cek malo, izrazio sam zelju da se liga nastavi kad se steknu uslovi (moje licno misljenje je da ce se uslovi steci), pri cemu nisam rekao kada, dakle nisam rekao da se igra sad za vikend, niti onaj sljedeci, niti sljedeceg mjeseca, nista i nakon toga dolaze neki forumasi i meni nesto pametuju, kako nece biti uslova, kako nije normalno da se igra itd
ako neko ne dijeli moje misljenje, to je okej, al zasto neko ima potrebu da me ubjedjuje da se liga nece nastavit, zasto neko ima potrebu da mene uvrijedi, samo zato jer ne mislim isto kao oni... od samog pocetka, osim sto sam izrazio zelju za nastavkom lige, ovdje prenosim izjave predsjednika figc-a (talijanskog saveza), gabrielea gravine, prenosim izjave predsjednika serie a, paola dal pina, prenosim izjave ministra sporta, vincenza spadafore i niko, apsolutno niko ne komentarise izjave tih ljudi, a to su ljudi koji odlucuju, ne odlucuje chinaglia
zatim prenosim izjave fudbalera, dakle ljudi koji igraju fudbal, koje takodjer niko ne komentarise, al zato komentarisu ono sto pise jedan forumas i ajde vi meni kazite dal je to okej... ovdje svi pisete vlastita misljenja i prognoze virologa, sto je okej, al ko je od vas prenosio izjave ljudi koji se pitaju, ljudi koji odlucuju... shvatate li koliki je idiotizam komentarisat jednog forumasa, a ne ono sto je relevantno
zasto niko nije prokomentarisao izjavu legende talijanskog fudbala i juventusa, alessandra del piera, koji je rekao da se liga treba nastavit i da ce to donijeti radost i skrenuti misli ljudima u italiji... ako vec meni nije stalo do talijana, kao sto nije, njemu kao talijanu jeste, voli covjek svoj narod i domovinu i smatra da je igranje fudbala dobra ideja... idite na njegov instagram, pa ga vrijedjajte, kad vec mozete mene
ruzno je kad kazem da me boli patka za talijane ili bilo koga za koga nemam licna osjecanja, toga sam svjestan, al ja sam iskren, nisam hipokrit kao vi... dal vi placete za talijanima, dal vam je tesko zbog ljudi koji tamo umiru, jel vam tesko kao kad umre vas clan porodice, drugar, komsija itd, zapitajte se, pa mi odgovorite
koliko puta ovdje trebam napisat da figc (talijanski savez), lega serie a, neki igraci, neki predsjednici i neki navijaci zele da se liga nastavi, komentarisite njih, a ne mene... niti sam talijan, niti odlucujem, niti sam fudbaler, nista, zbog cega vam je vise stalo do toga sta ja kazem, a ne neki drugi ljudi
dal ste kapacitet da shvatite da je chinaglia davno izrazio zelju za nastavkom lige kad se steknu uslovi i jos jednom ponavljam, vjerujem da ce se uslovi steci, a od tada prenosim izjave predsjednika figc-a, lega serie a, ministra sporta itd