Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

e2_ze
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la e2_ze » 30 nov 2010, 17:44

Monolog je napisao/la:
e2_ze je napisao/la:nije da song ne valja, nego sad ce africki kup nacija, ujedno i milion nekakvih utakmica, a i kada se vrati bice skoro pa unisten... treba nam jos jedan kvalitetetan, jer nam je i onaj mali povrijedjen, to mi je zao frimpong,a bas je dobro igrao... a boscu prelazi, ars-bih groznica, ne zamjeri svi su tamo pesimisti, i njima bas niko ne valja ... xD
Afrički kup nacija je 2012. i 2013. godine, tako da ove sezone i nemate bojazni od odlazaka Songa i Chamakha.
e jbg nije do mene onda, vec neko je pisao kako igraci cska idu na to sranje, pa ja kontam xD ... samo mi nije jasno kako ni oni ne pomjere taj svoj kup nacija za juni, bas im je fino vrijeme tada :) ...
btw. opet nam treba back up za songa XD

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 nov 2010, 17:51

Meni je Song igračina, već sam ga branio kad su svi govorili da je Buskec bolji, ali što mi Song vadi živce ove sezone to je nevjerovatno, iako nije on kriv za to svejedno me nanervira. Igra zadnjeg veznog, a stalno u napadu. Mnogo mi je bolji bio prošli sezone kada se znalo šta je njegov zadatak, ove godine Wenger puno eksperimentira što se tiče njegove pozicije. Odbrana nam je šuplja ko sir, to valjda svako vidi. Još nema Vermaelena, a prema svema sudeći neće ga dugo ni biti i zato nam trebaju pojačanja. Clichyu je (kojeg nenormalno cijenim i volim) vrijeme da malo zagrije klupu jer njegova forma ove godine je kriminalna. Squilacci i Koscielny, o njima još nemam neko formirano mišljenje, čas odigraju dobro čas katastrofalno. Sagna je vjerovatno uz Vermija najbolji igrač u odbrani, najkonstantniji je od svih. I odbranu ne igraju 4 igrača nego cijeli tim, međutim u nas odbranu igraju 4 igrača, a napad cijeli tim zato nije ni čudo što je šuplja. Wenger mora malo promijeniti stil igre u odbrani jer ovo nije na nivou. I totalno nevažno, ali stop dovođenju francuskih nepoznatih igrača, ne mogu ih više smislit.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2010, 17:59

Izgleda da se Arsene opet zagrij'o za Gary-a Cahilla iz Boltona,namjerava ga dovesti u Januaru.Dobrododje pojacat odbranu ako imamo u obziru neuigranost Sebastiana i Laurana,Djouruova nocna mora zvana duga povreda,nakon koje se je solidno vratio,al nije jos fit,bar za mene ne,(a predvidjao sam mu buducnost bolju od toureove :D )i povredu Vermaelena.
A Songa mi ne dirajte on je uz Diabya na 2 poziciji mojih omiljenih Ganersa naravno iza Robina van Persie-a :D
Ps.veceras Wigan torpediramo,bice klasika :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2010, 18:02

Bosco je napisao/la:Meni je Song igračina, već sam ga branio kad su svi govorili da je Buskec bolji, ali što mi Song vadi živce ove sezone to je nevjerovatno, iako nije on kriv za to svejedno me nanervira. Igra zadnjeg veznog, a stalno u napadu. Mnogo mi je bolji bio prošli sezone kada se znalo šta je njegov zadatak, ove godine Wenger puno eksperimentira što se tiče njegove pozicije. Odbrana nam je šuplja ko sir, to valjda svako vidi. Još nema Vermaelena, a prema svema sudeći neće ga dugo ni biti i zato nam trebaju pojačanja. Clichyu je (kojeg nenormalno cijenim i volim) vrijeme da malo zagrije klupu jer njegova forma ove godine je kriminalna. Squilacci i Koscielny, o njima još nemam neko formirano mišljenje, čas odigraju dobro čas katastrofalno. Sagna je vjerovatno uz Vermija najbolji igrač u odbrani, najkonstantniji je od svih. I odbranu ne igraju 4 igrača nego cijeli tim, međutim u nas odbranu igraju 4 igrača, a napad cijeli tim zato nije ni čudo što je šuplja. Wenger mora malo promijeniti stil igre u odbrani jer ovo nije na nivou. I totalno nevažno, ali stop dovođenju francuskih nepoznatih igrača, ne mogu ih više smislit.
Men vise Cesc ide na zivce :roll: taj nit' je u formi nit' zna dodat brzu loptu.'bala ga barcelona.Willshire je za njega tito i alija i bog :D

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 nov 2010, 18:02

Stranica arsenal-bih je stranica placenika i ubacenih elemenata koji zele da unose zavadu i razdor u nase divne redove. Ali naravno oni su nebitan faktor jer ko njih slusa, oni su nista a pravi navijaci Arsenala a pogotovo oni iz Engleske su 100% uz naseg vodju i njegove genijalne ideje!

Odbrana ce biti dobra kad se vrati Vermalen, jasno je da se mora i ostatak ekipe pozabaviti tim segmentom igre jer cini se nekad kad zabiju 2-3 gola protivniku kao da prestanu da se vracaju u odbranu i tako dodjemo do nezasluzenih poraza poput onog od spudsa.

Nemojte na kaptena niko nema pas ko on!

Bird brain spuds!
Dio Arsenala

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 30 nov 2010, 18:03

eh, ma ne vjerujem da je potrebno toliko igraca, naravno clichy moze na klupu tu je gibbs, ali i kad igraju svi desi se da odbrana nije kako treba, iako su igraci individualno dobri, cak za neke se moze reci odlicni,clichy,sagna i TV to je 3/4 odbrane, ali fali ono sto ih veze... da je sad nekog dobrog italijana(trenera) da ih uveze, da im pokaze kako se igra odbrana timski...

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 30 nov 2010, 18:06

-Paja je napisao/la:Stranica arsenal-bih je stranica placenika i ubacenih elemenata koji zele da unose zavadu i razdor u nase divne redove. Ali naravno oni su nebitan faktor jer ko njih slusa, oni su nista a pravi navijaci Arsenala a pogotovo oni iz Engleske su 100% uz naseg vodju i njegove genijalne ideje!

Nemojte na kaptena niko nema pas ko on!
daj ne seri, cuj placenici, naravno svako ima pravo na svoje misljenje, i u nekim stvarima su upravu, ali u nekim nisu... budi malo realan pa skontaj koliko bi nam jedan igrac tipa cahill(odbrambeni) ili neki dobar(odlican) odbrambeni pomogli u osvajanju titule... i ja sam 100% uz Wengera, pa cemo na kraju sezone vidjeti dokle nas odvede... cesc ima dobar pas, ALI nije u formi, i mislim da je klupa trenutno za njega, jer i nasri igra u odlicnoj formi, jack odlican, cak je i rosicky dobar bio zadnjih par utakmica ...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 nov 2010, 18:16

Kakav Cahill, kao i svi Engleski igraci precjenjen kladim se da ce Bolton izvisiti cijenu za koju je Bayern doveo Robbena, kad smao skotas glupi Milner je duplo vise kostao od Arshavina, a Arshavin 5 puta bolji i onda kazu kupi Engleza sto nema Engleza, sto bi ih bilo kad prosjecni igraci kostaju duplo skuplje od troduplo boljih stranaca. Zato cemo mi nase Engleze da proizvedemo kao Wilshera koji realno jos nije na nivou da bude ispred Fabregasa pa taman ovaj ne dao gol 20 utakmica zaredom.

Wenger treba ako ce da dovodi odbrambenog(a reko je da nece nikoga) treba dovesti Sakhoa provjeren francuz veoma kvalitetan!
Dio Arsenala

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 nov 2010, 18:23

Interesantno, moram priznati. ;)

Ako je iko u stanju napuhati nekog iz svoje avlije, onda su to Englezi. Ne mogu da vjerujem, ali glede ovoga dijelim @Pajino mišljenje. Vi ste se i prošle sezone dovodili u kontekst sa Cahillom, ali je cijena istog bila oko 20 milina Eura, ako se ja dobro sjećam. Definitivno previše novca za igrača koji nema ozbiljnijih utakmica u nogama. Cijenu Milnera ne treba ni komentarisati; svako ko iole prati fudbal zna da je ovaj igrač debelo precijenjen, te da igra zahvaljujući tome što je Englez, te što je, ako se ne varam, najmlađi strijelac u Premiershipu. Ista stvar je i sa SWP, čije fudbalsko umijeće ne zavređuje nošenje dresa nacionalnog tima, no isti je opet imao priliku igrati na SP-u, a drugi, koji su kvalitetniji, su ostali kod kuće.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2010, 18:24

-Paja je napisao/la:Kakav Cahill, kao i svi Engleski igraci precjenjen kladim se da ce Bolton izvisiti cijenu za koju je Bayern doveo Robbena, kad smao skotas glupi Milner je duplo vise kostao od Arshavina, a Arshavin 5 puta bolji i onda kazu kupi Engleza sto nema Engleza, sto bi ih bilo kad prosjecni igraci kostaju duplo skuplje od troduplo boljih stranaca. Zato cemo mi nase Engleze da proizvedemo kao Wilshera koji realno jos nije na nivou da bude ispred Fabregasa pa taman ovaj ne dao gol 20 utakmica zaredom.

Wenger treba ako ce da dovodi odbrambenog(a reko je da nece nikoga) treba dovesti Sakhoa provjeren francuz veoma kvalitetan!
Willshire je na nivou nerazumnom za ijednog nogometasa koji dolazi sa ove planete :D
Willshire ima pas kakav dugo nisam vidio,prefinjenijeg od Cesca,ima lahkocu Messija,brzinu Cristiana,perfekciju Titija i pamet Denisa,jedino sto je jos te le,mlado-ludo,neiskusno i nema snage za duele,al' svaki duel dobije pamecu,sto je ne tipicno za engleza.Ja tog tipa nisam vidio da izgubi olako loptu ili ako je upucena prema njem da je ispusti,cak iako ej pogresan pas,on ce iz situacije istrzit maksimalno :D

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 nov 2010, 19:09

Evo mali uvod u tekmu, večeras igramo protiv Wigana kojem Carling Cup trenutno i nije baš pretjerano važan. Izgubili su od West hama 3:1 ovo kolo i čine se kao idealni da prekinemo crni niz na domaćem terenu od 3 uzastopna poraza. Pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, ali ipak ovo je Arsenal tako da uz veliku dozu rezerve treba najaviti i očekivati večerašnji meč. Početnih 11 bi trebalo izgledati ovako.

Formacija: 4-5-1

.................Sczcesny..................

Eboue...Djourou...Koscielny...Gibbs

..................Eastmond.................
.......Denilson.............Rosicky......

..Walcott........................Vela.....

....................Bendtner..............

Ja zadovoljan i minimalnom pobjedom. slika

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 30 nov 2010, 19:13

Uvjeren sam da ce veceras 3 ili 4 komada biti u mrezi Wigana,ali nisam bas uvjeren i vi necete primiti barem jedan gol. :roll:
You'll never walk alone.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2010, 20:59

uh jbm ti...sta radi onaj eboue :lol: :oops: :o

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 30 nov 2010, 20:59

ma ne ja samo navodim jedan primjer, nisam se mogao sjetiti nikoga drugog, sakho je dobar ali je i on mlad, a nama treba igrac koji vec sad moze uskociti da igra... veceras nesto ofanzivnija formacija sa 2 krila i 2 spica, to nisam vidio dugo vremena, jos od vremena henrya,piresa,ljunberga i dennisa...
p.s. od stare slave se ne zivi, cesc mora dokazati da hoce, mora dokazati da je jos zainteresiran, mora se boriti onda tek moze dobiti mjesto ispred jacka, jer je jack fenomenalan i bolji od cesca(bar ovaj dio sezone) a za nasria nista necu reci...

ady
Kontakt:

Post Postao/la ady » 30 nov 2010, 21:02

ej majstore, mozes li link poslati...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2010, 21:03

e2_ze je napisao/la:ma ne ja samo navodim jedan primjer, nisam se mogao sjetiti nikoga drugog, sakho je dobar ali je i on mlad, a nama treba igrac koji vec sad moze uskociti da igra... veceras nesto ofanzivnija formacija sa 2 krila i 2 spica, to nisam vidio dugo vremena, jos od vremena henrya,piresa,ljunberga i dennisa...
jel se ovo men cini il sam ja pogresno zakljucio da je arsene(kodn trener) kondicijski pripremio ekipu za sezonu najgore u karijeri do sad? :mrgreen:
Mozda Sakho,mozda Mertesacker,mozda Subotic,mozda Caihill-na bossu je da odluci,koga ce,koga god dovede bice mi drag :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2010, 21:05

ady je napisao/la:ej majstore, mozes li link poslati...
http://atdhe.net/index.html
ili
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
:)

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 nov 2010, 21:13

Jao sta Vela fula nakon dominantne asistencije van persia!
Dio Arsenala

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 nov 2010, 21:14

usput jos jedna opaska mi igramo prakticno formaciju 4-2-4 :D nit RVP nit Nicki nit Carlosito nit Theo nisu veznjaci :shock:

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.