Postao/la AshburtonG » 11 apr 2020, 03:39
U ovom trenutku sto se tice UFCa, GSP i Jones su definitivno ispred. Khabibu treba pobjeda protiv Fergusona, Gaethjea i jos par odbrana titule i to je to. Najdominantniji je sigurno vec. Govorimo o covjeku koji je izgubio ja mislim jednu rundu u skoro 30 meceva, i to je bilo klimavo.
Covjek se 6 godina borio u UFCu, i tek onda dobio priliku napast pojas, A vec nakon par borbi se vidjelo da je nivo iznad cijele divizije. Ako uzme mec protiv dvojice navedene, doktori ce ovdje pisat, pa ima samo 5 odbrana titule, pa sta da ih po 2x sve opet posamara da bi vi bili zadovoljni? Mene bi iskreno bilo sramota trazit za revans, da pruzim onakav mizeran mec kao Conor i slicni. Poirier je imao jedan momenat i to je sve. Kad skontas da takav lik ima najveci argument za revans, tek ti onda bude jasno na kakvom je nivou Dagestanac.
Na njegovom mjestu, odradio bih Fergusona i Gaethjea i penzija. Svakako mu pobjeda protiv GSPa malo donosi, a moze oduzet status GOATA. Ako dobije taj mec, pricat ce se da je prestar i da bi ga GSP samljeo prije 7-8 godina.
Evo npr. Cormier kad bi u ovim godinama vratio poraze Miocicu i Jonesu, za mene bi bio tik uz GSPa ako ne i ispred.