Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

prisonbreak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la prisonbreak » 28 apr 2020, 19:44

killafrommanilla je napisao/la:
28 apr 2020, 17:30
ljudi koji bi radije azmira sad, nego zdrav klub za 5 godina, mozda i zasluzuju sudbinu brotnja, modrice i slicnih klubova iz vrecice.

Lik na temi im predlaze mukotrpniji al posteniji rad, krenut ka ozdravljenju, a ljudi mu repliciraju s prijedlozima nihada selimovica i azmira u tandemu :rol:
Ko ti garantuje da ce za 10 godina biti zdrav klub?

Pa Celikov je dug, cjelokupan dug svih klubova u ligi.

Dalje, grad je sada vec debelo digao ruke od Celika, samo su za reprogram davali od Celikovih prostora, i sto su nekada karte platili, ko kaze da cemo u kantonalnoj imati budzet 200.000KM? Od tih para vrstiti dug koji je milionski.

Ja sam spomenuo Azmira jer znam sta se desavalo mjesec prije nego Turcin dosao..
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 apr 2020, 20:15

prisonbreak je napisao/la:
28 apr 2020, 19:44
28 apr 2020, 17:30
ljudi koji bi radije azmira sad, nego zdrav klub za 5 godina, mozda i zasluzuju sudbinu brotnja, modrice i slicnih klubova iz vrecice.

Lik na temi im predlaze mukotrpniji al posteniji rad, krenut ka ozdravljenju, a ljudi mu repliciraju s prijedlozima nihada selimovica i azmira u tandemu :rol:
Ko ti garantuje da ce za 10 godina biti zdrav klub?

Pa Celikov je dug, cjelokupan dug svih klubova u ligi.

Dalje, grad je sada vec debelo digao ruke od Celika, samo su za reprogram davali od Celikovih prostora, i sto su nekada karte platili, ko kaze da cemo u kantonalnoj imati budzet 200.000KM? Od tih para vrstiti dug koji je milionski.

Ja sam spomenuo Azmira jer znam sta se desavalo mjesec prije nego Turcin dosao..
Izvini Mohi
Jedno pitanje
A sta bi sa parama od onog transfera Jurina cini mi se da se zove igrac
200 000 €
To ne spominje ni Turcin a i ovi vasi iz kluba

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 28 apr 2020, 20:17

I ti bi bio zadovoljan da ti je dosao Azmie nakon svega sto je uradio Slobodi? Pa taj bi vas lik ugasio nakon 2 godine na ovo trenutno stanje jebote

Niko ne garantuje, ali je odredjena satisfakcija da znate da ste pokusali posteno. Ruku na panj da bi se ukljucili svi ljudi Zenice, jer zenica kakva je da je - zivi Celik. Tu pricu bi mogli iznijeti glatko, i bilo bi podrske sa svih strana.

Tezak put, mozda bi vam trebalo 10 godina, ali bi izdobrilo, ima Zenica sposobnih, mladih ljudi, to je bio NGG. Samo ocito ima i puno "fuada" isto
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 28 apr 2020, 20:27

28 apr 2020, 20:17
I ti bi bio zadovoljan da ti je dosao Azmie nakon svega sto je uradio Slobodi? Pa taj bi vas lik ugasio nakon 2 godine na ovo trenutno stanje jebote

Niko ne garantuje, ali je odredjena satisfakcija da znate da ste pokusali posteno. Ruku na panj da bi se ukljucili svi ljudi Zenice, jer zenica kakva je da je - zivi Celik. Tu pricu bi mogli iznijeti glatko, i bilo bi podrske sa svih strana.

Tezak put, mozda bi vam trebalo 10 godina, ali bi izdobrilo, ima Zenica sposobnih, mladih ljudi, to je bio NGG. Samo ocito ima i puno "fuada" isto

Ja znam da je Azmir spasio Slobodu. A ovi Tuzlaci sto pisu je suplja prica. Uveo ih u PL, vratio je dosta dugovanja, ostavio im neka dugovanja, daleko najbolje su stajali dok je on bio tu. Njega je **** politika sje*bala u Tuzli.

Ja licno najvise bih volio da krenemo od kantonalne lige, i da to pokusamo, al sve je to upitno, kao sto je upitno i sa ovim 'politickim' opcijama.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 28 apr 2020, 20:31

Zenica je živjela za Čelik, ali više to nije slučaj. Grad je okupiran od strane plitkih malograđana i nepismenih barbara kojima Zenica i Čelik ne znače ništa.
Nema više ni ljudi, a ni snage koja bi pokrenula pozitivnu priču. NGG je bio zadnji trzaj normalne, pismene i građanske Zenice, a ona je kao i Čelik na samrti.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 28 apr 2020, 20:42

28 apr 2020, 20:27

Ja znam da je Azmir spasio Slobodu. A ovi Tuzlaci sto pisu je suplja prica. Uveo ih u PL, vratio je dosta dugovanja, ostavio im neka dugovanja, daleko najbolje su stajali dok je on bio tu. Njega je **** politika sje*bala u Tuzli.

Ja licno najvise bih volio da krenemo od kantonalne lige, i da to pokusamo, al sve je to upitno, kao sto je upitno i sa ovim 'politickim' opcijama.
Sve je to izgledalo super na oko, rezultatski.
Nije on vratio centa, nego akumulirao dug sebi. Druga stvar, ukupni dug Slobode je veci za skoro milion nakon njega od toga 700 000 novog poreznog duga. Kupio je bus, upisao Slobodi pozajmicu, bus registrovao na svoju firmu, i dao ga Slogi. :roll:
Racunaj sam, koliko nas je igraca tuzilo iz njegove ere....
Evo i sada ova afera u Slogi, i tuzbe to je sine sazrilo da sipa zaviri u Slogu..
Svi smo mi njega podrzavali i izgledalo je da i nama "svice "ali ku rko Murate.

Nema tu investitora bez jasnog zakona. Uzimas klub...ok pasa moj. Uzimas klub kakav jeste preuzimas komplet dug, prilazes dokaze i sretstva kojima ces raditi, povracat dugove.
Tako ide u svijetu. A kod nas daj klub ali necu dugove, hocu klub ali vi vracajte porez...
Ljudi tako to ne ide, to samo u BiH moze.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 28 apr 2020, 22:22

Vico se malo zeznuo, prva tri sa tabele idu u evropu :mrgreen:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 apr 2020, 22:24

Puno seru ovi vrapcicani za nekog ko je tek usao u pl
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 apr 2020, 22:26

redbull93 je napisao/la:
28 apr 2020, 22:24
Jesil se vratio iz Njemacke

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 apr 2020, 22:41

svrakino1921 je napisao/la:
28 apr 2020, 22:26
redbull93 je napisao/la:
Jesil se vratio iz Njemacke
Sto, da me fikret respiratorima sa okusom maline lijeci?

Javim ja tebi kad dodjem.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 28 apr 2020, 23:11

redbull93 je napisao/la:
Imate vi pametnijeg posla od gledanja u tudju avliju. Kako stvari idu mogli bi vi otici na duze staze u nizi rang, i to u najboljem slucaju :tralala:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 28 apr 2020, 23:12

redbull93 je napisao/la:
Usao cist i bez dugova, s redovnim platama i hrpom sponzora. Zar to nije i vama cilj, ili je zbog takvih kao sto si ti i ovakvo stanje u klubu?

Nijedan moj post od zadnja tri nije s losom namjerom, samo kazem kako ste u zestokom krcu ako vam je primjer Azmir sa Slobodom :) Ali ti si vjerovatno jedan od onih sto je sletio u Zenicu poslije rata, glava tvrda a dusa iza brda, pa me ni ne cudi sto te zaboli i kad ti neko da konstruktivnu kritiku

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 apr 2020, 23:18

Ludilo zvano vrapcici haha
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 28 apr 2020, 23:20

redbull93 je napisao/la:
28 apr 2020, 23:18
Strasno. Nije ni cudo sto te konobar prcio 24/7 da te doveo do toga da ga spominjes i kad nije prisutan. Zivio

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 apr 2020, 23:22

28 apr 2020, 23:20
redbull93 je napisao/la:
28 apr 2020, 23:18
Strasno. Nije ni cudo sto te konobar prcio 24/7 da te doveo do toga da ga spominjes i kad nije prisutan. Zivio
Haha koga sam spomenuo? Momak malo si L00d i ocigledno nisi prijateljski nastrojen, tako da ne znam sta ocekujes od mene.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 apr 2020, 01:10

Kako stvari izlaze na povrsinu, zapitas se kako su uopste igraci htjeli igrati. Isto kao u Slobodi prosle godine, evo i u Celiku, skoro nikome nista se nije placalo, a svaki taj dinar ce biti predmet tuzbe i omca za licencu u narednim godinama.
Samo igrcima skoro 1mil sa doprinosima se duguje i to u vrijeme Olguna, smjestaj u motelima i hrana, razni restorani, mnogi bivsi i sadasnji uposlenici od cistacica pa nadalje, tuzbe koje su u procesu odlucivanja, brojkama nigdje kraja.
J3bena situacija, kompleksnija nego sam i ja mislio da je.
Slicno kao u Slobodi kad je Azmir dosao pa se pocelo provjeravati kome se duguje, skoro pa nije bilo covjeka kome ne dugujes.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 29 apr 2020, 01:20

Sviuodbranu je napisao/la:
28 apr 2020, 20:42
28 apr 2020, 20:27

Sve je to izgledalo super na oko, rezultatski.
Nije on vratio centa, nego akumulirao dug sebi. Druga stvar, ukupni dug Slobode je veci za skoro milion nakon njega od toga 700 000 novog poreznog duga. Kupio je bus, upisao Slobodi pozajmicu, bus registrovao na svoju firmu, i dao ga Slogi. :roll:
Racunaj sam, koliko nas je igraca tuzilo iz njegove ere....
Evo i sada ova afera u Slogi, i tuzbe to je sine sazrilo da sipa zaviri u Slogu..
Svi smo mi njega podrzavali i izgledalo je da i nama "svice "ali ku rko Murate.

Nema tu investitora bez jasnog zakona. Uzimas klub...ok pasa moj. Uzimas klub kakav jeste preuzimas komplet dug, prilazes dokaze i sretstva kojima ces raditi, povracat dugove.
Tako ide u svijetu. A kod nas daj klub ali necu dugove, hocu klub ali vi vracajte porez...
Ljudi tako to ne ide, to samo u BiH moze.
Kakvu situaciju u laznom citiyu spominjes nisam upucen? Ma pravi biznismeni to rijese djelima a ne supljom ko Azmir il ovajj Olgun milioneri na baterije,medijske k...e. Tan cim je dosao odma rekao koliki je dug drzavi i platio,pa se poceli javljati kao kod vas i pekari,automehanicari,i Meho iz brijacnice za dugove i covjek isplatio sve,znaci svakog duznika da nas niko u usta ne stavlja i vozdra

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 29 apr 2020, 02:12

Upravo tako .
Hoces biznis, hoces klub, izvoli pasa.
Moze biti da i ja grijesim zagor1987@,ali po mom svatanju to mora ici direktno i transparentno.
Evo ilustrativno da kazem hoces Slobodu. Ok
Koliki je dug poreznoj, koliki je dug kluba po ostalim potraziocima.
6 mil porezna, 2 mil interno.
Znaci ti racunaj investiciju sa nekim 3-godisnjim planom 10 mil km.
Porezni dug vracas odma ba i skidas omcu klubu oko vrata.
Za interni dug placas reviziju kluba, vidis realno stanje rijesis to preko suda, sto bude potvrdjeno placas ba i kraj price. Tek kada rijesis ta pitanja i konsolidujes klub ides u projekte koje smatras realnim i izvodivim.
Kod nas sve naopako niko nema da istupi sa konkretnim stvarima, a nemas ni zakon koji to omogucava realno.
Sarajevo jeste vratilo dugove, i stabilno je,ali tapka u mjestu.
Ljudi kupe klub sa 100 mil duga pa dovode pojacanja, jurisaju na LP i td...Sarajevo je postalo obicna skola fudbala, koja ako ubode transfer neko ce uzeti pare (kvazi vlasnik)bez konkretnih ciljeva.
Izvini ja to tako vidim.
U BiH su te stvari neozbiljne totalno.

Spominjem tuzbe igraca,kako ces poslovati u okviru koji je on prijavio poreznoj, a samo jedan igrac potrazuje 100 000...Tu sipa ima posla.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 29 apr 2020, 11:23

almir2018 je napisao/la:
20 apr 2020, 17:03
sampras je napisao/la:
20 apr 2020, 14:07
Hoće li se zakotrljati ove godine ikako, neka ide sve u pm, čak sam i poraze poželio...
23 ili 30 maja nastavak prvenstva ide,a oko 10 maja krecu treninzi ekipa.
Fazlija i ovo si fulio :rol: :rol:

PS ma libo te cuna, samo pucaj :angel:
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 29 apr 2020, 11:35

Almir bi proful'o i da kaze da je sutra cetvrtak. 😂😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.