FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Omerbavarac » 30 nov 2010, 23:19

Da se bacao silan novac na transfere, ne bi sigurno u ovom trenutku bili u ovolikom plusu, uostalom ko zna sta bi bilo da se nemilice rasipalo?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 30 nov 2010, 23:36

Romariooo je napisao/la:Vec smo ovdje nedavno raspravljali o tim finansijskim stvarima u klubovima, i meni je to nekako sve nejasno. Kod Bayerna recimo sve ukazuje na finansijsku stabilnost, al opet se ne dovode skupa pojacanja, s druge strane neki klubovi su kao u velikim dugovima a trose sve vise i vise, meni tu vise nije nista jasno. Bajern recimo otplacuje kredit zbog stadion, znaci to automatski da je stadion valjda jedan kroz jedan Bayernov, sto znaci da ce svi prihoci od ulaznica i koncerta nekih npr. ici iskljucivo bayernu kao klubu. I zasto se sad pravi tolika drama oko kredita tog, da se mora cekati 10 godina da se to otplati pa kao onda sav kapital u pojacanja. Zar nije logicno da se tu uzme neki dugorocni kredit koji ce se otplacivati svake sezone pomalo, skoro i neprimijetno, od tih sredstava koje stadion i zaradi, a da se sasvim normalno mogu dovoditi pojacanja i na svaki drugi nacin da klub normalno funkcionise, jer ipak recimo veliki je to stadion i uvijek je pun, ne znam zna li neko koliko prosjecno od svake utakmice zaradi klub, uzevsi u obzir i sezonske i one obicne jednokratne ulaznice.
njemci su to ... mada nezz sta bi to moglo da znaci al et mozda tvrdoglavost ... kako je Uli zacrtao tako mora da bude pa makar sve se raspalo

a btw u BL nemas vlasnike tipa abramovic, perez, šeici (da imaju vise od 51%) etc a i ako imas veci dug gubis licencu za prvu ligu kako ja znam, nisam siguran ...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 dec 2010, 01:13

schweinsteiger je napisao/la: I da su dali 100 mil € za otplatu,ostalo je cistih 100 mil € za pojacanja,pa mozemo kupiti koga hocemo,ja bih za Coentra-a dao tih 25 mil € ,kupio stopera i imamo viska para za igraca na bilo kojoj poziciji :D
Treba istaći da Bayern godišnje potroši oko 165 mil. na personal, kao i cca 102 mil. na porez.

Što se tiče Jahreshauptversammlung-a, izdvojio bih sljedeće:
Hoeneß: Ich sage dir, lieber Bastian: Für den ganzen Verein ist es unglaublich wichtig, dass Du bei Bayern München bleibst.“ Dafür gab es von den Anwesenden einen langen Applaus und Standing Ovations!
:D

Upućeno treneru:
„Louis, du weißt, dass dir hier alle helfen, deine Ziele zu erreichen. Wir geben dir alle Unterstützung.“
Što se tiče ove sezone:
„Wir werden bis zum letzten Blutstropfen kämpfen und schauen, was geht!
Kalle u svom elementu. :mrgreen:
„Louis, ich möchte zu Dir sagen: Bayern München funktioniert ganz einfach. Du musst nur die Spiele gewinnen, dann sind alle zufrieden.
Kalle, Kalle, baš si šega od čovjeka, što mu odmah nisi rek'o... siegen oder fliegen. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 dec 2010, 01:21

geronimo je napisao/la:
Kalle, Kalle, baš si šega od čovjeka, što mu odmah nisi rek'o... siegen oder fliegen. :D
:lol: :lol: :lol:
Ja ipak mislim da ce biti ovo prvo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 dec 2010, 01:29

Romariooo je napisao/la:Vec smo ovdje nedavno raspravljali o tim finansijskim stvarima u klubovima, i meni je to nekako sve nejasno. Kod Bayerna recimo sve ukazuje na finansijsku stabilnost, al opet se ne dovode skupa pojacanja, s druge strane neki klubovi su kao u velikim dugovima a trose sve vise i vise, meni tu vise nije nista jasno. Bajern recimo otplacuje kredit zbog stadion, znaci to automatski da je stadion valjda jedan kroz jedan Bayernov, sto znaci da ce svi prihoci od ulaznica i koncerta nekih npr. ici iskljucivo bayernu kao klubu. I zasto se sad pravi tolika drama oko kredita tog, da se mora cekati 10 godina da se to otplati pa kao onda sav kapital u pojacanja. Zar nije logicno da se tu uzme neki dugorocni kredit koji ce se otplacivati svake sezone pomalo, skoro i neprimijetno, od tih sredstava koje stadion i zaradi, a da se sasvim normalno mogu dovoditi pojacanja i na svaki drugi nacin da klub normalno funkcionise, jer ipak recimo veliki je to stadion i uvijek je pun, ne znam zna li neko koliko prosjecno od svake utakmice zaradi klub, uzevsi u obzir i sezonske i one obicne jednokratne ulaznice.
ma bayern je trebao prosle sezone fino dovest ibrahimovića za 69,5 miliona eura pa onda ga prodat za 6 miliona, pa je trebao dovest chygrynskog za 25 miliona eura (a taj covjek jos nista nije pruzio u barci, pa cak ni ibrahimovic nije bio mnogo efektivan) pa prodat chygrynskog za 15 miliona eura....ako je danas dobra stvar bacit pare a nemat od igraca velike koristi pa ih onda za duplo, ili deserostruko manje pare prodat onda cemo tebe postavit za menadzera, predsjednika i trenera bayerna (magath je trener i menadzer a et tebi dajemo trostruku funkciju jer si nas prosvjetlio) :D :D
a pametni bayernovi su potezi kupis igraca za 25 miliona eura (arjen robben) a on ti svojim golovima vrati sa preko 100 miliona eura najmanje, vjerovatno i vise, al uzevsi u obzir koliko je golova zabijao u svim takmicenjima donio je ogromne pare......jednom sam ovo oko ovih transfera komentarisao , nekima je logika takva da bi izgleda radije dali za yugu vise para, nego za mercedesa najnovijeg (poredjenja radi) :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

totem
Kontakt:

Post Postao/la totem » 01 dec 2010, 07:51

Kada je riječ o Bajernovom stadionu, koliko sam ja upoznat, radi se o sljedećem: isti je plaćen nekih 350 miliona eura i finansirali su ga oba kluba ( Bajern i 1860 ) sa po 50% udjela. pušten je u pogon čini mi se 2005 i oba tima su se uvalila u kredit kako bi ga otplatili. Ja mislim da su početni uslovi bili da se stadion otplati za 10-ak godina i rata za svaki od klubova je nekih 20-25 miliona eura godišnje. Međutim kao što je poznato, Bajern je preuzeo ( otkupio ) dio od ovog drugog i naravno troškovi su porasli, tako da je rata za otplatu redefinisana i iznosi nekih 35 miliona godišnje na nekih 8-10 godina od momenta postavke novog uslova ( čini mi se da se radi o prošloj godini kada je sve ovo promjenjeno kako Bajern ne bi morao plaćati 50 miliona eura godišnje, dakle rata je smanjena ali je rok otplate produžen ). E sada, kada je Audi kupio čini mi se 10% dionica kluba, to je bilo priče da će se sav taj novac uložiti u otplatu stadiona i da će se u tom slučaju dug skoro pa prepoloviti, da li je to urađeno ne znam ali mi se čini da jeste. Ovo prktično znači da je rok za otplatu skoro pa prepolovljen i da je ostalo još nekih 5 godina po 35 miliona, naravno sve do početka ove sezone. Ako su od ovih 200 miliona prihoda izdvojili dodatni dio za stadion, to znači da je i ovaj rok od 5 godina naknadno smanjen. Šta je od svega ovoga prava istina, to samo Bog zna.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2010, 12:51

schweinsteiger je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la: U ovom trenutku ja ne znam koga bi izabro da moram birati između TymoŠPEKA koji je u formi i igra standardno ili našeg kapetana koji nije baš dobar u ovoj sezoni i tek se vratio na teren.

TZV: PICK AND CHOOSE SITUACIJA! 8-)
a sta mislis da bude Bommel i Tymo zadnji vezni,Schweini srednjeg veznog,lijevo Ribery,desno Altintop,Muller i Gomez naprijed,ili da Tymo igra umjesto belgijskog Tarzana,a naprijed sve kako i jest...

Pa pročitaj kaj sam ja napiso u tom textu. Nije to problem izuzev kaj Hamit mora van, ali onda su kroos ili Muller na klupi, ak me razmeš. neko "dobar" mora na klupu...

A kaj vas sve točno **** oko tog stadiona? Postavite mi pitanje kaj vas točno zanima i ja bum vam odgovorio...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2010, 12:57

Odmah da vam kažem za stadion jedan broj, pa kasnije ak vam neš nije jasTno recite:

„Wir sind eine der größten und werthaltigsten Marken, die es im Fußball gibt“, freute sich Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeneß sprach von „gigantischen Zahlen“. Das verdeutlicht auch die viel schneller als geplant sinkende Darlehensschuld für den Bau der Allianz Arena. „Am Ende dieser Saison, also am 30. Juni 2011, sind innerhalb sechs Jahren seit der Eröffnung 176 Millionen Euro von uns getilgt worden“, berichtete Karl Hopfner. Etwas mehr als die Hälfte ist damit bald abbezahlt.

Znači na kraju ove sezone, 30.06.2011 je u 6 godina otkad je Allianz Arena otvorena, je isplačeno 176 miljona Eura OD NAS! To znači da je plačeno malo više od pola...

Ako 176 podijeliš sa 6 znači da mi oko 30 miljona eura godišnje uplačujemo za Allianz Arenu.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 dec 2010, 14:16

[youtube][/youtube] uskoro povratak majstora :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 dec 2010, 14:42

@Antone, je li to znači da, kada se otplati Arena, umjesto sadašnjih 30 mio za transfere, biće u mogućnosti dvostruko ulagati (60 milja)?? :?
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2010, 14:48

geronimo je napisao/la:@Antone, je li to znači da, kada se otplati Arena, umjesto sadašnjih 30 mio za transfere, biće u mogućnosti dvostruko ulagati (60 milja)?? :?
Hmm skoro. Ne znači da mi možemo svake godine ulagati 30 dok se nesiplati Arena, ali to bi značilo da ćemo imati tih 30 na raspolaganju za nešto drugo. Ljudi zaboravljaju na plaće igrača, koje rastu i kad se daje novi ugovor onda igrač večinom dobije bolji ugovora a i u dosta slučajeva se određena cifra daje odmah na ruke...

Ljudi recimo kažu da mi ovo ljeto nismo doveli niti jednog igrača i to je istina, ali zaboravljaju da smo prošlo ljeto doveli igrača koji se zove Robben i to nije bilo planirano nego je to bio vanredan trošak, još smo mu morali dati određenu cifru na ruke i košto nas je oko 8 miljona kolko iznosi njegova plaća za jednu godinu...Taj "minus" se prebacio na ovo ljeto pa se zato nismo razbacivali sa nofcima iako je bilo prostora za pojačanja,,,,

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 dec 2010, 14:56

@ effe
ma bayern je trebao prosle sezone fino dovest ibrahimovića za 69,5 miliona eura pa onda ga prodat za 6 miliona, pa je trebao dovest chygrynskog za 25 miliona eura (a taj covjek jos nista nije pruzio u barci, pa cak ni ibrahimovic nije bio mnogo efektivan) pa prodat chygrynskog za 15 miliona eura....ako je danas dobra stvar bacit pare a nemat od igraca velike koristi pa ih onda za duplo, ili deserostruko manje pare prodat onda cemo tebe postavit za menadzera, predsjednika i trenera bayerna (magath je trener i menadzer a et tebi dajemo trostruku funkciju jer si nas prosvjetlio) :D :D
a pametni bayernovi su potezi kupis igraca za 25 miliona eura (arjen robben) a on ti svojim golovima vrati sa preko 100 miliona eura najmanje, vjerovatno i vise, al uzevsi u obzir koliko je golova zabijao u svim takmicenjima donio je ogromne pare......jednom sam ovo oko ovih transfera komentarisao , nekima je logika takva da bi izgleda radije dali za yugu vise para, nego za mercedesa najnovijeg (poredjenja radi) :D :D :D

Ne znam zasto effe kada govoris o finansijskoj stabilnosti Bayerna (u koju ne sumnjam ni najmanje poznajuci njemacki mentalitet) kao kontru uvijek navodis Barcelonu. Da kazes City, Celzi, Real, Portsmouth, pa ajde bio bi u pravu sigurno, ali da navodis Barcu kao pojam kluba koji je spiskao milione da bi napravio tim, to je smijesno. Ne znam jel ti poznata cinjenica da danasnji prvi tim barce cini 8 igraca iz vlastitog pogona, po cemu smo sigurno najzdraviji vrhunski klub u svijetu . Istina je da smo imali finansijsku pushing na Ibrahimovicu, Cirginskom i jos nekim igracima, ali nasa politika stvaranja domacih igraca je pokrila sve te finansijske promasaje.

Ova generacija Barce je najbolji tim svih vremena, ja sam to davno govorio, Messi je najbolji igrac svih vremena, Xavi i Iniesta su sigurno medju najboljim veznim igracima svih vremena, Puyol i Pique su sigurno jedan od najboljih stoperskih tandema svih vremena, Alves, Vilja, Sergio, Abidal, Pedro itd su sigurno medju najboljim igracima svijeta na svojim pozicijama trenutno. Pep, iako neiskusan, vjerovatno je najbolji trener danasnjice.

Sve si to razlozi hegemonije Barcelone u danasnjem svijetu fudbala, mnogi su ove cinjenice osporavali, mnogi ce i nastaviti osporavati, igre i rezultati iz dana u dan pokazuju da je sve ovo realno stanje stvari.

Za ovakvu ekipu i Bayern bi sigurno vrlo rado dizao kredite, jer bi ih sigurno mogao lagano vratiti, a vi kao navijaci Bayerna bili bi najsretniji navijaci na svijetu, i ne vjerujem da bi bi vise voljeli gledai finansijsku stabilnost kluba u smislu da ni euro nije duzan, i vi bi vise voljeli gledati fudbalsku hegemoniju vaseg voljenog kluba.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2010, 15:00

Živcirate sa ovim usporedbama barce i bayerna :roll:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 dec 2010, 15:04

anton 1983 je napisao/la:
geronimo je napisao/la:@Antone, je li to znači da, kada se otplati Arena, umjesto sadašnjih 30 mio za transfere, biće u mogućnosti dvostruko ulagati (60 milja)?? :?
Hmm skoro. Ne znači da mi možemo svake godine ulagati 30 dok se nesiplati Arena, ali to bi značilo da ćemo imati tih 30 na raspolaganju za nešto drugo. Ljudi zaboravljaju na plaće igrača, koje rastu i kad se daje novi ugovor onda igrač večinom dobije bolji ugovora a i u dosta slučajeva se određena cifra daje odmah na ruke...

Ljudi recimo kažu da mi ovo ljeto nismo doveli niti jednog igrača i to je istina, ali zaboravljaju da smo prošlo ljeto doveli igrača koji se zove Robben i to nije bilo planirano nego je to bio vanredan trošak, još smo mu morali dati određenu cifru na ruke i košto nas je oko 8 miljona kolko iznosi njegova plaća za jednu godinu...Taj "minus" se prebacio na ovo ljeto pa se zato nismo razbacivali sa nofcima iako je bilo prostora za pojačanja,,,,
Naravno, uz to još dodati nove ugovore (poboljšane) Riberyu, Mulleru, Lahmu, pa i uskoro Schweinsteigeru, nadam se.
Bayern se ne treba plašiti za finansije, barem dok je tu čika Uli. A ako bude šta od onog najavljenog, tj. UEFA-inog pravila da se smije samo onoliko ulagati (trošit) koliko se zaradi, cijene, a samim tim i plate igrača će drastično opasti.
Ostavimo se mi finansija i Barcelone (na ovoj temi) i okrenimo se predstojećoj utakmici protiv S04.
Vom Jäger zum Gejagten

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 dec 2010, 15:13

Ma da, nema potrebe za ovakvim rapstavama i nemam pojma zasto to effe non stop potencira, znam da klubovi kao Barca i Bayern mogu propasti jedino kad bude kijametski dan, drugacije ne mogu nikako.

Bice zanimljiva utakmica protiv Salkea vjerujem, vec imam u vidu tu na vise para odigrati oba daju gol ili 3+, u cemu je Bayern jako zahvalan. Nekako mi je tu nerijeseno najizglednije, Bayern ce mislim tek u proljetnom dijelu sezone zaigrati kako treba i zna, vjerjem da cete praviti neke duze serije pobjeda, al sad opet sve zavisi od Dortmunda, kako ce se oni na proljece ponasati, mislim da nema sanse da bayernu izmakne Liga rvaka, dok je titula skoro pa i nemoguca, jedino eto u slucaju da se Dortmund sroza kao Hoffenheim prije nekoliko sezona, a da Bayern kroz drugi dio sezone prodje kao kombajn kroz zito
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 dec 2010, 16:07

Imam osjecaj da ce Bayo uskoro poceti koristiti oprobani stari recept tj. unosenje nemira kod protivnika. Ni jedna ekipa u Bundesligi nije uspjela da izdrzi taj pritisak, eh sada je na BVB-u da pokaze je su li to u stanju uraditi. Sto Bayernu jos ide na ruku je "laksi" raspored u proljetnom dijelu sezone, jer BVB ima stvarno par teskih gostovanja, kao npr:

18. kolo - Leverkusen
20. kolo - Vukojebina
24. kolo - Bayern
26. kolo - Selendra
29. kolo - HSV
33. kolo - Smetljari
"My Favorite Ring is Always the Next One"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 dec 2010, 16:13

:lol:
bravo malac, stvarno si objektivan :lol:
zacrvenis li se barem dok prenosis ovu gomilu lazi na forum :?
hej, ono naslo hvaliti onu gurbetariju iz spanske verzije rs-a :shock:
muljatori, prevaranti i manipulatori najgore vrste kakvi se ne pamte u novijoj historiji.
znate li koji je pravi razlog prceloninog ispadanja od intera?
nisu mogli/nisu imali cime kupiti rosetija jer je anglo-saksonsko-cigansko-zidovsko kapitalisticki lopov morati ponudio vise.
oni su se istrosili i uvalili u dugove potkupljujuci sudije one godine kada su "osvojili" lp.
cim prestanu kupovati sudije, ili, pak, kad vjeruju da ne moraju kupovati, desi im se kopenhagen, ili im se ukaze neka ruska babaroga.
seerem se na njih i njihovu ligu u kojoj dominiraju zajedno sa realom.
da, to je onaj real kojeg slabasni lion potuce do nogu.

sto se tice predstojece utakmice koju glupi novinari prozvase ´velikim derbijem´, strahujem da bi se u bayi moglo ponovo pojaviti ono sazaljenje koje iskazuju prema malim klubovima te da puste salkeu i spase ga ispadanja i totalnog rasula/bankrota.
ps
zanima me posto je mladjahni Bale :?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 01 dec 2010, 16:18

Treba biti realan i reci da je nas Bajern za klasu ispod Brselone, a iskreno bi vise volio da smo 100 miliona u minusa ali da kupujemo igrace nego ovako da pucamo od para, a ne kupimo nikog. skrtarenje nas nece dovesti nigdje.
Volim te Zeljo!!!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 dec 2010, 16:45

zlatandr je napisao/la:Treba biti realan i reci da je nas Bajern za klasu ispod Brselone, a iskreno bi vise volio da smo 100 miliona u minusa ali da kupujemo igrace nego ovako da pucamo od para, a ne kupimo nikog. skrtarenje nas nece dovesti nigdje.
vrli mladicu, vidi se da imas mozda i najljepsu vrlinu a to je skromnost. cestit si i ti, a cestiti su i oni koji othranise takvu momcinu.
osim toga, ti si pristojan i kulturan mladic, mozda i malo stidan jer si zbog svoje skromnosti ili zbog stida presutio istinu ili si, pak, protivnika podigao u klasu kojoj definitivno ne pripada.
dakle, inferiorna prcelona je za 3 ili 4 klase ispod bayerna pod uslovom da se otvore karte tj. igra posteno.
oni su u rangu mainca, stutgarta ili leverkuzena.
znaci, dobar tim za neke uefa kupove ali nedovoljno dobar da bi se mjesao sa najboljima.
budi mi pozdravljen.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 dec 2010, 16:53

Secer je jedna iskrena duša
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.