(22),Kuzmanovic(23),Kacae(23),te kada se njima dodaju Jorgacevic(28),Vidic(29),Ivanovic(26),Kolarov(25),Krasic(26)...dobijemo jednu mladu a superkvalitetnu ekipu koja bi sa trenerom kao Antic mogla da napravi cuda,ali ovi u savezu nece uspeh,ustvari hoce ali hoce uspeh koji se dobije za godinu dana.

U21 tim:
Mladi tim nas je razocarao ove godine,u jednoj pa solidnoj grupi koju smo mogli proci zauzeli smo trece mesto iza Hrvata i Slovaka tako da smo ostali bez EP u Danskoj.Kostao nas je onaj poraz od Slovaka kuci na startu te kiks protiv Hrvatske na Cika Daci na kraju kvalifikacija tako da necmeo videti EP.
Dosta igraca je prodefilovalo kroz U 21 tim,neki su vec zaigrali i za A tim tako da cemo u buducnosti imati jos vecu bazu igraca veoma kvalitetnih,plus ako uspemo da prisvojimo jos neke za A tim bice to super jak tim.

U19:

U 19 repka je pokazala da se na nju mora ozbiljno racunati,bez poraza su u 2010.godini,prosli smo i u drugi krug kvalifikacija za EP predvodjeni fenomenalnim dvojcem stopera,jednim od najtalentovanih evrope Cosic-Nastasic.Oni nas napustaju u U19,prelaze u U21 tako da ce to biti hendikep ali nadam se da u ovoj grupi kakvu smo dobili mozemo da izborimo EP.

U18 i U17
Ove dve selekcije su igrale sa osilacijama u igri sto je i ocekivano u ovoj dobi,no sto je najbitnije pokazuju kvalitet da moze biti nesta od njih.U17 repka je dobila i domacinstvo kvalifikacija tako da je to prednost,a U18 je u jednoj grupi koja bi trebala da se prodje.

Evidentno je da imamo buducnost pokazala je to i ova godina ali FSS mora mnogo vise da radi.Vlada Srbije je dala odredjeni iznos za pravljenje stadiona,tako da se u sledecoj godini zavrse stadioni u Novom Pazaru,Uzicu,Borci,Subotici...a radi se i na izgradnji kuce fudbala.
Ovaj deo o reprezentativnom fudbalu mogu samo da zavrsim recima:"Neka nam bude bolje u sledecoj 2011.godini".

U narednim danima cu da se osvrnem i na klupski fudbal u Srbiji i nasim klubovima u evropi u 2010.godini.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 dec 2010, 15:13

Devil je napisao/la: Usledio je famozni mec u Napulju protiv Italije kada su neki dobili ono sto su hteli te utakmica nije odigrana i Srbija gubi 3:0 za zelenim stolom(naravno ne zasluzeno9,sto su i kasnije kazne pokazale,no kako ce UEFA drugo da prezivi nego na nama malim.
U Djenovi se igralo. U Napulju nismo izgubili. Bilo je 1:1 pre 8 godina, uz debi Vidica.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2010, 15:50

Da okrenulo me nesta,u Napulju sam i ja bio kada smo igrali 1:1.
Tada za nas jos igrali Mihajlovic i Mijatovic,tada nam je i Goran Trobok igrao prvu. :lol:
Tada smo ubili Talijane ali kao i mnogo puta nismo imali srece,primimo glup gol,promasimo dva zicera i ostane nereseno.

kamiondzija
Kontakt:

Post Postao/la kamiondzija » 28 dec 2010, 14:33

MaGiCa je napisao/la:
Devil je napisao/la: Usledio je famozni mec u Napulju protiv Italije kada su neki dobili ono sto su hteli te utakmica nije odigrana i Srbija gubi 3:0 za zelenim stolom(naravno ne zasluzeno9,sto su i kasnije kazne pokazale,no kako ce UEFA drugo da prezivi nego na nama malim.
U Djenovi se igralo. U Napulju nismo izgubili. Bilo je 1:1 pre 8 godina, uz debi Vidica.
Ma tad smo ih razbili,al s žabarima se nikad ne zna,uvijek se provuku :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 dec 2010, 19:21

Veceras derbi Ziga vs Vidic. 8-) Bice zanimljivo pogledati ovaj leteci duel,mislim da je ovo cak i njihov prvi duel.
Nadam se samo da ce McLeish da stavi Zigu u prvi tim.

Inace Bane sinoc jedan od boljih U Chelseau ako se moze nazvati da je neko bio dobar.No postigao je pogodak,jos nekoliko zaustavljenih napada za ipak prolaznu ocenu.

Aca nije bio ni na klupi Citya u danasnjoj pobedi protiv Ville,ali je zato u nedelju igrao protiv Newcastlea i to sasvim dobro,nekoliko lepih prodora,nije po svojoj strani dozboljavao prolaz i polako ulazi u formu nakon povrede.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 dec 2010, 19:14

2010.godina po obicaju pocela je bez nasih klubova u Evropi.Partizan je ispao u grupi EL,Zvezda ispala od Slavie a ostale ne vredi ni pominjati.Tako su se klubovi mogli skoncentrisati samo na JSL i pokusaj izlaska u evropu u sezoni 2010/2011.
Zvezda je skupljala marljivo bodove,nisu igrali lepo za oko ali smo pobedjivali i otisli Partizanu na +4.Tek onda stupa nasa uprava na scenu.Zbog "kiksa" Pizona na klupu stavlja Dostanica i Zvezda ocekivano gubi titulu a PArtizan je oberucke prihvata i osvaja trecu titulu zaredom.Spartak zavrsava na trecem mestu uz sjajnu igru,a OFK na cetvrtoj poziciji.

Kup je doneo izmesane karte ali u zavrsnicu su usla 4 najbolja kluba lige Zvezda,Partizan,Vosa i OFK.Polufinala su bila neizvesna Zvezda nekako izbacuje OFK,a Partizan na JNA gubi od Vose koju je predvodio sjajni Mrdja.
I finale na JNA,u sjajnom ambijentu Zvezda u odlicnoj igri pobedjuje Vosu i dize trofej Lav kupa Srbije.

Pocetak nove sezone nije puno nagovestavao da cemo se radovati uspehu nekog naseg tima u evropi no Partizan nas je demantovao.
Krenuo je Partizan od Pyunika,igra nije nagovestavala ali nekako je upisan prolaz dalje.Cekao ih je HJK,opet ocajna igra,cak i losija nego protiv Pyunika ali ponovo se Partizan provukao.
Play-off je dosao a ja nisam bio preterano optimistican da Partizan moze pored Anderlechta.Tada je Cleo zabudalio i Partizan prolazi nekako u LP.Vise sretno nego spretno ali ko te pita bitan je prolaz.
A tamo lose,veoma lose.Grupa Arsenal,Shaktar,Braga i Partizan nagovestavala je da bi Partizan mogao da se bori za tu trecu poziciju iako bi bilo veoma tesko,no ocajna izdanja u Bragi i u Beogradu protiv istog protivnika zakucala su ih na zadnje mesto.Ovako kada se slegnu stvari i kada se sagleda Partizan je protiv onakve Brage morao imati bar jednu pobedu.

Zvezda je nazalost u skladu sa mojim ocekivanja ispala od Slovana koji je pokazao jedno veoma kvalitetno lice i igru i zasluzeno su prosli dalje,kasnije su namucili i Stuttgarta sto pokazuje da ipak nismo ispali od naivne ekipe.

Spartak se mucio,dugo su se trazili nakon odlaska trenera.Dobili su Differdange koji su nakon 3:3 u gostima pobedili kuci i prosli u narednu rundu.

Tamo ih je cekao mnogo tezi zadatak Dnipro i put u Ukrajinu.Kuci sjajna tekma pobeda od 2:1 za nadu u revansu,no u Dnepropetrovsku gube sa 2:0 i ispadaju,mora se reci ocekivano.

OFK Beograd je u prvom mecu igrao protiv Torpedo Zhodino,losa tekma na Karaburmi 2:2 i nazirao se kraj,no proradili su u Zhodinu i pobedili sa 1:0 te prosli dalje.
Tamo ih je cekao velikan Galatasaray.Poveli su Turci 2:0 u Istanbulu ali cudesno vracanje OFK i 2 gola za 2:2 odrzali su "Romanticare" u igri.No na Karaburmi druga prica,Galata pokazuje kvalitet te pobedjujje 5:1.

Dakle u 2011.kao i mnogo godina do sada uci cemo bez nadanja i opustenog gledanja evropskih tekmi jer nas tamo nema,ali ostaje nada da ce u 2011.konacno to neko da uspe.

SRETNA NOVA GODINA I BOZIC SVIMA KOJIMA JE STALO DO SRPSKOG FUDBALA!!!!

peksinna2
Kontakt:

Post Postao/la peksinna2 » 30 dec 2010, 10:59

ma sve u svemu JSL je djelovala nekako naprednije u odnosu na proteklih 5 godina,rezultati u Evropi su izostali,ponajviše nekako se čini zbog toga što Evropu nije igrala Voša koja je po kvalitetu tu uz vječite.Sve u svemu naredne sezone bi to trebalo biti daleko i bolje kada je klupski fudbal u pitanju,sigurno je da će vječiti biti jači,ali tu su i Voša sa finim kešom,ali i standardno dobri Spartak i Sloboda sa novim stadionom,te svakako ukoliko se vrate Novi Pazar i Radnički Kragujevac.....

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.