Mogu bit u par deka samo po uticaju na tu new wave generaciju. Muzicki su Milan i EKV u kompletu par klasa iznad Dzonija i Azre.Captain4 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:58Fazon je što većina na Nelete gleda iz negativnog ugla jer je četničko kopile koje pljuje po svom gradu.Blejzer10 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:51Nele je više značio za ZP nego Sejo. Ima Sejo dobre tekstove i poslije rata, al' džaba kad muzika nije samo tekst. Fino sam to kaže u dokumentarcu onom, jesam ja pisao tekstove, ali Nele je bio Nele. Sejo nije napravio albuma da može rame uz rame sa Ja nisam odavle.
![]()
Nele kao umjetnik se formira na skoro svakom polju (muzičar, glumac, knjiga, tekstpisac..), frajera opet malo ko priznaje za umjetnika samo jer je pobjego '92. godine. Vala ni Brega nije puno bolji od njega ispao.
Nemoj se ljutiti, ali meni su Džoni i on u par deka..![]()
SS.ba Kviskoteka
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: SS.ba Kviskoteka
- MaliUziVertikalni
- Kontakt:
Džonija je hiperproduktivnost zezala.. Izbacivao je trostruke albume i na njima se nalazilo od brutalnih genijalnosti do loših stvari. Da je bolje probirao pjesme vjerujem da bi ljudi na većem nivou gledali na Azru. Pretežak je on bio i karakter za veće domete.Epidaurus je napisao/la: ↑30 apr 2020, 16:01Mogu bit u par deka samo po uticaju na tu new wave generaciju. Muzicki su Milan i EKV u kompletu par klasa iznad Dzonija i Azre.Captain4 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:58Fazon je što većina na Nelete gleda iz negativnog ugla jer je četničko kopile koje pljuje po svom gradu.Blejzer10 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:51Nele je više značio za ZP nego Sejo. Ima Sejo dobre tekstove i poslije rata, al' džaba kad muzika nije samo tekst. Fino sam to kaže u dokumentarcu onom, jesam ja pisao tekstove, ali Nele je bio Nele. Sejo nije napravio albuma da može rame uz rame sa Ja nisam odavle.
![]()
Nele kao umjetnik se formira na skoro svakom polju (muzičar, glumac, knjiga, tekstpisac..), frajera opet malo ko priznaje za umjetnika samo jer je pobjego '92. godine. Vala ni Brega nije puno bolji od njega ispao.
Nemoj se ljutiti, ali meni su Džoni i on u par deka..![]()
Milan je primjer muzičke i 'životne' legende, ja bih mu ulicu dao. Muda, stav, kreativnost, univerzalnost.. Album Ljubav mi je lično najdraži njihov.
Od domaćih osim ova tri spomenuta benda ne mogu izdvojiti ništa da me posebno fascinira. Možda eventualno Haustor..
"We need to suffer. And we need to fight."
Fildžan viška je brutalan album, još u Dallas produkciji.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Auu bukvalno je "Fildžan viška" duplo bolji od "Ja nisam odavle", a objavljeni su u isto vrijeme.Blejzer10 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:51Nele je više značio za ZP nego Sejo. Ima Sejo dobre tekstove i poslije rata, al' džaba kad muzika nije samo tekst. Fino sam to kaže u dokumentarcu onom, jesam ja pisao tekstove, ali Nele je bio Nele. Sejo nije napravio albuma da može rame uz rame sa Ja nisam odavle.
![]()
Ima bar 10 slušanijih hitova od poslijeratnog Pušenja, nego ijedne Neletove poslijeratne.
Let's talk about SIX baby!
De naznači prijeratno Pušenje u najavi, da bude jasno.

Osime repostaj svoj glavni post s updejtima
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Pa Sejo je većinu tekstova radio i prije rata bro
Nije on jednostavno bio taj muzicki talent kao Milan i ostatak EKVa. Magi, Pecar i Vd prije svih. Kulturoloski Azra i ZP jesu u rangu s EKVom al po muzici su i jedni i drugi daleko iza. Ne znas koji je album muzicki genijalniji, meni licno su 7 dana i Anestezija vrhunac benda kao i te Ex Yu muzike.
Laibach je isto tako brutalan. Bolji su i od Azre i od ZP. Mozda i najblizi EKVu od tih popularnih bendova. Smak takodjer. Od ovih nepoznatih bih izdvojio Igru staklenih perli.
Laibach je isto tako brutalan. Bolji su i od Azre i od ZP. Mozda i najblizi EKVu od tih popularnih bendova. Smak takodjer. Od ovih nepoznatih bih izdvojio Igru staklenih perli.
viewtopic.php?p=7593728#p7593728
Prebacite se ovdje Sarmelovog vam poštenja ne mogu vas pratiti sad pa bi da kasnije pročitam šta pišete
Prebacite se ovdje Sarmelovog vam poštenja ne mogu vas pratiti sad pa bi da kasnije pročitam šta pišete
Meni je također Anestezija vrh album, al je depresivan album u pmEpidaurus je napisao/la: ↑30 apr 2020, 16:16Nije on jednostavno bio taj muzicki talent kao Milan i ostatak EKVa. Magi, Pecar i Vd prije svih. Kulturoloski Azra i ZP jesu u rangu s EKVom al po muzici su i jedni i drugi daleko iza. Ne znas koji je album muzicki genijalniji, meni licno su 7 dana i Anestezija vrhunac benda kao i te Ex Yu muzike.
Let's talk about SIX baby!
18:00 @Besko - Historija SP u fudbalu 238507
18:30 @Captain4 - Ultimate kviz o Zabranjenom pušenju (18+) xxxxx
19:00 @bodi123 & @BosniaBoston - Kviz općeg znanja xxxxx
IFTAR BREAK
20:30 @Kulesza - Televizija i televizijske serije xxxxx
21:00 @Captain4 -LIGAŠKI KVIZ xxxxx
21:30 @Mokes - Fudbalski kviz xxxxx
22:00 @Donnie Darko & @Sarmel - Historija 242068
22:30 @Rigoletto - Khemija i biologija xxxxx
23:00 SLOBODAN TERMIN, KNJIŽICE OSTAVITI NA ŠALTERU. xxxxx
23:30 @Osim13 - EX-YU kinematografija xxxxx
18:30 @Captain4 - Ultimate kviz o Zabranjenom pušenju (18+) xxxxx
19:00 @bodi123 & @BosniaBoston - Kviz općeg znanja xxxxx
IFTAR BREAK
20:30 @Kulesza - Televizija i televizijske serije xxxxx
21:00 @Captain4 -LIGAŠKI KVIZ xxxxx
21:30 @Mokes - Fudbalski kviz xxxxx
22:00 @Donnie Darko & @Sarmel - Historija 242068
22:30 @Rigoletto - Khemija i biologija xxxxx
23:00 SLOBODAN TERMIN, KNJIŽICE OSTAVITI NA ŠALTERU. xxxxx
23:30 @Osim13 - EX-YU kinematografija xxxxx
-
- Kontakt:
Sarmel je pravio geografiju neki dan u top terminu sa 40+ ljudi...
Shevchet bio prvi, Epija ni u top10.
Ne traži bezze guzici čepa i uštedio si pare.
Sinoć si pobjegao kao hinja, svi su vidjeli.
Napravim ja još koji, pa vježbaj malo.

Možel bez ovih igrica čiji je veći?rektalnialpinizam je napisao/la: ↑30 apr 2020, 16:31Sarmel je pravio geografiju neki dan u top terminu sa 40+ ljudi...
Napravim ja još koji, pa vježbaj malo.![]()
Posteno, ma znas da sam ja tu svaku noc al' eto iskrslo mi nocas nesto a mislio sam i da ima raje sto radi drugu. Bilo kako bilo, nece se moja ekipa ljutiti ionako ne donosim bodoveCaptain4 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:29Vidi, ja mogu postaviti anketu ali sam poprilično siguran da se neće odgoditi.. Žao mi je što nisi u mogućnosti ali ovdje ima raje koji bi svaki dan kviz igrali. Postavit ću anketu, ali se ne nadaj pozitivnom ishodu.stb je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:27Kapitenu, mogao bi se ligaski pomjeriti za sutra? Mislim da je dosta raje u obavezama (vecina radi vise jer je sutra praznik), plus naredna tri dana je policijski sto bi nam prijalo. Ja veceras sumnjam da cu stići na kviz. U naredna tri dana odigrati tri kola jer je policijski i nadoknadjeno je.
Zbog jedinki ne može ispaštati cjelina, nadam se da shvataš.![]()

Hocemo li onda naredna tri dana tri ligaska ili dva barem?
7 1 2 1 0
Ovisi to od moje produktivnosti, potrudit ću se da dva budu.stb je napisao/la: ↑30 apr 2020, 16:34Posteno, ma znas da sam ja tu svaku noc al' eto iskrslo mi nocas nesto a mislio sam i da ima raje sto radi drugu. Bilo kako bilo, nece se moja ekipa ljutiti ionako ne donosim bodoveCaptain4 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:29Vidi, ja mogu postaviti anketu ali sam poprilično siguran da se neće odgoditi.. Žao mi je što nisi u mogućnosti ali ovdje ima raje koji bi svaki dan kviz igrali. Postavit ću anketu, ali se ne nadaj pozitivnom ishodu.stb je napisao/la: ↑30 apr 2020, 15:27Kapitenu, mogao bi se ligaski pomjeriti za sutra? Mislim da je dosta raje u obavezama (vecina radi vise jer je sutra praznik), plus naredna tri dana je policijski sto bi nam prijalo. Ja veceras sumnjam da cu stići na kviz. U naredna tri dana odigrati tri kola jer je policijski i nadoknadjeno je.
Zbog jedinki ne može ispaštati cjelina, nadam se da shvataš.![]()
![]()
Hocemo li onda naredna tri dana tri ligaska ili dva barem?
-
- Kontakt:
Kapetane, pa što Epija druga ne citiraš, post njegov od jutros stoji?Captain4 je napisao/la: ↑30 apr 2020, 16:34Možel bez ovih igrica čiji je veći?rektalnialpinizam je napisao/la: ↑30 apr 2020, 16:31Sarmel je pravio geografiju neki dan u top terminu sa 40+ ljudi...
Napravim ja još koji, pa vježbaj malo.![]()
Btw, nije ovo igrica, nego samo odgovor na njegov besmisleni post.
Uostalom, valjda svako ima pravo da piše i priča, ili?
Hvala
Atmofesa u Bangbrosu :
1. Maršal odmara nakon mrkotrpne smjene
2. Heller odbija usluge zbog djelovanja žestine
3. Red na Osima da vozi.

1. Maršal odmara nakon mrkotrpne smjene
2. Heller odbija usluge zbog djelovanja žestine
3. Red na Osima da vozi.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.