SP 2018, 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Osim13
Kontakt:

Re: SP 2018, 2022.

Post Postao/la Osim13 » 05 apr 2020, 21:51

Kad skontaš najbolji uspjeh im je 2014ta a tad su najgora imena imali. Jbte Fred i Hulk predvodnici napada bili :urnebes:

Scolari čarobnjak. I ono im je super rezultat protiv Švaba.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 06 apr 2020, 01:47

Švabe stisle kočnicu u drugom poluvremenu, moglo je hladno deset golova pasti.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 06 apr 2020, 15:06

jestamaji je napisao/la:
17 nov 2019, 15:32
-
od kad pratiš svjetska prvenstva ? ko su ti najdominantniji osvajači?

moja lista

- Njemačka 2014 - prva reprezentacija ikad koja je uzela copa Mundo na tlu Južne Amerike , bolja od protivnika od prve do zadnje utakmice turnira , put do finala možda možda najteži od kako se igra sa 32 reprezentacije , Alžir 1/8 , Francuska 1/4 , masakriranje Brazila i Argentina u finalu sve to na njihovom latino tlu , 11 golova u nokaut fazi. Ostat će više upamćeniji kao ekipa koja je priredila najveći horor u historiji zemlji od kako ju je Pedro Alvares pronasao 1500te godine nego po tome što su pobjedili Messija ajmo reći goata u finalu.

- Španija 2010 - ne mislim da su bolje odigrali turnir od Francuza 2018 , ali zbog toga što nisu primili gol u cijeloj nokaut fazi rangiram ih više , Portugal , Paragvaj , Njemačka , Holandija sve po 1:0 , nema puno golova ,ali nije bilo neke napetosti ni opasnosti po njih da ispadnu osim u finalu , sve su rutinirali .

Francuska 2018 - pomeli Argentinu u 1/8 iako rezultat ne govori tako (4:3) , onda pokazali klasu ostavljanjem na nuli prvo Urugvaj pa najjaču Belgiju ikad , u finalu čisto odrađivanje posla protiv susjeda , od kojih imaju dvije tri klase bolje igrače , njihovo pravo finale u suštini bilo Belgija u 1/2. Jednostavno nazad čvrsti kao stijena , naprijed zvijeri sa Mbappeom , bolji dojam od Španaca kažem ,ali ono ipak nisu gol primili nikako.

Ostali nek se redaju , Brazil 2002 je objasni nekunoć tony sosa , imali žnj protivnike , Italija 2006 patnja za oči i mozak , morali su se provlačit protiv Ukrajine u nokaut fazi i u finalu im je samo budalaština Zizuza i kretana Trezegea donijela titulu
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 06 apr 2020, 15:17

Barbarossa je napisao/la:
06 apr 2020, 15:06
jestamaji je napisao/la:
-

moja lista

- Njemačka 2014 - prva reprezentacija ikad koja je uzela copa Mundo na tlu Južne Amerike , bolja od protivnika od prve do zadnje utakmice turnira , put do finala možda možda najteži od kako se igra sa 32 reprezentacije , Alžir 1/8 , Francuska 1/4 , masakriranje Brazila i Argentina u finalu sve to na njihovom latino tlu , 11 golova u nokaut fazi. Ostat će više upamćeniji kao ekipa koja je priredila najveći horor u historiji zemlji od kako ju je Pedro Alvares pronasao 1500te godine nego po tome što su pobjedili Messija ajmo reći goata u finalu.

- Španija 2010 - ne mislim da su bolje odigrali turnir od Francuza 2018 , ali zbog toga što nisu primili gol u cijeloj nokaut fazi rangiram ih više , Portugal , Paragvaj , Njemačka , Holandija sve po 1:0 , nema puno golova ,ali nije bilo neke napetosti ni opasnosti po njih da ispadnu osim u finalu , sve su rutinirali .

Francuska 2018 - pomeli Argentinu u 1/8 iako rezultat ne govori tako (4:3) , onda pokazali klasu ostavljanjem na nuli prvo Urugvaj pa najjaču Belgiju ikad , u finalu čisto odrađivanje posla protiv susjeda , od kojih imaju dvije tri klase bolje igrače , njihovo pravo finale u suštini bilo Belgija u 1/2. Jednostavno nazad čvrsti kao stijena , naprijed zvijeri sa Mbappeom , bolji dojam od Španaca kažem ,ali ono ipak nisu gol primili nikako.

Ostali nek se redaju , Brazil 2002 je objasni nekunoć tony sosa , imali žnj protivnike , Italija 2006 patnja za oči i mozak , morali su se provlačit protiv Ukrajine u nokaut fazi i u finalu im je samo budalaština Zizuza i kretana Trezegea donijela titulu
Obrnuto, Beško, obrnuto. Francuzi rutinski, ni jednog trenutka nije dolazilo u pitanje da će oni uzeti SP. Španci isto tako, ali ne na tako rutinski način, pogotovo finale gdje je Robben imao 2 zicera. Njemci demolirali Brazil i rutinirali Francusku, mučenje protiv Alžira i finale s Argentinom, slično kao Španija s Holandijom.

Italija se nije protiv Ukrajine provukla, njih su tukli 3-0, već protiv Australije s poklon penalom u sudijskoj nadoknadi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 06 apr 2020, 15:26

Mokes je napisao/la:
06 apr 2020, 15:17

Obrnuto, Beško, obrnuto. Francuzi rutinski, ni jednog trenutka nije dolazilo u pitanje da će oni uzeti SP. Španci isto tako, ali ne na tako rutinski način, pogotovo finale gdje je Robben imao 2 zicera. Njemci demolirali Brazil i rutinirali Francusku, mučenje protiv Alžira i finale s Argentinom, slično kao Španija s Holandijom.

Italija se nije protiv Ukrajine provukla, njih su tukli 3-0, već protiv Australije s poklon penalom u sudijskoj nadoknadi.
ja yebemga , znam da su bili neki žuti dresovi i da su zapinjali u 94toj minuti tako nešto , mislim zapinjali sami za sebe da iznude penal koji je Totti dao.

I meni su veći dojam ostavili Francuzi , ono je bilo u rangu ne znam kojem nedodirljivosti , s kojom ekipom da usporedim , možda Barca 2015 ,ali čisto po sjećanja onih nula i ne primanja gola sam spomenuo Špance , vrijeme uzima danak i blijede sjećanja pa se ne može sjetiti svega, znam da su se i mučili s Paragvajom i Portugalom podosta ovako kad se podsjeti preko highlightsa

Italijani prokleto jednom u historiji zabili najviše golova na turniru i to za vrijeme Musolinija koliko je to davno bilo i idalje imaju 4 titule osvojene , strašno

slika

:ljepota: :ljepota:
Zadnja izmjena: Barbarossa, dana/u 06 apr 2020, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 06 apr 2020, 16:00

jestamaji je napisao/la:
-
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_F ... shoot-outs

Nismo mogli biti svjedoci tog vremena , samo nam opiši kakvi su Njemci giganti i očevi ove igre kada dođe do penala :ljepota: :kafa:

Most won without ever losing : 4 - Germany

jbt pa toliko su dominantni , da im cilj u produžecima može biti jedino da uvedu utakmicu u penale i na svom su tlu. Toliko im je jaka strana da su i svoju la bestiu negra žabare izbacili euru 2016 također na penale ---

Gledam ovu listu , ko bi mogao skinuti Kloseta sa 16 golova u budućnosti. Mogao je Muller vjerovatno da nije bilo ove kataklizme na prošlom turniru , 2022 će imati 32 godine , vjerovatno više nikad neće ni igrati za reprezentaciju ,a malo mu fali 7 golova. Pa onda na listi ide jedno metar bez aktivnog igrača danas pa recimo , Suarez i Ronaldo po 7 , a Katar im vjerovatno zadnji turnir ni oni ne mogu.Neymar ima 6 sa dva turnira , 2022 će imati 30 godina , hipotetički može igrati 2022 i 2026 , no opet teško 11 da nareda. Messi 6 , sa 4 turnira čak :mrgreen: , Katar mu zadnji :hmmmmm: ne može dalje.

Hari Kejn 6 zabio na prošlom , Lukaku 5 , obojica po 26 godina ( naravno ako je vjerovat za Lukakua) :hmmmmm: napadači njihovih kalibara hladno igraju i sa 34 god. , ako su zdravi dva turnira i imaju onakve raspade od protivnika u grupi , ne čini mi se nemogućim da naredaju po još 10 -12 golova.

I onda moj tip top tip :kralj: :kralj: Kylian Mbappe mašina za golove , samo da ga zdravlje posluži , ima 4 gola sa SP u Rusiji , 23 godine će imati u Katru , 27 u USA , 31 gdje god se već bude igrao turnir možda u Australiji . S ovim levelom brutalnosti , a može biti samo još bolji , ne vidim razlog da ne zakuca ne znam ko debeli Ronaldo 2002 , pa izađe s jednog turnira sa 7 - 8 golova :crazy: Klose bi pao lakše nego kad je on sam stigao Ronalda.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 06 apr 2020, 16:03

Mokes je napisao/la:
06 apr 2020, 15:17

slika

:mrgreen:

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 06 apr 2020, 16:08

Joj, joj seoski šibicari s Apenina :crazy: :mrgreen: zayebali bi sve što zemljom hoda :x :x

slika

ova slika me proganjala 6 mjeseci kad god hoću zaspat.

A kakav peh je bio Tijeri Anri te godine hahha, ne znam da je još bilo sličnih primjera. U istoj godini izgubio finala lige prvaka i svjetsko prvenstvo , a u oba slučaja sitnice ga dijelile od pokala

Edit : ima i Lovren 2018 ako se ne varam :hmmmmm: :rol:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 06 apr 2020, 16:10

Sjećam se te tekme al ne po fudbalu već po tome što mi je nestalo struje pa trčo sa starim kod komšije preko radija da odslušamo kraj, imao on onaj portable :rol:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 06 apr 2020, 16:27

06 apr 2020, 16:08
Joj, joj seoski šibicari s Apenina :crazy: :mrgreen: zayebali bi sve što zemljom hoda :x :x

slika

A kakav peh je bio Tijeri Anri te godine hahha, ne znam da je još bilo sličnih primjera. U istoj godini izgubio finala lige prvaka i svjetsko prvenstvo , a u oba slučaja sitnice ga dijelile od pokala

Robben i Van Bommel 2010.-te izgubili oba finala.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Geerroo
Kontakt:

Post Postao/la Geerroo » 06 apr 2020, 16:51

Kakav choke Robbena je to bio tih godina. Promašio dva zicera u finalu SP, izgubio isto. Izgubio finale LP 2010. U bundesligi 2012 godine fulio penal protiv Dortmunda u utakmici koja je odlucivala prvaka, izgubio finale kupa, izgubio finale LP opet, fulio penal u istom finalu.

Ali je sve naplatio 2013. Bar nešta. :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 apr 2020, 16:54

06 apr 2020, 16:08

slika

E jest vas ovdje Alex potopio, najveći poraz nakon tornada crvenih u Berlinu 45-te :kafa:

Nikad draže SP generalno, zguziše prvo nahajpane Švabe i poslaše Ćelavca u penziju :kafa: Doduše vjerovatno niko nije bio svjestan da je to početak kraja dominacije Talijana na svjetskoj fudbalskoj sceni, pogotovo na klupskom nivou, iako su Europska prvenstva odrađivali kud i kamo bolje nego Svjetska na kojima su bili ili katastrofalni ili se nisu ni plasirali kao što je slučaj sa zadnji Mundijalom.

A što se tiče najdominantnijih partija, za mene je to definitivno zadnje SP i Francuska, nikada nisam vidio onakvu dominaciju na jednom prvenstvu. Šteta onog izgubljenog finala protiv Portugala, inače bi mogli stići Španiju sa tri uzastopna osvojena velika takmičenja, mada nije ni ovako daleko od toga, pošto neprestano štancaju mlade afro igrače i imat će ih za narednih 10 godina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 06 apr 2020, 17:21

Vraceni su im samo dugovi iz 2002 godine i J.Koreje 😤 i tjt , najbolji fudbal na turniru su igrali Francuzi i Njemacka

A Francuzi sa raznim Ikoneama Saint Maximnima i slicnim gazelama idu po tri u nizu

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 apr 2020, 17:33

06 apr 2020, 15:06

moja lista ...
prvo koje sam gledao je bilo 1970, ali lagao bi kad bi rekao da se stvarno nečega sjećam. stari, ujko i dajdža bi iznijeli TV na verandu, došle bi i komšije i onda se gledalo. ja bi se motao okolo i smetao, stalno pitao koji je pele, oni bi se smijali i to je otprilike to. iskreno rečeno nisam ni stoposto siguran je li se toga fakat sjećam ili su mi to ispričali. od 1974 se gledalo redovno!

po pričama je najdominantnija titula bila elem baš ta 1970 a od ovoga što sam ja gledao rekao bi da nijedna ekipa nije bila potpuno dominantna, svaka je imala loš dan, ali najviše me impresionirala njemačka 2014. došli su kao potpuno sazrio tim u južnu ameriku i tamo osvojili titulu uzevši i brazil i argentinu. više teško da može!
osim toga njemačka na tom SP je definicija idealne pripreme, do u najsitnije detalje je sve bilo isplanirano, izgradili su sami sebi naselje u kome su živjeli, uvukli su se brazilcima u pakšu sa gostujućim dresovima, napravili su reklamni deal sa pola svijeta, empire state je sijao u njemačkim bojama poslije svake pobjede, bilo je tu još gomila stvari koje mi trenutno ne padaju na pamet ..

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 apr 2020, 17:36

Geerroo je napisao/la:
06 apr 2020, 16:51
Kakav choke Robbena je to bio tih godina. Promašio dva zicera u finalu SP, izgubio isto. Izgubio finale LP 2010. U bundesligi 2012 godine fulio penal protiv Dortmunda u utakmici koja je odlucivala prvaka, izgubio finale kupa, izgubio finale LP opet, fulio penal u istom finalu.

Ali je sve naplatio 2013. Bar nešta. :mrgreen:
tako što je promašio loptu koja se nekako otkotrljala u go :mrgreen: :D :o

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 apr 2020, 17:44

06 apr 2020, 17:21
Vraceni su im samo dugovi iz 2002 godine i J.Koreje 😤 i tjt , najbolji fudbal na turniru su igrali Francuzi i Njemacka

A Francuzi sa raznim Ikoneama Saint Maximnima i slicnim gazelama idu po tri u nizu
Pa ima i toga, stvarno nije bilo realno da jedna onakva generacija talijanskih igrača, i ligom koja je bila vjerovatno najbolja na svijetu tih godina (od kraja devedestih pa taman tako do 2006 kada je počeo pad nakon Calciopolija), ne osvoje barem jedan veliki trofej. A ti svakako znaš da ti što igraju najbolji fudbal vrlo rijetko dignu trofej na kraju.

Ma ja, baš imaju prebrutalnih igrača sa strašnim fizičkim predispozicijama, a valjda ih baš Francuzi nauče da koriste mozak pri igranju što ih odvaja od njihove braće u afričkim reprezentacijama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 apr 2020, 18:22

nemam pametnija posla, evo još nešto apropo “ne osvajaju uvijek najbolji”, a u vezi brazila koji ste gore uglavnom negativno okarakterisali :mrgreen: naravno, istinski južnoamerički fudbal je argentina i fudbal nigdje nije toliko duboko u korjenu života i društva kao u argentini ali ima i brazil svoje mjesto, nisu oni slučajno bili 5 puta prvaci. brazil i argentina imaju dva potpuno različita pristupa fudbalu, oba su na svoj način jedinstvena i treba im skinuti kapu zbog toga!

brazil 1982/1986 je (OK, pored holandije 1974 i madžarske 1954) sigurno najbolji tim koji nije uzeo titulu! to je bio jedan tim u dvije verzije pod dirigentskom palicom tele santane čija je logika bila jednostavna ali prevaziđena: imam genijalne igrače koji su dominantni, ‘ajmo igrat lijep nadmoćan fudbal, rezultat će već sam doći. tele santana je riječ taktika poznavao samo kao stranu riječ, postavljao je tim koji dominira, kod njega su morali svi žestoko dobro znati lopte i nadao se da će tom dominacijom dobijati utakmice. u stvarnosti je tim iz 1986 bio bolji ali oni koji pišu istoriju vole tvrditi suprotno, prvenstveno jer je brazil 1982 do ispadanja igrao bolje nego brazil iz 1986. u stvarnosti je santana poslije katastrofe protiv italije promijenio pola odbrane tj. izbacio kiks igrače a i kareka mu je 1986 bio zdrav (1982 se povrijedio par dana prije prvenstva). jesu zico, falcao i socrates 1986 bili na kraju karijere, ali ih santana zato nije postavljao previše skupa, elem sve je odradio kako je htjeo ali je previdio jednu malu stvar, taktiku kojom su ga evropljani dočekali na nož!

elem pogledajte na fifa youtube kanalu te dvije tekme (BRA-ITA 1982 i BRA-FRA 1986), to je bio vrhunac fudbala i zlatno doba SP. SP1986 je fudbalski gledano bilo daleko najbolje prvenstvo ikada i to će vjerovatno zauvjek i ostati! posebno je tekma iz 1986 upečatljiva, takav tempo do te utakmice nije nikad prije bio viđen na SP!

brazil poslije toga više nikad nije bio dominantan, čak ni 2006 kada je to cijeli svijet očekivao i kada su vjerovatno odigrali najgore, ali su par puta ipak bili najbolji i relativno lako osvojili, tipa 1994 i 2002. posebno se ta titula 1994 potcjenjuje. 1994 su švabe, brazil i italija svi imali po tri titule i to finale na rose bowlu je značilo jako puno, radilo se o prevlasti u svjetskom fudbalu i ko zna šta bi bilo da su italijani to dobili. a bila je i tekma protiv holandije sa strašnim drugim poluvremenom (bebetovo ljuljanje bebe) kad su se narandžasti vratili od 0:2 na 2:2 pa se brazil opet sabrao i prošao dalje, sve to nije bilo nimalo lako. pričao sam na SP2014 sa dosta brazilaca o svemu, par mi ih je reklo da je parada u riju poslije titule 1994 bila najveća ikad, sa razlogom!

p.s. ja bez obzira na sve ne mogu za njih navijati, uvijek prije za argentinu ili ostale južnoamerikance ako mi ne igramo

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 06 apr 2020, 19:44

Da se nadovežem na Italijane , jednostavno nema veceg gušta za ljubitelje lijepog fudbala gledati kako propadaju od 2006 ( iako su imali taj jedan izlet 2012 gdje su opet pometeni u finalu). Svojim ispadanjima u grupi 2010, 2014 , čak ne kvalifikovanjem na SP 2018 , ostavili su Brazil i Njemacku debelo ispred sebe da se bore za titulu ko ce biti najveci u tim nekim historijiskim okvirima.

Inace najbolji fun fact mi je to da su Njemacka i Brazil odigrali ISTI broj utakmica na prvenstvima iako se prvi nisu cini mi se cak 3 puta ucestvovali , dva puta prije rata ,i 1950 iz kog razlog ne znam nisam istrazivao, mirise mi na nacizam.

Glede nakrcanosti talenta , razvoja liga i fudbalske strategije analitike , i ovo sto se gleda od 2006 kako europske reprezentacije otresaju lationse kao Viera Robinha na onom snimku sto osim spominje , ne moze covjek ne predpostaviti da buducnost pripada UEFI.

Francuzi kao NATO na nebu iznad Jugoslavije 1999 , imaju solidnog trenera i bazen igrača neviđen od kako su zakotrljali loptu na otoku, Španci i Njemci po talentu blizu , ali imaju idiote u vodstvu sto na klupi sto u savezu pa nisu nigdje prispjeli, kreteni Španci npr da su Lopteguia ostavili 2018 igrali bi u finalu jbt

Belgija ce ostarit do iduceg turnira , ja ne pratim njihove lige , al vidim da nemaju ko prije more talenta u ovim vecim ligama.

Holandija i Englezi izgledaju intersantni u zadnje vrijeme, tone talenta i najveci gubitnicki mentalitet.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 apr 2020, 19:50

vratiće se talijani, ne brini se. a da su evropljani taktički superiorni južnoamerikancima, to je uvijek bilo tako!

njemačka nije učestvovala samo 2 puta, na prvom SP (ne znam zašto) i 1950 kada su bili pod suspenzijom zbog WW2
italija je promašila 3 puta, prvo SP te dvije neuspješne kvalifikacije (‘58 i ‘18)
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 06 apr 2020, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 06 apr 2020, 19:53

Ne miriše mi vala Besko nešto Španija, ok tradicionalno je da su tu al Francuzi su mi svjetlosnu godinu ispred po pitanju nadolazećih igrača. Baš gledam recimo Upamecano još nema poziv za A reprezentaciju, pola kontinenta bi dalo guyice da im igra u startnih 11 :mrgreen:

Čak mi Holandija perspektivnije izgleda od Španaca.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.