FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: F.C. Bayern
E sad neke stvari mi nisu jasne.Prošle godine Bayern je na pojačanja svog novca potrošio 52,5 mil eura+ rata kredita i na kraju smo imali prihode 268,7 mil eura i dobit od 2,5 mil eura.Ove godine nismo potrošili ni centa.Prihodi su nam se povećali za skoro 44 mil eura i dobit nam je 2,9 mil eura.E sad nek me neko demantuje da se ovdje uzima i kapom i šakom.Praktički ovdje fali 95-96 mil eura.Produženi su ugovori sa nekim igračima i zbog toga su rashodi povećani za maksimalno 15 mil eura.Ali šta bi sa ostalim novcem.Jedino objašnjenje je da je ostatak uloženo u otplatu duga.Nemojte molim vas pisati kako Bayern nema 30 mil eura za pojačanja.To su glupost..Šta bi sa 80 mil eura.Gdje su pare Uli? Ovo nema nikakve logike.Kad trošimo i kad ne potrošimo ni centa profit nam isti.Nema **** logike.
268,7mil- porez-plate-rata-52,5 mil eura=2,5 mil eura
312 mil eura-porez-plate-rata kredita = 2,9 mil eura
Je li ovo logički moguće?
268,7mil- porez-plate-rata-52,5 mil eura=2,5 mil eura
312 mil eura-porez-plate-rata kredita = 2,9 mil eura
Je li ovo logički moguće?
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 01 dec 2010, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- anton 1983
- Kontakt:
Ja ću tebi sad postaviti pitanje:
nemoj napisati "prošle godine" beć napiši u kojoj sezoni se kolko potrošilo. Znači napiši svoj ovaj post ponovno ali umjesto prošle sezone stavi 2008/09 itd...Ak nije problem pa ću ti ja pokušat neke stvari objasniti.
nemoj napisati "prošle godine" beć napiši u kojoj sezoni se kolko potrošilo. Znači napiši svoj ovaj post ponovno ali umjesto prošle sezone stavi 2008/09 itd...Ak nije problem pa ću ti ja pokušat neke stvari objasniti.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Jedino logičko rješenje je da su novci od transfera iz prošle godine ubrojani u ovu finansijsku godinu.To je jedino moguće objašnjenje.Inače sve je mutno ko rijeka poslije kiše.anton 1983 je napisao/la:Ja ću tebi sad postaviti pitanje:
Sezona 2008/2009 podaci objavljeni pred kraj 2009 godine:268,7 mil eura.
Sezona 2009/2010 podaci objavljeni sinoć :312 mil eura
Za sezonu 2008/2009 ubrojani su i transferi koje je uprava izvršila u ljetnom prelaznom roku 2009 kad smo na transfere potrošili (-52,5 mil eura).Svake godine se plaća rata,plate,porez i još neki troškovi i na kraju smo završili sa 2.5 mil eura.Za sezonu 2009/2010 gdje se podaci ubrajaju od kraja novembra pa do objave podataka( što se desilo sinoć) ukupni prihodi su iznosili 312 mil eura.U ovoj finansijskoj godini nismo trošili pare na transfere.Povećali smo plate nekolicini igrača zbog obnove ugovora i naravno veći je porez nego prošle godine .Svi ostali rashodi bi trebali biti isti.Prihodi su znatno povećani i na kraju je profit bio isti.Logično je da se postavi pitanje gdje je otišlo toliko novca i na šta?
E sad je veliko pitanje : Da li se jedna sezona računa od juna do juna sljedeće godine ili od iznošenja podataka u novembru do novembra sljedeće godine ili od početka sezone pa do početka sljedeće sezone?
Moguće je da je onaj silan potrošen novac na transfere ubrojan u rashode za ovu finansijsku godinu pa je odbijen od prihoda (312mil), ali onda se postavlja pitanje zašto su podaci objavljeni tek sad skoro u decembru.Jer ako se računa od juna do juna , zašto se onda čekalo sa objavom informacija skoro 6 mjeseci ?
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 01 dec 2010, 18:58, ukupno mijenjano 6 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- anton 1983
- Kontakt:
Velim ti napiši godine kao sezonu i dobit će objašnjenje, to ti valjda nije problem 
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
rekoh ja vama, sve to oko finansija je nesto cudno i zamuljano
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
iko ziv?secer je napisao/la: zanima me posto je mladjahni Bale
engleska stampa prenosi kako je nas bayo zagrijan za Balea
http://***/cbbcnews/hi/newsi ... 128437.stm
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!
- anton 1983
- Kontakt:
Sezona 2008/09:
http://www.fcbayern.t-home.de/media/nat ... _08-09.pdf
Potrošnja:
Personalaufwand 139,2 Mio. Euro - Koštanje svih ljudi zaposlenih u klubu (igrači, menađeri, čistačice...)
- Betriebliche Aufwendungen 65,0 Mio. Euro - troškovi poslovanja
- Materialaufwand und –einsatz 19,5 Mio. Euro - troškovi na pizdarije
- Abschreibungen 35,7 Mio. Euro - to su transferi i slične pizdarije -
To ti je oko 260 i kad dodaš porez to je to.
2009/10:
Personalaufwand 164,9 Mio. Euro - sada su nam troškovi skočili na 165 miljona eura, baš zbog tih novih ugovor - 15 milja netto znači 30 milja brutto, kad si već spomenuo tih 15 miljona..
- Betriebliche Aufwendungen 65,9 Mio. Euro - isti skoro ko i prošle godine
- Materialaufwand und –einsatz 20,0 Mio. Euro - isti skoro ko i prošle godine
- Abschreibungen 54,0 Mio. Euro - transferi koji su narasli jer se neplanirano doveo robben pa otplate rata za stare transfer
nemoj da te buni ovo za transfere jer skoro nikada se igrači neotplaćuju odjedanput već u više navrata pa kad misliš da Bayern nije potrošio ništa, mi smo ustvari potrošili ali na 2. ili 3. ratu igrača kojeg smo prije doveli...Recimo druga rata za Gomeza iznosila je 18 miljona eura.
nadam se da ti je jasTnije!
http://www.fcbayern.t-home.de/media/nat ... _08-09.pdf
Potrošnja:
Personalaufwand 139,2 Mio. Euro - Koštanje svih ljudi zaposlenih u klubu (igrači, menađeri, čistačice...)
- Betriebliche Aufwendungen 65,0 Mio. Euro - troškovi poslovanja
- Materialaufwand und –einsatz 19,5 Mio. Euro - troškovi na pizdarije
- Abschreibungen 35,7 Mio. Euro - to su transferi i slične pizdarije -
To ti je oko 260 i kad dodaš porez to je to.
2009/10:
Personalaufwand 164,9 Mio. Euro - sada su nam troškovi skočili na 165 miljona eura, baš zbog tih novih ugovor - 15 milja netto znači 30 milja brutto, kad si već spomenuo tih 15 miljona..
- Betriebliche Aufwendungen 65,9 Mio. Euro - isti skoro ko i prošle godine
- Materialaufwand und –einsatz 20,0 Mio. Euro - isti skoro ko i prošle godine
- Abschreibungen 54,0 Mio. Euro - transferi koji su narasli jer se neplanirano doveo robben pa otplate rata za stare transfer
nemoj da te buni ovo za transfere jer skoro nikada se igrači neotplaćuju odjedanput već u više navrata pa kad misliš da Bayern nije potrošio ništa, mi smo ustvari potrošili ali na 2. ili 3. ratu igrača kojeg smo prije doveli...Recimo druga rata za Gomeza iznosila je 18 miljona eura.
nadam se da ti je jasTnije!
Ma jašta, još kad tome dodaš i ovu šećerovu izjavu (u koju ne treba sumnjati)Romariooo je napisao/la:rekoh ja vama, sve to oko finansija je nesto cudno i zamuljano
Hajde yebo Faberžeova jaja (to je šala) ali to za 50 milja.secer je napisao/la: sjecas li se kada je bayo poklonio utakmicu zenitu koji ce kasnije posteno osvojiti uefa kup?
e, tada su rusi, tacnije gazprom, u znak zahvalnosti, poslali jednu seharu put minhena u kojoj je osim par faberzeovih jaja(tacnije tri: uliju, hopfu i kaleu po jedno, dok su ona u vlasnistvu eng. kraljice nista do jeftine kopije) bilo i 50 miliona eura kesa!
Rekoh li ja vama da se ne bavimo finansijama.
Na kojeg Baleta misliš? Na onog iz Breninog filma?
Nije aktuelan (link ti ne radi) prema tome domen fantastike. Koštao bi više nego super Mario.
Vom Jäger zum Gejagten
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Otprilike sam i ja to znao samo me je bunilo od kojeg do kojeg datuma se broji jedna sezona.Pomislio sam da se podaci računaju od novembra do novembra kad se podaci prezentiraju.Mora da sam pod dejstvom Mela Gibsona. 
Hajde bar sam dobio potvrdu da Bayern može izdvojiti i preko 50 mil eura na transfere i opet biti u plusu .
Hajde bar sam dobio potvrdu da Bayern može izdvojiti i preko 50 mil eura na transfere i opet biti u plusu .
Abschreibungen 54,0 Mio. Euro - transferi koji su narasli jer se neplanirano doveo robben pa otplate rata za stare transfer
gareth bale iz totenhema.
sad vidim da ne radi, ali zasto ne radi?
ljudi citiraju galonju(preveo mi gugl) koji je toboze rekao kako mu je bale zanimljiv.
ps
da, momcina kosta oko 40 milki, ali se spominje eventualna zamjena, tacnije altintop plus kes.
ljudi citiraju galonju(preveo mi gugl) koji je toboze rekao kako mu je bale zanimljiv.
ps
da, momcina kosta oko 40 milki, ali se spominje eventualna zamjena, tacnije altintop plus kes.
- anton 1983
- Kontakt:
Al pazi, ima tu i prinosa od transfer i s tim da smo bili u Finalu Lige prvaka, to nemoj nikako izostaviti iz svojih kalkulacijaFRANK RIBERY je napisao/la:Otprilike sam i ja to znao samo me je bunilo od kojeg do kojeg datuma se broji jedna sezona.Pomislio sam da se podaci računaju od novembra do novembra kad se podaci prezentiraju.Mora da sam pod dejstvom Mela Gibsona.
Abschreibungen 54,0 Mio. Euro - transferi koji su narasli jer se neplanirano doveo robben pa otplate rata za stare transfer
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
4-4-2.comsecer je napisao/la:gareth bale iz totenhema.
ps
Ako ne i više, pošto je trenutno IN. To nekako i mogu pročitati, ali kad vidim da nas povezuju sa Kuyt-om, onda mi sesecer je napisao/la: da, momcina kosta oko 40 milki, ali se spominje eventualna zamjena, tacnije altintop plus kes.

Vom Jäger zum Gejagten
o cem´ ti?FRANK RIBERY je napisao/la:4-4-2.com
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Prvo je vijest objavila žuta štampa ili ti ga 4-4-2.com , a onda su je prenijali engleski mediji.BAle i Bayern ne idu u istu rečenicu.Ne zato što Bayern nema para već zato što on nije klasični bek, a na krilu bi bilo previše imati jednog takvog igrača kad se vrati Robben.On sigurno nije backup.Inače na beku se nije proslavio dok je igrao na toj poziciji u Tottenhemu.Ali puno para brate.Nismo mi Perez pa da bacamo i šakom i kapom.secer je napisao/la:o cem´ ti?FRANK RIBERY je napisao/la:4-4-2.com
ma kakav crni bek i kakvi bakraci
izgleda da galonja nije zadovoljan krosonjom tako da bi se isti mogao naci na transfer listi dok bi njegovu poziciju(desetka) zauzeo riberi.
--------mulija---------
bale----riberi---robben
----svajni----timo-----
?--badst.---brena--lam
ps
ovo za krosa i riberija je moje razmisljanje i to ne stoji u tekstu.
naime, poznato nam je to da je galonje zelio vidjeti ribija na toj poziciji.
pps
puno para?
a trampa?
a totenhemova potraga za napadacem?
hah, hah
cekaj malo, i mi konja za trku imamo.
gomez + kes

izgleda da galonja nije zadovoljan krosonjom tako da bi se isti mogao naci na transfer listi dok bi njegovu poziciju(desetka) zauzeo riberi.
--------mulija---------
bale----riberi---robben
----svajni----timo-----
?--badst.---brena--lam
ps
ovo za krosa i riberija je moje razmisljanje i to ne stoji u tekstu.
naime, poznato nam je to da je galonje zelio vidjeti ribija na toj poziciji.
pps
puno para?
a trampa?
a totenhemova potraga za napadacem?
hah, hah
Zadnja izmjena: secer, dana/u 01 dec 2010, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
Otkud to da nije zadovoljan sa Kroosom?secer je napisao/la:ma kakav crni bek i kakvi bakraci![]()
--------mulija---------
bale----riberi---robben
----svajni----timo-----
?--badst.---brena--lam
Pošto primjećujem da si večeras ozbiljan, da te pitam odakle ti ove informacije? Izvor?
Ako može njemački.
Ipak sam se prevario. Ono o ozbiljnosti.
Vom Jäger zum Gejagten
- anton 1983
- Kontakt:
Zakaj ovaj šečer mlati praznu slamu? 
ruku na srce, kad kroso bude najjaci opet nece biti ni blizu ribija.geronimo je napisao/la: Otkud to da nije zadovoljan sa Kroosom?![]()
Pošto primjećujem da si večeras ozbiljan, da te pitam odakle ti ove informacije? Izvor?
Ako može njemački.
skonto sam
forumska pravila ne dozvoljavaju reklamiranje drugih
otidji na ono news...(da ne stavljam ostalo-zbog zvjezdica) to im je na naslovnoj.
ne razumijem.anton 1983 je napisao/la:Zakaj ovaj šečer mlati praznu slamu?
prevedi na bosanski.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.