A gdje mislis da bi ih prodao da nije Zvezde i Partizana? Pitaj nekog iz Makedonske lige gdje oni prodaju svoje igrace..
Iznimke postoje ali ih je velo malo.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
A gdje mislis da bi ih prodao da nije Zvezde i Partizana? Pitaj nekog iz Makedonske lige gdje oni prodaju svoje igrace..
Gdje su ih prodavali i bez Zvezde i Partizana: Groningen, Genk, Lazio, Frankfurt, Sevillu, Olympiakos, Lokomotivu i CSKA Moskvu, Frankfurt, Celtu, Wolfsburg itd itd...
Samo se pitam i cudim kako moze uspjeti recimo lik iz Kragujevca, a ne moze iz Sarajeva, 2 velikana ex yu fudbala...Msm da je tu najvise do (ne)struke i to u pionirsko-kadetskim danima
Vosa mozda, ovo ostalo kuburi sa prodajom isto kao i mi.
Dosao bi ukoliko se prethodnik iz Srbije dobro pokazao u tom istom Laziu. Taj prethodnik je bio Kolarov, koji je opet dosao iz OFK Beograda. Zato je Lazio posle doveo Bastu, Marušića, Sergeja.. koji jesu dosli zaobilaznim putem, ali su svakako bili na radaru jos u srpskoj ligi. Slicna stvar sa Groningenom i Tadićem i Kostićem, Frankfurtom, Anderlechtom...harixs je napisao/la: ↑08 apr 2020, 23:04Vosa mozda ovo ostalo kuburi sa prodajom isto kao i mi.
Prodavali smo i mi u Wolf, Monaco, Werder ali vecinom zbog nekog nadprosjecnog talenta, ne nekog sistemaskog rada.
Vrati se opet na Partizan i Zvezdu koji namame scoute igranjem u grupnoj fazi i tu se mogu izreklamirat igraci manjih klubova. Taman bi neko iz Lacija dosao u Kragujevac tek tako sto je vidio igraca na Youtube ili cuo da se tamo igra fudbal.
Sport je na najnižim granama u USK kantonu
Ne ulaganje države u sport je po mom mišljenju najveci problemDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑08 apr 2020, 23:21Ja sam ovdje govorio da je nestrucni kadar u pionirima kao i juniorima, razlog zasto ne izbacujemo nikakve talente. Ali rekose mi da to nije najveci problem...
Jarane ti slabo pratiš naš sistem i drzavu sto tice nogometa tako da ti kazem da su uslove od Partizan, Crvena Zvezda i Vojvodina skros drugacje prema od klubove tipa Zeljeznicar, Sarajevo i Zrinjski. Prvo rat je trajalo 3,5 godine i sve je pokvareno bilo. 6 godina nisu mogli Bosno-Hercegovaci i Srbi igrati u zajednickoj ligi i do danas se moraju razdvajati. Drugo, ti je problem korupcija i sponzorski igraci! Neki klubove iz BiH dovedu propalice iz druge drzave koji imaju ugovor za sponzori (ustvaru, sponzori imaju ugovor za tim igracima) koji dobivaju pare od njih a zato moraju ovi igraci potpisati. Treco, kao sto je napisao @Osim13 klubove daju više prostor iskusni propalice nego talentovani juniori. Klubove kao Zeljeznicar, Sarajevo, Sloboda ili Zrinjski. Sto tice Sarajeva, oni su poceli ulagati na juniori, Siroki Brijeg takodje! A ostali klubove to slabo radi. Hajmo rec Mladost DK i Sloboda su poceli gurati mladi igraci, ali zaista preti njima ispadanje uz dokaz da nemaju iskusni igraci da im pogaze kako da se igra korektno. To se isto dešavalo za Leotar i Olimpik. Nemaš u BiH sistem koji treba gurati juniori. Zeljo to jednom dobro radio, a cim su poceli dobivati velke pare od njih redi juniori, dovedu opet neki amateri iz druge amateri iz druge lige iz australije, slovenije ili neki malte. Sarajevo malo bolje a isto loše. Zrinjski dovede igraci iz Zelje i Sarajeva i ostali najbolji igraci iz lige tako radi na sistem kao sto Partizan ili Crvena Zvezda trenutno radi, mada da se u evropu nemoze daleko dogurati za ovakvi igraci. Cetvrto, naša liga nije dzaba medju najgorja u ligi. Trebaš samo pogledati pojacanje, svaku polu saisonu dovedu 10 igraci, a satim ponovo otidje 10. Uvijek isto i to se ponavlja svaki put. Skoro svaki saisone bude cesto izmjene od treneri. Tako da se mladi igraci nemoze oporaviti nakon puno izmjene. BiH liga ide u glavnom pod nacionalnom kljucu. U evropu mora biti minimalno jedan Hrvatski klub, jedan Srpski klub i jedan ili dva naši klubove. Ove saisone su najmanje poklonili Borcu 8 penali samo da moze otici u evropu takodje i Sirokog Brijega i Zrinjski! Tu se ne gleda na kvalitet lige nego na politiku. Naša saisona ide na autopilot, a ne na kvantitet ili kvalitet. Pravoslavci i Katolike moze sad pa sad igrati za susijede. A Muslimani iz Sandzaka (Srbija i Crna Gora) nemaju pravo da igra za BiH takodje i za Hrvatima gore! Jedini spas od naše drzave u reprezentaciju je bila i ostala dijaspora!
Spremniji od Khabiba.
Pa rat je i iznjedrio te i takve 'trenere' i sve ostalo nakaradno u BH sportu i drustvu za sljedecih 250 godina a kamoli 25 ... nije Tilijeva nana Hikmeta zasluzna za to ...DamirT je napisao/la: ↑09 apr 2020, 08:51Najgori su ovi sto govore da zbog rata mi nemamo uspjesan fudbalski klub.Halo bolan,rat zavrsio prije 25 godina...Nasim trenerima iz omladinskih pogona draze uzet 100 KM da igra babin sin koji veze nema,nego da neki talenat igra pa da se taj isti talenat proda za 4-5 godina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.