Scolari čarobnjak. I ono im je super rezultat protiv Švaba.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
od kad pratiš svjetska prvenstva ? ko su ti najdominantniji osvajači?
Obrnuto, Beško, obrnuto. Francuzi rutinski, ni jednog trenutka nije dolazilo u pitanje da će oni uzeti SP. Španci isto tako, ali ne na tako rutinski način, pogotovo finale gdje je Robben imao 2 zicera. Njemci demolirali Brazil i rutinirali Francusku, mučenje protiv Alžira i finale s Argentinom, slično kao Španija s Holandijom.Barbarossa je napisao/la: ↑06 apr 2020, 15:06od kad pratiš svjetska prvenstva ? ko su ti najdominantniji osvajači?
moja lista
- Njemačka 2014 - prva reprezentacija ikad koja je uzela copa Mundo na tlu Južne Amerike , bolja od protivnika od prve do zadnje utakmice turnira , put do finala možda možda najteži od kako se igra sa 32 reprezentacije , Alžir 1/8 , Francuska 1/4 , masakriranje Brazila i Argentina u finalu sve to na njihovom latino tlu , 11 golova u nokaut fazi. Ostat će više upamćeniji kao ekipa koja je priredila najveći horor u historiji zemlji od kako ju je Pedro Alvares pronasao 1500te godine nego po tome što su pobjedili Messija ajmo reći goata u finalu.
- Španija 2010 - ne mislim da su bolje odigrali turnir od Francuza 2018 , ali zbog toga što nisu primili gol u cijeloj nokaut fazi rangiram ih više , Portugal , Paragvaj , Njemačka , Holandija sve po 1:0 , nema puno golova ,ali nije bilo neke napetosti ni opasnosti po njih da ispadnu osim u finalu , sve su rutinirali .
Francuska 2018 - pomeli Argentinu u 1/8 iako rezultat ne govori tako (4:3) , onda pokazali klasu ostavljanjem na nuli prvo Urugvaj pa najjaču Belgiju ikad , u finalu čisto odrađivanje posla protiv susjeda , od kojih imaju dvije tri klase bolje igrače , njihovo pravo finale u suštini bilo Belgija u 1/2. Jednostavno nazad čvrsti kao stijena , naprijed zvijeri sa Mbappeom , bolji dojam od Španaca kažem ,ali ono ipak nisu gol primili nikako.
Ostali nek se redaju , Brazil 2002 je objasni nekunoć tony sosa , imali žnj protivnike , Italija 2006 patnja za oči i mozak , morali su se provlačit protiv Ukrajine u nokaut fazi i u finalu im je samo budalaština Zizuza i kretana Trezegea donijela titulu
ja yebemga , znam da su bili neki žuti dresovi i da su zapinjali u 94toj minuti tako nešto , mislim zapinjali sami za sebe da iznude penal koji je Totti dao.Mokes je napisao/la: ↑06 apr 2020, 15:17
Obrnuto, Beško, obrnuto. Francuzi rutinski, ni jednog trenutka nije dolazilo u pitanje da će oni uzeti SP. Španci isto tako, ali ne na tako rutinski način, pogotovo finale gdje je Robben imao 2 zicera. Njemci demolirali Brazil i rutinirali Francusku, mučenje protiv Alžira i finale s Argentinom, slično kao Španija s Holandijom.
Italija se nije protiv Ukrajine provukla, njih su tukli 3-0, već protiv Australije s poklon penalom u sudijskoj nadoknadi.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_F ... shoot-outs
Robben i Van Bommel 2010.-te izgubili oba finala.Barbarossa je napisao/la: ↑06 apr 2020, 16:08Joj, joj seoski šibicari s Apenina![]()
zayebali bi sve što zemljom hoda
![]()
![]()
![]()
ova slika me proganjala 6 mjeseci kad god hoću zaspat.
A kakav peh je bio Tijeri Anri te godine hahha, ne znam da je još bilo sličnih primjera. U istoj godini izgubio finala lige prvaka i svjetsko prvenstvo , a u oba slučaja sitnice ga dijelile od pokala
Edit : ima i Lovren 2018 ako se ne varam![]()
![]()
E jest vas ovdje Alex potopio, najveći poraz nakon tornada crvenih u Berlinu 45-teBarbarossa je napisao/la: ↑06 apr 2020, 16:08Joj, joj seoski šibicari s Apenina![]()
zayebali bi sve što zemljom hoda
![]()
![]()
![]()
ova slika me proganjala 6 mjeseci kad god hoću zaspat.
A kakav peh je bio Tijeri Anri te godine hahha, ne znam da je još bilo sličnih primjera. U istoj godini izgubio finala lige prvaka i svjetsko prvenstvo , a u oba slučaja sitnice ga dijelile od pokala
Edit : ima i Lovren 2018 ako se ne varam![]()
![]()
prvo koje sam gledao je bilo 1970, ali lagao bi kad bi rekao da se stvarno nečega sjećam. stari, ujko i dajdža bi iznijeli TV na verandu, došle bi i komšije i onda se gledalo. ja bi se motao okolo i smetao, stalno pitao koji je pele, oni bi se smijali i to je otprilike to. iskreno rečeno nisam ni stoposto siguran je li se toga fakat sjećam ili su mi to ispričali. od 1974 se gledalo redovno!Barbarossa je napisao/la: ↑06 apr 2020, 15:06
od kad pratiš svjetska prvenstva ? ko su ti najdominantniji osvajači?
moja lista ...
tako što je promašio loptu koja se nekako otkotrljala u goGeerroo je napisao/la: ↑06 apr 2020, 16:51Kakav choke Robbena je to bio tih godina. Promašio dva zicera u finalu SP, izgubio isto. Izgubio finale LP 2010. U bundesligi 2012 godine fulio penal protiv Dortmunda u utakmici koja je odlucivala prvaka, izgubio finale kupa, izgubio finale LP opet, fulio penal u istom finalu.
Ali je sve naplatio 2013. Bar nešta.![]()
Pa ima i toga, stvarno nije bilo realno da jedna onakva generacija talijanskih igrača, i ligom koja je bila vjerovatno najbolja na svijetu tih godina (od kraja devedestih pa taman tako do 2006 kada je počeo pad nakon Calciopolija), ne osvoje barem jedan veliki trofej. A ti svakako znaš da ti što igraju najbolji fudbal vrlo rijetko dignu trofej na kraju.Barbarossa je napisao/la: ↑06 apr 2020, 17:21Vraceni su im samo dugovi iz 2002 godine i J.Korejei tjt , najbolji fudbal na turniru su igrali Francuzi i Njemacka
A Francuzi sa raznim Ikoneama Saint Maximnima i slicnim gazelama idu po tri u nizu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.