Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
lobo nekoga racku za svjetskU EKONOMIJU, Dakle igrao je svako sa svakim, igracima placane plate, doprinosi (bar kod nas na 100%), lacane kotizacije, sudije, pripreme i eto nema onda nista ponistava se,,, hahaha ma ja bolan 
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
U normalnim drzavama ce biti nadoknadjeno, kod nas sami mogu uzeti.UstanikSBII je napisao/la: ↑27 mar 2020, 22:09A tko će nadoknaditi troškove čitavoj svjetskoj ekonomiji? Pa tko te pita u ovoj situaciji, sigurno je kako god da odluče (osim nastavka prvenstava) da će biti nepošteno i NE fer prema svima al ovo je ipak viša sila!
- UstanikSBII
- Kontakt:
Pa svakako da to nije pošteno al kažem ti što pišu po njemačkim forumima! Niti sam na UEFA niti si ti
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
Zadnja klupa SS.ba liga!
Dulce et decorum est pro patria mori.
HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆
svaka liga nece isto reagovati.... mislimda ce uef dati pravac u kome ce se ici ....UstanikSBII je napisao/la: ↑27 mar 2020, 23:59Pa svakako da to nije pošteno al kažem ti što pišu po njemačkim forumima! Niti sam na UEFA niti si tial ako oni kažu da će tako biti tako će ti i biti
![]()
-
TheIvicnjak
- Kontakt:
A kakve to gubitke imaju nasi klubovi zbog neigranja? Prije ce biti da imaju ustede jer ne moraju organizovati utakmice i ici na gostovanja. Svaki nas klub koji ovu situaciju pokusava iskoristiti da se docepa para, treba momentalno ugasiti!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ako je istina ovo sto pisu pojedini portali u Radniku je bas rasulo. Moraju ubrzo skupiti skoro 2 miliona KM, kako bi sacuvali svoj status i ostali u ligi, igracima nisu mjesecima dali platu, nemaju za goriva itd. Transfer Memisevica isto sumnjiv. Umjesto da dobiju 21% od narednog transfera(ovaj sad transfer u Kinu), Tomic stavio potpis i promijenio uslove prijasnjeg ugovora i Radnik ce dobti samo 3% dok ostatak od 18% ide Memisevicu(znaci umjesto sto bi dobili 420 hiljada eura, skoro ko njihov budzet oni ce dobiti oko 60 hiljada eura)..
Plate igračima idu i dalje, a nisu baš skromne kod Želje, FKS, Zrinjskog, Tuzle, kod mojih...TheIvicnjak je napisao/la: ↑28 mar 2020, 00:21A kakve to gubitke imaju nasi klubovi zbog neigranja? Prije ce biti da imaju ustede jer ne moraju organizovati utakmice i ici na gostovanja. Svaki nas klub koji ovu situaciju pokusava iskoristiti da se docepa para, treba momentalno ugasiti!
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
pa kakve to veze ima? ti igraca moras placati 12 mjeseci igrao ili ne?Riziko je napisao/la: ↑28 mar 2020, 07:23Plate igračima idu i dalje, a nisu baš skromne kod Želje, FKS, Zrinjskog, Tuzle, kod mojih...TheIvicnjak je napisao/la: ↑28 mar 2020, 00:21A kakve to gubitke imaju nasi klubovi zbog neigranja? Prije ce biti da imaju ustede jer ne moraju organizovati utakmice i ici na gostovanja. Svaki nas klub koji ovu situaciju pokusava iskoristiti da se docepa para, treba momentalno ugasiti!
ako se prvenstvo nastravi on ce odraditi svoje svakako zar ne?
pa ne placas igraca samo kad se igra prvenstvo.... jao logike
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Ako se nastavi vjerovatno ce se igrati bez publike. Problem su igraci jer ce biti izlozeni cestim povredama zbog pauze i zgusnutog termina. A mozda budu izlozeni i virusu.UEFA poslala jasno upozorenje: Lige koje ponište sezonu ostat će bez mjesta u Evropi
Druga opcija po meni je proglasiti tabelu konacnom s tim da niko ne ispada iz lige a da slijedecu sezonu ispadnu 4 kluba. Kup odigrati bez gledalaca po jednu utakmicu.
Kako god odluce sve su prilike da titula ostaje na Kosevu jer imamo najbolji raspored, najbolju ekipu, ne igramo kup i imamo tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
UEFA poslala jasno upozorenje: Lige koje ponište sezonu ostat će bez mjesta u Evropi
Nogomet nije bio u ovakvoj krizi od Drugog svjetskog rata. Zbog pandemije smrtonosnog korona virusa, koji dnevno po cijelom svijetu odnosi hiljade života, takmičenja su prekinuta, a niko sa sigurnošću ne može kazati kad će i hoće li biti nastavljena.
Premda čelnici najjačih evropskih liga insistiraju na tome da se domaća prvenstva po svaku cijenu odigraju do kraja i da se na terenu dobiju prvaci kako bi izgubili što manje novca, sve je više onih kojih smatraju da nogomet u trenucima ovakve krize nema smisla i da se prvenstva moraju poništiti.
Međutim, lige koje se odluče na takav korak mogle bi osjetiti bijes krovne kuće evropskog nogometa.
Engleski The Sun piše kako UEFA insistira na tome da se sva prvenstva dovedu do kraja. Nebitno na koji način. Prvaci se moraju dobiti.
UEFA je kao rok postavila datum 30. juna kad bi domaće lige trebale dobiti prvake, ali veliki su izgledi da će se taj datum pomaknuti čak i do zadnjeg dana avgusta.
“Puno klubova Premiershipa želi da trenutna sezona završi odmah i da se nastavi čim se situacija popravi, čak i ako to znači da Liverpool ostaje bez naslova prvaka nakon 30 godina”, jučer je pisao ugledni The Athletic.
Međutim, danas engleski mediji pišu da je UEFA poslala strogo upozorenje klubovima – oni koji odluče prekršiti upute iz Niona i ponište cijelo prvenstvo, ostat će bez mjesta u Evropi iduće sezone.
Dogodi li se taj scenarij, ako recimo Englezi ponište sezonu (dovoljno je da 14 od 20 klubova Premiershipa tako odluči), a Liverpool ostane i nakon 30 godine bez titule, niko iz Premiershipa iduće sezone neće moći igrati evropska natjecanja.
Pretpostavlja se da će se zbog toga prvak ipak dobiti, makar na osnovi zatečenog stanja na tabeli uoči prekida. Dakle, i to je jedan od načina, ali u svakom slučaju sezona nigdje ne smije biti poništena.
Trenutno se jako malo toga zna. Poznato je jedino da nogometa u Engleskoj neće biti barem do 30. aprila i da će iduće nedjelje biti zakazana nova video-konferencija čelnika klubova lige i saveza na kojoj će se odlučivati o idućim potezima.
Nogomet nije bio u ovakvoj krizi od Drugog svjetskog rata. Zbog pandemije smrtonosnog korona virusa, koji dnevno po cijelom svijetu odnosi hiljade života, takmičenja su prekinuta, a niko sa sigurnošću ne može kazati kad će i hoće li biti nastavljena.
Premda čelnici najjačih evropskih liga insistiraju na tome da se domaća prvenstva po svaku cijenu odigraju do kraja i da se na terenu dobiju prvaci kako bi izgubili što manje novca, sve je više onih kojih smatraju da nogomet u trenucima ovakve krize nema smisla i da se prvenstva moraju poništiti.
Međutim, lige koje se odluče na takav korak mogle bi osjetiti bijes krovne kuće evropskog nogometa.
Engleski The Sun piše kako UEFA insistira na tome da se sva prvenstva dovedu do kraja. Nebitno na koji način. Prvaci se moraju dobiti.
UEFA je kao rok postavila datum 30. juna kad bi domaće lige trebale dobiti prvake, ali veliki su izgledi da će se taj datum pomaknuti čak i do zadnjeg dana avgusta.
“Puno klubova Premiershipa želi da trenutna sezona završi odmah i da se nastavi čim se situacija popravi, čak i ako to znači da Liverpool ostaje bez naslova prvaka nakon 30 godina”, jučer je pisao ugledni The Athletic.
Međutim, danas engleski mediji pišu da je UEFA poslala strogo upozorenje klubovima – oni koji odluče prekršiti upute iz Niona i ponište cijelo prvenstvo, ostat će bez mjesta u Evropi iduće sezone.
Dogodi li se taj scenarij, ako recimo Englezi ponište sezonu (dovoljno je da 14 od 20 klubova Premiershipa tako odluči), a Liverpool ostane i nakon 30 godine bez titule, niko iz Premiershipa iduće sezone neće moći igrati evropska natjecanja.
Pretpostavlja se da će se zbog toga prvak ipak dobiti, makar na osnovi zatečenog stanja na tabeli uoči prekida. Dakle, i to je jedan od načina, ali u svakom slučaju sezona nigdje ne smije biti poništena.
Trenutno se jako malo toga zna. Poznato je jedino da nogometa u Engleskoj neće biti barem do 30. aprila i da će iduće nedjelje biti zakazana nova video-konferencija čelnika klubova lige i saveza na kojoj će se odlučivati o idućim potezima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
e tako
dakle ponistiti se ne moze
ili nastavak ili trenutna tabela
hvala, doviđenja
ili nastavak ili trenutna tabela
hvala, doviđenja
Kakvo ba poništavanje. Pa ne bi se znalo ko bi igro u evropi. Glupost. Jedino da igraju u Evropi klubovi koji su osigurali izlazak prošle sezone 
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
A šta bi u tom slučaju veliki ŽELJO?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Pa isli bi i mi jer bi vjerovatno prve 4 ekipe isle u Evropu. 
Ali ne znam sto bi se ponistili jer se ulozilo puno, poceli smo u julu, a sad mart. Da je novembar i oktobar pa ok. Ako u maju se ovo malo stisa pa pocnu mjere da se ublazuju onda moze i prvenstvo poceti sa ili bez publike zavisi. Ako pocetkom maja sve bude ko i sad prekinuti i to je to.
Ali ne znam sto bi se ponistili jer se ulozilo puno, poceli smo u julu, a sad mart. Da je novembar i oktobar pa ok. Ako u maju se ovo malo stisa pa pocnu mjere da se ublazuju onda moze i prvenstvo poceti sa ili bez publike zavisi. Ako pocetkom maja sve bude ko i sad prekinuti i to je to.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
® GONGASHI POWERHOUSE ®
-
killafrommanilla
- Kontakt:
ovo s fukarama je toliko tuzno da sam se ja zacrvenio
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
U sljedece 2 sezone, radnik ce ispasti. Neka neka 
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Sto ovo Zeljovci psuju Hasanovicu? 
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
-
TheIvicnjak
- Kontakt:
Plate se ionako moraju isplatiti bez obzire da li se utakmice igraju ili ne igraju. Valjda klubovi imaju isplaniran budzet prije nego sto prvenstvo pocne. Ali nasi profiteri jedva cekaju neku katastrofu da nesto ukradu.Riziko je napisao/la: ↑28 mar 2020, 07:23Plate igračima idu i dalje, a nisu baš skromne kod Želje, FKS, Zrinjskog, Tuzle, kod mojih...TheIvicnjak je napisao/la: ↑28 mar 2020, 00:21A kakve to gubitke imaju nasi klubovi zbog neigranja? Prije ce biti da imaju ustede jer ne moraju organizovati utakmice i ici na gostovanja. Svaki nas klub koji ovu situaciju pokusava iskoristiti da se docepa para, treba momentalno ugasiti!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.