Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Ovaj stadioncic Rahic mi je bas fin za bilo kojeg prvoligasa (mislim na prve lige RS i Federacije), sasvim to lijepo izgleda
Jos kad bi se montirale malo i stolice, bombonica 
Cak i ovaj stadion u ovim nekim Rahicima ima krov bez stubova al na grbavici to nije mogao biti slucaj
-
killafrommanilla
- Kontakt:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Slazem se, znam da se to mnogim zeljovcima nece cuti ali ovo iz Gornji Rahica je Wembley nasprem Grbavice.. Ne treba kriti istinu, jelde.. Samo naprijed!
@igrajlopte 🐦
zato sto ima u sarajevu zakon uveden nakon 2012 i ogromnog snijega koji je tada prouzrokovao pad krova na dvorani na skenderiji balona na zetri i zapada na grbavici da svaka buduca krovna konstrukcija mora izdrzati minimalno 1.5m snijega ne mozes dobiti dozvole na sportskim objektima za krov ako ne iapunjavas te proracune zato imas dvije mogućnosti sa stubovima il da pravis konstrukcije koje su totalno neisplative za nase uslove
- kontrasviju
- Kontakt:
Ne shvataju ljudi koliko je skuplja solucija krov bez stubova za tribinu kao što je istok na Grbavici, koja ima kapacitet oko 4255 stolica, pa je porede sa tribinom na ovom stadionu iznad koja je 5-6 puta manja od istoka na Grbavici.Robust je napisao/la: ↑01 maj 2020, 22:39zato sto ima u sarajevu zakon uveden nakon 2012 i ogromnog snijega koji je tada prouzrokovao pad krova na dvorani na skenderiji balona na zetri i zapada na grbavici da svaka buduca krovna konstrukcija mora izdrzati minimalno 1.5m snijega ne mozes dobiti dozvole na sportskim objektima za krov ako ne iapunjavas te proracune zato imas dvije mogućnosti sa stubovima il da pravis konstrukcije koje su totalno neisplative za nase uslove
I ovih milion maraka koliko je koštao krov je ogromna cifra za naše standarde i budžete, nerealno je očekivati krov od 2 miliona maraka (koliko bi otprilike i koštao krov bez stubova) i tu se sva priča završava.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 01 maj 2020, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.
1921
Ma i za ovakvo stanje u Jedinstvu su krivi pajdasi sa Hamdom na celu.SanaBosna je napisao/la: ↑28 apr 2020, 03:37Steta da jedan od najveci gradova u BiH Bihac nema ekipu (NK Jedinstvo) u Premijer Ligu niti stadiona.
Pogledajte samo stanje stadiona.
Da je do mene ja bi Restart pokrenuo u PL, znaci sve klubove sa dobrom/ok infrastrukturom pocinju u PL.
FK Sarajevo - Uloziti u stadion
FK Zeljeznicar - Rade na stadion
FK Velez - Rade na stadion
FK Celik - Uloziti u stadion
FK Borac - Uloziti u stadion
NK Siroki Brijeg - Uloziti u stadion
NK Zrinjski - Uloziti u stadion
FK Sloboda Tuzla - Uloziti u stadion
Znaci smanjiti PL na 8, ove klubove koje vec imaju neku infrastrukturu, uloziti u nji i eto bolje PL.
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
kupili smo nesto zemljista do predionice i kupit cemo jos 20-30 m prema predionici(rijeci Hasica)kad se krene u izgradnju tribine, taman za tribine i prilaza. Ova cetvrta ce bit centralna sa svim sadrzajima. 10ak milja na kraju bi trebalo bit.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
Ne slusaj ih @Ronaldo, ovo su dusmani samokontrasviju je napisao/la: ↑01 maj 2020, 23:07Ne shvataju ljudi koliko je skuplja solucija krov bez stubova za tribinu kao što je istok na Grbavici, koja ima kapacitet oko 4255 stolica, pa je porede sa tribinom na ovom stadionu iznad koja je 5-6 puta manja od istoka na Grbavici.Robust je napisao/la: ↑01 maj 2020, 22:39zato sto ima u sarajevu zakon uveden nakon 2012 i ogromnog snijega koji je tada prouzrokovao pad krova na dvorani na skenderiji balona na zetri i zapada na grbavici da svaka buduca krovna konstrukcija mora izdrzati minimalno 1.5m snijega ne mozes dobiti dozvole na sportskim objektima za krov ako ne iapunjavas te proracune zato imas dvije mogućnosti sa stubovima il da pravis konstrukcije koje su totalno neisplative za nase uslove
I ovih milion maraka koliko je koštao krov je ogromna cifra za naše standarde i budžete, nerealno je očekivati krov od 2 miliona maraka (koliko bi otprilike i koštao krov bez stubova) i tu se sva priča završava.
@igrajlopte 🐦
Je li u Vrapčićima plan da se teren pomakne prema RA tribini koji metar? Tako mi djeluje obzirom da je ostavljeno 10m prostora do te tribine. Hoće li to malo narušiti onda simetriju obzirom na sjevernu tribinu?
Jeste planirano je, narušit će simetriju ali jbg nije se planski radilo od početka
- sagitarius
- Kontakt:
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Bez obzira na zdenke primjetit će se, jer imas na centralnoj tribini sredisnji ulaz koji se nalazi na sred tribine, a kad se pomjeri teren centar terena neće biti simetričan sa tim ulazom, isto tako teren ce se pomjerati prema Predionici dva metra pa ce se izgubiti simetricnost i sa VIP tribinom
Prika u cijem je vlasnistvu ovaj vinograd preko puta m17 kolika je cijena istog i da li se tu planira otkup i gradnja trening kampa....poz..RodjeniiBrato je napisao/la: ↑02 maj 2020, 00:43kupili smo nesto zemljista do predionice i kupit cemo jos 20-30 m prema predionici(rijeci Hasica)kad se krene u izgradnju tribine, taman za tribine i prilaza. Ova cetvrta ce bit centralna sa svim sadrzajima. 10ak milja na kraju bi trebalo bit.
-
killafrommanilla
- Kontakt:
To ti je vinograd predsjednika veleza Hasica drug. Nije bilo nikakvog govora o tome, a ko ce znati sta nosi dan i noc puno stvari prije kampa ima da se sredi
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Asimetric je napisao/la: ↑04 maj 2020, 18:54Bez obzira na zdenke primjetit će se, jer imas na centralnoj tribini sredisnji ulaz koji se nalazi na sred tribine, a kad se pomjeri teren centar terena neće biti simetričan sa tim ulazom, isto tako teren ce se pomjerati prema Predionici dva metra pa ce se izgubiti simetricnost i sa VIP tribinom
Neće to ništa strašno biti, masu stadiona u Engleskoj imaš sa sličnom situacijom i rijetko ko to ustvari i primjeti. Biće to ok.
- Fareus1921
- Kontakt:
Glupo je poredit tribinu od 500 mjesta i tribinu od 4500
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.