Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ma to je naš Nala dobri prepošteni pomiješao s Bajramom:
Prvi dan Ramazanskog bajrama - nedjelja, 24. maj 2020.
Prvi dan Ramazanskog bajrama - nedjelja, 24. maj 2020.
-
- Kontakt:
Sjecal se ko ovog starta

-
- Kontakt:
Visoko podignuta glava. Trebo mu je dati zuti zbog opasne igre

E cuj sam pao sam se ubio hahahhahhaa
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ja ne mogu da shvatim tog momka... Šta je njemu bilo Boga mi ne znam, možda mu je nešto sinulo kroz glavu 

® GONGASHI POWERHOUSE ®
-
- Kontakt:
Sjećate se kad istukose u Slaviji onog Gruzijca
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
No, iako se često ne slažu u mnogima stvarima, FIFA i UEFA ovaj put su došle do istog zaključka. FIFA koja jedina ima pravo donositi odluke najvišeg nivoa, produžila je neograničeno sezonu 2019/2020 što znači da će ona trajati sve dok i posljednja liga ne bude okončana.
Idemo po rekord
Idemo po rekord

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Nevjerovatna je ova težnja moćnika da se sezona završi pošto-poto. Pritisak velikih klubova da odigraju i tako naplate tv prava se ne odbija, lova ruši sve norme. Nema veze što i ova korona može biti opomena, čak niko u svijetu još ne može sa sigurnošću govoriti o povlačenju virusa, niko nema pojma kad će se zaustaviti pandemija a čak i da se zaustavi postoji realna šansa de se nekad u jesen ponovo vrati, al jok, daj ti da se 19/20 odigra do kraja i na taj način uzmu što im po ugovorima seduje.LjoZee je napisao/la: ↑06 apr 2020, 13:42No, iako se često ne slažu u mnogima stvarima, FIFA i UEFA ovaj put su došle do istog zaključka. FIFA koja jedina ima pravo donositi odluke najvišeg nivoa, produžila je neograničeno sezonu 2019/2020 što znači da će ona trajati sve dok i posljednja liga ne bude okončana.
Idemo po rekord![]()
Da ne govorimo o haosu sa rasporedom za slijedeću sezonu, onda o zdravlju igrača kad ih natovare svako 2 dana da igraju i to i ovu i slijedeću sezona. Neće biti odmora ni za koga.
Slažem se npr, ako se stvore uslovi da se sezona završi i to na način da se fiksno odredi termin do kad je zavrsiti. Ako je to 30.06. onda naredi tako a ko ne može ispoštovati nek onda ili prekine ili proglasi validnom tabele u momentu prekida prvenstva. Samo na taj način bi se koliko toliko obezbjedila slijedeća i sve ostale sezone.
Zamisli našu ligu i situaciju da se na silu igra do septembra, pa to bi izginulo 90% igrača. Posebna tema će biti ekonomsi opstanak mnogih naših klubova. Svima su sve pipe zavrnute, ne znam ali vjerovatno će lakše ovi klubovi što imaju kao neke vlasnike. FKS, Sisa, MDK, Zvijezda pa možda i Čelik, mada onom turčinu niko ne može ništa vjerovati. Neka nam je svima bog na pomoći.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo
-
- Kontakt:
I ako se bude igralo sledecu sezonu srijeda/subota (ili nedjelja)ja ne vidim problem. Nemoj da mislis da se ne slazem da je ovo sto mocnici rade glupo, bahato i neodgovorno.SaMoVelez je napisao/la: ↑06 apr 2020, 15:35Nevjerovatna je ova težnja moćnika da se sezona završi pošto-poto. Pritisak velikih klubova da odigraju i tako naplate tv prava se ne odbija, lova ruši sve norme. Nema veze što i ova korona može biti opomena, čak niko u svijetu još ne može sa sigurnošću govoriti o povlačenju virusa, niko nema pojma kad će se zaustaviti pandemija a čak i da se zaustavi postoji realna šansa de se nekad u jesen ponovo vrati, al jok, daj ti da se 19/20 odigra do kraja i na taj način uzmu što im po ugovorima seduje.LjoZee je napisao/la: ↑06 apr 2020, 13:42No, iako se često ne slažu u mnogima stvarima, FIFA i UEFA ovaj put su došle do istog zaključka. FIFA koja jedina ima pravo donositi odluke najvišeg nivoa, produžila je neograničeno sezonu 2019/2020 što znači da će ona trajati sve dok i posljednja liga ne bude okončana.
Idemo po rekord![]()
Da ne govorimo o haosu sa rasporedom za slijedeću sezonu, onda o zdravlju igrača kad ih natovare svako 2 dana da igraju i to i ovu i slijedeću sezona. Neće biti odmora ni za koga.
Slažem se npr, ako se stvore uslovi da se sezona završi i to na način da se fiksno odredi termin do kad je zavrsiti. Ako je to 30.06. onda naredi tako a ko ne može ispoštovati nek onda ili prekine ili proglasi validnom tabele u momentu prekida prvenstva. Samo na taj način bi se koliko toliko obezbjedila slijedeća i sve ostale sezone.
Zamisli našu ligu i situaciju da se na silu igra do septembra, pa to bi izginulo 90% igrača. Posebna tema će biti ekonomsi opstanak mnogih naših klubova. Svima su sve pipe zavrnute, ne znam ali vjerovatno će lakše ovi klubovi što imaju kao neke vlasnike. FKS, Sisa, MDK, Zvijezda pa možda i Čelik, mada onom turčinu niko ne može ništa vjerovati. Neka nam je svima bog na pomoći.
Ali pobogu ako ne mogu jednu sezonu izdrzati u jacem ritmu, neka nam ugase ligu, okace kopacke i serem mu se u usta koji god se nazove fudbalerom a pogotovo profesionalcem. U evropi svakako ljudi igraju zestok ritam i po dvije do 3 utakmice sedmicno nasi mrtvi u normalnom rasporedu srijeda/subota...
Sta mi hocemo onda, kakav onda uspjeh ocekujemo u evropi ili uopste.
I to se nece igrati svaka sedmica tako,bice vremena za odmor, reprezentativne pauze, pa zimska pauza i td....
Ekonomske posljedice ce osjetiti cijeli sportski svijet, a pogotovo male zemlje poput nase BiH.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Ma nema od tih nastavaka ništa. Pun **** ugovora, pogotovo u PL ističe 30.6
Nullius in verba
Nalupali ga na treningu

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Bit ce ovo dvije sezone po cijeni jedne 

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Jbte paralelni univerzum gdje Široki sprda nekog za socijalne distance i izolacije 

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Sjećanje na finale Kupa sa stadiona Grbavica: "Igrao sam sa plikom na nozi, bile su to top ekipe"
Čelik pobijedio Slobodu

https://sportsport.ba/fudbal/sjecanje-n ... ipe/357606
Čelik pobijedio Slobodu

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Mi da smo pola finala uzeli, bili bi medju najtrofejnijim u ligiavenija je napisao/la: ↑08 apr 2020, 11:23Sjećanje na finale Kupa sa stadiona Grbavica: "Igrao sam sa plikom na nozi, bile su to top ekipe"
Čelik pobijedio Slobodu

Yebem ti kup i maler ko da nas je neko pljuno u pm

Najvise mi zao finala tog sa Celikom jer niste bolji bili moglo se uzeti to, Slavije, finala sa Zrinjskim kada smo izgubili na penale u Mostaru, Bosna u Visokom, ko se sjeca zna o cemu pricam

I Radnik....Radnik i tu sezonu generalno necu nikada halalit. Da ne izgubismo od Drine u Mostaru bi se pobili za titulu u direktnom okrsaju.....Nema baksuznije ekipe od nas ocam

"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Možda da proučite Fatihu prije tekme, umjesto što se krstite, možda vam i bude berićetnoSviuodbranu je napisao/la: ↑08 apr 2020, 11:37Mi da smo pola finala uzeli, bili bi medju najtrofejnijim u ligiavenija je napisao/la: ↑08 apr 2020, 11:23Sjećanje na finale Kupa sa stadiona Grbavica: "Igrao sam sa plikom na nozi, bile su to top ekipe"
Čelik pobijedio Slobodu
https://sportsport.ba/fudbal/sjecanje-n ... ipe/357606![]()
Yebem ti kup i maler ko da nas je neko pljuno u pm(Zeljo bacio sihire jer smo ih dobili u finalu kupa prvoligasa
).
Najvise mi zao finala tog sa Celikom jer niste bolji bili moglo se uzeti to, Slavije, finala sa Zrinjskim kada smo izgubili na penale u Mostaru, Bosna u Visokom, ko se sjeca zna o cemu pricam,
I Radnik....Radnik i tu sezonu generalno necu nikada halalit. Da ne izgubismo od Drine u Mostaru bi se pobili za titulu u direktnom okrsaju.....Nema baksuznije ekipe od nas ocam![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.