Premijer liga 2019/2020

baltazar7
Kontakt:

Re: Premijer liga 2019/2020

Post Postao/la baltazar7 » 03 apr 2020, 10:16

Ko ima zrno mozga i zna sabrati 2 i 2, eno Musić na FB stranici RKG do u detalj opisao "slučaj Šahdanović". Ako imate vremena i ako vas interesuje, pročitajte.

Moj nekakav lični stav je, kako neko napisa, pomenu, izbrisati ovu sezonu kao da se nije igralo i od jeseni aBd krenuti u novu sa istim ekipama. Neko napisa, Slovačka je tako i neko još.

Realno, puno je utakmica ostalo ili malo se odigralo u drugom dijelu da bi nekome dijelili titule ili nekoga izbacivali. Ali sve bi to trebalo utanačiti i sa klubovima a ne da umičević, rađa i co. kroje kako njima odgovara.

P.S. ako treba i tom Borcu dati, upisati titulu, nije ba ni to problem. Kako ste navikli u Banjaluku jedan pehar u Ljubuški drugi i svi mirni. Mi ćemo derati te prvake a oni nek sebi dijele titule :njanjanja:

Forza RKG :bih:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2020, 10:19

Juventud je napisao/la:
02 apr 2020, 23:16
Ovo sve postaje zanimljivije, cak i od same igre na terenu.
Zavrsit ili ne sezonu
Kako je zavrsit
Proglasit pobjednika ili ne
Ko ispada
Ko ulazi
Ko ide u evropu
Sahman
Umicevic
Sahdanovic
Music
Gracanica
Al iskreno ovde meni nije jasno samo jedno i bas me zanima kod prijasnji ulazaka kako iz federacije 2 ulaze i Rsa 1
Kako ovi iz Rsa na to prisali i zasto
Pa to oni kazu da nece tako, hoce paritet 2 federacija 2 rs al uvijek se nadje neki kompromis evo sad su slaviju ostavili u ligi na osnovu toga. Dogovoreno bilo da po jedan ulazi iz oba entiteta
al onda da nebi iskra razigravala s slobodom ušle obe te ekipe naravno ovi iz rs zauzvrat toga trazili da slavija ostane koja je bila 15 na tabeli prosle godine.
Tako da je to sve jadno sto se tice rukometa u BiH, kome kako odgovara tako i kroje pravila. Tesko BiH rukometu s ovim ljudima.

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 03 apr 2020, 11:19

bordobijeli je napisao/la:
03 apr 2020, 10:19
Juventud je napisao/la:
02 apr 2020, 23:16
Ovo sve postaje zanimljivije, cak i od same igre na terenu.
Zavrsit ili ne sezonu
Kako je zavrsit
Proglasit pobjednika ili ne
Ko ispada
Ko ulazi
Ko ide u evropu
Sahman
Umicevic
Sahdanovic
Music
Gracanica
Al iskreno ovde meni nije jasno samo jedno i bas me zanima kod prijasnji ulazaka kako iz federacije 2 ulaze i Rsa 1
Kako ovi iz Rsa na to prisali i zasto
Pa to oni kazu da nece tako, hoce paritet 2 federacija 2 rs al uvijek se nadje neki kompromis evo sad su slaviju ostavili u ligi na osnovu toga. Dogovoreno bilo da po jedan ulazi iz oba entiteta
al onda da nebi iskra razigravala s slobodom ušle obe te ekipe naravno ovi iz rs zauzvrat toga trazili da slavija ostane koja je bila 15 na tabeli prosle godine.
Tako da je to sve jadno sto se tice rukometa u BiH, kome kako odgovara tako i kroje pravila. Tesko BiH rukometu s ovim ljudima.
Upravu si drug za ovo 100% kako kome odgovara, za plakat samo, i ovi iz federacije su ista **** ko i iz Rsa jedne druge blate a svi isti .
Ovi mnogi pricaju sad kobejagi Borcu pripisat ili ne titulu, nikakve to veze nema nemojte ljudi ni blatit puno Borca.
Iskreno ljudi su najveca konstanta naseg rukometa i uvijek su u vrhu kakva god nam liga bila.
Borac je ime za mnoge.
I sto se tice igrackog kadra uvijek su bili medju dva.
Ja bih napravio ko i u fudbalu svaki duznik prema igracu nema se takmicit sl sezone.
I eto vidim Izvidjac naj vise duzan .
Cinimise Borac, Gracanica i Konjuh su jedini bez duga i svaka im cast na ovom i nesto sitno imaju Bosna V i Sloboda

Patricio
Kontakt:

Post Postao/la Patricio » 03 apr 2020, 13:56

Mislim da nema dogovora.Republika srpska ce zahtijevati da se postuju dogovori priliiom formiranja lige 16.Tacnije da se proglasi stanje kako je trenutno na tabeli a s druge strane federacija to nece pristati jer Sahmanu i Muhicu to neodgovara jer oni u toj konstalaciji odnosa ispadaju.Jedina moguca opcija je da se proglasi prvak i prosiri liga i podijeli na dvije skupine radi troskova.Nema dogovora u protivnom jer su predstavnici bosnjaka koji se pitaju direktno ugrozeni stanjem na tabeli.Drugo rjesenje je sazivanje skupstine i biranje novih ljudi koji mogu naci rjesenje.Ovi to ne mogu rijesiti jer su njihovi klubovi direktno involvirani oko ovih odluka.

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 03 apr 2020, 14:26

Ma nema tu puno polemike, prepisi od pametnijih iz evropskih zemalja gdje se po inerciji ponistavaju prvestva bez plasmana i ispadanja jer je to jedino ispravno. Eto mi Bosanci sad pametniji od svih pa cemo izbaciti ekipe koje su tek na polusezoni, promovisati ekipe iz druge lige koje su takodje na polusezoni i proglasiti prvaka koji treba tek da opravda titulu u drugom dijelu, zaista apsurdno. Svjetska je kataklizma koja se dogadja jednom u 500 godina i treba se prilagoditi tome, kad prodje virus abg idemo ponovo kako treba poceti sa ligom kao i ostali normalni narodi.

Patricio
Kontakt:

Post Postao/la Patricio » 03 apr 2020, 16:14

U svemu si u pravu osim u jednoj stvari a to je da ono sto je normalno u svijeti kod nas ne vrijedi.Ljudi koji vode ovu drzavu i sport u cijeli ne gledaju da naprave sistem da funkcionise i da bude unaprijedjen nego gledaju se licni interesi i interesi interesnih grupacija.Svjedoci smo sta je se desavalo zadnje dvije godine.Klasicna pijaca u rokometu.Sahman je prekrsio propozicije zbog ulaska njegove ekipe u peemijer ligu a za uzvrat Umicevic dobio da Slavija ostane u ligi.Ove godine Umicevic najavljuje da nece trgovati ali mora trgovati ukoliko zeli Borca proglasiti prvakom.Zivi bili pa vidjeli da ce opet biti pijaca i da se nece kod nas uraditi kao u drugim zemljama.Podatak da nam liga ima 16 klubova dovoljno govori da se ne vodi racuna o kvalitetu i unaprijedjenju nego samo da moj klub dobije ono sto zeli a koliko ce igrat klubova i to sto ce klubovi finansijski zaglaviti do guse to te ljude ne interesuje.Liga se prosiruje ja vam kazem i stojim iza svojih rijeci jer dovoljno dugo pratim rukomet i znam kako disu ovi nasi kriminalci.

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 03 apr 2020, 16:18

Sve ce bit problema dok ljudi u savezu koji odlucuju imaju i svoje vlastite klupove .
Stare keve vam bejem

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 12 apr 2020, 09:27

Sta ce se desit s ligom, kako skonta po sastanku koji je odrzan jucer jedan glas iz federalne komponente je falio da se liga završi sa trenutnim poretkom i da se nastavi popunjavanje kao sto je dog na početku sezone, ali to se nikad nece dogodit jer nece MuHic i Šahman glasat da svoje izbace. Rok da se javi EHF-u je do 15.04. Pa vidjet cemo sta ce se zbiti.

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 12 apr 2020, 09:39

U medjuvremenu je nakon Slovacke, te Austrije i Mađarska ponistila sezonu, iako je samo 6 kola ostalo nema prvaka a nema ni ispadanja. Samo nasi eksperti glasaju da proglase prvaka, izbace 3 kluba, te promoviraju 3 kluba na polusezoni. Idiotizam kakav nije vidjen u rukometnoj evropi, pratite sta rade ostali pobogu i ne blamirajte se...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 apr 2020, 09:58

amchy je napisao/la:
12 apr 2020, 09:39
U medjuvremenu je nakon Slovacke, te Austrije i Mađarska ponistila sezonu, iako je samo 6 kola ostalo nema prvaka a nema ni ispadanja. Samo nasi eksperti glasaju da proglase prvaka, izbace 3 kluba, te promoviraju 3 kluba na polusezoni. Idiotizam kakav nije vidjen u rukometnoj evropi, pratite sta rade ostali pobogu i ne blamirajte se...
Kod nas je uvijek idotizam i prošle godine trebali 2 ispasti 2 da udju na kraju niko nije ispao i tako uvijek kako kome odgovara tako se i preglasavaju.

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 12 apr 2020, 10:21

**** vas Sahman sve u guzicu svake godine on odlucuje.
Pa i ja sam uz srbe nebi ni ja pristo da se ponisti sezona, izbaci **** jednom iz saveza **** vas on sve.
Sta sledece god ako Iskra bude zadnja, kako je kreno u 2025 god bit ce 26 klubova.
Pa dosta je vise u pm jeste svi normali boze dragi.
Viditel ljudi kvalitete i u evorpi ko ispadamo ko klin i sviju.
Amaterizam sve, mnogi igraci rade i igraju za sicu gdje ti sport.
Treba sto vise smanjit ligu i samo.postenim.klubovima dat da opstaju sa svim izmirenim dugovima prema savezu i igracima br 1

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 12 apr 2020, 11:12

Juventud je napisao/la:
12 apr 2020, 10:21
**** vas Sahman sve u guzicu svake godine on odlucuje.
Pa i ja sam uz srbe nebi ni ja pristo da se ponisti sezona, izbaci **** jednom iz saveza **** vas on sve.
Sta sledece god ako Iskra bude zadnja, kako je kreno u 2025 god bit ce 26 klubova.
Pa dosta je vise u pm jeste svi normali boze dragi.
Viditel ljudi kvalitete i u evorpi ko ispadamo ko klin i sviju.
Amaterizam sve, mnogi igraci rade i igraju za sicu gdje ti sport.
Treba sto vise smanjit ligu i samo.postenim.klubovima dat da opstaju sa svim izmirenim dugovima prema savezu i igracima br 1
10 klubova Premijer liga, trokruzni sistem, i napravit premijer B Ligu sa 14 klubova, dvokruzni sistem, kup tih 24 plus 8 klubova koji bi nekim tazigravanjem došli tu(32 kluba i konacno da i kup takmičenja lice na nesto) , i ipada 2 ulazi dva pa bilo kako bilo, svakako bi se dobio kvalitet prve a i druge lige jer svima bi bilo u cilju da ne ispadnu u trecu ligu koja bi se mogla napravit po entitetima. Tu otvaras mogucnosti da neke manje rukometne sredine se ustabilr i probaju nesto napravit pa makar igrale i tu B ligu.

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 12 apr 2020, 12:53

Treba izbaciti Iskru i Gorazde bjeze im konkurenti citav bod, odnosno 2 boda i zaista je to nedostizno za polusezonu, treba proglasiti Borca prvakom koji gostuje Gracanici i citav bod joj nakon tog gostovanja bjezi a to je takodje nedostizno. Zaista je preposteno ovo sto predlazu Srbi i ostali njihovi poltroni, samo se pitam da nije otpisana Drina zadnja sta bi onda predlagali, vjerovatno ko i lani kompromis za Slaviju. Definitivno je za boljitak BH rukometa izbaciti Iskru koja na jednoj utakmici okupi vise gledalaca nego pojedine ekipe za 3 sezone, a uzivati dogodine u spektakl utakmicama iz skolskih sala tipa Brckog i slicnih sa 50 gledalaca, istinski spektakli. Sva do sada prvenstva po okriljem EHF su ponistena, pametnom dosta.

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 12 apr 2020, 13:33

Da te boje Sahman i Iskra i publika u ckupi, zbog takvi je liga i ovaka kakva jest.
Konju jedan eto igraj ligu 20, da vidim koce koga redovno placat i izmirivat dugove.
I kakve veze ima titula matereti u ovim uslovima kad neides ni u Sehu kamoli u Lp. Eto vam po pola liga i Gracanici i Borcu **** vas ona.
Svi znate kukat na politicare pizde jedne a i vi sportisti jos gori

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 12 apr 2020, 13:53

Juventud je napisao/la:
12 apr 2020, 13:33
Da te boje Sahman i Iskra i publika u ckupi, zbog takvi je liga i ovaka kakva jest.
Konju jedan eto igraj ligu 20, da vidim koce koga redovno placat i izmirivat dugove.
I kakve veze ima titula matereti u ovim uslovima kad neides ni u Sehu kamoli u Lp. Eto vam po pola liga i Gracanici i Borcu **** vas ona.
Svi znate kukat na politicare pizde jedne a i vi sportisti jos gori
Offtopic, nedostaje ti kucnog odgoja sine, forum sluzi za iznosenje misljenja i stavova, a ne za vrijeđanje ljudi koje ne poznajes. Ja sam na forumu preko 10 godina, neodgojenijeg lika nisam primjetio, ti si najbolji primjer kakav nakaradan sistem i drustvo u konacnici daju proizvod.

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 12 apr 2020, 14:32

Hvala aj ok 22 kluba neka nase Iskre i Sahmana ljubima vas sve 😍😍😍😘😘😘

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 apr 2020, 20:17

amchy je napisao/la:
12 apr 2020, 12:53
Treba izbaciti Iskru i Gorazde bjeze im konkurenti citav bod, odnosno 2 boda i zaista je to nedostizno za polusezonu, treba proglasiti Borca prvakom koji gostuje Gracanici i citav bod joj nakon tog gostovanja bjezi a to je takodje nedostizno. Zaista je preposteno ovo sto predlazu Srbi i ostali njihovi poltroni, samo se pitam da nije otpisana Drina zadnja sta bi onda predlagali, vjerovatno ko i lani kompromis za Slaviju. Definitivno je za boljitak BH rukometa izbaciti Iskru koja na jednoj utakmici okupi vise gledalaca nego pojedine ekipe za 3 sezone, a uzivati dogodine u spektakl utakmicama iz skolskih sala tipa Brckog i slicnih sa 50 gledalaca, istinski spektakli. Sva do sada prvenstva po okriljem EHF su ponistena, pametnom dosta.
Iskra nije trebala ni uci promjenjena pravila da bi usli, Gorazde 2017 /2018 bilo ispod crte trebali ispasti prosirila se liga, prošle godine slavija isto ko Gorazde godinu ranije. I tako kako kome treba proširuju ligu doci ce na 30 klubova za koju godinu.

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 12 apr 2020, 20:23

amchy je napisao/la:
12 apr 2020, 09:39
Pa odigrano samo malo više od pola lige, kako proglašavati, kako nagrađivati, kako kažnjavata. Ova sezona je mrtva i kao takvu je treba poništiti

Juventud
Kontakt:

Post Postao/la Juventud » 12 apr 2020, 20:58

bordobijeli je napisao/la:
12 apr 2020, 20:17
amchy je napisao/la:
12 apr 2020, 12:53
Iskra nije trebala ni uci promjenjena pravila da bi usli, Gorazde 2017 /2018 bilo ispod crte trebali ispasti prosirila se liga, prošle godine slavija isto ko Gorazde godinu ranije. I tako kako kome treba proširuju ligu doci ce na 30 klubova za koju godinu.
Pa nemozes ti to nikom moj ( bordobijeli) objasnit.
Svako svoga neda, kad cemo pocet ispadat vise.
I sl god nek recimo zadnja bude Sloga D i opet Radja neda svog Doboja i tako sve u krug, neda ovaj neda onaj i stobi ja ispo kad nisi ti prosle god hahhhhh smijesno sve

ham19
Kontakt:

Post Postao/la ham19 » 12 apr 2020, 22:43

Mislim da je suludo pricati o proglasenj prvaka...Nigdje u svijetu niko nije dobio titulu na polusezoni(osim ako je to matematicki osigurao)
Jedino resenje je da se ponisti liga i onda da se sjedne i pronadje resenje zbog nastale situacije.
E sad ne znam sta ce se desiti sa krivajom, derventom i bosnom sarajevo jer oni sigurno nece priststi na to da ponovo igrsju drugu ligu, pogotovo krivaja, 2 godine za redom ulazu ozbiljan novac(za prilike druge lige).
Po mom misljenu i iskustvu, sa trenutnim ljudima koji su u savezu mislim da nam se smjesi liga 19.
U tom slucaju treba ispadsti 10 ekipa, 3 ulaze i da napokon imamo ligu 12 koja ce liciti na nesto(naravno odmah formirati i jedinstvenu drugu ligu.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.