FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 00:29

Kana, ne budi ljubomoran. Sta cu ti ja kad Rokoko ne prihvata tvoje prijateljstvo :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 05 maj 2020, 00:37

LjoZee je napisao/la:
05 maj 2020, 00:29
Kana, ne budi ljubomoran. Sta cu ti ja kad Rokoko ne prihvata tvoje prijateljstvo :kafa:
Svaki od nas je u zivotu imao neku curu koju je uvijek mogao imati tako meni rokoko dodje :plac: samo jedna rečenica(Optimistična) i eto brata .Nego brini ti svoju brigu ovaj ti teniser svera ,sinoć se dodvorava nekim forumasima bojim se da ti nisi ta cura koju uvijek može imati :rol:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 maj 2020, 00:42

Koliko ljuboimore na jednom mejstu dragi Kana
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 00:43

Moj drug Dela moze sklapati druga prijateljstva tj. ima moju dozvolu, ali mora naglasiti ko mu je najbolji drug. Tako funkcionise nase prijateljstva. Malo je drugacije skroz od vaseg prijateljstva. :kafa:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 05 maj 2020, 00:46

LjoZee je napisao/la:
05 maj 2020, 00:43
Moj drug Dela moze sklapati druga prijateljstva tj. ima moju dozvolu, ali mora naglasiti ko mu je najbolji drug. Tako funkcionise nase prijateljstva. Malo je drugacije skroz od vaseg prijateljstva. :kafa:
Normalno,kod njih je prijateljstvo zasnovano na interesu,kod nas nema toga :kafa:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 01:08

Dela, tako je. Reci mu. :kafa:

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 05 maj 2020, 01:13

SEMIR ŠTILIĆ - SVI GOLOVI U SEZONI 19/20
https://www.youtube.com/watch?v=_CDl9Y_kaBc

slika

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 02:16

slika

Samo plava i bijela 🔵⚪️

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 05 maj 2020, 08:11

Dobro jutro.

Gospodine @Forumas1921

Kao starija osoba bi morali da znate, kako subjektivno mišljenje nije argument. Kako vi doživljavate stvari i kako ih ostali doživljavaju je stvar lične percepcije a ne činjenice.

Pošto se predstavljate kao upućena osoba, morali bi znati da je na datum 23.12.2018 klub takođe imao dugove, tačnije dvije plate i tri doprinosa ( face šutile ). Dalje, klub je imao obaveze za teren prema izvođaču a koji je po dogovoru trebao biti isplaćen po transferu Anela Šabanadžovića ( face šutile ). Međutim, prvi dio transfera je mimo obaveza i dogovora iskorišten isključivo za isplatu pozajmica u iznosu od preko 600.000 maraka ( face šutile ), koje su sve klupske račune ostavile na 0. Pored toga, klub je zajedno sa savezom sklopio ugovor za teren i hibrid, ne sa izvođačem radova nego sa namjenskom firmom u kojoj je između ostalog jedan od vlasnika Edis Kusturica, kojem je dva dana prije nego će ostaviti klub bez i jednog uposlenika, izdata mjenica u iznosu većem od 300.000 ( face šutile ). Pored svega ovoga, klub je imao kredit pod hipotekom, revolving i mnoge druge dugove prema dobavljačima, izvođačima radova i ugovornim obavezama ( face šutile ). Na sve ovo ćemo dodati ugovor potpisan između kluba i saveza o korištenju NAŠEG stadiona Grbavica za potrebe reprezentacije, na jedan jako dug vremenski period i izrazito nepovoljan po klub. ( face šutile )

Vidite sada gospodine. Iznad imamo nekoliko stavki koje su od velike važnosti a koje mi navijači nismo znali dok u klub nisu došli kako Vi kažete "pitari" i Amar. Ne kažete vi to bez razloga jer slušamo već više od godine dana da će ti koji su došli, uništiti klub. Od istih onih koji su te stvari radili, hvalili i sakrili od navijača. U ovome leži najveći dio problema. "Neko", čitaj "hadžija", je sebi dao za pravo da određuje ko je navijač, ko voli klub i ko ima eksluzivno pravo da sa njim upravlja. Zbog ovakvog stava a ne zbog mene ili nekog drugog, ugledu kluba je nanesena velika šteta ( kupovali titule ), što je prouzrokovalo najveće podjele među navijačima u njegovoj dugoj i svijetloj istoriji.

Da se vratim temi. Prvo, sve što vidimo danas na stadionu, sve radove, platio je Željo i preplatio. Dakle, Želji osim navijača nije niko ništa poklonio ili donirao, već smo većinom sve to platili, na ovaj ili onaj način. Kao sa ugovorom o korištenju, recimo. O kvaliteti skupo plaćenih radova bih takođe mogao pisati ali ću to ostaviti za drugu priliku a reći samo da je partner Edisa Kusturice u namjenskoj firmi, Nihad Hodžić iz saveza, a nama poznatiji kao ekspert za terene. Pazite sada. Namjenska firma nabavlja pijesak za drenažu, ekspert postavlja i ocjenjuje. Rezultat, ekstremno loša drenaža i kilometri i kilometri polomljenih igala za šivenje hibrida, zbog čega opet dobijamo tužbu. Da Mi platimo. A savez je kao postavio hibrid. Između ostalog zbog te tužbe gubimo 300.000 maraka koje smo dali za hibrid, jer je neko pametan dao mjenicu koju nije morao dati i nije bio takav dogovor, već je to urađeno mimo procedura, dogovora i na štetu kluba. Dakle Mi platili hibrid a ne savez. Dobijamo tužbu i prijetnje, savez nas gazi, simultano sa "facama" ( interesantno ), cijelo ovo vrijeme kako "najbolji" nisu tu. Između ostalog, vrlo jaki lobiji koriste svoja poznanstva i lobiraju kod firmi sponzora da nam uskrate sredstva.

Danas, kada je klub u jako teškoj situaciji, zbog dešavanja iz prošlosti, zbog ne dobijanja licence i zbog ekonomske krize uzrokovane korona virusom, slušamo "face" kako na sva zvona pričaju o dugovima, platama i sposobnosti trenutne garniture, nakon malo više od godine dana u klubu. Ti koji su prodavali šalove i pomogli više puta da se grupa ne ugasi ( o Bože ), su po forumima postavljali ugovore koji su im dostavljeni iz saveza. Ti isti su pisali da treba poderati člansku, da ne treba ići na utakmice i da ne treba finansijski pomagati Želju. Ti isti su zajedno sa savezom i pitarima, radili sve da Željo ne ostvari dobre rezultate, lagali, prijetili, tužili, širili negativnu energiju i pozivali na rušenje upravnih struktura i povratak "najboljih ikad". Znate gospodine, živo me zanima da li bih ja bio "hadžija" sa 20 miliona Željinih para. Nekada se onako zanesem i zamislim. Uh.

Zato gospodine, molim vas nemojte mi pričati o ljubavi i ljepoti. To su subjektivni osjećaji. Činjenice su nešto sasvim drugo.

Idem sada malo prošetati do pomoćnog, da provjerim je li još uvijek tu i da se smirim. Dok ja to ne obavim, vi nam probajte saznati nešto više o ugovoru. Da čujemo šta činjenice kažu o ljubavi.
Zadnja izmjena: Plavac87, dana/u 05 maj 2020, 12:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 05 maj 2020, 10:06

Hahahahhaahaha ma izvoliteeee
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 05 maj 2020, 10:08

LjoZee je napisao/la:
05 maj 2020, 02:16
slika

Samo plava i bijela 🔵⚪️
:tokralju: :ljepota:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 11:49

Daj Kup da se odigra na nivou Federacije. Svakako nigdje dalje ne idemo. Nije fer da Siroki ostane bez Evrope. :kafa:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 05 maj 2020, 11:55

LjoZee je napisao/la:
05 maj 2020, 11:49
Daj Kup da se odigra na nivou Federacije. Svakako nigdje dalje ne idemo. Nije fer da Siroki ostane bez Evrope. :kafa:
Joj kako bi športskim halalio kup, mirne duše :tralala:

Forumas1921

Post Postao/la Forumas1921 » 05 maj 2020, 12:18

@Plavac87

Iznosis neostinu i to opasno. Radim pa ne mogu dugo tipkati ali svakako cu ti odg detaljnije cim uuhvatim vremena.

Ne zovem ga ja pitarom nego on sam sebe, to svi vrlo dobro znaju. Druga stvar, pomocni muljaju da prodaju ovi a ne oni. Treca, eto sad imamo povoljniji kredit je li? Otplacujemo ga? Cetvrta, zar nisu ovi sad spsasioci? Vidimo kako spasavaju. Peta, e sigurno je klub u teskoj situaciji zbog proslih.
Sesta, vjeruj mi @Faca je za mene a kamo li za tebe sinonim za navijaca i odanosti, njega prozivas sto ugovore objavljuje a ti iznosis lazi, on los a ti dobar. Sedma, zovi na kafu, bujrum, da ne bih ja pisao neke stvari koje nisu za foruma i nisu da citaju dusmani
Tan: pas koji laje, nije dobro pecen

119500
Kontakt:

Post Postao/la 119500 » 05 maj 2020, 12:37

Forumas1921 je napisao/la:
05 maj 2020, 12:18
@Plavac87

Iznosis neostinu i to opasno. Radim pa ne mogu dugo tipkati ali svakako cu ti odg detaljnije cim uuhvatim vremena.

Ne zovem ga ja pitarom nego on sam sebe, to svi vrlo dobro znaju. Druga stvar, pomocni muljaju da prodaju ovi a ne oni. Treca, eto sad imamo povoljniji kredit je li? Otplacujemo ga? Cetvrta, zar nisu ovi sad spsasioci? Vidimo kako spasavaju. Peta, e sigurno je klub u teskoj situaciji zbog proslih.
Sesta, vjeruj mi @Faca je za mene a kamo li za tebe sinonim za navijaca i odanosti, njega prozivas sto ugovore objavljuje a ti iznosis lazi, on los a ti dobar. Sedma, zovi na kafu, bujrum, da ne bih ja pisao neke stvari koje nisu za foruma i nisu da citaju dusmani
Zato @Faca laze da nismo mogli reg. strance, zasto laze da kroz "studenta" djeluje Selimovic i jos neke plasirane stvari koje su bile daleko od istine u datom momentu? Mozda ti imas odgovore kada ih on izbjegava.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 12:37

kerimatomic1921 je napisao/la:
05 maj 2020, 11:55
LjoZee je napisao/la:
05 maj 2020, 11:49
Joj kako bi športskim halalio kup, mirne duše :tralala:
“Došli smo u završnicu, ostale su četiri ekipe. Sva četiri kluba su spremna da odigraju na jednom stadionu završnicu kup takmičenja, turnir sistem i dobijemo ime pobjednika kupa. Sve ekipe su iz Federacije BiH i mislim da to nije problem organizovati. Onda će možda nekome biti krivo, što se nije nastavilo prvenstvo.

:mrgreen:

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 05 maj 2020, 12:39

Plavac87 je napisao/la:
04 maj 2020, 21:36
Ne gospodine @Kana, ipak ćemo sačekati "face" da nam kažu. Ja sam odista samo navijač kao i vi.

Neću više, u pravu ste. Oprostite.

kerimatomic1921 je napisao/la:
04 maj 2020, 21:33
Kakav ce nam cirkus od lige i saveza biti kada ovaj kriminalac dodje na celo a Beginjo Lopovinjo postane pocasni predsjednik saveza. Lakrdija, fuj...

Kao da do sada nije bila cirkus.
@plavac, tamo ti mogu reci samo kako je amar prao novac od bekricevog transfera preko racuna ivice osima.

naravno, to ce potvrditi administracija foruma, sve umotano u iskrenu ljubav prema Želji i postovanje prema gospodinu Ivici Osimu i patetiku kako im fale utakmice i Grbavica.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 maj 2020, 12:47

- Još uvijek nismo dobili bilo kakvu uputu oko eventualnog nastavka ili prekida Premijer lige BiH. Naš stav je jasan. Apsolutno smo za nastavak Premijer lige BiH i Kupa BiH. Naša želja je da se pobjednici oba takmičenja dobiju na zelenom terenu, također i mjesta koja vode u evropska takmičenja, ali i u niži rang. I to smatramo najpoštenijim. Čekamo instrukcije nadležnih i nadamo se da ćemo što prije početi s treninzima i odigravanjem utakmica, saopšteno nam je iz Željezničara.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 05 maj 2020, 12:57

Pa što taj sinonim ne dođe na tekmu,evo godinu i po,i što taj sinonim nije član kluba od 2008,nabijem vas na spolovilo,i tebe i Facu,nećete više nikad ni blizu,SDA podanici,smradu lažljivi,otiđi na istok pa vidi tribinu na šta liči.
Uvezao staž,to je hadžija jedino ispravno uradio.

P.S.i ne dadosmo PETarima stadion,kao što si tvrdio da je završeno,ubleho.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 05 maj 2020, 13:06

"Dalibor Šilić, sportski direktor NK Široki Brijeg, smatra logičnim nastavak takmičenja.

- Prema mom mišljenju je logično da se može odigrati i da treba da se odigra. Cjelokupno naše okruženje se sprema da igra, Srbija, Hrvatska Mađarska, svi se spremaju za nastavak, pa ne znam što ne bismo i mi. Mjere popuštaju, sami smo svjedoci toga, pogotovo u Federaciji BiH.

Kako kaže vidljivo je da pandemija prolazi.

- Pa imate svi priliku vidjeti da se po malo većim centrima skupi i 200 i više ljudi, koji redovno obavljaju kupovinu, pa ne vidim šta je problem sa utakmicama, gdje će biti maksimalno 40 ili 50 ljudi. Uz određene mjere i dobru volju saveza i države, mislim da se prvenstvo može privesti kraju.

Iz FS RS je jučer poslano saopštenje da se svi treninzi ne mogu održavati prije 1. jula.

- Pa ako pogledate stanje u Republici Srpskoj, onda je jasno da je najviše ugrožena Banja Luka, dok se u ostalim dijelovima entiteta stanje smirilo ili gotovo prestalo u potpunosti.

U slučaju prekida smatrate li da bi to oštetilo vaš klub?

- Naravno i ne samo nas. Oštećeni bi bili i Tuzla City, Velež, Radnik... To bi značilo da nam je neko uskratio šansu da se takmičimo i probamo ostvariti plasman u Evropu. Također, tu je kup takmičenje. Nije isto Želji i Zrinjskom završiti sezonu bez trofeja. Tu smo i mi i GOŠK, koji svakako imamo svoje ambicije. Došli smo u završnicu, ostale su četiri ekipe. Sva četiri kluba su spremna da odigraju na jednom stadionu završnicu kup takmičenja, turnir sistem i dobijemo ime pobjednika kupa. Sve ekipe su iz Federacije BiH i mislim da to nije problem organizovati. Onda će možda nekome biti krivo, što se nije nastavilo prvenstvo.

Kakvo je vaše mišljenje da li su klubovi trenutno u stanju obezbijediti sve uslove za odigravanje utakmica?

- Pa siguran sam da su klubovi u stanju obezbijediti 90% stvari, koje će se zahtijevati. Svakako da je tu i savez koji je dobio novac za tu namjenu, kako bi pomogli klubovima da prebrode ovu krizu i da se stvore svi uslovi za nastavak prvenstva. Za to su i namijenjena ta sredstva, ne za nešto drugo. Na kraju krajeva to im je obaveza. Ostalo je još 11 kola i treba igrati, pa ko bude prvak na terenu neka slavi zasluženo, ko osvoji kup neka bude zasluženo."

Razumijem ja da mi kao drzava.se ne mozemo porediti sa Hrvatskom, Madjarskom, a da ne spominjem ove velike drzave i njihove lige. Prvenstveno zbog novca i tv prava koji se tamo vrte.

Ali mi je nepojmljivo da se ne nastave takmicenja u drzavi koja, hvala dragom Bogu, nije toliko pogodjena navodnim virusom i gdje je mozda jos ostalo par "klastera" da se izoluju i da se lagano prica privodi kraju. Pored toga, povratak sportskih natjecanja ima i psiholoski uticaj na drustvo iz razloga sto bi ljudi malo zivnuli, moral bi se popravio i jos dosta stvari.

Jos jedna stvar mi je nepojmljiva, a to su ovi glupi, perfidni i providni pokusaji rsovaca da se takmicenje prekine istog momenta. I ptice na grani vide o cemu se tu radi. Kaze onaj degenerik jutros, citiram, da "borcu ne pada na pamet da igra u federaciji..."
Mater ti svoju **** zadojenu, pa hoces li evropu (2,3 pretkolo) igrati u banjaluci ciji stadion nema potrebnu kategoriju, ili ces mozda morati doci na Grbavicu ili Bilino da igras utakmice? Kakva se nama lakrdija sprema sa ovim duom najgoreg predsjednika jednog f/n saveza u historiji ove drevne igre i šure glavnog baje iz eresa. Ma strasno.

Na kraju, spominje se trosak organizacije utakmice i nabavke potrebnih testova, skenera, trijaze i sta ti ja znam. Pa za sta sluzi savez? Na sta oni misle trositi ove silne pare koje su uefa i fifa uplatile savezima? Valjda je to njihova odgovornost, valjda toliko mogu kada ni za sta drugo nisu sposobni.
Zadnja izmjena: kerimatomic1921, dana/u 05 maj 2020, 13:36, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.