Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
znaci sarajevo prvak i u kval za ls, zeljo zrinjski i borac u kval za le.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Da, ako vlada prekine. Kup - ništa.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ne moze Borac posto nemaju uslova za fudbal tamo 
Evo Dodik na N1 kaze za 7-10 dana ukidanje tacnije popustanje mjera. Ne vidim onda sto kao zabranjuju do 1. jula.

Evo Dodik na N1 kaze za 7-10 dana ukidanje tacnije popustanje mjera. Ne vidim onda sto kao zabranjuju do 1. jula.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Sasvim normalno da se prvenstvo nece nastaviti, nema financijskih razloga da se nasa liga nastavi... Pitanje je sta ce biti i sa Evrope, i sa sljedece sezone...
Naravno prepisati ono sto su francuzi uradili, sreca pa nije odigrano jos jedno kolo, ovako sve cisto, svi sa svakim igrali, Sarajevo prvak, Zeljeznicar, Zrinjski i Borac Evropa, ako se uopste bude igrala, Zvijezda i Celik ispadaju... Zao mi Celika, ali oni se ne mogu spasiti, na onaj dug koji imaju sad ce doci tuzbe kriminalca iz Turske, plus igraci koji su igrali odkad je on tu, koji su na papiru bili placeni ko igraci Sarajeva, a nisu plate primali, samo im govorili tuzite nas kad napustite klub...
Naravno prepisati ono sto su francuzi uradili, sreca pa nije odigrano jos jedno kolo, ovako sve cisto, svi sa svakim igrali, Sarajevo prvak, Zeljeznicar, Zrinjski i Borac Evropa, ako se uopste bude igrala, Zvijezda i Celik ispadaju... Zao mi Celika, ali oni se ne mogu spasiti, na onaj dug koji imaju sad ce doci tuzbe kriminalca iz Turske, plus igraci koji su igrali odkad je on tu, koji su na papiru bili placeni ko igraci Sarajeva, a nisu plate primali, samo im govorili tuzite nas kad napustite klub...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
celika ne moze spasiti niko vise na svijetu.
Hvala Bogu pa necemo vise gledati cirkuz i sramotu koja dolazi iz one kasabe.
Hvala Bogu pa necemo vise gledati cirkuz i sramotu koja dolazi iz one kasabe.
Svi koji misle da ce se ova sezona nastaviti su smijesniji od danasnjeg stava NK Celik. Teska konkurencija...
Dakle, sve jasno, što se tiče ove sezone.
Može se spuštati paravan na ovu sezonu.
Može se spuštati paravan na ovu sezonu.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Nadam se da od Europe nema ništa iduće sezone.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
I ako se prekine liga bice zanimljivo vidjeti hoce li celik i zvijezda ispast/olimpic i krupa unici
ili fakat niko nece ispasti i iduce godine 4 ekipe ispadaju
ili fakat niko nece ispasti i iduce godine 4 ekipe ispadaju
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
-
- Kontakt:
To drugo najvjerovatnije da ce zakomplikovat sledecu sezonu.
Ne vjerujem da ce sada izbaciti Celika.
Ne vjerujem da ce sada izbaciti Celika.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Olimpik i Krupa će sigurno ući bez obzira hoće li 2 kluba ispasti iz lige.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Vecina klubova nije za nastavak prvenstva. Fedja Dudic je pesimista veliki sto se tice nastavka, kako kaze pricao je sa kolegama u drugim klubovima i tesko da ce se nastaviti Da zanemarimo tabelu i pozicije klubova, najveci problem su finansije. Klubovi od vecine sponzora ne dobijaju nista, jer su i sami sponzori i njihove firme u krizi. Nema ni navijaca i para od ulaznica. Kako ce neki klubovi to izdrazi ako se nastavi pitanje je.
-
- Kontakt:
vlakanje je napisao/la: ↑04 maj 2020, 17:57sta predlazes? da se to odvoji od ostatka drzave?fudbalfudbal je napisao/la: ↑04 maj 2020, 17:50RS je rak rana naseg fudbala ali i svakodnevnog zivota.![]()
![]()
Da ti posteno kazem, necete vi nigdje ali onako realan budi vama se najvise ne igra. Jer realno u drugu polusezonu ste usli isto kao bokser kad je na konopcima i samo čeka da ga neko nokautira, ono momacki. Tri poraza, od toga dva kuci ekipa vam je sasvim solidna ali jednostavno u toj krizi rezultata, imate strah da ne odete u kvalifikacije za El. Sada entitet i entitetske odluke mogu da vas ostave u sah mat poziciji koja ce vas odvesti na cilj koji ste postavili prije pocetka sezone.
Ne kazem ja odigrali ste vi veoma dobru prvu polusezonu, ali kao i uvijek politika vaša i vaših ljudi koji se nalaze u visokim pozicijama ugrozavaju puno vise od Borca i famozne Evrope. Kao naprimjer profesionalni igrači u Bosni i Hercegovini nisu u stanju da nakon 5/6 mjeseci ovakvog rada (citaj: bez takmičarskih utakmica) vratiti se na fizicki kolosijek, i ritam igranja. Kada svemu ovome dodas nasu zimsku pauzu, ti stvarno mislis da ce sve biti ok ako bi se vratili u devetom mjesecu? Da ti pravo kazem nemam ti ja nista protiv tvog Borca, niti protiv Celika, ni Slobode, ni Radnika itd. idite u kval. ali nemojte narusavati ritam njih kao profesionalaca jer ce se izazvati trostruko veca steta i po vas same kad krene sezona.
Postoji negdje nesto sto se zove opterecenje misica kroz cikluse, mikro i makro ciklusi i tu jasno je naznaceno koliko stete mogu da ostave pauze takmicarskog ritma, monotonost mišića itd..
Naravno sad ce se neki pozvati na Francusku, jest ljudino ti poredis genetiku Mbappea koji oko sebe ima 50 stručnjaka koji neće kako kroz aparaturu i modernu tehnologiju tako i kroz pripreme opterecenja dozvoliti pad motorike i mišića sa BIH gdje imaš nekog Hašima (random ime) koji se slomio evo do sada pripremajući sam plan za 22+3 igrača koji bez trackinga mogu da setkaraju...
Ti si naša ljubav jedina!
pazi... ne mozemo pricati o nekakvom ritmu, opterecenju misica i sl jer to je sve palo u vodu kad se sezona iznenada prekinula.
sportista se vrati u formu kroz neko vrijeme. zdravi su otisli na pauzu! neko se oporavi od loma noge, operacije koljena i slicno i ponovo igra, a da ovi koji su zdravi prestali da igraju ne mogu da se vrate?! ako ne igraju, ne znaci da ne smiju da trce, rade sklekove i slicno!? dakle, nisu skroz zapusteni.
sa druge strane, meni se iskreno skoro pa i je8e za evropu koju cu da gledam na tv! evropske utakmice se gledaju na stadionu! svakako mi je propao odlazak na EP iako sam kupio karte, tako da sam precrtao i evropske utakmice(potencijalne).
porediti engleze i ostale i pricu "kako oni mogu" isto tako ne mozes jer kod njih je ogroman novac jos uvijek u igri. pocevsi od tv prava, marketinga sto kod nas nema ni u tragovima, i kao sto neko gore rece, produzavanje sezone bi unisitilo vecinu klubova sa finan strane jer sponzori zicaju od drzave pare da plate svoje radnike i odakle im onda pare da daju klubovima?!
i samo da se oosvrnem na prvih par recenica...
zasto pravis razliku izmedju borca i recimo, sarajeva, mladosti, slobode... ili zrinjskog?
sarajevo je na bod ispred zelje, i kao sto borcu niko ne garantuje da bi bio u evropi a se sve odigra, tako ni sarajevu niko ne garantuje da bi ostalo ispred zelje, ili da zrinjski ne bi prestigao borac ili TC?!
i borba za opstanak, jos gore... celik bi mozda nasao nacin i prezivio kao i svake godine?! ne bjeze im ni sloboda ni MDK previse...
kada pogledas izjave celnika klubova na portalu, niko od pobrojanih nije bio izricito protiv nastavka osim Musije?!
i borac i siroki i sarajavo su dali skoro iste izjave... cekacemo sta kazu nadlezni...
jbte, neki ovdje u svemu vide politiku... kao da je lakse na taj nacin sve zivo opravdati?! tu se locira problem, pronadje krivac i mirna bosna?!
ponovicu sta sam ranije rekao, bilo bi mi drago da mogu da gledam bh pl na tv sada ili za mjesec dana... radije bih to gledao nego svabe ili spance, al ako ne ide, sta bih sad?
da krivim federalni krizni stab sto je otvorio granice i raspustio karantine?! pa nisam rtrdiran
sportista se vrati u formu kroz neko vrijeme. zdravi su otisli na pauzu! neko se oporavi od loma noge, operacije koljena i slicno i ponovo igra, a da ovi koji su zdravi prestali da igraju ne mogu da se vrate?! ako ne igraju, ne znaci da ne smiju da trce, rade sklekove i slicno!? dakle, nisu skroz zapusteni.
sa druge strane, meni se iskreno skoro pa i je8e za evropu koju cu da gledam na tv! evropske utakmice se gledaju na stadionu! svakako mi je propao odlazak na EP iako sam kupio karte, tako da sam precrtao i evropske utakmice(potencijalne).
porediti engleze i ostale i pricu "kako oni mogu" isto tako ne mozes jer kod njih je ogroman novac jos uvijek u igri. pocevsi od tv prava, marketinga sto kod nas nema ni u tragovima, i kao sto neko gore rece, produzavanje sezone bi unisitilo vecinu klubova sa finan strane jer sponzori zicaju od drzave pare da plate svoje radnike i odakle im onda pare da daju klubovima?!
i samo da se oosvrnem na prvih par recenica...
zasto pravis razliku izmedju borca i recimo, sarajeva, mladosti, slobode... ili zrinjskog?
sarajevo je na bod ispred zelje, i kao sto borcu niko ne garantuje da bi bio u evropi a se sve odigra, tako ni sarajevu niko ne garantuje da bi ostalo ispred zelje, ili da zrinjski ne bi prestigao borac ili TC?!
i borba za opstanak, jos gore... celik bi mozda nasao nacin i prezivio kao i svake godine?! ne bjeze im ni sloboda ni MDK previse...
kada pogledas izjave celnika klubova na portalu, niko od pobrojanih nije bio izricito protiv nastavka osim Musije?!
i borac i siroki i sarajavo su dali skoro iste izjave... cekacemo sta kazu nadlezni...
jbte, neki ovdje u svemu vide politiku... kao da je lakse na taj nacin sve zivo opravdati?! tu se locira problem, pronadje krivac i mirna bosna?!
ponovicu sta sam ranije rekao, bilo bi mi drago da mogu da gledam bh pl na tv sada ili za mjesec dana... radije bih to gledao nego svabe ili spance, al ako ne ide, sta bih sad?
da krivim federalni krizni stab sto je otvorio granice i raspustio karantine?! pa nisam rtrdiran

To sto je pocinje Seria A i to ne treba ravnati sa nama. Oni imaju svoje vece financijske razloge, ali zemlje kao sto su Ukrajina, Grcka, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Madjarska i slicno koje su blize sto se tice nase lige odlucile su da nastave, a neke imaju veci broj i zarazenih.
"Nama je skuplje neigranje negi igranje. Istina je da bi to bilo drugačije bez navijača, ali i dalje su tu sponzori i načini da se stvore prihodi. Svi mi živimo od nogometa. Evo i vi novinari, klubovi, brojni radnici... Svima nam je, nadma se, u interesu da se igra, a i društvo bi živnulo ako bi bilo sporta. Mislim da je upravo sport ogledalo društva".
Direktor Veleza. Toliko o tome da financijski je teze kad se igra.
Direktor Veleza. Toliko o tome da financijski je teze kad se igra.
-
- Kontakt:
Slucajno nacuh da u slucaju da se liga ne nastavi trenutna tabela ce biti konacna, Sarajevo je novi stari samipon, Celik i Zvijezda ispadaju, ali u Evropu ce ici proslogodisnji ucesnici. To sad najvise odgovara listici i Radniku i zbog toga su Borac i Vicko za nastavak prvenstva. To je stav saveza i UEFA nema nista protiv. Zeljo i Borac ce najvjerovatnije uloziti zalbe CAS-u. Ali sacekajmo drugostepenu.
Joj ovo ako se obistini...TheIvicnjak je napisao/la: ↑04 maj 2020, 20:25Slucajno nacuh da u slucaju da se liga ne nastavi trenutna tabela ce biti konacna, Sarajevo je novi stari samipon, Celik i Zvijezda ispadaju, ali u Evropu ce ici proslogodisnji ucesnici. To sad najvise odgovara listici i Radniku i zbog toga su Borac i Vicko za nastavak prvenstva. To je stav saveza i UEFA nema nista protiv. Zeljo i Borac ce najvjerovatnije uloziti zalbe CAS-u. Ali sacekajmo drugostepenu.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.