Patricio je napisao/la: ↑01 apr 2020, 21:02
Sve si u pravu kad bi se kod nas postovale propozicije.Ovo je prijedlog kako da svi budu zadovoljni a da se smanje troskove.Moze se napraviti sistem i da Drina ne izbaci a da i Zrinjski bude ponovo aktivan.Ja kazem da poznavajuci situaciju u nasem savezu treba traziti rjesenja kako da se klubovi sto manje opterete finansijski i da imaju sto manje utakmica.Kazem svako rjesenje ce biti neposteno.Po meni Drina nikako nije mogla ostati u ligi i bilo bi neposteno da Drina opet igra premijer ligu a recimo Krivaja koja tri godine ulaze da udje u premijer ligu ne moze igrati.
Samo da razjasnimo status Zrinjskog jer iskren da budem i meni je donedavno bio nejasan.
Ukoliko neka ekipa ne odigra više od 50% utakmica, rezultati te ekipe se brišu, odnosno ne računaju.
Ukoliko ekipa odigra preko 50% utakmica i napusti takmičenje, rezultati se računaju i utiču na poredak.
U oba slučaja, dakle kad imamo napuštanje takmičenja, ekipa se kažnjava na način da se u narednim sezonama i pored ostvarenog plasmana u viši rang 3 sezone ne može vratiti u isti.
Na sjednici UO koja je održana 9.9.2019.g. uvažavajući sve okolnosti, a gdje je bilo dosta kompromisa, UO je donio Odluku da ukoliko Zrinjski kroz takmičenja izbori ulazak u Premijer ligu, ostvaruje pravo povratka odmah po ostvarenom rezultatu, bez apstinencije od 3 godine kako je ranije Propozicijama predviđeno.
Dakle, ne postoji wild card za Zrinjski da se vrati kad se steknu uslovi u klubu i kad poželi, nego kad to rezultatski ostvari u svom prvom uspješnom pokušaju.