Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
I ovi iz Borca seru maksimalno ako nece da igraju fino neka se svaka njihova tekma do kraja proglasi tri nula za protivnika i letite iz lige pa bi se troprstasi doveli u red ovako misle da su bog i batina sve dok stoci ne pokaze se otpor a ne merhamet ovako ce nas guziti
Prvo, nije savez uveo koronu pa da snosi materijalnu odgovornost i refundira troskove!tcity055 je napisao/la: ↑05 maj 2020, 10:00Poništiti sezonu ako se već ne nastavlja. NS BiH da refundira novac svim klubovima za troškove u istom omjeru. Pored evropskih pratt će se utakmice u Srbiji, C. Gori i Hrvatskoj. Al prekid našeg prvenstva će u konačnici uticati i na reprezentaciju. U tom slučaju raspustiti i NS BiH što je i želja ljudi iz manjeg entiteta.
Druga stvar, kakvu stetu reprezentacija trpi?! Je l' to ima bruka kandidata iz lige pa to nesto utice?!
A to sto pojedinci laju na Borac
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Napisao sam mnogo postova jučer i sve sam detaljno objasnio, vrati se malo i vidjet ćeš sve.nitkovi je napisao/la: ↑05 maj 2020, 11:35Kada bi trebala biti sluzbena i konacna odluka o tome nastavlja li se ili ne, tko donosi tu odluku.Ako donosi predsjednik saveza i npr.kaze frajer ne igra se dalje, moze li netko iz uefe ponistiti njegovu odluku i narediti da se prvenstvo mora zavrsiti, ne razumijem se u tematiku a zanima me. hvala
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Beduin licemjerni postoje pravila i statut nogometnog saveza koja su jasna i definisana a ne kako bi ti volio ili ja.
Ako klub ne dobije licencu zbog dugova kao Borac iduci klub koji ostaje u ligi je klub koji je iduci na tabeli a dobio je licencu.
Tako pise u statutu od kako postoji isti i tebi sada to Čeliku nagrada eto kakav si lik.
Savez radio po statutu i pravilima svojim davno napisanim pod prismotrom UEFE i dode mi ovdje beduin objektivni pise nije trebalo tako trebalo je da udje drugi iz Federacije. Pa trebalo bi da je takav statut i pravila nogometnog saveza i Uefe.
Nemoj se vise sramotiti molim te, vidis da si zalutao u lazima o Čeliku pratim sta pises vec 6 mjeseci, ne znam o cemu se radi ali pozivas cak i na krsenje statuta NSBIH, pravila u svim takmicenjima UEFE..
Ako klub ne dobije licencu zbog dugova kao Borac iduci klub koji ostaje u ligi je klub koji je iduci na tabeli a dobio je licencu.
Tako pise u statutu od kako postoji isti i tebi sada to Čeliku nagrada eto kakav si lik.
Savez radio po statutu i pravilima svojim davno napisanim pod prismotrom UEFE i dode mi ovdje beduin objektivni pise nije trebalo tako trebalo je da udje drugi iz Federacije. Pa trebalo bi da je takav statut i pravila nogometnog saveza i Uefe.
Nemoj se vise sramotiti molim te, vidis da si zalutao u lazima o Čeliku pratim sta pises vec 6 mjeseci, ne znam o cemu se radi ali pozivas cak i na krsenje statuta NSBIH, pravila u svim takmicenjima UEFE..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Convicts1988
- Kontakt:
Smiješno je da jedan klub odlučuje dal nastaviti ili ne, ako je preostalih 11 za nastavak.
Ako se prvenstvo prekine to će biti striktno politička odluka, koja nema veze s fudbalom. Borac mora u evropu i to ti je, ili klub iz rs. Komedija od lige a i države.
Svi u susjedstvu nastavljaju uskoro, a kod nas ne može.
Ako se prvenstvo prekine to će biti striktno politička odluka, koja nema veze s fudbalom. Borac mora u evropu i to ti je, ili klub iz rs. Komedija od lige a i države.
Svi u susjedstvu nastavljaju uskoro, a kod nas ne može.
- Beduin
- Kontakt:
Tako je. ✌avenija je napisao/la: ↑05 maj 2020, 11:47Beduin licemjerni postoje pravila i statut nogometnog saveza koja su jasna i definisana a ne kako bi ti volio ili ja.
Tako pise u statutu od kako postoji isti i tebi sada to Čeliku nagrada eto kakav si lik.![]()
Nemoj se vise sramotiti molim te, vidis da si zalutao u lazima o Čeliku pratim sta pises vec 6 mjeseci, ne znam o cemu se radi ali pozivas cak i na krsenje statuta NSBIH, pravila u svim takmicenjima UEFE..![]()
Sta kaze statut, trebali vam vratiti 3 boda protiv Zelje?
Moj tigre, ja se samo osvrnuo i dao svoje misljenje, sta ti ja mogu. Da pisem samo o Celiku, onda bi tvoja prica imala vode. Tako komentarisem i ostale klubove ako se veze za njih neka prica.
Da ste neunistivi, to priznajem. Ali samo nemojte plakati povazdan i pljuvati Savez, neosnovano. Barem budite fer i sve vam oprosteno. Ne svi, ali ima vas par forumskih smaraca.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pa naravno da je politicka. Znalo se odavno ko i zasto pravi problem oko nastavka sezone. Odugovlacilo se do momenta do kada vise ne moze i nema kud. U ovoj situaciji Savez treba sjesti sa tim ljudima i objektivno razgovarati o ligi, ne te bod te tri razlika pa zato igramo. Sagledati situaciju i shvatiti sta znaci neigranje i sta se radi ovoj ligi kao ligi koju smo uspjeli podici na malo bolji nivo zadnjih godina i sad ce je opet vratiti na dno jer politika radi ko i svugdje.Convicts1988 je napisao/la: ↑05 maj 2020, 11:49Smiješno je da jedan klub odlučuje dal nastaviti ili ne, ako je preostalih 11 za nastavak.
Svi u susjedstvu nastavljaju uskoro, a kod nas ne može.![]()
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Beduin
- Kontakt:
Ako Radnik ili Zvijezda su za nastavak, onda moze i Borac. Ne mora se nastaviti u maju, krenu sredinom juna sto je sasvim dovoljno vremena.LjoZee je napisao/la: ↑05 maj 2020, 11:56Pa naravno da je politicka. Znalo se odavno ko i zasto pravi problem oko nastavka sezone. Odugovlacilo se do momenta do kada vise ne moze i nema kud. U ovoj situaciji Savez treba sjesti sa tim ljudima i objektivno razgovarati o ligi, ne te bod te tri razlika pa zato igramo. Sagledati situaciju i shvatiti sta znaci neigranje i sta se radi ovoj ligi kao ligi koju smo uspjeli podici na malo bolji nivo zadnjih godina i sad ce je opet vratiti na dno jer politika radi ko i svugdje.Convicts1988 je napisao/la: ↑05 maj 2020, 11:49Smiješno je da jedan klub odlučuje dal nastaviti ili ne, ako je preostalih 11 za nastavak.
Pocetak naredne sezone pomjere za mjesec dana, a to nadomjeste skracenjem ionako preduge zimske pauze.
U suprotnom donesu odluke koje nece ici na ruku Borcu popitanju Evrope i mirna Bosna.
Imaju visa evropska tijela i neka razgovaraju sa njima, savjetuju se i zatraze pomoc ako samo 1 klub koci cijeli Savez.
075 ❤
075 ❤
Ali ne znam kako ne shvataju da niko nikom ne garantuje neko mjesto. Evo mi ostali koji smo za tacnije nasi klubovi mozda mogu popusiti mjesto na tabeli i biti gori nego sad, ali smo ipak za da se igra. Ako ce se interes jednog kluba stavljati ispred interesa kompletne lige onda da mi istupimo svi.
Da je ne daj Boze veci broj aktivnih i da vidim kako niko ne igra i ne trudi se da igra ja bih prvi rekao da sam za da se ne nastavi kao sto sam i rekao ako bukne. Jbt, medju najmanje zarazenih imamo i bit cemo jedini u regionu koju su stavili katanac na ligu. Madjari, Crnogorci, Slovenci, Srbijanci mogu, ali mi ne mozemo.
Da je ne daj Boze veci broj aktivnih i da vidim kako niko ne igra i ne trudi se da igra ja bih prvi rekao da sam za da se ne nastavi kao sto sam i rekao ako bukne. Jbt, medju najmanje zarazenih imamo i bit cemo jedini u regionu koju su stavili katanac na ligu. Madjari, Crnogorci, Slovenci, Srbijanci mogu, ali mi ne mozemo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Svi ti nabrojani imaju jednu izvršnu vlast dok su kod nas dvije, u tome je suština.LjoZee je napisao/la: ↑05 maj 2020, 12:15Ali ne znam kako ne shvataju da niko nikom ne garantuje neko mjesto. Evo mi ostali koji smo za tacnije nasi klubovi mozda mogu popusiti mjesto na tabeli i biti gori nego sad, ali smo ipak za da se igra. Ako ce se interes jednog kluba stavljati ispred interesa kompletne lige onda da mi istupimo svi.
To stoji, ali niko ni iz Saveza nije izasao sa jasnim stavom sta nama neigranje predstavlja nit se trude da predstave to ljudima kojim trebaju. I tu talovi nekakvi ocigledno.
Nasa liga ni na sta liciti nece sljedece sezone jer sve ovo sto smo uspjeli uraditi da podignemo mozemo macku o rep okaciti. Opet ponavljam trenutno 90 ugovora istice na kraju sezone, a npr. samo kod nas 7 cini mi se i to se zna da nece produziti. Tako vecinom i u ostalim klubovima jer ko je htio do sada produzio bi. Uzmes tih 90 plus koliko ce se ugovora raskinut zbog nezadovoljstva trenera tim igracem ili sta ja znam. 5 mjeseci klubovi se ne pojavljuju nigdje na Tv da bi mogli sta dobiti i ugrabiti kakvog sponzora. Da hoce drzava pomoci i uvrstiti klubove u tamo te zakone ili sta znam pa ti rekao, ali nece i boli ih k. Niko pomoc od klubova nece dobiti i samo te mogu zavaliti jos vise. Svaki klub je “firma” gdje ljudi zaradjuju svoj hljeb ko sto zaradjuju u normalnoj firmi samo to slabo ko u ovoj drzavi razumije ocigledno.
Nasa liga ni na sta liciti nece sljedece sezone jer sve ovo sto smo uspjeli uraditi da podignemo mozemo macku o rep okaciti. Opet ponavljam trenutno 90 ugovora istice na kraju sezone, a npr. samo kod nas 7 cini mi se i to se zna da nece produziti. Tako vecinom i u ostalim klubovima jer ko je htio do sada produzio bi. Uzmes tih 90 plus koliko ce se ugovora raskinut zbog nezadovoljstva trenera tim igracem ili sta ja znam. 5 mjeseci klubovi se ne pojavljuju nigdje na Tv da bi mogli sta dobiti i ugrabiti kakvog sponzora. Da hoce drzava pomoci i uvrstiti klubove u tamo te zakone ili sta znam pa ti rekao, ali nece i boli ih k. Niko pomoc od klubova nece dobiti i samo te mogu zavaliti jos vise. Svaki klub je “firma” gdje ljudi zaradjuju svoj hljeb ko sto zaradjuju u normalnoj firmi samo to slabo ko u ovoj drzavi razumije ocigledno.
Baš gledam u Srbiji, konkretno Zvezda počela sa treninzima juče a i ona pickousta psihopata je najavila početak ubrzo. Ne znam u Hrvatskoj kakva je situacija, nešto nisam pratio. u CG kreću prvi isto, mada doduše kod njih je lakše.Convicts1988 je napisao/la: ↑05 maj 2020, 11:49Smiješno je da jedan klub odlučuje dal nastaviti ili ne, ako je preostalih 11 za nastavak.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
ManciniLevatKlasican
- Kontakt:
Borac mora u europu jer su ulozili bruku para, ako ne odu u europu cirkus ce im biti u klubu. Ali kao sto svi znamo samo se mora umrijetiConvicts1988 je napisao/la: ↑05 maj 2020, 11:49Smiješno je da jedan klub odlučuje dal nastaviti ili ne, ako je preostalih 11 za nastavak.
Forzza Velez
Nemojte petljati Borac u pricu o licencama i kuknjavi kada smo ispali prije tri godine. Tada niko od nas ovdje nije kukao, nepravda, blablabla... a pogotovo da je Celik kriv za to.
Ljutnja je bila usmjerena na druge i svi su iz BL.
Ljutnja je bila usmjerena na druge i svi su iz BL.
- Beduin
- Kontakt:
Ma makar negdje da pocnu utakmice, da se ima sta gledati.
A ovi nasi jazavci sta god da odluce, nama je tako i nista necemo moci promijeniti. Samo bih volio na kraju cuti objasnjenje zasto je bolje nastaviti ili zasto je bolje ne nastaviti, nakon njihove odluke. A sigurno ce pogresno odluciti.
A ovi nasi jazavci sta god da odluce, nama je tako i nista necemo moci promijeniti. Samo bih volio na kraju cuti objasnjenje zasto je bolje nastaviti ili zasto je bolje ne nastaviti, nakon njihove odluke. A sigurno ce pogresno odluciti.
075 ❤
075 ❤
- Orangina85
- Kontakt:
Kazu novi investitor je spreman u Celiku...valjda ovaj Fatih Kol sto pravi Hilton u Sarajevu
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pravi ga evo peta godinaOrangina85 je napisao/la: ↑05 maj 2020, 13:23Kazu novi investitor je spreman u Celiku...valjda ovaj Fatih Kol sto pravi Hilton u Sarajevu
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sad će Germani još malo početi.Beduin je napisao/la: ↑05 maj 2020, 12:56Ma makar negdje da pocnu utakmice, da se ima sta gledati.
E haj sad fino prelistaj naslovnu stranicu ovog portala pa cea vidjeti koja 4 kluba su se oćitovala posebice oko nastavka sezone sa velikim ćlancima...MortemHz je napisao/la: ↑04 maj 2020, 09:40Nije istina, 11 klubova je za nastavak dok 1 nije.Herero je napisao/la: ↑04 maj 2020, 08:224 kluba su za nastavak...željo, široki, tuzla i velež...ostali su protiv posebno ovih iz RS-a. Najvjetovatnije da se nece nastaviti, nece biti proglasenja prvaka, niti ispadanja iz lige. U europi ce se ici po redosliiedu na tablici.ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑04 maj 2020, 04:50Najvjerovatnije da se liga nece nastaviti, tako sam barem cuo jucer iako su svi za nastavak osim jednog kluba. Vidjet cemo u toku sedmice vjerovatno je li informacija tacna.
Ja vidiim intervju sa hazmirom(tuzla) sa šošom(velez) i šilićem ( široki) jos zeljo fali i to su ta 4 kluba koja su ZA nastavak...kao i sto sam.pisao....
Ostali su protiv.
HŠKZ
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Herero 11 klubova je za nastavak, bilo je sve na naslovnoj, i kratko objasnjenje ispred svakog kluba....
Samo Mladost nece,a Celik bi da ne ispadne haha
Samo Mladost nece,a Celik bi da ne ispadne haha
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.